Evo sta sef misli o novom pravilu..
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ma ja ba,konta covjek ovo Amerika,moras poslovan biti itd al jbga naucice na tezi nacin.
Ok pusti Trake,Ramice, a sta je sa:napoleon72 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 09:14Nas svi mrze, mi smo odbaceni, dusice male![]()
![]()
Odluka je donesena radi Borca i SAMO radi Borca. Kao sto je liga 19/20 prekinuta da bi oni otisli u Evropu a mi kao "kolateralna steta" dobili titulu. Da su oni u tom trenutku bili peti, nikad se liga ne bi prekinula. I sad smo mi samo kolateralna steta, ovo je doneseno da bi Borac mogao dovodit igrace iz Srbije, vjerovatno preko raznih menadzerskih talova.
ALI, to ne znaci da ne mozemo iskoristit situaciju na najbolji moguci nacin. Borca se ne treba bojat, to je poligon kriminala i nikad dobar igrac nece doci gore, nego menadzerske prevare. Mozda nekad neko i zaluta al to je sve. A mi se trebamo pocet okretat ka hrvatskom trzistu, uzimat mlade talente iz HNL i 2. HNL. Dovedes 5-6 djecaka do 20 godina, barem dvojica nek budu Cuze i Jankovic, ti si na konju. Puno lakse ces napunit kasu nego gurajuci razne Trake i Ramice od kojih nema hljeba. Kao na FMu kad pocnes skupljat regene ostalih ekipa iz lige i uzimat za njih milionske iznose. A od ostalih stranaca drzat uvijek 3-4 babaroge iz Juzne Amerike kao sto se trenutno i radi. Renan, Viveros i recimo da dodje taj iz Hajduka. Samo treba bit pametan. Sto bi ti hrvat u ekipi morao bit Oremus a ne Cuze? Sto bi Srbin morao bit Protic a ne neki novi Zivkovic ili Skuletic?
Zato jer Mirvic ima bolju konekciju za to trziste. Ovo pravilo je zanimljivo,igraci sa EU papirima su stranci isto. Jedina drzava u evropi gdje su i igraci sa EU papirima stranci,daj nas pripoji Rusiji ili Turskoj nismo mi za evrope,mi smo za ovih divljih zemalja. Jedina drzava u evropi gdje mogu igrat samo 3 stranca a i sire,da hoce pomrijet svi ovi fosili iz savezabordobijeli je napisao/la: ↑21 jun 2023, 10:30Pa nismo do sad mi imali previse ino stranaca u glavom je to bilo jedan ili dvojica sad smo se okrenuli tom trzištu kad ono zabrana. Nas je ovo poremetilo al hajd izgurat cemo nekako.napoleon72 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 10:20Kakvu igru ba?? Kao, dogovorili Viverosa i pokazali neki interes za Jradija (citaj - Aylah ga zapratila)??? Ne bi covjek rekao da smo ih 10 doveli.bordobijeli je napisao/la: ↑21 jun 2023, 10:11
Naravno da moze, al mi smo sad krenuli u igru s inostranstranim pojačanjima, pregovara se dogovara i onda neko promjeni pravila u pola prelaznog roka. Nije to baš tako lahko sad cemo ove prekriziti a idemo traziti Jankovice, Čužea i slicne. Hocu da kazem da smo mi imali jedan novi put s inostranim igracima al evo brzo su nas sasjekli. Kazem moze se ukonponovati i s 3 stranca al u ovom momentu su nas dobro poremetili ovim pravilom.
Jbt danima se pise kako se salje Guliashvili na posudbu, da Soldi treba probat papire zavrsit, da je Ilija top igrac al za klupe, da Avrama ne vrijedi cekat jer je stranac, da je Musu svakako trebalo otjerat a ostavit Mulalica... Sad odjednom kuknjava neka, a dobio si priliku da zadrzis i Ikica i Iliju i Avrama i Soldu bez papira. Sta da ovo pravilo nije doneseno? Dovedes Viverosa, stranci bi bili Renan, Ikic, Soldo, Ilija, Francis, Viveros, Avramovski, Guliashvili, Musa. Devet komada. Ko ti garantuje da bi se rijesio Ikica, Ilije i Avrama? Drzi ih u rosteru a nemas koristi od njih, 5 stranaca u zapisnik, 4 na tribine.
Ponavljam, sa koliko stranaca van exyu smo uboli u historiji ovog kluba, a s koliko exyu stranaca?
Naravno, nisam nista rekao za navedene. Hocu da kazem da treba gurat kvalitet prije svega. Ilija je bolji stoper od Trake, i bolje je da na klupi sjedi on nego Trako, koliko god Trako bio nase dijete. Ili Avramovski prije Salcina. A ovo pravilo nam to donosi.Samozdravlje je napisao/la: ↑21 jun 2023, 11:23Ok pusti Trake,Ramice, a sta je sa:napoleon72 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 09:14Nas svi mrze, mi smo odbaceni, dusice male![]()
![]()
Odluka je donesena radi Borca i SAMO radi Borca. Kao sto je liga 19/20 prekinuta da bi oni otisli u Evropu a mi kao "kolateralna steta" dobili titulu. Da su oni u tom trenutku bili peti, nikad se liga ne bi prekinula. I sad smo mi samo kolateralna steta, ovo je doneseno da bi Borac mogao dovodit igrace iz Srbije, vjerovatno preko raznih menadzerskih talova.
ALI, to ne znaci da ne mozemo iskoristit situaciju na najbolji moguci nacin. Borca se ne treba bojat, to je poligon kriminala i nikad dobar igrac nece doci gore, nego menadzerske prevare. Mozda nekad neko i zaluta al to je sve. A mi se trebamo pocet okretat ka hrvatskom trzistu, uzimat mlade talente iz HNL i 2. HNL. Dovedes 5-6 djecaka do 20 godina, barem dvojica nek budu Cuze i Jankovic, ti si na konju. Puno lakse ces napunit kasu nego gurajuci razne Trake i Ramice od kojih nema hljeba. Kao na FMu kad pocnes skupljat regene ostalih ekipa iz lige i uzimat za njih milionske iznose. A od ostalih stranaca drzat uvijek 3-4 babaroge iz Juzne Amerike kao sto se trenutno i radi. Renan, Viveros i recimo da dodje taj iz Hajduka. Samo treba bit pametan. Sto bi ti hrvat u ekipi morao bit Oremus a ne Cuze? Sto bi Srbin morao bit Protic a ne neki novi Zivkovic ili Skuletic?
Kovacevicem, Mihojevicem, Mujakicem, Djokanovicem i malim transferima od 300k € na koje je cijela liga ljubomorna :
Sadiku, ,Hadzic, Pidro, Sabanovic, Hamza, Kurdic, Mustafic. ..Pa i Cimirot bh igrač . Saberi €,poslije prodaje Kove.
Milioni € majstore ?
Sa svim ostalim navedenim sam saglasan. Nema kukanja samo ispravno transferisanje igrača. Ma svaki normalan mlad čovjek će prije provesti 2-3 god. u Sarajevu nego u Listici, BL, pa i u Mostaru. Nenormalni koji vodi nacionalizam nam i ne trebaju. Upravo gore navedeni transferi i budući kad dodje vrijeme (Renan,Francis,Beganovic,Durakovic...) će biti magnet za svakog nama interesantnog igrača.
Da možda i Dala utopimo![]()
Teška polemika, evo završavamnapoleon72 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 11:36Naravno, nisam nista rekao za navedene. Hocu da kazem da treba gurat kvalitet prije svega. Ilija je bolji stoper od Trake, i bolje je da na klupi sjedi on nego Trako, koliko god Trako bio nase dijete. Ili Avramovski prije Salcina. A ovo pravilo nam to donosi.Samozdravlje je napisao/la: ↑21 jun 2023, 11:23Ok pusti Trake,Ramice, a sta je sa:napoleon72 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 09:14Nas svi mrze, mi smo odbaceni, dusice male![]()
![]()
Kovacevicem, Mihojevicem, Mujakicem, Djokanovicem i malim transferima od 300k € na koje je cijela liga ljubomorna :
Sadiku, ,Hadzic, Pidro, Sabanovic, Hamza, Kurdic, Mustafic. ..Pa i Cimirot bh igrač . Saberi €,poslije prodaje Kove.
Milioni € majstore ?
Sa svim ostalim navedenim sam saglasan. Nema kukanja samo ispravno transferisanje igrača. Ma svaki normalan mlad čovjek će prije provesti 2-3 god. u Sarajevu nego u Listici, BL, pa i u Mostaru. Nenormalni koji vodi nacionalizam nam i ne trebaju. Upravo gore navedeni transferi i budući kad dodje vrijeme (Renan,Francis,Beganovic,Durakovic...) će biti magnet za svakog nama interesantnog igrača.
Da možda i Dala utopimo![]()
Mi smo nosioci, očekivano je da imamo ''lakšu'' grupu.bordobijelisampion je napisao/la: ↑21 jun 2023, 12:06Naime, mogući protivnici Borca su Basel, Austrija iz Beča, Viktorija Plzen, te pobjednici iz dvije utakmice, a radi se o susretima:
Maribor - Birkirkara
Škendija - Haverfordwest County
Mogući protivnici Željezničara su: Apoel, Bešiktaš, FCSB, Neftci i pobjednik iz duela Alashker - Arsenal Tivat.
Mi smo za sad odlično prošli
PS: Da li je iko od ovih naših u takmičarskoj formi?
Znam, znam. Sada u 3. pretkolu možemo dobiti ove koje su izvukli zeljo I borac?MortemHz je napisao/la: ↑21 jun 2023, 12:08Mi smo nosioci, očekivano je da imamo ''lakšu'' grupu.bordobijelisampion je napisao/la: ↑21 jun 2023, 12:06Naime, mogući protivnici Borca su Basel, Austrija iz Beča, Viktorija Plzen, te pobjednici iz dvije utakmice, a radi se o susretima:
Maribor - Birkirkara
Mogući protivnici Željezničara su: Apoel, Bešiktaš, FCSB, Neftci i pobjednik iz duela Alashker - Arsenal Tivat.
Da + ima još gorih ekipabordobijelisampion je napisao/la: ↑21 jun 2023, 12:12Znam, znam. Sada u 3. pretkolu možemo dobiti ove koje su izvukli zeljo I borac?MortemHz je napisao/la: ↑21 jun 2023, 12:08Mi smo nosioci, očekivano je da imamo ''lakšu'' grupu.bordobijelisampion je napisao/la: ↑21 jun 2023, 12:06Naime, mogući protivnici Borca su Basel, Austrija iz Beča, Viktorija Plzen, te pobjednici iz dvije utakmice, a radi se o susretima:
Maribor - Birkirkara
Prati on Mirvica
Ovako ozbiljna izmjena treba da se najavi ekipama, da to npr. nastupa od naredne takmicarske sezone, a ne ovako hladno u toku prelaznog roka (bukvalno se narugaju Ismiru), očigledno da im se moze sta pozele, jer glas niko ne smije dići.
Trenutno korisnika/ca: boki86, HordasDolacMalta i 64 gosta.