Plus što im treba zabraniti da dolaze na BH forume, čim odu preko granice i vani budu duže od mjesec dana.
Ovo numanije čim je preslo preko granice, misli da je svu pamet svijeta pokupilo...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Plus što im treba zabraniti da dolaze na BH forume, čim odu preko granice i vani budu duže od mjesec dana.
I na kraju ti lopovi tuze ove sto su se branili od njih. Najgluplji zakon u AmericiArvid je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:01Koliko satisfying acc, topla preporuka za praćenje. Ništa ljepše nego gledati provalnike i lopove zguženih visokim kalibrima
https://twitter.com/RobberyFaiI
Mozda u Cali dobije tu tuzbu, u Texasu sumnjamDamirT je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:03I na kraju ti lopovi tuze ove sto su se branili od njih. Najgluplji zakon u AmericiArvid je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:01Koliko satisfying acc, topla preporuka za praćenje. Ništa ljepše nego gledati provalnike i lopove zguženih visokim kalibrima
https://twitter.com/RobberyFaiI
Turci vlasnici , imaju i leševe i nova auta . Čuvaj se , hoće zajebati , dobro pročitaj ugovor ako hoćeš rentati auto .
Ma gledo auto za rentanje, ali vecina reviews na google su neki arapi i turci pa nisam bas bio siguran koliko je napuhano. Hvala na komentaru.VensanKasel je napisao/la: ↑20 jun 2023, 20:29Turci vlasnici , imaju i leševe i nova auta . Čuvaj se , hoće zajebati , dobro pročitaj ugovor ako hoćeš rentati auto .
Ako hoćeš raditi , e to ne znam .
ukinuti dvojna drzavljanstva,ovo sto rade stranci to je van svake pameti,kupuju stanove,idu zubarima,placaju masno cehove tih 10 dana sto dodju ,nama podignu cijene svaceg i onda oni odu a mi se patimo ovdje.ASD je napisao/la: ↑20 jun 2023, 15:52Ne tretira, jer može lakše povratiti državljanstvo ako želi nego da naprimjer Nijemac dobije državljanstvo.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 15:42Pa i tretira ga se kao stranca kad se odrekne drzavljanstva, moze bit u zemlji 90 dana i to je to. Radne dozvole nema. Isto ko i sa svim zemljama. Doduse, nije mu ni bitno to jer svakako provodi u BejHa manje od 90 dana godisnje ako zivi vani.
To treba mijenjati. Ne davati državljanstvo tako lako.
Zamisli da BiH ima samo 100 000 osoba, s ovim resursima.![]()
![]()
![]()
![]()
Mogla bi se farma sagraditi u budućnosti, da se živi bolje nego u Teksasu.![]()
Mislim da je europcar najbolji, bar po iskustvima mase ljudi, ja ne vozim, niti imam dodira sa rent-a-carom, ali sam u bliskoj bransi.Murga je napisao/la: ↑21 jun 2023, 07:26Ma gledo auto za rentanje, ali vecina reviews na google su neki arapi i turci pa nisam bas bio siguran koliko je napuhano. Hvala na komentaru.VensanKasel je napisao/la: ↑20 jun 2023, 20:29Turci vlasnici , imaju i leševe i nova auta . Čuvaj se , hoće zajebati , dobro pročitaj ugovor ako hoćeš rentati auto .
To sve sto si nabrojao je samo ogroman plus za bh ekonomiju. Neko ti ulaze u drzavu, bez da imas ikakvih obaveza prema njemu i to to shvatas kao negativnu stvar.donDondon je napisao/la: ↑21 jun 2023, 09:26ukinuti dvojna drzavljanstva,ovo sto rade stranci to je van svake pameti,kupuju stanove,idu zubarima,placaju masno cehove tih 10 dana sto dodju ,nama podignu cijene svaceg i onda oni odu a mi se patimo ovdje.ASD je napisao/la: ↑20 jun 2023, 15:52Ne tretira, jer može lakše povratiti državljanstvo ako želi nego da naprimjer Nijemac dobije državljanstvo.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 15:42Pa i tretira ga se kao stranca kad se odrekne drzavljanstva, moze bit u zemlji 90 dana i to je to. Radne dozvole nema. Isto ko i sa svim zemljama. Doduse, nije mu ni bitno to jer svakako provodi u BejHa manje od 90 dana godisnje ako zivi vani.
![]()
![]()
![]()
ako radi vani a ima nase papire,onda drzavi placas porez.
ako hoces ostati vani onda se odrices nasih papira i cao.
ali elem do toga treba milion stvari srediti
Ako ćeš doći avionom, imaš na aerodromu dobar rent a car, ne znam sad kako se zove.
Vensan ti može pomoći oko toga najbolje, pošalji mu pp.
mislim da je profesor vedran bas pricao o toj inflaciji kako stranci dolaze placaju skupo i tako stvaraju inflaciju,ako je on glup i ja sam.AshburtonG je napisao/la: ↑21 jun 2023, 11:26To sve sto si nabrojao je samo ogroman plus za bh ekonomiju. Neko ti ulaze u drzavu, bez da imas ikakvih obaveza prema njemu i to to shvatas kao negativnu stvar.donDondon je napisao/la: ↑21 jun 2023, 09:26ukinuti dvojna drzavljanstva,ovo sto rade stranci to je van svake pameti,kupuju stanove,idu zubarima,placaju masno cehove tih 10 dana sto dodju ,nama podignu cijene svaceg i onda oni odu a mi se patimo ovdje.ASD je napisao/la: ↑20 jun 2023, 15:52
Ne tretira, jer može lakše povratiti državljanstvo ako želi nego da naprimjer Nijemac dobije državljanstvo.
![]()
![]()
![]()
ako hoces ostati vani onda se odrices nasih papira i cao.
ali elem do toga treba milion stvari srediti![]()
Umjesto da se koristi ekonomska moc dijaspore i gradi sto vise, kod nas tema u 2023. godini ukidanje dvojnog drzavljanstva. I sta ces kad ukinu? Smanjit svojoj drzavi ulaganja za 50%. Koja ce budala onda kupovat nekretnine ili otvarat firme po BiH, ako mu treba pola godine za papirologiju? Svaka drzava tezi ka otvaranju granica i olaksavanju ulaska novca u istu, samo nasi pametni.![]()
ako radi vani a ima nase papire,onda drzavi placas porez.![]()
Porez se placa u drzavi gdje si nastanjen (gdje imas redovno mjesto boravka) ili odakle primanja dolaze, te nema nikakve veze s drzavljanstvom.
pozitivna iskustva sa europcarom isto..Puma je napisao/la: ↑21 jun 2023, 10:45Mislim da je europcar najbolji, bar po iskustvima mase ljudi, ja ne vozim, niti imam dodira sa rent-a-carom, ali sam u bliskoj bransi.Murga je napisao/la: ↑21 jun 2023, 07:26Ma gledo auto za rentanje, ali vecina reviews na google su neki arapi i turci pa nisam bas bio siguran koliko je napuhano. Hvala na komentaru.VensanKasel je napisao/la: ↑20 jun 2023, 20:29
Turci vlasnici , imaju i leševe i nova auta . Čuvaj se , hoće zajebati , dobro pročitaj ugovor ako hoćeš rentati auto .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.