Arvid je napisao/la: ↑22 jun 2023, 23:33
Koliko god možda suludo zvučalo, ali mislim da Vico ima lične ambicije vrlo visoke, govorio je da cilja i do neke funkcije i u UEFA-i, neki bar regionalni angažman. Šta želim reći jeste da će čisto zarad ličnih interesa i samopromocije pokušati raditi dobar posao.
Da mu ne vjerujem, i da mu želim sutra da ga maknu sa ove pozicije, to naravno stoji.
Nama je to suludo, ali on kafeniše sa Ceferinom, likovima iz UEFA i sl.
100% ganja nesto u budućnosti.
Al to ne moze bez adekvatnog CV.
A onda za koju godinu lola dodje i kaze: "Znate, ja sam kao predsjednik saveza bez pomoći drzave zavrsio sanaciju 12 terena u PL BiH. Aktivno sam radio i priveo kraju uvođenje VAR tehnologije u PL BiH. Započeo gradnju nacionalnog stadiona. Kad sam bio predsjednik kvalifikovali smo se po prvi put na EURO." (Ovo dvoje zadnje nije daleko od istine.)
Još doda malo patetike kako je to sve uradio u jednoj BiH u kojoj je "situacija trska, besparica".
Ima da uleti na neko mjesto sad pa sad.
Pa mi zaboravljamo da je Infantino do jučer kuglice miješao na izvlačenjem, sad je glavni baja u FIFA. Za ceferina culi kad je izabran. Ne kažem da će biti predsjednik jedne ili druge organizacije, al ima šanse u budućnosti da ga zavrne visoko.
To nacionalizam, gura Borac, Dodikov mali i to, pa to niko ne benda i 2% u svijetu.