Ma ja to je problem...to je isto da te drot zaustavi jer nisi upalio svjetla a napise ti kaznu za prolazak kroz crveno i ti moras platiti iako nisi prosao na crveno....jurisicduska je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:46Pa evo ja poštujem odluku grupe ne idem na tekme i mislim da ne treba Mirvic plaćati kaznu nikakvu. Vratit ću se kad i grupa iz istih razloga Ko i grupa. Ali opet mislim da ne treba platiti neko Ko nema nikakvu moć ni da to spriječi ni zaustavi ni da ista uradi po tom pitanju. Nije on palio baklje.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Sto se tice tekmi bez Hordi,bolje i ne igrati jer kad nema Hordi imam osjecaj kao ds igra Tuzla city iako je na tribinama 10 milja kao protiv Zelje.
FK SARAJEVO.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
hajte molim vas recite zasto takvu rigoroznu odluku postovati? Za koju to bolju buducnost? Sta se to sada radi a da se prije nije radilo i vise i gore i otvorenije. Pa krali ljudi HALO KRALI POTKRADALI KLUB I TO JE OK BILO?keli je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:48Ma vrijeme ce pokazati svoje neka ih. Da Bog da protiv torpeda na kosevu padalo iz neba i zemlje i ulaz cvaja bio.bordobijelisampion je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:44Nažalost, tako je. Odvratno je kako se "dvije strane" vrijedaju umjesto da se jednostavno poštuje odluka grupe znajući da je to za bolju budućnost.napoleon72 je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:32Nikad vise svi na istoj strani. Nikad. Pokazali ste se u ovom periodu za klub. Evo sad se vidi i ko ide na tekme a ko ne, ni na TVu sendvicari ne gledaju. Odmah poletjeli da napadnu na Horde. Kaze Djipke "moze li bez vrijedjanja", a njemu prva reakcija na ovo "zar se tako klub voli", pojma nema ni sta se desilo.![]()
![]()
Stvarno smo jedan vrlo cudan, nezahvalan narod. ne zna sta ima dok to ne izgubi, vecina nas je takva. u 5 deka...
ispade neko brani aylu i mirzu hahah, koji ce otici sutra prekosutra,... kaze bolje je stetu nanositi klubu dok oni ne odu.. pa nece oni stetu sa sobom kuci nositi. Ta steta ostaje nama..
Bolan mi za 30 godina od rata nismo platili igraca vise od 75.000E
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Navijaci koji sebe zovu vatrenim dok su za njih ovi ostali simpatizeri, bojkotuju domace utakmice, idu na gostujuce pri tom praveci stetu klubu, kunu i proklinju sve one koji nisu njihovi istomisljenici, mole se da pada kisa za vrijeme domace utakmice prizeljkujuci da Sarajevo igra lose, nasrcu autima na djecu simpatizera kluba, sebe drze jedinim validnim navijacima a pri tome jedino objasnjenje koje ti mogu dati da se bore za nesto sto cemo kao mi ostali vidjeti kasnije
Gdje ide ovaj svijet

Gdje ide ovaj svijet

U novi boj ...
-
- Kontakt:
Sad bez zajebancije zbog cega horde tjeraju Ajlu? Hajd dobro Mirzu, on ce iovako ionako otici nekad uskoro, ali zasto Ajla? Nemojte samo ono "navijacica anamo onih", **** ja takav argument, zena za sad radi korektno posao, bilo je i fula i dobrih stvari i klub ide u finom smjeru. Ali kljucno pitanje, konkretno ZBOG CEGA? Ili je to samo onako "rekao vođa tako, tako mora biti", pa svi slijepo za njim/njima idu?
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
u pm... tu ide da ti dopunim koment.hz033 je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:53Navijaci koji sebe zovu vatrenim dok su za njih ovi ostali simpatizeri, bojkotuju domace utakmice, idu na gostujuce pri tom praveci stetu klubu, kunu i proklinju sve one koji nisu njihovi istomisljenici, mole se da pada kisa za vrijeme domace utakmice prizeljkujuci da Sarajevo igra lose, nasrcu autima na djecu simpatizera kluba, sebe drze jedinim validnim navijacima a pri tome jedino objasnjenje koje ti mogu dati da se bore za nesto sto cemo kao mi ostali vidjeti kasnije![]()
Gdje ide ovaj svijet![]()
rat ce izbiti mi u evropu necemo otici haman sve su prilike a to mi jedina zelja bila da vidim svoje Sarajevo utorkom, srijedom, cetvrtkom od 20:45 ili 21:00
- 1 9 4 6 -
Koliko ce platiti gubavcari nama za sve polomljene stolice, baklje, paljenje itd.?
F.K. SARAJEVO
Slažem se da ne treba davati povoda ali svaka gostujuća utakmica svih klubova koji imaju bazu (najvatrenijih) navijača izgleda tako da se pale baklje, jednostavno to je kod nas normalna stvar (a Boga mi i u velikom dijelu svijeta). U buduće nakon svake utakmice pred izlazak sa tribine treba snimiti dio terena ispred nas da imamo kao dokaz. Nije stvar u kazni stvar je principa ako sad platiš daješ dozvolu za buduća gaženje od strane wanna be saveza. Kažem kolika je god šteta trebaju je Horde platiti jednostavno mi smo to napravili i gotovo ali 40kjurisicduska je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:43Ma vi ne citate ne isplati se s vama.
Nije poenta u 40 karti to smo shvatili da nije realno.
Al sto ikako da damo povod da nas neko kazni 40 hiljada.
Da nismo dali povod ne bi nas za šta imali kazniti.
Ko će na kraju platiti, Mirvic.

Ovo je jasan napad na klub i gotovo, svjesni su naše moći sada i na sve načine pokušavaju nas uništiti. Što je najgore mislim da je ovo samo početak.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Inace sam u zivotu protiv svakog oblika nasilja, al kad meni ne bi bilo zao da neko dobro nataba Vicu, da mu nanese teske tjelesne povrede a da ne ode u zatvor ta osoba, onda je vrag odnio salu.
Prvi put u zivotu bi cak mogao gledati da se neko iživljava nad nekim i sekunde mi ne bi bilo zao.
A nakon Vice par ovih balijandera bi oderao mozda i vise od Vice.
Prave ligu kako im odgovara, pravila postavljaju kako im odgovara, istjeraju iz lige ko im smeta, ulazi u ligu ko im odgovara, sudjenje nikad gore....ovo nema u Ruandi.
Al kazu stari ljudi...sve bude i prodje pa proci ce i ovo Vicino.
Prvi put u zivotu bi cak mogao gledati da se neko iživljava nad nekim i sekunde mi ne bi bilo zao.
Prave ligu kako im odgovara, pravila postavljaju kako im odgovara, istjeraju iz lige ko im smeta, ulazi u ligu ko im odgovara, sudjenje nikad gore....ovo nema u Ruandi.
Kad sam vidio ovo za kaznu kontam sta se desilo pa da je 40k, apsolutno nista. Jedino mi palo na pamet utakmica SB protiv njih tamo i oni su dobili 10k.. Kako?
Svako normalan vidi da ovo nije ok a to sto neki seru o hordama, zapitajte se sta vam je.. Horde i ako su neku pizdariju napravili, nije vise od 1k...
Svako normalan vidi da ovo nije ok a to sto neki seru o hordama, zapitajte se sta vam je.. Horde i ako su neku pizdariju napravili, nije vise od 1k...
Sve mi znamo.
-
- Kontakt:
Na repci napraviti trosak 100k pa nek vico plati i namiri
-
- Kontakt:
Bit ce 10 000 laganokeli je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:48Ma vrijeme ce pokazati svoje neka ih. Da Bog da protiv torpeda na kosevu padalo iz neba i zemlje i ulaz cvaja bio.bordobijelisampion je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:44Nažalost, tako je. Odvratno je kako se "dvije strane" vrijedaju umjesto da se jednostavno poštuje odluka grupe znajući da je to za bolju budućnost.napoleon72 je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:32Nikad vise svi na istoj strani. Nikad. Pokazali ste se u ovom periodu za klub. Evo sad se vidi i ko ide na tekme a ko ne, ni na TVu sendvicari ne gledaju. Odmah poletjeli da napadnu na Horde. Kaze Djipke "moze li bez vrijedjanja", a njemu prva reakcija na ovo "zar se tako klub voli", pojma nema ni sta se desilo.![]()
![]()

Daj kakvu akciju da uplatimo mi navijaci tih 40 hiljada.
Mislim da je Mirvic toliko zasluzio,a siguran sam da bi se odazvalo bruku navijaca.
Mislim da je Mirvic toliko zasluzio,a siguran sam da bi se odazvalo bruku navijaca.
Cuj nek plati Mirvic uzima ga i ajla i mirza..
DALI neko u FK SARAJEVU treba da radi DZABA. Nismo federalni nogometni klub zeljo velez 1 velez 2 sb
Ovo je velika svota novca za koju smo tuzeni i sigurno da tuzba nije dosla bez nekog osnova..posebno da nema neko obrazlozenje (koje moze bit i lazno a ako i jeste imamo svoje advokate koji to trebaju da dokazu))
Da su HZ nanosile stetu financisku klubu sa pirotehnikom prije jesu u 80% bez potrebe..
DALI neko u FK SARAJEVU treba da radi DZABA. Nismo federalni nogometni klub zeljo velez 1 velez 2 sb
Ovo je velika svota novca za koju smo tuzeni i sigurno da tuzba nije dosla bez nekog osnova..posebno da nema neko obrazlozenje (koje moze bit i lazno a ako i jeste imamo svoje advokate koji to trebaju da dokazu))
Da su HZ nanosile stetu financisku klubu sa pirotehnikom prije jesu u 80% bez potrebe..
Dobra ideja. Da skupljam pare za cetalje

On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Bice al opet ce biti atmosfera ko u Vlakovu.bordobijeli je napisao/la: ↑23 jun 2023, 16:01Bit ce 10 000 laganokeli je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:48Ma vrijeme ce pokazati svoje neka ih. Da Bog da protiv torpeda na kosevu padalo iz neba i zemlje i ulaz cvaja bio.bordobijelisampion je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:44
Nažalost, tako je. Odvratno je kako se "dvije strane" vrijedaju umjesto da se jednostavno poštuje odluka grupe znajući da je to za bolju budućnost.![]()
FK SARAJEVO.
Mi moramo uplatili bilo nam pravo ili ne.
Dal navijaci ili klub svejedno.
Pa jel vole Sarajevo ili ne vole jbt.Pitar6785 je napisao/la: ↑23 jun 2023, 16:03Cuj nek plati Mirvic uzima ga i ajla i mirza..
FK SARAJEVO.
Tako je Ado, bio sam vidno potrešen prije par dana kada su usvojili pravilo o strancima, odma sam shvatio u kojem se smjeru ide, ali neki nažalost ne vide daleko. Sistematsko uništavanje svega što nije RS. Pozado-hz je napisao/la: ↑23 jun 2023, 15:56Inace sam u zivotu protiv svakog oblika nasilja, al kad meni ne bi bilo zao da neko dobro nataba Vicu, da mu nanese teske tjelesne povrede a da ne ode u zatvor ta osoba, onda je vrag odnio salu.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Ko je uopšte procijenio štetu, pa da ista iznosi 40000BAM?! Ako se traži naplata iste, onda ne može Leotar, a niti bilo koji klub, paušalno iznositi cifre. Postoje ovlašteni procjenitelji, a budući da se može izraziti osnovana sumnja u pristrasnost istih, onda se angažuje sudski ovlašteno, nezavisno stručno lice za procjenu štete i odluku donosi sud, a ne komisija koja uopšte nema ovlasti da procjenjuje neku eventualnu štetu.
Pretpostavljam da je Leotar preko srpske komponente u Savezu požurio da naplati eventualnu štetu. Međutim, pravno, oni mogu samo podnijeti zahtjev za nadoknadu, a ne procijenjivati štetu i postavljati finansijske zahtjeve prije nalaza nezavisnog sudskog procjenitelja, ili ovlaštene osobe osiguravajućeg društva, ako je taj dio stadiona bio osiguran.
Također, komisija može kazniti FKS samo zbog eventualnih izgreda navijača, a ne zbog činjenja štete. Za te i takve odluke oni nisu nadležni.
Dakle, pravni osnov žalbe/tužbenog prijedloga:
Nenadležnost komisije za pitanja utvrđivanja štete.
Nenadležnost FK Leotar za traženje naplatu prije istaknutog zahtjeva za procjenu
Pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja
Pogrešne primjene materijalnog prava
Onemogućivanje pravnog lica FKS na uvid u počinjenje eventualne štete
Onemogućivanje pravnog lica FKS na iznošenje odbrane
Pretpostavljam da je Leotar preko srpske komponente u Savezu požurio da naplati eventualnu štetu. Međutim, pravno, oni mogu samo podnijeti zahtjev za nadoknadu, a ne procijenjivati štetu i postavljati finansijske zahtjeve prije nalaza nezavisnog sudskog procjenitelja, ili ovlaštene osobe osiguravajućeg društva, ako je taj dio stadiona bio osiguran.
Također, komisija može kazniti FKS samo zbog eventualnih izgreda navijača, a ne zbog činjenja štete. Za te i takve odluke oni nisu nadležni.
Dakle, pravni osnov žalbe/tužbenog prijedloga:
Nenadležnost komisije za pitanja utvrđivanja štete.
Nenadležnost FK Leotar za traženje naplatu prije istaknutog zahtjeva za procjenu
Pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja
Pogrešne primjene materijalnog prava
Onemogućivanje pravnog lica FKS na uvid u počinjenje eventualne štete
Onemogućivanje pravnog lica FKS na iznošenje odbrane