FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 20 jun 2023, 16:14

Hajdeee je napisao/la:
20 jun 2023, 16:05
nokee je napisao/la:
20 jun 2023, 16:03
Zamisli situaciju sta moze da ti radi cetnik. Nakrcas ekipu super kvalitetnim igracima ex yu zemalja, i on ti naredne godine samo ukine ovaj dio da se ne smatraju oni strancima. Pa ti mjenjaj citavu ekipu q ih zaboli. Ako mi ne otjeramo Mirvica, Vico ce to zavrsiti..
Pa on ga grli, ljubi, ide na vecere s njim.
Ajla ga u komunikaciji, konstantno, oslovljava sa Sefe (Vicu).
Ma moze ona samo da mu pusi q. Sta moze ona tu? Boli me tuki i za nju i za Vicu, ali druze ti u odluci nsBiH trazis Ajline greske? Evo da ga ne oslovljava tako nego da mu odbrusi svaki put, sta to mjenja.? Daj baa..
Sta bi sa onom zgradom sto se naslanja na zgradu koje smo djelimicni vlasnici.? Ti ga bas pretjerujes sa svojom mrznjom. Ili te skinula sa pozicije ali ti se opasno zamjerila cini mi se.

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 20 jun 2023, 16:14

fks74 je napisao/la:
20 jun 2023, 16:11
Ovo novo pravilo ide na ruku samo Borcu i hercegovcima, kojo dovode igrače iz Hrvatske. Nama nikako ne odgovara.
Nek nas yebe Vico bas mi je drago, kad Bošnjo samo suti i trpi.

Yebi Vico ne vadi ga nikad!!!!

Da se ovo desava negdje drugo vec bi protesti bili

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 20 jun 2023, 16:15

mosarajvosa83 je napisao/la:
20 jun 2023, 16:11
scholsey je napisao/la:
20 jun 2023, 16:08
Pravi kvalitet uvijek ispliva, tako da je dobro ovo pravilo jer se masa igrača (uključujući vječne talente) konačno više neće moći pomicati po ligi iako su go qrc i igrali su samo zato što nisu stranci.

Te bajke ala "gušimo naše talente" su smiješne. Ko biva mi Brazil pa će propadati. Propadaju loši igrači i neradnici i tačka.

Daš dobre uslove i neće biti nikakav problem dovesti dobrog igrača iz komšiluka.

Inače, ždrijeb poprilično dobar. Proći ćemo i sa ljigavcem na klupi.
Kakvi nasi talenti,dobro je ovo da su barem na 5 stranaca ostavili. Sad mozes dovest i neke perspektivne i mlade igrace iz Ex Yu drzava.
4-5 bi bilo mjera, slažem se. A i tajming bi mogao biti bolji - al generalno je dobro.

Ljudi se ponašaju ko da u pravilu piše da samo Borac i Hrvati mogu dovodite strane igrače. Niko nam ne brani da i mi to radimo.
The saddest thing in life is wasted talent.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 jun 2023, 16:17

Sto nam ne odgovara? Prvo mozes zadrzat sve ove prosjecne igrace za klupe (Ilija, Ikic, mozda Soldo) bez po muke, i Cirjak da je ostao top bi sad dosao kao alternativa. Drugo, sjetite se koliko smo jakih stranaca u zadnjih nekoliko godina imali a da.su bili Hrvati ili Srbi: Stanojevic, Benko, Milicevic, Lazic, Velkoski dok je bio mladji... Moze se probrat. A trece i najbitnije, iz srpske lige ce i dolazit polovnjaci, mislite da ce neko iz Zvezde ili Partizana doci Borcu? Hoce qrac. Pa izuzev ta dva kluba, nasa liga je jaca od njihove. Igraci koji se ovdje pate tamo su bili ubice (Mrkaic, Haskic, Melunovic). Sa Zrinjskim i Hrvatima je vec druga prica mada njih svakako dugo necemo skinut. Jbg, startna pozicija je svima ista. Pare imamo. Sad treba znat sklopit ekipu. Ne znam sta ste zakukali, ovo je odlicna stvar.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 20 jun 2023, 16:18

Valjda nije glupo pitanje ali me zanima
Moze li mi sad neko objasniti vezano za u21 pravilo. Obzirom da se strancima vise ne smatraju igraci iz ex yu, mogu li se onda u21 igraci iz ex yu koristiti za ovo pravilo ili i dalje moraju u21 igraci biti iz BiH. Hvala
90!

Ghost67
Kontakt:

Post Postao/la Ghost67 » 20 jun 2023, 16:19

evo prilike za Alena Halilovica hahahaha :bih:

jesu nas malo syebali sa ovim pravilom, mada imam neki osjecaj da ce oni povecat ovaj broj sa 3 na 4 ili 5

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 20 jun 2023, 16:21

Ma mora moci Francis uzeti papire srbijanske zbog žene
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 jun 2023, 16:22

Dave je napisao/la:
20 jun 2023, 16:21
Francis u Faruka prevesti, moze i FIlip. I vrsiti pritisak na sudiju da to bude sa 3 na 4/5 :clap:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 20 jun 2023, 16:22

Pa ne mogu preko noći mjenjat pravila. Što nisu isto to rekli ali rekli da važi pr. radi tek od naredne sezone pa da klubovi imaju vremena da se pripreme i organizuju u tom periodu?!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 jun 2023, 16:23

Cora1946 je napisao/la:
20 jun 2023, 16:18
Valjda nije glupo pitanje ali me zanima
Moze li mi sad neko objasniti vezano za u21 pravilo. Obzirom da se strancima vise ne smatraju igraci iz ex yu, mogu li se onda u21 igraci iz ex yu koristiti za ovo pravilo ili i dalje moraju u21 igraci biti iz BiH. Hvala
Trebalo bi da moze,medjutim kod nas nema nikakve logike

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 jun 2023, 16:24

napoleon72 je napisao/la:
20 jun 2023, 16:17
Sto nam ne odgovara? Prvo mozes zadrzat sve ove prosjecne igrace za klupe (Ilija, Ikic, mozda Soldo) bez po muke, i Cirjak da je ostao top bi sad dosao kao alternativa. Drugo, sjetite se koliko smo jakih stranaca u zadnjih nekoliko godina imali a da.su bili Hrvati ili Srbi: Stanojevic, Benko, Milicevic, Lazic, Velkoski dok je bio mladji... Moze se probrat. A trece i najbitnije, iz srpske lige ce i dolazit polovnjaci, mislite da ce neko iz Zvezde ili Partizana doci Borcu? Hoce qrac. Pa izuzev ta dva kluba, nasa liga je jaca od njihove. Igraci koji se ovdje pate tamo su bili ubice (Mrkaic, Haskic, Melunovic). Sa Zrinjskim i Hrvatima je vec druga prica mada njih svakako dugo necemo skinut. Jbg, startna pozicija je svima ista. Pare imamo. Sad treba znat sklopit ekipu. Ne znam sta ste zakukali, ovo je odlicna stvar.
Ne može ti nikako biti odlična stvar kad su ti ograničili strance van balkana na 3. A mi dogovorili jednog stranca već, drugog stranca imali u planu dovesti( Jradi ), plus trebali smo zadržati Musu, a nakon ovog zakona ti je to pod upitnikom. A pri tome odluku donose krajem juna. Borac i onaj kreten njihov su sigurno pojačanja i rok planirali prema ovom novom pravilniku, a mi pojma nismo imali. Sad su nam skroz planove poremetili na manje od mjesec dana od europe.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 jun 2023, 16:25

Zato jer nema drzave u evropi gdje igrac sa EU papirima je stranac,zato sto nema drzave gdje mogu samo 3 stranca i zato jer dovodimo dobre strane igrace koji nam dizu igru,kao sto rade i Zvezda,Partizan i ostali. Ekipe pune africkih igraca koji donose nivo vise u igri.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 20 jun 2023, 16:25

nokee je napisao/la:
20 jun 2023, 16:14
Hajdeee je napisao/la:
20 jun 2023, 16:05
nokee je napisao/la:
20 jun 2023, 16:03
Zamisli situaciju sta moze da ti radi cetnik. Nakrcas ekipu super kvalitetnim igracima ex yu zemalja, i on ti naredne godine samo ukine ovaj dio da se ne smatraju oni strancima. Pa ti mjenjaj citavu ekipu q ih zaboli. Ako mi ne otjeramo Mirvica, Vico ce to zavrsiti..
Pa on ga grli, ljubi, ide na vecere s njim.
Ajla ga u komunikaciji, konstantno, oslovljava sa Sefe (Vicu).
Ma moze ona samo da mu pusi q. Sta moze ona tu? Boli me tuki i za nju i za Vicu, ali druze ti u odluci nsBiH trazis Ajline greske? Evo da ga ne oslovljava tako nego da mu odbrusi svaki put, sta to mjenja.? Daj baa..
Sta bi sa onom zgradom sto se naslanja na zgradu koje smo djelimicni vlasnici.? Ti ga bas pretjerujes sa svojom mrznjom. Ili te skinula sa pozicije ali ti se opasno zamjerila cini mi se.
Pa fakticki mu "puse ****". A treba ga minimalno kontaktirati, jer ti to "pusenje" ne pomaze. Ocito brutalno i otvoreno sve rade protiv tebe.
Distanca, poslovna pristojnost i kovati plan kako mu je.ati familiju(!). Tako se to radi. Jer sa njim na celu, Sarajevo nece moci nista.

°Nisam upoznat sa trenutnom tendencijom gradnje, i sta se desava. Ali ZNAM sta se trebalo desiti jos za vrijeme Nama, a ista tendencija je i sada. Vidjet cemo. Da ne razvlacimo sada o tome. Bit ce vremena.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 20 jun 2023, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 20 jun 2023, 16:26

Dave je napisao/la:
20 jun 2023, 16:21
Vidis to bi se moglo izganjat.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Bane
Kontakt:

Post Postao/la Bane » 20 jun 2023, 16:26

Ovo novo pravilo najvise ide u prilog Borcu i Zrinjskom,sad ce se tek natrpati polovnjacima iz Srbije i Hrvatske.Sto se tice ovoga sa Mulalicem bas glupa odluka,momak mlad perspektivan dobar igrac umjesto da ga iskoriste kao u21 igraca oni ni da ga prodaju nego ga posalju na posudbu u Velez,a kao zamjenu plate Beganovica 100k€ realno nije nekog aman kvaliteta da se morao dovesti i jos platiti za njega toliko obestecenje,a kao njegovu zamjenu ostave Musu stranca koji je bek za 3-5-2 formacije koja ovde ne prolazi.Bog zna i hoce li se u Velezu uopste naigrati Mulalic.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 20 jun 2023, 16:27

Yebem li mu mamu cetnicku sa bosnjackim podanicima
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 20 jun 2023, 16:28

Treba se žaliti na ovu odluku,ne mogu mijenjati pravila pred prvenstvo a pripreme već počele i neki strani igrači već dogovoreni,treba im sad savez dati platu do kraja ugovora,bošnjačkoj komponenti yebem mrtve i žive bagro podanička

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 20 jun 2023, 16:28

Zasto su stavili samo 3 stranca, mislis da ce napredovati Liga sa polovnjacima iz srbije i hrvatske..

Ugledat se na mnoge Lige koji imaju po 10 stranaca u klubu i svaki bude u grupnoj fazi zbog tih stranaca..

Ovo je samo da borcu bude lakse da ne moraju muslimane trpit u klubu.

5 stranaca je trebalo ostaviti.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 jun 2023, 16:31

Anex je napisao/la:
20 jun 2023, 16:28
Treba se žaliti na ovu odluku,ne mogu mijenjati pravila pred prvenstvo a pripreme već počele i neki strani igrači već dogovoreni,treba im sad savez dati platu do kraja ugovora,bošnjačkoj komponenti yebem mrtve i žive bagro podanička
sto posto. Pa nek istu odluku donesu dogodine, ili da nam donesu odluku koja nam pogoduje. Nikako drugacije, pa ima neki papir da trpi, neki statut, pravilo, zakon. Kako bezobrazno, jadno, dusmanski, prevrtanerski. Zar je moguce ovo!
f0rest1946 je napisao/la:
20 jun 2023, 16:28
Zasto su stavili samo 3 stranca, mislis da ce napredovati Liga sa polovnjacima iz srbije i hrvatske..

Ugledat se na mnoge Lige koji imaju po 10 stranaca u klubu i svaki bude u grupnoj fazi zbog tih stranaca..

Ovo je samo da borcu bude lakse da ne moraju muslimane trpit u klubu.

5 stranaca je trebalo ostaviti.
Samo grobarska posla, u svim mogucim i nemogucim sferama. Kako im se moze vise pitam se?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 jun 2023, 16:35

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
20 jun 2023, 16:24
Ne može ti nikako biti odlična stvar kad su ti ograničili strance van balkana na 3. A mi dogovorili jednog stranca već, drugog stranca imali u planu dovesti( Jradi ), plus trebali smo zadržati Musu, a nakon ovog zakona ti je to pod upitnikom. A pri tome odluku donose krajem juna. Borac i onaj kreten njihov su sigurno pojačanja i rok planirali prema ovom novom pravilniku, a mi pojma nismo imali. Sad su nam skroz planove poremetili na manje od mjesec dana od europe.
Kakve planove? E jesmo planski dovodili, svaka nam cast. :rol:

Kyeremeh ako i ne moze dobit papire svakako je truba igrac, osim brzine nema nista. Viveros ako vec dolazi, prva postava, Ikic domaci rezerva. Ikic je za Kyeremeha Rashford. Musa takodje truba, u svjetlu ovog pravila ostavit Mulalica da se fajta sa Beganovicem, Musa vozdrica. Gulisha svakako posudba, pricalo se? Et da dodje taj Jradi, on, Viveros i Renan prva postava, Gulisa na tribine i nekad u rotaciju s nekim od ovih. Kyeremeh takodje ako ne dobije SR papire, ako i dobije jos bolje. Za Jradija ne znamo kakav je, kao ni za Viverosa. Sad imas Avrama kao domaceg igraca, imas Soldu i Iliju uz Besima, Zeljkovica i Anicica, ne moras vise krpit poziciju sa Trakom nikako. Delac ako je otpao, imas hrpu golmana iz HR da dovedes.

Zamisli da u jednom trenutku imas u rosteru Milicevica, Lazica, Ikica, Benku, Stanojevica, Krstu u prajmu, Avrama, Pejovica kad je htio da igra... I svi domaci igraci.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: broj6, Google Adsense [Bot], Posejdon, Sazg i 73 gosta.