AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

AjsKjub
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la AjsKjub » 23 jun 2023, 00:18

Romagnoli13 je napisao/la:
22 jun 2023, 23:50
Oba igrača su na korak od Milana. Ne pišem ja o tome samo prenosim od onih koji pišu brate.
Japanac je do kraja mjeseca igrac frankfurta, samo je problem sto njegov menadzer nije registrovan u italiji. Da ne iznenadi ako se zakomplikuje jer moze.
Kao i sa Gulerom jer mu cale navodno zeli dignuti otkupnu sa 17 na nekih 30 u kojem slucaju mi predajemo utrku.
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 00:22

Za toga Gulera nisam ni znao do neki dan, kad sam gledao Tursku. Navodno mega talenat i traži ga pola Evrope. Ali naša uprava je najsporija na svijetu.

Moncada i onaj drugi su početnici u ovom poslu, i tako se i ponašaju.

Ne bi me čudilo da upravo zbog toga im neki transferi i propadnu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 23 jun 2023, 01:05

Valjda do sutra osvane da je ponuda za Thea ozbiljna jer bi u kratkom vremenu oborili rekorde izalznih transfera.
Ja predvidjao 80 , a bome ako kapne 100milki..alal vera!
Dobar kapital gejn imaju u Kalulu-u, Thaiwu i Saletu te uz Mike-a, oni lagano mogu do kraja jula uzeti 300miliona. Mašala!
Pocetkom augusta ,slag na tortu i novi rekord u izlaznom transferu ,Leao u PSG.
Onda na miru poberes ove na free transferima sto su ostali,
dobro ih pretplatis jer si u pozicoji da mozes. Skrsis 50 miliona na nekog talenta iz zemalja beneluxa. Ostale deficitarne pozicije popunis posudbama s igracima koji do tada nisu mogli naci sebi spasa.
Pocetkom oktobra cemo zaliti sto Bakayoku posudbu nisu jos za jednu godinu produzili.
Zaboravih da San Siro, Milanelo, grad Milan i dobar dio Lombardije treba obljepiti posterima i bilboridima Maldini persona non grata!

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 23 jun 2023, 06:36

I ode Mbappe u Real hahaha a taman ja napišem, i Perez pročita, i kupi momka cccc bolje da sam šutio, možda ga nebi ni kupili 😂😂😂

Nismo mi jos nikoga kupili. Ni Kamadu, ni Frattesija, niti Thurama. Dok ih ne vidim u autu da idu na medicinski pregled i Milan Lab, ne vjerujem tim pričama po novinama.
Dovodimo Kamadu već mjesec dana, Thuram se čeka 25 dana da potpiše, Frattesi sve neki dogovori a ništa. Jedino sigurno je da su Newcastle ljudi bili u Milanu, potpisali sve i danas odoše da naprave medicinski ček Tonalija. E tako se kupuju igrači. Ili ti Barca sa Gundoganom, suti i muti, i eno potpisao tip. A nas Cardinal nek potpisuje imaginarno igrače do 31.08. jbg naučio na berzi da tako najbolje rastu cijene. Laži narod i grabi pare.
Ništa, piva na moj račun. Aj ž 🍻

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 23 jun 2023, 08:55

Nakon slucaja David Suaza ja ni svojim ocima ne vjerujem.
Hoce li petak biti aktivan, ili je vec nastupio vikend?!

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 23 jun 2023, 09:13

Mike
Calabria Thiaw Tomori Hernandez
Bennacer Frattesi
Chukwueze Kamada Leao
Thuram

Objektivno puno bolja ekipa nego prosle sezone.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 jun 2023, 10:27

Samo da objasnim momcima koji misle da su Maldini i co igrali u Milanu isključivo zbog ljubavi, e pa nisu, igrali su u Milanu i imali brutalne plate, igrali su u Milanu koji je svaka sezone imao cilj LP i Scudetto, igrali su u Milanu koji je uvijek imao WC igrače…..da je kojim slučajem bila situacija kao danas, grbavi klub koji na polusezoni kad si 3 boda iza prvog ne dovede nikoga, klub kojem je ambicija 4 mjesto u Seria A i plasman u LP i na kraju krajeva da u tom istom klubu igra za kikiriki, a u engleskoj može uzeti 3 puta vise, pa ne bi dvoumili niti sekunde bili bi na putu za englesku. Znate kako nas narod kaže “sit gladnog ne razumije”

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 jun 2023, 10:34

Daj bola mani se blasfemija ovog tipa..
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 23 jun 2023, 10:40

Tako je, imalo se sve na vrhunskom nivou.

Ovaj kolega gore što je sastavio ekipu i napisao da je puno bolja, nek skonta da ekipu čine 24 igrača. Zapravo, o tome treba raspravljati tek početkom septembra kada se bude znalo ko je došao a koga su prodali. Bennacer je povijeđen i na njega ne možeš računati dva-tri mjeseca od početka sezone. Zapravo, ja bi njega prodao, nema od njega ništa.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 23 jun 2023, 10:42

Maldini i Baresi su cijelu karijeru proveli u Milanu i to je jedino što je bitno. Sva ta priča da je bilo ovo, da je bilo ono je potpuno besmislena.
Takvom vrstom racionalizacije možeš obezvrijediti apsolutno sve na svijetu.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 jun 2023, 10:46

Nevjerovatno šta ljudi pričaju. Totti i Maldini su svake sezone imali ponude Reala i sličnih velikana........ Daj razmislite barem prije nego što pišete!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 23 jun 2023, 10:53

Bezveze je rasprava, vremena su se promjenila. Ne moze se porediti prije 35 ili 40 godina Milan i ovo danas. U to vrijeme su 99% ekipe cinili Italijani, tek krajem 80-ih su se poceli dovoditi stranci, a u 90-im je to eksplodiralo. Tako su se i fanansije i plate mijenjale. Ogromna je lova sad u igri za razliku od prije. Ponuda je uvijek bilo i prije, samo manje nego danas. Danas klubovi trguju kao na pijaci ili berzi. Ne mozes pfatat vise gdje ko ide.

Sto se tice ostatka ekipe Bennacera bi trebalo prodati, Saleta i Tomorija dok se jos moze. Rebica, Origija, Messiasa i Krunica bi trebali uvaliti nekome i kolko god uzmu za njih dosta je. Rijesiti ih se sto prije. Uzeti lovu i reinvestirati.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 jun 2023, 10:55

OldFashioned je napisao/la:
23 jun 2023, 10:46
Nevjerovatno šta ljudi pričaju. Totti i Maldini su svake sezone imali ponude Reala i sličnih velikana........ Daj razmislite barem prije nego što pišete!
Jesu imali, ali u to vrijeme Milan je bio veći klub od Reala, pogotovo jer Real ima prazninu u LP od 32 godine o Englezima neću ni pričati, poenta cijele price je da su imali vrhunske plate u Berlusonievom Milanu i nije bilo potrebe da ide s konja na magarca, pa je li Stiven Geered svojevremeno bio na korak do Chelsea da mu Liverpool nije dao najveću platu gledali bi u ga plavom dresu, zbog čega je Figo prešao u Real?? Maldini, Totti, Zanetti su veliki igrači i sinonimi za klubove, ali te klubove i današnje ne možeš porediti niti u jednom aspektu osim da dijele isto ime. Ni meni nije drago sto je otišao, ali isključivo je bila volja igraca da ode.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 jun 2023, 11:03

Poenta stvarna je da si tada mogao da nabrojiš puno više igrača koji su ostajali uz SVOJE klubove 10+ godina a dosta njih i cijelu karijeru nego što je to danas slučaj. Različita vremena totalno!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 11:05

Nagadjanja.......
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 13:54

U eri Maldinija, Milan je bio najveći klub na planeti ili jedan od tri najveća i najpoželjnija. To je imalo veliku ulogu u svemu tome. Ali to je već davna historija.

Danas Milan nema pola ekipe. Treba nam 5 startera a mi još niti jednog nismo doveli.

Sva tri vezna sa kojima smo uzeli skudeto su OUT. Ne bih ja računao na Bennacera nikako do sljedećeg proljeća. Dok se on oporavi i vrati u optimalnu formu, tu je to.

Tri vezna nam trebaju, desno krilo, i napadač. A mi trenutno nemamo ništa od toga.

Svaki dan spisak igrača sa kojima navodno koketiramo je veći. A ništa konkretno. Osim posla sa Thuramom koji je u poodmakloj fazi.

Kao što sinoć napisah, Moncada je vrhunski skaut, možda najbolji na svijetu. Ali na novoj funkciji je početnik i izgubit ćemo neke igrače zbog sporosti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 jun 2023, 14:05

Hajde ljudi pisite sta hocete ali Milan je u to vrijeme bio svakako sila i igracki i finacijski, 2006 je Pirlo htio ici u Real i jasno je to rekao, ali Galianni je rekao neces nigdje, evo ti papir i napisi sam cifru koju zelis, i gle cuda Pirlo nije otisao nigdje ostao i te godine osvojio Lp

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 14:11

Milan je u periodu 1988-2008 bio megasila u vecem dijelu te dvije decenije, sa par lošijih sezona. Ali novca je bilo na pretek. Čak možda i do 2012 da je tako bilo. A onda je sve stalo, prodaja Thiaga i Ibre su bili jasan znak toga.

Pa Ronaldinho je te 2008 imao platu preko 8M a Kaka skoro 10M. Pretvorite to u današnje cifre, vjerujem da to onda prelazi preko 15M u današnjem vaktu.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 23 jun 2023, 14:14

Vidimo da se se.re previše na temi. Htjeli mi to priznati ili ne Milan je začetnik ovog današnjeg trenda. Silvio pokojni je bio arapin prije ovih arapa . Milan u to vrijeme kada pita za igrača, taj je već 50% u Milanu. Sada nam kao smeta, ovo što se događa. Ipak je Silvio gospodin bio za većinu današnjih bogataša.
Šta ćemo dočekati od ovo Carinalea i Moncade to sami bog dragi zna. Ali bez para se ne dovesti iole dobar igrač. Volio bih da pogriješim, ali ovaj puta se opet vraćamo u Banter-eru....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 23 jun 2023, 14:18

Meni ovaj potez ima smisla 😁 zar nije bolje prodati Tonali-a za 80+ miliona i uz postojeći budžet na taj način finansirati dovodjenje 3 igrača od po 40 miliona + Thuram i Kamada koji dolaze kao besplatni igrači. To nam može biti praksa svake sezone dok se ne stabilizujemo finansijski ali i budemo redovni učesnici Lige prvaka.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.