Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Svi ovi naši prostori 30 godina nakon raspada Jugoslavije nisu dali zajedno dali dva vrhunska krila koja mogu nešto probiti i igrati jedan na jedan. Zato nam trebaju strani igrači - da ritam igre podignu na veći nivo.
Druga stvar trebaju nam stranci, a pod pojmom stranac i ja podrazumijevam ovo što i NSBiH, da malo potjeraju naše igrače da daju od sebe 100% jer sami od sebe to neće dati a dokazano neće dati ni hrvatski/srpski/... igrači.
Druga stvar trebaju nam stranci, a pod pojmom stranac i ja podrazumijevam ovo što i NSBiH, da malo potjeraju naše igrače da daju od sebe 100% jer sami od sebe to neće dati a dokazano neće dati ni hrvatski/srpski/... igrači.
Ma nije to vidjelo dobra drug .Meraak1921 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:38Ovo moze biti samo dobro onima sto mrze drzavu gdje su rodjeni, i koji imaju svoju 'domovinu' na Jugu ili Sjeveru..
Kakve veze ima ex-ju, nemas pasos BiH, znaci da si stranac i cao.. mic po mic, wellcome to bananadrzava. Komplet family yebem kome je ovo dobro, a posebno zenski rod u a nnus![]()
- ASD
- Kontakt:
Generalno mi nemamo fizičkih predispozicija za krila. Ta je pozicija najranjivija.Arnelv52 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:46Svi ovi naši prostori 30 godina nakon raspada Jugoslavije nisu dali zajedno dali dva vrhunska krila koja mogu nešto probiti i igrati jedan na jedan. Zato nam trebaju strani igrači - da ritam igre podignu na veći nivo.
Joj supljih na vrbasu
Krupa po pravilu treba da ispadne u cetvrtu ligu
Krupa po pravilu treba da ispadne u cetvrtu ligu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ivan Perisic i Filip Kostic mi padaju na pamet od krila, a da su igrali dosta na visokom nivou u dobrom klubu. Malo jbt.ASD je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:52Generalno mi nemamo fizičkih predispozicija za krila. Ta je pozicija najranjivija.Arnelv52 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:46Svi ovi naši prostori 30 godina nakon raspada Jugoslavije nisu dali zajedno dali dva vrhunska krila koja mogu nešto probiti i igrati jedan na jedan. Zato nam trebaju strani igrači - da ritam igre podignu na veći nivo.
Napadaca je bilo kamara, kao i stopera. Po 15-20 vrhunskih. I veznjaka i bekova. Samo krila fale.
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 jun 2023, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Jel moguće da ste i ovu izmjenu spojili sa tim da je to samo zbog Borca jer, jelte, to Borcu odgovara
Kao da Borac kipi od prespremnih igrača iz bivše Yu, pa daj da mu se pomogne
Ne budite smiješni i žalosni u isto vrijeme, ovo je za mene jedan mali korak naprijed u ligi, stim da je propust ovako mali broj igrača za 'ino' igrače, taj broj je trebao ostati 5 ali šta je tu je...
Kao da svaki klub u PL ima po 5-6 igrača sa 'ino' državljanstvom, pa da je ovo neki šamar..

Kao da Borac kipi od prespremnih igrača iz bivše Yu, pa daj da mu se pomogne

Ne budite smiješni i žalosni u isto vrijeme, ovo je za mene jedan mali korak naprijed u ligi, stim da je propust ovako mali broj igrača za 'ino' igrače, taj broj je trebao ostati 5 ali šta je tu je...
Kao da svaki klub u PL ima po 5-6 igrača sa 'ino' državljanstvom, pa da je ovo neki šamar..
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
-
- Kontakt:
Normalno da je propust,prilagodjavas ekipu tom pravilu on ti 5 do 12 uvede novo pravilo,ti vec sa strancem produzio ugovor i cekas jos jednog.AvantiBL je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:21Jel moguće da ste i ovu izmjenu spojili sa tim da je to samo zbog Borca jer, jelte, to Borcu odgovara![]()
Kao da Borac kipi od prespremnih igrača iz bivše Yu, pa daj da mu se pomogne![]()
Jel vama iko konkretno "otpao" sa liste stranaca?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:24Normalno da je propust,prilagodjavas ekipu tom pravilu on ti 5 do 12 uvede novo pravilo,ti vec sa strancem produzio ugovor i cekas jos jednog.AvantiBL je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:21Jel moguće da ste i ovu izmjenu spojili sa tim da je to samo zbog Borca jer, jelte, to Borcu odgovara![]()
Kao da Borac kipi od prespremnih igrača iz bivše Yu, pa daj da mu se pomogne![]()
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
AvantiBL je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:21Jel moguće da ste i ovu izmjenu spojili sa tim da je to samo zbog Borca jer, jelte, to Borcu odgovara![]()
Nema svaki klub, imaju samo neki i imaju jake investitore, s obzirom na kreditna zaduzenja RSa, jasno je kome pogoduje takva odluka. Da Borac moze platiti vise stranaca kao ostala dva, tri kluba, brzinom svjetlosti bi Telgetija i Vico ustimali to. Nemoj se pravit nisko-inteligentan kad to nisi. Fakat mi je muka sto se stalno pravite kao eto nije to tako, a foluska iz aviona se vidi.
1946
Sto ofirno krupa svakjuje na borca
Znamo da je ovo laz braca ilic su snds
Ovo je samo paravan i izgovor da ne izbace krupu u cetvrtu ligu
Znamo da je ovo laz braca ilic su snds
Ovo je samo paravan i izgovor da ne izbace krupu u cetvrtu ligu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Pa pregovqraju sa 10kom strancem i Kevinom,sa Musom vec produzili. Svakako je premalo 3 stranca. Pravilo je ovo dobro,u Srbiji je isto pravilo bez ovog debilizma sa 3 stranca.AvantiBL je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:25Jel vama iko konkretno "otpao" sa liste stranaca?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:24Normalno da je propust,prilagodjavas ekipu tom pravilu on ti 5 do 12 uvede novo pravilo,ti vec sa strancem produzio ugovor i cekas jos jednog.AvantiBL je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:21Jel moguće da ste i ovu izmjenu spojili sa tim da je to samo zbog Borca jer, jelte, to Borcu odgovara![]()
- ElCartel11
- Kontakt:
Normalno da Sarajevu neodgovara ovo, jer smo jedini koji smo poceli placati odštete i bacili se na ove južno amerikance i afrikance.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Poštujem ja tvoje mišljenje, ali kako odmah sa Borcem povezuješ, jer, vidi, više stranaca trenutno može platiti samo Sarajevo i Zrinjski i nijedan klub više u ligi, dakle 10/12 klubova neće imati problem sa ovim pravilom... To jedino tim klubovima ne odgovara, i, da se razumijemo, saglasan sam da bi se sa strancima podigao kvalitet lige, i ovo je jedan korak prema tome... Prvi korak (tereni) je napravljen...Mourinhokilledbarca je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:27AvantiBL je napisao/la: ↑20 jun 2023, 18:21Jel moguće da ste i ovu izmjenu spojili sa tim da je to samo zbog Borca jer, jelte, to Borcu odgovara![]()
Nema svaki klub, imaju samo neki i imaju jake investitore, s obzirom na kreditna zaduzenja RSa, jasno je kome pogoduje takva odluka. Da Borac moze platiti vise stranaca kao ostala dva, tri kluba, brzinom svjetlosti bi Telgetija i Vico ustimali to. Nemoj se pravit nisko-inteligentan kad to nisi. Fakat mi je muka sto se stalno pravite kao eto nije to tako, a foluska iz aviona se vidi.
FK TORPEDO Sarajevo VS TORPEDO Kutaisi iz Gruzije
E jesu se nasli, svaka cast ko ih izvuce na zrijebu
Torpedasi

E jesu se nasli, svaka cast ko ih izvuce na zrijebu

Torpedasi

@igrajlopte 🐦
Jel relano da ljudima je drago zbog ovog pravila? Ko god želi dobro svome klubu i fudbalu u BiH zahtijeva potpunu ukidanje pravila o strancima, pod uvjetom U-21 pravila.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Valjda je stranac stranac. Sto bi to neki igrac iz Hrvatske ili Srbije trebao da ima bolja prava od nekog Spanca ili Nigerijanca. Znaci logike nema, osim interesi.
- ASD
- Kontakt:
Ne treba potpuno ukinuti. Ali treba nam više stranaca. I ne treba naglo ukinuti, već postepeno povećavati. Za početak je trebalo biti 5, jer svakako za sad to bi rijetko ko premašio.
Nama je pravilo ograničenja stranaca od prije par godina veliku štetu nanijelo. Igrači su to vidjeli pa su tako igrači kvaliteta federalne lige mogli postavljati uslove klubovima.
Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Paromlinac i 20 gostiju.