AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 22 jun 2023, 11:57

Ne valja kad ode dzabe ne valja nam kad uzmemo nekih 90 mil za igraca za kojeg trenutno niko osim njih te pare ne bi ni dao

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 jun 2023, 12:01

memaga je napisao/la:
22 jun 2023, 11:50
Hahahaha, kakva promjena razmisljanja forumasa od pljuvanja i razocarenja, do pravdanja za transfer, dobre pare i sl...nevjerovatno...
Svako ima svoju cijenu. I on je na kraju pristo da ide. Nije malo 8 mil. naspram 3,5 mil. koliko je imo u Milanu.

Tijjani Reijnders se spominje iz AZ Alkmaara

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 jun 2023, 12:02

Jel ovo najveći izlazni transfer u klubu ikad? Ma pusti, ovo je fenomenalan posao. Samo je stvar u tome da dovedu dobre zamjene.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 12:04

muha milanez je napisao/la:
22 jun 2023, 12:02
Jel ovo najveći izlazni transfer u klubu ikad? Ma pusti, ovo je fenomenalan posao. Samo je stvar u tome da dovedu dobre zamjene.
Da. Do sada je Kaka bio najveći izlazni transfer od 68M.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jun 2023, 12:09

Meni je žao što je uopšte do ovoga moralo doći, ali kad hladne glave razmisliš... sam je pristao na transfer. Naravno da je klub prevashodno pristao na pregovore jer je realno previsoka cifra u pitanju, ali njegova riječ će uvijek biti zadnja i niko te ne može na silu otjerati.

Kad bi se uložilo u ekipu, to bi moglo ispasti kao pozitivan ishod događaja, ali sam skeptičan oko toga da će ona cicija uložiti 100+ miliona.

I uzmi u obzir da će morati doći do kompletnog remonta u sredini i napadu i da će samo Leao ostati, ovo sad postaje ozbiljna kocka i rizik za narednu sezonu. Pet novih igrača na šest pozicija.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 22 jun 2023, 12:22

Nakon 10 pa i vise godina lutanja i patnje napokon sklopiš tim kojem je potrebno 35% upgrade da bi bio konkuretan u LP, a oni idioti otpuste Maldinija i krenu prodavati zalog za budućnost sto nisu Tonaliu dali platu 5,5 mil, pa možda se ne bi ovo desilo....druga stvar neko spominje ljubav, lako je bilo do ljubavi između npr Mladinija i kluba kad je Silvio (rahmetli) trošio nemile pare i prvi pokrenuo trend bolesnog trošenja na igrače. Uvjeren sam da bi Paolo u današnjem vremenu odavno igrao za drugi tim, jer ovaj tim nema ambicije apsolutno nikakve.....ostade sredina na Radetu i vječito ozljeđenom Ismaelu

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 12:23

Romagnoli13 je napisao/la:
22 jun 2023, 11:52
memaga je napisao/la:
22 jun 2023, 11:50
Hahahaha, kakva promjena razmisljanja od pljuvanja i razocarenja, do pravdanja za transfer, dobre pare i sl...nevjerovatno...
Pa jel' nisu dobre pare? 80M za italijanski klub je golemo. Niko ne pravda transfer. Ali šta se tu sad može? Zamisli da je Milan dobio barem po 30ak miliona za igrače koji su otišli besplatno. Danas možda ne bi do ovoga došlo. Život ide dalje. Sandro će uvijek biti "naš" ali život ne čeka nikoga.
Ja nisam komentarisao transfer, pare, itd ja sam samo komentarisao kako se misljenja forumasa mjenjaju preko noci i nista vise....
Sto se tice transfera ok, ovim putem pokazuju ono sto sam davno konstatovao da njih fudbal, trofeji, uopste ne zanimaju....al o tome po tome vrijeme sve pokaze nazalost....
Kokice su spremne uzivajmo u predstavama....

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 12:34

Svi smo ovdje složni oko toga da je Sandro veliki gubitak sa te neke ljudske strane. Srce Milana odlazi i onog Milana kojeg mi znamo. Mada je to počelo još prije 11 godina kad je Berlusconi sve pipe zatvorio. Milan nije više ono što je bio od '86- 2011 i neće nikad biti. Odlaskom Tonalija počinje i nova era Milana. To je evidentno. Nema više nedodirljivih i svi imaju cijenu. Samo treba uložiti te pare na pravi način.

Trenutno Milan treba 3 veznjaka, desno krilo, napadača i ofanzivnog veznog. To je 6 igrača od toga 5 igrača su starteri. Milan dakle treba pola tima bukvalno.

Ovo ljeto je tek počelo i bit će tu još puno iznenađenja. To je sigurno.

Ako bi se desilo ono što mediji najavljuju to bi izgledalo ovako.

Mike, Theo-Tomori-Thiaw-Calabria, Frattesi-SMS, Leao-Kamada- Chuck, Thuram

To je jači tim nego ovaj sadašnji i to za 30% ako ne i više.

Ali isto tako neću se iznenaditi ako to bude nekakav Hjomlund i njemu slični
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 12:36

Ti vjerujes i dalje u bajke?? Gdje su silna obecanja do sada?? I mislis da ce uloziti sav kesh od prodaje u pojacanja??
To ce ti ovako ici Tonali prodan za 90 mil, kupovina za 30 mil, Theo prodan npr.za 100 mil zamjena kupovina za 35 mil itd jedna trecina ili manje ide u reinvestiranje dvije trecine ostaje klubu/vlasniku...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 12:48

Ne vjerujem u bajke isto tako ne vjerujem da se tek tako mogu uzimati pare iz kluba. Pa nije to FK Sloboda. Uostalom stvarno misliš da će Milan ući u sezonu sa samo dva vezna igrača? Cilj će opet biti top4 a sve ostalo je bonus. Što je jasno i žalosno. A taj cilj sigurno nećeš ispuniti igrajući sa Krunićem i Pobegom.

Hajde malo da se smirimo i da vidimo šta će se desiti. Prvi potezi nakon službenog odlaska Tonalija će sve reći.

Novca sada ima a i vremena za prave poteze. Vjerujem u to dok se ne desi suprotno.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 12:56

Sta sam za zimski marketo govorio??? Ufol kupit ce nekog samo blef pravili da se nesto pise, desava da vrijeme prodje nikog nisu doveli, da bi smirili navijace ko nesto rade....jel tako bilo??
Na prodanog igraca se plati porez drzavi, ono resto ostaje klubu odnosno vlasniku ( eh sta ce on sa njima to je druga stvar, podjeliti dividende akcionarima itd ) nemam pojma sta ti je tu nejasno....on ne mora nikome davati objasnjenja sta sa novcima radi...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 13:03

De ba brate. Otkad se ti baviš porezima? Sad odjednom i to je tema i naša briga. Nikad niko se oko toga nije brinuo. Klubovi neka to riješavaju. Neka bude šta će biti, ja ću uvijek da volim ovaj klub pa kad bi bio u trećoj ligi.

Više puta sam ovdje nešto napisao pa se opekao. Stvari se mijenjaju iz sata u sat. I samo pratim i prenosim ovdje da svi imamo o čemu pisati.

Evo sad ima i informacija da Pioli želi otići. Vidjet ćemo jel medijsko nagađanje ili ima tu nešto.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jun 2023, 13:04

---
Zadnja izmjena: Zenga, dana/u 22 jun 2023, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jun 2023, 13:08

memaga je napisao/la:
22 jun 2023, 12:36
Ti vjerujes i dalje u bajke?? Gdje su silna obecanja do sada?? I mislis da ce uloziti sav kesh od prodaje u pojacanja??
To ce ti ovako ici Tonali prodan za 90 mil, kupovina za 30 mil, Theo prodan npr.za 100 mil zamjena kupovina za 35 mil itd jedna trecina ili manje ide u reinvestiranje dvije trecine ostaje klubu/vlasniku...
O ovome se i radi, dovedu veznjaka zamjenu Tonalija za recimo 35M + plata 4M/sezoni, što tereti klub 8M. Za trogodišnji ugovor 24M, savršen izgovor "evo, reinvestirali smo ukupno 60M", tako to fercera na Excelu, yebo ih američki ćaća i 4.mj i CL plasmani :puke:

Ako (opet) uđemo u sezonu sa yebenim električarom+Saletom neka se kolektivno roknu, svi u menadžmentu. Da je bilo prodaja Dollarboya,Romagnolia,Šabanoglua i Kessiea vjerovatno bi sve drugačije izgledalo, ogroman je to hendikep za klub.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 13:10

Ako uđu u sezonu sa Messiasom i Saletom na krilu a da Krunić bude starter. Neću pogledati niti jedan meč Milana. Voljet ću klub kao i uvijek ali mečeve gledati neću.

Takav stres svaka 3 dana mi ne treba.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 22 jun 2023, 13:12

80 mil za Tonalia se ne može odbiti. Koliko god se ja ne slagao sa njegovim odlaskom.

Pitanje je samo šta će uraditi sa tim novcem. Ako ga ne ulože u nova pojačanja onda je sve jasno. Propast.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 jun 2023, 13:15

Ovdje se prica o milionima kao da ce nama u dzep.....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 13:18

Ako se desi da Milan bude jači za sljedeću sezonu brzo ćemo mi ostaviti po strani sve i milione i Tonalija. Jaka ekipa i dobri rezultati su ispred svega.

Ovdje trenutno vlada pesimizam i to je opravdano. Ali ako dođe do jakih ulaznih transfera, brzo će se sve okrenuti.

Mene najviše zanimaju prvi potezi nakon odlaska Sandra. To će sve da pokaže odmah.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jun 2023, 13:37

Frajer ako ne uloži sve te pare u pojačanja, nastati će katastrofa i toga bi trebali biti svjesni. Trebaju ti tri startna veznjaka, krilo, napadač i ok, čak i ako Kamada dođe, opet ti fale još minimalno dva veznjaka.
Sad je najgore što su to sve igrači koji moraju biti dostojni startne postave, a ne rezerve i neko ko će brojčano popunjavati roster, a to sve i košta.

I opet je rizik, toliko promjena u rosteru nikad ništa dobro ne donese. To dok se uhoda, uigra, adaptira i to pod uvjetom da nijedno pojačanje ne bude promašaj (što je nerealno, niko nema stopostotni procenat), prođe pola sezone.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 13:42

Key playeri se ne PRODAJU tek tako ako se nema rezervna opcija, sve ce nam se ukazati....

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.