Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nihco

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la nihco » 04 mar 2011, 18:36

B o X je napisao/la:[
Zašto bi oni to uradili kad su ljudi Danci, to bi isto bilo kao kad bi mi iz RS to uradila sa Srbijom, mislim to su gluposti što iznosiš i to nema veza sa fudbalom, ako imaš šta pametnije da napišeš napiši, na ovo ne vrijedi ni komentarisati, ti ako želiš i dalje da vodiš rat ti ga vodi al ne ovde...
ovo je definitivno , u najmanju ruku relativizacija, ako ne i opravdavanje onoga sto nje uradjeno u bosni.
nema smisla ovo citam na forumu navijaca bih. ovo je neukusno
Sent from my Commodore 64

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 mar 2011, 18:48

B o X je napisao/la:Evo jedno moje zapažanje. Ja imam jednog prijatelja sa Farskih Ostrva, to su ljudi svi Danci i veće su patriote od samih Danaca iz Danske ali ljudi imaju svoju reprezentaciju.
Mogao bih ti napisati da izuzetak potvrđuje pravilo, ali neću. Farska Ostrva su od 1948. godine teritorijalno autonomni i to im daje za pravo da imaju svoju reprezentaciju u fudbalu i da budu članica FIFA i UEFA. Takvih primjera ima još, ali ćeš se morati potruditi da ih sam pronađeš. Republika Srpska je entitet, a ne etnitet u Bosni i Hercegovini iako bi ti i tebi slični voljeli da je drugačije. Ti i tebi slični ćete vjerovatno, u što skorije vrijeme, tražiti da i Distrikt Brčko ima svoju reprezentaciju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zašto, da ne? Kada može RS, zašto ne ni mogao i Distrikt Brčko. Zar nisam u pravu i sada slijedim logiku M. Dodika i njegovih sljedbenika. Aferim mi!!! Jesam zayeban.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 04 mar 2011, 18:54

padobranac1978 je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?

ako nece biti nista bolje sto se radujes suspenziji ti i jos kolko hoces njih, kakvo to magicno resenje ocekujes u slucaju suspenzije.

Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fife
ma je.bo jednog predsjednika,ja bi uveo jos dvojicu pa da ih imamo pet...znaci jos jednog Jevreja i Roma,znaci oni nam fale... :mrgreen: mozda bude bolje,ha jovane...kako si plitak,boze sacuvaj...mozda te strah sto se spominje da ce nestati svi moguci fudbalski savezi,pa tako i onaj FSRS,pa ce biti jedan i to samo FS BiH,vasa stara boljka,samo nek ima naziv srpsko,cccccccc
Tek sad ovo vidjeh. Ne postoji pravilo po kom ne mogu postojati i entitetski ili fudbalski savezi gradova i regija.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 mar 2011, 18:55

drinski_vuk je napisao/la:
padobranac1978 je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?

ako nece biti nista bolje sto se radujes suspenziji ti i jos kolko hoces njih, kakvo to magicno resenje ocekujes u slucaju suspenzije.

Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fife
ma je.bo jednog predsjednika,ja bi uveo jos dvojicu pa da ih imamo pet...znaci jos jednog Jevreja i Roma,znaci oni nam fale... :mrgreen: mozda bude bolje,ha jovane...kako si plitak,boze sacuvaj...mozda te strah sto se spominje da ce nestati svi moguci fudbalski savezi,pa tako i onaj FSRS,pa ce biti jedan i to samo FS BiH,vasa stara boljka,samo nek ima naziv srpsko,cccccccc
Tek sad ovo vidjeh. Ne postoji pravilo po kom ne mogu postojati i entitetski ili fudbalski savezi gradova i regija.
Takođe ni jedan regionalni savez nema mogućnost da ucjenjuje krovni savez i da dovede cijeli fudbalski život jedne zemlje u pitanje!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 mar 2011, 22:13

Piše: D. Banović
Petak, 04.03.11. 21:26.

"BENC NIJE STVARAO FSRS, NEĆE NI UKIDATI"

Predsjednik FS RS Mile Kovačević reagovao je na izjavu Marsela Benca u kojoj on kaže da će UEFA u slučaju da se ne usvoji statut ukinuti entitetske saveze i da će UEFA formirati Komitet za normalizaciju u kojem će mjesta biti samo za klubove.
"Gospodin Benc nije učestvovao u stvaranju Fudbalskog saveza Republike Srpske, pa ga on neće ni ukidati. Takve neodmjerene izjave ne vode nikud i samo još više produbljavaju ionako složenu situaciju u kojoj se nalazi FS BiH. FS RS mogu ukinuti samo oni koji su ga stvarali, a to se neće nikad desiti", rekao je Kovačević u izjavi za televiziju RS.

On je između ostalog naglasio da će konačnu odluku o izmjenama statuta da donese Skupština FS RS.

"Izvršni odbor FS RS je svoje rekao i sad je Skupština jedina ta koja može da donese neku drugu odluku. Ja vam ne mogu reći ništa unaprijed. Odgovornost je na delegatima i kako oni odluče tako će i biti", dodao je Kovačević
Samo se pitam pri ovoj izjavi:
Zasto Mile uopste dolazi na ideju, da Benc zeli da ukine FSRS? Ili je paranoja i bubetanje, ili je Benc stvarno tako nesto izjavio. Interesantno...izgleda da su Pusinove veze preko Chuck Norrisa i E.T. proradile. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 mar 2011, 22:26

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/bora ... s-rs/52859

jos kad neki ulete ovdje i pocnu srati kako klubovi iz republike traktorista ne podrzavaju sankcije etc :roll:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 mar 2011, 22:26

"BENC NIJE STVARAO FSRS, NEĆE NI UKIDATI"

Predsjednik FS RS Mile Kovačević reagovao je na izjavu Marsela Benca u kojoj on kaže da će UEFA u slučaju da se ne usvoji statut ukinuti entitetske saveze i da će UEFA formirati Komitet za normalizaciju u kojem će mjesta biti samo za klubove.

"Gospodin Benc nije učestvovao u stvaranju Fudbalskog saveza Republike Srpske, pa ga on neće ni ukidati. Takve neodmjerene izjave ne vode nikud i samo još više produbljavaju ionako složenu situaciju u kojoj se nalazi FS BiH. FS RS mogu ukinuti samo oni koji su ga stvarali, a to se neće nikad desiti", rekao je Kovačević u izjavi za televiziju RS.

On je između ostalog naglasio da će konačnu odluku o izmjenama statuta da donese Skupština FS RS.

"Izvršni odbor FS RS je svoje rekao i sad je Skupština jedina ta koja može da donese neku drugu odluku. Ja vam ne mogu reći ništa unaprijed. Odgovornost je na delegatima i kako oni odluče tako će i biti", dodao je Kovačević.
Mogu ovi Dodikovi puleni iz RS da masu usima, Uefa je bog u fudbalu i radi se kako oni kazu.

Savez RS gotovo da ne postoji, isto kao sto ne postoji Republika Srpska tj. nije NIGDJE priznata kao "samostalna zemlja/drzava", isto kao sto ni fudbalska selekcija RS nije i nece nikada biti priznata.

Pravda postoji i pravda uvijek pobjdjuje, tako ce biti u slucaju nase drzave Bosne i Hercegovine.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 mar 2011, 22:45

Jos sto ce uz pozitivne promjene u savezu profitirati i klubovi iz RS. Reprezentacija ce bolje napredovati, ako prolazimo kvalifikacije pare tecu, pa svakakvi blokirani novci o kojima se cesce pricalo idu u kasu saveza. Svima ce biti bolje. No ne, bolje je da drugi crkne pa ja sa njim, nego da nam bude i jednom i drugom bolje.
Politika koja vec duze ide, ne samo u ovom segmentu.

Eto nece ovi iz FSRS, ali ne samo oni, mnogi ovdje zaboravljaju, da su i Suljo i kompanija glasali protiv. ;)
Nadam se da je UEFA/FIFA shvatila da nekad bolesnom covjeku nazor moras dati lijek. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 04 mar 2011, 22:48

Uzmite da iz RS nece pristati na to.Opet,ako svi ostali(i Bosnjaci i Hrvati) glasaju ZA to je dovoljno. ;) Ocito je da nisu samo Srbi problem.Tako je u Savezu,a bogami tako je i u drzavi. :roll:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 mar 2011, 22:50

Cuj, ova genocidna tvorevina da dobije reprezentaciju. Nikada !
Ne mogu vjerovati da neko moze uporedjivati Kataloniju, Britaniju i ostale s RS. Katalonija, koja postoji stotinama godina, i Republika Srpska, genocidna tvorevina koja je nastala pod komandom Karadzica i ostalih.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 04 mar 2011, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 mar 2011, 22:58

B o X je napisao/la:Evo jedno moje zapažanje. Ja imam jednog prijatelja sa Farskih Ostrva, to su ljudi svi Danci i veće su patriote od samih Danaca iz Danske ali ljudi imaju svoju reprezentaciju.
Dovoljno da te covjek ne shvati za ozbiljno.
Sto pricas nesto, kad ustvari ne znas pravu istinu. :roll:
Taj te prijatelj izlag'o pravo, ako i postoji taj tvoj prijatelj ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 mar 2011, 23:00

Adinjo je napisao/la:
Dovoljno da te covjek ne shvati za ozbiljno.
Sto pricas nesto, kad ustvari ne znas pravu istinu. :roll:
Taj te prijatelj izlag'o pravo, ako i postoji taj tvoj prijatelj ;)
To je neki virtuelni prijatelj :lol:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 04 mar 2011, 23:04

stvarno ne znam sta je u glavi ljudi u savezu necu sad da direktno krivim FSRS jer oni nisu jedini krivac ali mi je krivo sto tjeraju nesto svoje imaju svoj neki inat i mislim da neko stoji iza svega toga a za ove ostale glavonje nemam sta reci davno su pokazali svoje pravo lice....

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 04 mar 2011, 23:29

Goalgetter je napisao/la:Cuj, ova genocidna tvorevina da dobije reprezentaciju. Nikada !
Ne mogu vjerovati da neko moze uporedjivati Kataloniju, Britaniju i ostale s RS. Katalonija, koja postoji stotinama godina, i Republika Srpska, genocidna tvorevina koja je nastala pod komandom Karadzica i ostalih.

Joj, tako je brate konacno neko normalan! RS Nesmije i nece dobiti reprezentaciju kako moze dobiti entitet jedne drzave koji je nastao slicnim genocidom koji se desavao tokom holokausta reprezentaciju?! To se NESMIJE DESITI. Ako se desi bit ce rata, i onda kraj RS-u.
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 04 mar 2011, 23:39

Jos ja jucer rekoh da najvecu prepreku predstavljaju ovi iz RS-a.Sada mi ispadamo njihovi taoci.

Nadam se da nece biti suspenzije jer ce sve otici u tri lijepe.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 mar 2011, 23:42

evo izgleda i Borac zeli zrtvovati Evropu zarad nekih ineteresa koji nemaju veze sa sportom!? jasno je da je u vecini nasih klubova politika itekako upletena u strukture kluba,takvim nije mjesto u fudbalu! nekad se vrijedi i zrtvovati zarad bolje buducnosti! UEFA i FIFA nisu medjunarodna zajednica kao OHR da tolerisu razne nelogicnosti,s njima se niko nije igrao pa nece ni nas politicko-kriminalni Savez! Odigrati casno utakmicu protiv Rumunije,pokusati pobjediti,i onda se strpiti do narednih kvalifikacija,bar cemo imati Evropski Savez,kakav imaju sve normalne drzave,Savez gdje ce sjediti sportisti,a ne politicari-kriminalci,koji u zivotu svom nisu sutnuli loptu,ali eto nazalost takvi odlucuju o sudbini naseg fudbala! jedina je greska FIFE po meni sto se ne kaze ko su krivci ,imenom i prezimenom i njih odmah smjeniti,a ne da ispasta reprezentacija,ili jedine zvijezde u ovoj drzavi Dzeko,Pjanic,Misimovic,Hasagic,Spahic,Mujdza,Pandza... ali ako ce suspenzija donijeti nesto dobro(a sigurno hoce) onda je bolje i to nego iz godine u godinu tavoriti sa ovom bandom koja nas vodi,koja je Savez svojim kriminalnim radnjama,dvostrukim ugovorima vec dovela u propast! Nogomet u ovoj drzavi je taoc prije svega RS,ali na svu srecu nece jos dugo biti,strpit ce se ljubitelji fudbala jednu godinu,ali zato necemo vise nikad u zivotu gledati razne Petkovice,Jelice,Kovacevice,Usanovice,Bevande,Beuse,Colakovice-oni ce otici na smetljiste fudbalske historije...gledat cemo istinske asove bh fudbala Kodru,Barbareza,Glavasa,Konjica,Hadzibegica...s njima ce nas nogomet dozivjetu pravu renesansu,imat cemo Savez kojim cemo se ponositi,a ne kakav sad imamo koji je da places od tuge!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 04 mar 2011, 23:43

Da objasnim nekima sta je Benc rekao.

Znaci ,rekao je ako se ne usvoji novi statut,da ce sve ove sadasnje u savezu da smjene i da se postave skroz novi ljudi,stime da ce taj savez poceti da funkcionise od 2012-te godine,ukoliko ni to ne bude funkcionisalo,zbog moguceg uplitanja,kantonalnih i entitetskih saveza,onda ce ukinuti SVE KANTONALNE I ENTITETSKE SAVEZE!
Te ce novi savez poceti komplet iznova.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 04 mar 2011, 23:43

jbt ovo ko da gledam seriju LUD ZBUNJEN NORMALAN...ja nezz kakav je ovo cirkus nastao kod nas :?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 04 mar 2011, 23:47

Sta mislite koliko bi trajao oporavak od ove suspenzije ?

Znaci deset godina minimalno,citava ova generacije repke bi propala a i vjerujem da nikada necemo imati bolju od ove sadasnje.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 04 mar 2011, 23:55

Megamon je napisao/la:Sta mislite koliko bi trajao oporavak od ove suspenzije ?

Znaci deset godina minimalno,citava ova generacije repke bi propala a i vjerujem da nikada necemo imati bolju od ove sadasnje.
Suspenzija bi trajala znaci jednu godinu,mi bi od 2012 godine mogli igrati kvalifikacije za Euro...propustili bi samo ostatak ovih kvalifikacija za SP! koliko god to tesko i bolno bilo,nema drugog nacina da se rjesimo bagre u Savezu nego da nas suspenduju! ili da se ceka 29 mart i da vidim ko je za ko protiv bh fudbala,tad bi ujedno znali ko je krivac! reprezentacija finansira ustvari Savez,ako ne budemo igrali osatatak ovih kvalifikacija,znaci nema novca u Savezu,oni nemaju od cega zivjeti,a svakako ce biti nebitan faktor,jer ce se krenuti u formiranju novog Saveza u koji ce uci istinske legende bh nogometa! Sad za sad su glavni krivci iz RS,a vidicemo hoce li im se iz Federacije iko pridruziti,kako god u slucaju suspenzije idu svi u kompletu,a to znaci renesansa za nas fudbal! strpit cemo se godinu dana,nece biti smak svijeta,ali zato necemo vise gledati Petkovice,Kovacevice,Jelice,Bevande,Colakovice...
to je jedini nacin da se rjesimo te bagre! FIFA i UEFA nam zele dobro,u to ce se kasnije svi uvjeriti! pa ne bi nam davali 4 miliona eura za trening kamp da ne zele dobro nasem fudbalu! ali s njima nema zafrkancije,zato su se nasi kriminalci u Savezu i izgubili,mislili su da imaju posla s nekim levatima,al malo sutra...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, emir79, Hansestadt, Lavcina, zaostrog, zgembo89 i 62 gosta.