memaga je napisao/la: ↑24 jun 2023, 00:17
Ah evo ukazao si se, nista ne komentarises odlzak key playera, ovdje se ukazes ko gospa u medjugorju i ko nesta popujes....
Pa vidi zao mi je Tonalia ali niko nije veci od kluba i prije Tonalia su odlazili mnogo veci igraci (Kaka,Sheva) pa je klub opstao. Novac koji je donio moze Milan samo pojacati jer realno jeste dobar igrac ali 80 miliona je mnogo i mogu se dovesti barem 3 kvalitetna igraca.
Hajde necu te vrijedjati ko ti mene prosli put halalim ja brzo to ipak si mi drag...
Bujrum u Sarajevo memaga vodim te u najbolji restoran u gradu

Ja i ti imamo specifican odnos a i obojica smo ters. Nemoj se ti ljutiti
Klub ne moze potonuti al prodajom glavnih igraca ( ili sto se desavalo do sada odlaskom takvih ) i izastancima adekvatnih zamjena mi svake sezone ulazimo igracki slabiji....
Vec sam pisao oni ce drzati klub u finansijskom plusu to je sigurno, necemo biti u dugovima, ulagat ce se u omladince koji ce kasnije ko tonali biti unovceni....
Eh sad da li jo to DNK Milanov ili smo trening centar ????
Pa vidi ne postoji drugaciji nacin. Izvini ali hajde mi objasni kako da klub bude profitabilan u financijski oronuloj Seria A ? Milan nema svoj stadion , sponzori su onako niti smrdi niti mirise. Jedini nacin da klub iz Italije namakne novac (Juventus je izuzetak) je prodaja igraca i igranje LP. A pazi ovo vise klub koji udje u EPL zaradi od TV prava nego osvajac LP.
Every Premier League team splits base payments of the broadcasting rights each season. This is worth over $100 million for the current campaign. Additional revenue is then added to each club based on how often their matches are selected for live TV.
Pazi za Seria A
The top-earning Italian club picked up €84.2m in revenue from television rights this season, followed by Juventus on €77.9m and Milan €77.8m.
I pazi ovo na TV pravima to nije mala cifra. Milan faktici mora svake sezone da dodje od knock-out faze da bi matchirao bazno koliko PL klub s dna tabele dobije samim ulaskom u ligu.
Milan ne moze da kupuje formirane igrace jer takvi kostaju 40-50+ miliona. Milan mora ici ovim putem jer nema druge opcije. Kad se napravi stadion situacija ce se popraviti ali do toga jedina opcija je prodaja najboljih igraca i reinvestiranje u nove talente.
Takodjer Milanov omladinski pogon je ****. Barca,Real,Chleasea itd svake godine prodaju bruku omladinaca i uzmu minimalno 30-40 miliona. Milan ne moze da uzme vise od 10 miliona kad bi svu primaveru prodao zajedno s Abateom.