FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Džemiđiću i ostalim krmcima iz B komponente yebem i žive i mrtve dabogda izginuli na prvom putovanju sa Vicom i kompanijom
Ne pratis "plaho" temu

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Izvinite al imamo svi vise problema u zivotu od toga dal u ovoj sezoni mogu igrati 3 ili 5 stranaca.
Posto vidim da neki mlate o nekim protestima i belajima pred savezom
Posto vidim da neki mlate o nekim protestima i belajima pred savezom

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Znaci da remiziramo
• Ex Yu igraci se ne racunaju kao stranci
• Maksimalan broj stranaca u zapisniku 3
• Minimalno jedan u21 igrac mora biti konstantno na terenu
• Minimalno 3 u21 igraca moraju biti u zapisniku za utakmicu
• u21 igraci mogu biti i sa prostora ex Yu (???)
• Ex Yu igraci se ne racunaju kao stranci
• Maksimalan broj stranaca u zapisniku 3
• Minimalno jedan u21 igrac mora biti konstantno na terenu
• Minimalno 3 u21 igraca moraju biti u zapisniku za utakmicu
• u21 igraci mogu biti i sa prostora ex Yu (???)
90!
Ne mislim da si u pravu Vanja. Evo ti najsvježiji primjer, ovaj Rakić ili kako već, sve bio dogovorio s nama, a onda se umiješa Borac i on ode kod njih. Što li, Bože? Šta misliš? Njihova ponuda bila izdašnija, malo sutra!Vanja8 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:45Cuj trositi novac na skauting u regionu...Pa bolan, nas @Historicar zna u glavu svakog igraca u SrbijiAmcho1 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:07Šteta je ogromna.
1. Borac će da se pojača, kao i H klubovi znatno radi odnosa sa Sr i Hr. Npr igrači koji nemaju mjesta u prvim postavama (C Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk it'd)
2. Isti ti klubovi ne moraju trošiti novac na skauting niti izdvajati novce za pojačanja - Radiće na principu dobrih odnosa
3. Počeo si ozbiljan skauting van regiona, počeo da dovodiš igrače koji mogu napraviti razliku i podići vrijednosti lige, usrao ti je sve planove
4. Dovodit će se mladi igrači iz regiona na kaljenje u našu ligu, što automatski znači propadanje domaće djece, a koja su i ovako teško se probijala, sad neće nikako
5. Prilagodili su pravila samo sebi, a gledajući kako da unazade druge - standardno njihovo uz podršku Bošnjaka iz saveza
Svakako rasističko fašističke odluke, jer ne znam koja je razlika između Zambije i Srbije, za mene i za bilo kojeg građanina nikakva, razišli smo se i svak ima svoju državu, adios amigos.![]()
![]()
Drug,imas lovu, dovedes igraca koji je za ovu ligu top...Jbe se njemu za Borac, ako ce ovdje imati bolju platu bonuse.
Sto se tice ovih mladih igraca, ako si ozbiljan klub imas dobar OP, akademiju, normalno je da ces forsirati svoju djecu,jbe mi se hoce li Posusje dovoditi neke klince iz HR,ako ti se ukaze prilika za nekim mladim,uradices kao sto rade u cijelom svijetu...
Po svemu je bolji igrac, evo izuzmi prvih par utakmica Francisa gdje je bila adaptacija ocito. Nekako Ikic totalno nestabilan psihicki, ponavljam kad pocne od prve minute nigdje ga nema, kao djoker ok rijesenje. Tehnika, brzina, pregled igre, centarsut,sve na strani kyeremeha, Ikic ima bolji sut i tjt. Ali to nije ni bitno.napoleon72 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:52Hajde molim te objasni mi po cemu je Kyeremeh bolji igrac od Ikica? Posebno u situaciji gdje dolaskom Viverosa SVAKAKO ne bi ni jedan ni drugi igrali prvu postavu? I da je ostalo pet stranaca i ako dovedes Viverosa, imas na klupi Ikica ili Kyeremeha. Po cemu je Kyeremeh zasluzio to a Ikic nije?nokee je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:23Ma nije steta, evo ovdje kaze da cemo jos imati benefite mnoge. Tipa moze ti Ikic biti u rosteru, ne mora kyeremeh, sta ce ti Viveros i slicne zvjerke iz juzne amerike kad mozes dovesti dobrog polovnjaka iz tsc-a itd itd. Brojni su benefiti ovakve odluke..Amcho1 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:07
Šteta je ogromna.
1. Borac će da se pojača, kao i H klubovi znatno radi odnosa sa Sr i Hr. Npr igrači koji nemaju mjesta u prvim postavama (C Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk it'd)
2. Isti ti klubovi ne moraju trošiti novac na skauting niti izdvajati novce za pojačanja - Radiće na principu dobrih odnosa
3. Počeo si ozbiljan skauting van regiona, počeo da dovodiš igrače koji mogu napraviti razliku i podići vrijednosti lige, usrao ti je sve planove
4. Dovodit će se mladi igrači iz regiona na kaljenje u našu ligu, što automatski znači propadanje domaće djece, a koja su i ovako teško se probijala, sad neće nikako
5. Prilagodili su pravila samo sebi, a gledajući kako da unazade druge - standardno njihovo uz podršku Bošnjaka iz saveza
Svakako rasističko fašističke odluke, jer ne znam koja je razlika između Zambije i Srbije, za mene i za bilo kojeg građanina nikakva, razišli smo se i svak ima svoju državu, adios amigos.
Ako ti ne vidis da je nama u trenutnoj situaciji gdje imas priliku dovesti zvjerke prave, ovo pravilo gore nego ono sto je bilo, nemam ti sta objasnjavati dalje. Onda nek nam bude srb ihrv otpad vrh i to je to.
Ocito ali ocito da im je Tegeltija napisao sta mu odgovara a da druge onemoguci i vozdra.
Kyeremeh neka uzme srpske papire, Guliashvili posudba. Ostajemo na Musi, Renanu ako još dođe Kevin i Jradi onda se Musi zahvaliti i gotovo.
Saveze stidi se sluga si politike!
Saveze stidi se sluga si politike!
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ja bih tužio savez i pitao šta sad da radimo sa četiri stranca i još dva dogovorena ko će snositi posljedice i nadomiriti štetu?Morali su ovu odluku donijeti ranije,obratiti se i uefi i međunarodnom sportskom sudu a usput navesti vezu politike i sporta,tegeltija,dodik,valjić ...
Ko kaze da ovo nije udar na nas i da ovo pravilo nije zbog nas uvedeno taj je lud. Vidili su gdje smo se mi okrenuli, da placamo strance koji su dobri i tu su nam rucnu zategli a popustili je borcu i drugim zbog uvoza igraca iz hr i srb.
Ali mislim da su se malo zajebali ovaj nas je i na ovim teritorijama spreman platiti dobre igrace.
Ako ima klub pameti trebao bi se oglasiti i uputiti prigovor na odluku jer je priprema za sezonu u velikom toku i danas ovakva promjena to nigdje nema
Ali mislim da su se malo zajebali ovaj nas je i na ovim teritorijama spreman platiti dobre igrace.
Ako ima klub pameti trebao bi se oglasiti i uputiti prigovor na odluku jer je priprema za sezonu u velikom toku i danas ovakva promjena to nigdje nema
F.K. SARAJEVO
Eno sad ispade ova odluka nas je sjebala jer smo trebali dovesti dva stranca, pa nije valjda da fakat mislite da Savez nije obavjestio klubove prije nego sto su danas ozvanicili odluku, cak je i ovdje neko napisao da ce broj stranaca povecati (nije se povecao al zato su od sada ex yu domaci igraci).
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 20 jun 2023, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Iskreno, čudilo bi me da su poslali obavijest prije ozvaničenjaAduka87 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:31Eno sad ispade ova odluka nas je sjebala jer smo trebali dovesti dva stranca, pa nije valjda da fakat mislite da Savez nije obavjestio klubove prije nego sto su danas ozvanicili odluku, cak je i ovdje neko napisao da ce broj stranaca povecati (nije se povecao al zato su ex yu igraci domaci).
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Jes’ eto, mi znali unaprijed za to pravilo pa smo zbog toga Musi htjeli produžiti ugovor i dogovorili dolazak Kevina, plus interes za Jradija. 

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Pa hoćeli više taj Delač,Kevin...
Upravu si, vise mi ima logike na trenutih 7 stranaca dovesti jos Kevina i tog Radija.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Gdje je logika da su naši znali i da produžuju Musu i da pregovaraju sa još nekim strancima?Aduka87 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:31Eno sad ispade ova odluka nas je sjebala jer smo trebali dovesti dva stranca, pa nije valjda da fakat mislite da Savez nije obavjestio klubove prije nego sto su danas ozvanicili odluku, cak je i ovdje neko napisao da ce broj stranaca povecati (nije se povecao al zato su od sada ex yu domaci igraci).
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Znali su i pred ovu polusezonu pa su svjesno navaljali stranaca.Anex je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:42Gdje je logika da su naši znali i da produžuju Musu i da pregovaraju sa još nekim strancima?Aduka87 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:31Eno sad ispade ova odluka nas je sjebala jer smo trebali dovesti dva stranca, pa nije valjda da fakat mislite da Savez nije obavjestio klubove prije nego sto su danas ozvanicili odluku, cak je i ovdje neko napisao da ce broj stranaca povecati (nije se povecao al zato su od sada ex yu domaci igraci).
Ova odluka je isključivo donešena u korist i samo zbog FK Sarajevo jer ko bi drugačije dozvao Mirvića pameti da ne plaća skupe strance pored ovolikih domaćih talenata,Vico hvala ti
Borac se pojačao prije dvije sezone sa par igrača iz Srbije koki su u zenitu karijere drmali Partizanom i Evropom, pa došli u borac i ništa nisu pokazali. borac će i dalje moći dovoditi jedino na kaljenje igrače ili iz tikova sa dna super lige srbije. Isto važi za Zrinju. Samo na posudbe i eventualno ove koji ispadnu oz HNLaAmcho1 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:07Šteta je ogromna.
Svakako rasističko fašističke odluke, jer ne znam koja je razlika između Zambije i Srbije, za mene i za bilo kojeg građanina nikakva, razišli smo se i svak ima svoju državu, adios amigos.
Vjeruj, ni meni nije jasno ovo oko Muse, kupio si Beganovica a imas i Mulalica, nema mi logike da Musa uzima mjesto stranca sjedeci na klupi, jedino ako nije prihvatio da bude na tribini za manju platu. Francis izganja srbijanske papire i on je automatski domaci igrac, Gulisa pretpostvaljam posudba jer se tako pise, ostanes onda samo na Renanu i imas slobodna dva mjesta za dovodjenje izvjesnog Kevina i tog Libanca.Anex je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:42Gdje je logika da su naši znali i da produžuju Musu i da pregovaraju sa još nekim strancima?Aduka87 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 19:31Eno sad ispade ova odluka nas je sjebala jer smo trebali dovesti dva stranca, pa nije valjda da fakat mislite da Savez nije obavjestio klubove prije nego sto su danas ozvanicili odluku, cak je i ovdje neko napisao da ce broj stranaca povecati (nije se povecao al zato su od sada ex yu domaci igraci).
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, edvaE2, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Homelander, napoleon72, OsmanhodzicBuco, r3m1, riki46, rimljanin90, samoFKS i 82 gosta.