AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 22 jun 2023, 19:29

Zasto Milan nije rekao NE, nisi na prodaju i caos, pusta prica, zeljeli uzeti lovu i to je to. Sandru sretno nije mu nista drugo ni ostalo nego da ode.

We are rich now. :njanjanja: :njanjanja: what the fuck we are gonna do with money :think:

Samo ovaj vikend snizenja i do 40%, iz ponude izdvajamo: Theo 80M, Leao 120M, Mike 75M, ako kupite dva dobijate gratis Krunica ili desno krilo po vasoj zelji. Pozurite jer ponuda vazi samo do isteka zaliha :njanjanja:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 22 jun 2023, 19:30

Citam iz pouzdanog izvora s twittera, (sportszone) dosta su stvari i pogodili i rekli o transferima, uglavnom Tonali je prvo dogovorio uslove sa Newcastleom i nije Milan bio upućen u tu situaciju. Pa su ga odlucili i prodati zato sto je i htio ici.

Vidjet ćemo za par dana kad se odradi intervjui sa menadžmentom Milana.

Nekako mislim da ga oni nisu prodali, nego je htio ici. 80M je i vise nego dovoljno para za njega.

Kažem opet, prebolio sam Kaku, prebolit cu svakog igraca

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 19:30

Pa Maldini bi napustio Milan u svoje vrijeme da je negdje drugo mogao dobiti pare koje imao u Milanu kao i uspjehe. Nismo mala djeca.

Što se tiče Sandra ako je tek tako otišao u klub sa siromašnom historijom i klub koji neće stići Milan ni za 50 godina. Onda svaka čast. Zov eura je učinio svoje. Hvala i doviđenja.

Hajmo se sad okrenuti zamjenama i pojačanjima.

Ovdje kao da neki jedva čekaju da Milan ne uloži sve pare od Tonalija, samo da bi mogli reći "jesam vam rek'o". Većini bi izgleda bilo krivo ako se desi da novac bude reinvestiran.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 22 jun 2023, 19:50

Pojedinci očito pojma nemaju ko je i šta je Paolo Maldini. Čovjek bukvalno čitav život proveo u AC Milanu, nikad nije ni pomislio da napusti ovaj klub, ni za kakve pare na svijetu. Ostavite Paola na miru i ne poredite jednu od najvećih klupskih legendi sa ovim današnjim plaćenicima i balavcima, uključujući i Tonalija.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 jun 2023, 19:53

Citam i ne vjerujem :D
"I remember him saying, 'my grandfather is Milan, my father is, I am Milan, my sons are Milan. Forget it.'"
Legendarni SAF u pokusaju da dovede Ikonu Paola, znamo svi kako je ovo zavrsilo
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 22 jun 2023, 19:58

A što se naredne sezone tiče, nakon svih ovih sramotnih dešavanja proteklog mjeseca, potpuno mi je svejedno šta će se dogoditi. Neka mu igraju Messias, Salemaekers, Krunić i CDK do besvijesti, I don't give a fuck. Za samo mjesec dana uspjeli su uništiti sve dobro što su gradili protekle tri godine.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 22 jun 2023, 19:59

milanist je napisao/la:
22 jun 2023, 19:53
Citam i ne vjerujem :D
"I remember him saying, 'my grandfather is Milan, my father is, I am Milan, my sons are Milan. Forget it.'"
Legendarni SAF u pokusaju da dovede Ikonu Paola, znamo svi kako je ovo zavrsilo
:salut: :bow:

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 jun 2023, 20:09

Romagnoli13 je napisao/la:
22 jun 2023, 19:30
Pa Maldini bi napustio Milan u svoje vrijeme da je negdje drugo mogao dobiti pare koje imao u Milanu kao i uspjehe. Nismo mala djeca.
Lako je biti veliki fan kad igras u klubu koji je kroz njegov period skoro svake godine bio jedan od konkurenata za klempu uz sigurno ucesce u istom takmicenju/takmicenje za osvajanje domaceg prvenstva. A generalno je grad predobar za bogatase.
Da je kroz 90 i 00 bila prpa ko u prosloj deceniji, ama bas niko od zvijezda iz tog perioda ne bi ostao.
Kad ne igras na vrhuncu, ne mozes ostati vrhunski igrac. Uslovi za trening slabiji, sve generalno slabije i do najmanjih detalja. Jednostavno. Svaka uspjesna osoba u bilo cemu je tu gdje jest vecinom zbog samopostovanja i velikog ega. Poslije toga idu povezanosti sa gradom, kolektivom i ostalim stvarima. To je cinjenica
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 20:12

Dovoljno je samo tadašnje plate kroz inflaciju promatrati danas. Pa ćemo sve da vidimo sve crno na bijelo. Lojalnost koja je bila dobro plaćena. To je fakt.

Tonali me razočarao. Sve više čitam o tome da je prvi dogovorio uslove pa onda obavijestio klub. Svaka čast mali.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 22 jun 2023, 21:02

Ja stvarno ne mogu da vjerujem sta citam ovdje u vezi sa Maldinijem iz igrackih dana. Pa neki klinac, koji prati Milan 5-6 zadnjih godina, bi pomislio da je Maldini bio kao lessi, muzao Milan kao ovaj barcelonu i na kraju ga on doveo skoro do bankrota. Kao sto je lessi napravio.
Ima nas koji pratimo Milan 30 i kusur godina.
Ustati na noge kad se pise o Maldiniju!!!!!!!!
Svaki normalan klub bi zakupio sve naslovnice da se oprosti od takvog covjeka kad ide iz kluba sa neke pozicije, samo nasim trenutnim ciganima su trebala cak tri dana da napisu dvije recenice. Pametnom dosta!
Tonali ide, i neka ide. Ako je on htio i on se prvi dogovorio, svaka mu cast na pameti. Nisu ba igraci glupi, znaju procijeniti situaciju. Maldini ga doveo, i mnoge druge. Svaki dan ih obilazio i bodrio u Millanelu. Ko ce im sada cuvati ledja? Na koga da se oslone???
Bogu zahvalite, vi koji tako o Maldiniju pricate, da je taj isti Maldini nagovorio Leaoa da produzi ugovor. Niti jedan igrac, kojeg je on doveo, nije odbio produzenje. I to je pametnom dosta.
U karijeri je i taj Maldini mogao negdje drugo dobiti vise para. Nije Milan tad bio jedini jak. Ali nije otisao. Nije tad a nije ni sad! Sad je otjeran!!!
Ja cu navijati za Milan dok sam ziv, drukcije ne znam. Pamtim ja ta dobra vremena, pamtim i losija. Ali nikad se Milan nije ovako odnosio prema svojim legendama. I sad bi vi da krivite Tonalija sto se prvi dogovorio, i krivicete i ostale kad se budu dogovarali. A bice ih. I neka ce. Ne valja vam pos'o.
(Izvinite na dugom postu, morao sam reagovati)
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 jun 2023, 21:09

Znas li zasto ne postoje uspjesne fudbalske porodice u klubovima tipa Herta, Sosiedad, Torino?
Unico amore sei!
❤️🖤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jun 2023, 21:28

Klasični Ameri... sve se ovo dalo nagovijestiti. Ne mogu vjerovati šta uradiše a bili smo 2-3 igrača dalek od prave, vrhunske ekipe, sve je tako fino štimalo... stoko !!!!!!!

koraj je napisao/la:
22 jun 2023, 21:02
Ja stvarno ne mogu da vjerujem sta citam ovdje u vezi sa Maldinijem iz igrackih dana. Pa neki klinac, koji prati Milan 5-6 zadnjih godina, bi pomislio da je Maldini bio kao lessi, muzao Milan kao ovaj barcelonu i na kraju ga on doveo skoro do bankrota. Kao sto je lessi napravio.
Svaki normalan klub bi zakupio sve naslovnice da se oprosti od takvog covjeka kad ide iz kluba sa neke pozicije, samo nasim trenutnim ciganima su trebala cak tri dana da napisu dvije recenice. Pametnom dosta!
Tonali ide, i neka ide. Ako je on htio i on se prvi dogovorio, svaka mu cast na pameti. Nisu ba igraci glupi, znaju procijeniti situaciju. Maldini ga doveo, i mnoge druge. Svaki dan ih obilazio i bodrio u Millanelu. Ko ce im sada cuvati ledja? Na koga da se oslone???
Bogu zahvalite, vi koji tako o Maldiniju pricate, da je taj isti Maldini nagovorio Leaoa da produzi ugovor. Niti jedan igrac, kojeg je on doveo, nije odbio produzenje. I to je pametnom dosta.
U karijeri je i taj Maldini mogao negdje drugo dobiti vise para. Nije Milan tad bio jedini jak. Ali nije otisao. Nije tad a nije ni sad! Sad je otjeran!!!
Ja cu navijati za Milan dok sam ziv, drukcije ne znam. Pamtim ja ta dobra vremena, pamtim i losija. Ali nikad se Milan nije ovako odnosio prema svojim legendama. I sad bi vi da krivite Tonalija sto se prvi dogovorio, i krivicete i ostale kad se budu dogovarali. A bice ih. I neka ce. Ne valja vam pos'o.

Potpis....
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 21:33

OldFashioned je napisao/la:
22 jun 2023, 21:28
Klasični Ameri... sve se ovo dalo nagovijestiti. Ne mogu vjerovati šta uradiše a bili smo 2-3 igrača dalek od prave, vrhunske ekipe, sve je tako fino štimalo... stoko !!!!!!!

koraj je napisao/la:
22 jun 2023, 21:02

Potpis....
Bravo momci na komentarima....puuuu americku....

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 22 jun 2023, 21:36

Ne znam zašto toliko prepiranja oko Maldinija kad niko ne zna šta je u njegovoj glavi. Kao što je slučaj i sa Tonalijem kao i sa bilo kojim drugim igračem. Maldini je legenda Milana i tako će i ostati. Njegovo otpuštanje je velika greška.

Da li je Tonali prvi zatražio odlazak, da li je uopšte želio otići nije ni važno. Važno je to da prodaju jednog od rijetkih igrača koji je pružao nešto i za kojeg se govorilo da će biti okosnica tima što već i jeste bio. To jeste dobra cifra za njega ali te pare je dobio Cardinale a ne Milan. Ja bih volio da ih potroši sve ali jedino možda dođe Guler (ako su sposobni za tako nesto). Da dođu taj iz Sassuolla ili ono krilo iz Villareala za 40M se neće desiti. Jedino će ganjati ove besplatne ili one jeftine.

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 22 jun 2023, 21:41

Romagnoli13 je napisao/la:
22 jun 2023, 13:03
De ba brate. Otkad se ti baviš porezima? Sad odjednom i to je tema i naša briga. Nikad niko se oko toga nije brinuo. Klubovi neka to riješavaju. Neka bude šta će biti, ja ću uvijek da volim ovaj klub pa kad bi bio u trećoj ligi.

Više puta sam ovdje nešto napisao pa se opekao. Stvari se mijenjaju iz sata u sat. I samo pratim i prenosim ovdje da svi imamo o čemu pisati.

Evo sad ima i informacija da Pioli želi otići. Vidjet ćemo jel medijsko nagađanje ili ima tu nešto.
Roma
Iz tvoji usta u Božije uši. Samo nek kreten napusti klupu. To bi bio najjače pojačanje ove ekipe

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 22 jun 2023, 21:56

Čekaj, dobijemo 90 mil za Sandra, to je odlično.
Dovodimo Thurama mladog napadača, Frattesija i SMS,-a za uste te pare. To je odlično.
Mislim gubimo jednog u veznog redu a za to dovodimo 2 odlična u voznom i jednog mladog napadača.
Volim Sandra, srce me bolilo kad je plakao za Ibrom, al jbg. život ide dalje. Ko zna, možda ga vratimo za 3-4 godine kako to radi BVB sa svojima.
Za Maldinija samo ću reći ne serite. Mogao je Paolo i Totti ići gdje god da su htjeli, mogli su prstom ubosti na karti, ali nisu jer su odani ovom klubu. Costacurta je to jednom objasnio, mi tada nismo razmišljali o parama već o utakmicama, uživali smo u utakmicama svi zajedno. Toga danas nema, i kraj priče, čitaj Messi i Barca.
Agent Riso od Sandra je navodno dogovorio sve da Tonali ide u Newcastle a nama prodaje Frattesija. Odlično. Sad ubosti SMS-a i super smo.
Kakav bolan Lukaku, pa koji će nam on k....??? Thurman glavni napadač i Giroud zamjena, odlično. Chukwueze je sad skoro 95% nas igrač jer imamo para za njega, i stim frižideraš i prodavač Salesman mogu lagano pakovati kofere.
Theo ili Mike, navodno se ne spominje. Jer Chelsea hoće Onanu.
Ali mi nesto smrdi oko Mbappea, dao otkaz I Real suti. Ja idalje mislim da iza svega stoji Leao Giroud i Ibra, da Mbappe slijedeće godine dolazi besplatno. Thuram da se navikne, Giroud se oprašta i dolazi ti Mbappe besplatno. Bolan pa shvati čovjek prije 10 dana rekao da napušta i Real se još nije pomakao. Ljeto 2024 imate pivu na moj račun ako se ovo ne desi, ja častim, bujrum u Graz

Ciao Sandro, grazie per tutto #unodinoi sarai sempre nel nostro cuore
Forza Milan
Vaffanculo Inter

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 22 jun 2023, 22:18

enzo777 je napisao/la:
22 jun 2023, 21:56
Čekaj, dobijemo 90 mil za Sandra, to je odlično.
Dovodimo Thurama mladog napadača, Frattesija i SMS,-a za uste te pare. To je odlično.
Mislim gubimo jednog u veznog redu a za to dovodimo 2 odlična u voznom i jednog mladog napadača.
Volim Sandra, srce me bolilo kad je plakao za Ibrom, al jbg. život ide dalje. Ko zna, možda ga vratimo za 3-4 godine kako to radi BVB sa svojima.
Za Maldinija samo ću reći ne serite. Mogao je Paolo i Totti ići gdje god da su htjeli, mogli su prstom ubosti na karti, ali nisu jer su odani ovom klubu. Costacurta je to jednom objasnio, mi tada nismo razmišljali o parama već o utakmicama, uživali smo u utakmicama svi zajedno. Toga danas nema, i kraj priče, čitaj Messi i Barca.
Agent Riso od Sandra je navodno dogovorio sve da Tonali ide u Newcastle a nama prodaje Frattesija. Odlično. Sad ubosti SMS-a i super smo.
Kakav bolan Lukaku, pa koji će nam on k....??? Thurman glavni napadač i Giroud zamjena, odlično. Chukwueze je sad skoro 95% nas igrač jer imamo para za njega, i stim frižideraš i prodavač Salesman mogu lagano pakovati kofere.
Theo ili Mike, navodno se ne spominje. Jer Chelsea hoće Onanu.
Ali mi nesto smrdi oko Mbappea, dao otkaz I Real suti. Ja idalje mislim da iza svega stoji Leao Giroud i Ibra, da Mbappe slijedeće godine dolazi besplatno. Thuram da se navikne, Giroud se oprašta i dolazi ti Mbappe besplatno. Bolan pa shvati čovjek prije 10 dana rekao da napušta i Real se još nije pomakao. Ljeto 2024 imate pivu na moj račun ako se ovo ne desi, ja častim, bujrum u Graz

Ciao Sandro, grazie per tutto #unodinoi sarai sempre nel nostro cuore
Forza Milan
Vaffanculo Inter
Svaka čast za ovu fantaziju.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 22 jun 2023, 22:43

Da nisi ti vec otvorio te pive sto si planirao castiti druge?😊
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 22:48

Kakav Mbappe druže. Milan jedva pristao da plaća 7M Leao-a. I sada Thurama 5M. A Mabbpe traži preko 50M samo platu.

Zasad je situacija ovakava:
Diaz
Tonali
Mirante
Bakayoko
Vranckx
Zlatan

OUT

Kamada
Sportiello
Thuram

IN

I ako još ništa nije službeno ali vrlo brzo bi trebalo biti.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 22 jun 2023, 22:59

Suze na oci udarise, zivota mi. Cuj Mbappe. :urnebes:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.