FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Cuj sta cekaju Horde? Cekaju da vi koji volite klub toliko da ne mozete bez utakmica povedete demonstracije.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ovo za strance je cista odluka na relaciji kriminalac Vico i jos veci krimos Tegeltija. Poceli su da okrecu vodu kako njima pase. Tegeltija je prije mjesec zakukao za strance i broj istih i gle cuda, savez promjeni odluku. Znaci oformiti cim prije udruzenje klubova, zaposliti kavlitetne pravnike, prikupiti svu dokumentaciju, te sve podkrijepiti dokazima, od sudijski lakrdija, do kriminala i uplitanje ljudi koji imaju veze sa politikom i sve to predati Uefi i na medjunarodni sud. Pa nek nas Uefa kazni par godina ali bar istjerati ovo zlo i kriminal pa sad i politiku koja se duboko uvukla u savez !!!!!!!
U novi boj ...
-
- Kontakt:
Ovdje neko napisao kao vec usvojio savez pravilnik nece se moci mjenjat broj stranaca. Gico je to,krimos,moze 5 do 12 promijeniti pravila,sa Bojcem je svakako nemoguce igrat,tu pravila nema kad se igra sa njima,pojacanja,novac je sve formalnost. Bojcu u upravi predsjednik sudacke komisije,Telgetija iz politike direkt za predsjednika kluba,prije toga brat od Vice predsjednuk Bojca. Pravilo za strance,pojacanja,novac sve je formalnost dok je Vico tu.Hajdeee je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:53Pa vidi, nemas od toga velike fajde.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:39ajde ljudi mislim da je stvarno vrijeme da odemo demolirat savez, ako ikad sad je vrijeme, trebamo nesta organizovat
Ovo je zadnji momenat da se vodeci ljudi pojedinih klubova sastanu i sjednu. I da vide kako stati u kraj ovom ponasanju mafije u savezu.
Taj se sastanak mora desiti. I ne odustajati od toga, kako se odustajali prije, vise puta. Ovo vise gubi smisao igre.
Ti vec sada znas da ce slijedece sezone Borac 89% biti prvak. Tu situaciju moze jedino Zrinjski poremetiti, jer mi djeluje da izraelski ulagac novca, nije bas za balkanske dogovore i sl. A svakako imaju jaku ekipu, zaigrani i dobro poslozen klub.
Zapne li sa njima, ide Borcu bar Kup. Mora Telgeltija uzet nesto. Majku mu narkomani u pi.cku.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
juce sa ceferinom slika namazanog.. bit ce to vrlo tesko istjerati ali je moguce ako im ne das sekunde prostora da mrdaju, cak ih mozes natjerati da i nama pogoduju, jer je njima u interesu. Ili stopirati odluku. Da smo neka africka zemlja pa hajd i nekako, ovo sto rade ovi separatisti prelazi sve mjere... hajd politika, ali sad ide i unistenje sporta. Idi u linglong pa mijenjajte pravila kako vam pasehz033 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:55Ovo za strance je cista odluka na relaciji kriminalac Vico i jos veci krimos Tegeltija. Poceli su da okrecu vodu kako njima pase. Tegeltija je prije mjesec zakukao za strance i broj istih i gle cuda, savez promjeni odluku. Znaci oformiti cim prije udruzenje klubova, zaposliti kavlitetne pravnike, prikupiti svu dokumentaciju, te sve podkrijepiti dokazima, od sudijski lakrdija, do kriminala i uplitanje ljudi koji imaju veze sa politikom i sve to predati Uefi i na medjunarodni sud. Pa nek nas Uefa kazni par godina ali bar istjerati ovo zlo i kriminal pa sad i politiku koja se duboko uvukla u savez !!!!!!!
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
U dobroj smo situaciji ako možemo napraviti sljedeću stvar:
1. Zadržati Renana i Guliashvilija
2. Kyeremeh da sredi državljanstvo
3. Dovesti Viverosa
4. Musa da razduži opremu
Sa ovim najviše su dobili Martinović, Ikić i Avramovski koji sigurno ostaju.
Mislim da je za nas najvažnije da nam napad bude Renan i Viveros pa makar igrali izbij-nabij taktikom.
1. Zadržati Renana i Guliashvilija
2. Kyeremeh da sredi državljanstvo
3. Dovesti Viverosa
4. Musa da razduži opremu
Sa ovim najviše su dobili Martinović, Ikić i Avramovski koji sigurno ostaju.
Mislim da je za nas najvažnije da nam napad bude Renan i Viveros pa makar igrali izbij-nabij taktikom.
Miju Caktaša zaganjati

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Pa ne postoje HZ od juce. Bilo smo na protestima protiv Usanovica,dobili batine ispred saveza,privodjeni itd medjutim kod nas neke podijele vazda,ja sam uradio ovo ti nisi,ja sam jaci ti si mis i sve tako u nedoglednapoleon72 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:54Cuj sta cekaju Horde? Cekaju da vi koji volite klub toliko da ne mozete bez utakmica povedete demonstracije.
-
- Kontakt:
Ne, Horde u ovo ne miješati. Ovo se isključivo tiče klubova i njihovih predstavnika.

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Yebeno je što su ovo uradili nakon što smo dogovorili Kevina
Uraditi iduće:
Musa - OUT
Martinović - ostaviti ga nakon ove nove informacije. Nek se momak potuče za prvih 11 i imaš ekstra situaciju na stoperskoj poziciji. Ali sumnjam jer ga je Mirza već otpisao.
Daniel - ostaviti ga najmanje do isteka ugovora. Ko domaći igrač može poslužiti.
Kyeremeh - srpski papiri ili OUT. Doći će Kevin i ne treba nam.
Ikić - ovo situaciju njegovu mijenja i treba ostati. Nek ulazi sa klupe svaku utakmicu i to je to.
Dovesti Jradija, i onda od stranaca da imamo Oliveiru, Kevina i Jradija. Gulash posudba na pola godine u Veleža, a Mulalića nakon ove informacije ostaviti.

Uraditi iduće:
Musa - OUT
Martinović - ostaviti ga nakon ove nove informacije. Nek se momak potuče za prvih 11 i imaš ekstra situaciju na stoperskoj poziciji. Ali sumnjam jer ga je Mirza već otpisao.
Daniel - ostaviti ga najmanje do isteka ugovora. Ko domaći igrač može poslužiti.
Ikić - ovo situaciju njegovu mijenja i treba ostati. Nek ulazi sa klupe svaku utakmicu i to je to.
Dovesti Jradija, i onda od stranaca da imamo Oliveiru, Kevina i Jradija. Gulash posudba na pola godine u Veleža, a Mulalića nakon ove informacije ostaviti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Musu stavit na tribine, svakako nece biti prvi izbor na beku, pored Beganovic i Mulalica, Gulisa na posudbu, Kyeremehu zavrist srbijanske papire, znaci imas Renana od stranaca dovest Kevina i onog Libanca i tjt.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
- Kontakt:
Sve se slažemGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:06Yebeno je što su ovo uradili nakon što smo dogovorili Kevina![]()
Uraditi iduće:
Musa - OUT

Ikić odličan joker sa klupe a mislim da je Kyeremeh veoma dobar igrač i ja bi ga nekako probao ostaviti i sa Jradijem i Viverosom.
Musa ostaje
Klasicno pretjerivanje u izljevima kontriranja. Sta je Ikic za Kyeremeha? Hahah joj joj. Ikic svaku utakmicu koju je bio u prvih 11 je bio katastrofa, da ne spominjem onaj promasaj protiv Sloge. Kyeremeh 5 asistencija i ne znam gdje si vidio da je on samo brz? On bas nije krilo ala Santos ili Fanimo, nego ima dribling, neke tehnike i zna stati, dici glavu, centrirati. Ikic je odlicaaan al za ulazak s klupe. Ni u 2 ligi Turske nije nista drugacije pokazao. Zato stvarno netocna konstatacija.napoleon72 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:35Kakve planove? E jesmo planski dovodili, svaka nam cast.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:24Ne može ti nikako biti odlična stvar kad su ti ograničili strance van balkana na 3. A mi dogovorili jednog stranca već, drugog stranca imali u planu dovesti( Jradi ), plus trebali smo zadržati Musu, a nakon ovog zakona ti je to pod upitnikom. A pri tome odluku donose krajem juna. Borac i onaj kreten njihov su sigurno pojačanja i rok planirali prema ovom novom pravilniku, a mi pojma nismo imali. Sad su nam skroz planove poremetili na manje od mjesec dana od europe.napoleon72 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 16:17Sto nam ne odgovara? Prvo mozes zadrzat sve ove prosjecne igrace za klupe (Ilija, Ikic, mozda Soldo) bez po muke, i Cirjak da je ostao top bi sad dosao kao alternativa. Drugo, sjetite se koliko smo jakih stranaca u zadnjih nekoliko godina imali a da.su bili Hrvati ili Srbi: Stanojevic, Benko, Milicevic, Lazic, Velkoski dok je bio mladji... Moze se probrat. A trece i najbitnije, iz srpske lige ce i dolazit polovnjaci, mislite da ce neko iz Zvezde ili Partizana doci Borcu? Hoce qrac. Pa izuzev ta dva kluba, nasa liga je jaca od njihove. Igraci koji se ovdje pate tamo su bili ubice (Mrkaic, Haskic, Melunovic). Sa Zrinjskim i Hrvatima je vec druga prica mada njih svakako dugo necemo skinut. Jbg, startna pozicija je svima ista. Pare imamo. Sad treba znat sklopit ekipu. Ne znam sta ste zakukali, ovo je odlicna stvar.
Kyeremeh ako i ne moze dobit papire svakako je truba igrac, osim brzine nema nista. Viveros ako vec dolazi, prva postava, Ikic domaci rezerva. Ikic je za Kyeremeha Rashford. Musa takodje truba, u svjetlu ovog pravila ostavit Mulalica da se fajta sa Beganovicem, Musa vozdrica. Gulisha svakako posudba, pricalo se? Et da dodje taj Jradi, on, Viveros i Renan prva postava, Gulisa na tribine i nekad u rotaciju s nekim od ovih. Kyeremeh takodje ako ne dobije SR papire, ako i dobije jos bolje. Za Jradija ne znamo kakav je, kao ni za Viverosa. Sad imas Avrama kao domaceg igraca, imas Soldu i Iliju uz Besima, Zeljkovica i Anicica, ne moras vise krpit poziciju sa Trakom nikako. Delac ako je otpao, imas hrpu golmana iz HR da dovedes.
Zamisli da u jednom trenutku imas u rosteru Milicevica, Lazica, Ikica, Benku, Stanojevica, Krstu u prajmu, Avrama, Pejovica kad je htio da igra... I svi domaci igraci.
Ti ako ne vidis da je ovo pravilo napravljeno za Borac, nema se tu sta diskutovati. Oni se spremaju na ovo izmjenjeno pravilo vec odavno. Mi sa ovim najavljenim igracima nemamo kud. Bukvalno vidis da hoce da te sje.be ne znam za sta je drugo ovo pravilo uopste? Smisao? Osim ovog pomenutog..
Ukinuti pravilo stranca u potpunosti i podignuti da u21 rodeni u BIH moraju 3 poceti, 2 odigrati 90 min!!!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Oni su teške budale ako ga ostave i nakon mijenjanja ovog pravila. Može, ali će provesti pola vremena na tribini radi broja stranaca.
Šta ćeš sada, momak produžio ugovor ?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:13Oni su teške budale ako ga ostave i nakon mijenjanja ovog pravila. Može, ali će provesti pola vremena na tribini radi broja stranaca.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ako je stavio potpis na ugovor, onda ok. Ako je usmeni dogovor samo, onda hvala lijepo i doviđenja.fks74 je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:15Šta ćeš sada, momak produžio ugovor ?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 jun 2023, 17:13Oni su teške budale ako ga ostave i nakon mijenjanja ovog pravila. Može, ali će provesti pola vremena na tribini radi broja stranaca.
Pa svesni su da ce Sarajevo gaziti sa ovim pojacanjima pa krimosi Tegeltijica i Vico napravili modus kako shebati sve to. Zaganjati drzavljanstva za svakog stranca za koga je to moguce !!!
U novi boj ...
Sta se ovdje sve pise hahaha, a ko nama brani da dovodimo najbolje igrace iz Srbije i Hrvatske.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO