Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Juventinisimo » 16 jun 2023, 22:41

Biscione je napisao/la:
16 jun 2023, 17:59
Saurman je napisao/la:
15 jun 2023, 22:51
Zašto je Spalleti napustio napolitance ? :?
Zato što više voli sjedit u svojoj vili, pit vino i brat maline a na račun liježe plata od bivšeg kluba, tako je i nas je*o 2 godine (odbijao sve ponude za posao dok mu nije istekao ugovor s nama). A uostalom zna da nije on donio titulu nego Osimhen i Kvara na individualni kvalitet a bez njih bi se pokazao kao Pioli ove sezone. Svaka čast trenerima poput našeg Inzaghija, prodaju mu najbolje igrače a on ne kuka, šuti i izvlači maksimum iz onog što ima.
:puke: :puke: :puke:

Tipicni napaceni Bosnjo iz sobne temperature...tacno me podsjeti na Safeta Susica Papeta i horde forumaske...pametnjakovici su isto pisali, tjerali ga i govorili kako gori ne moze doci...gle cuda, kako otjerasmo Papeta, mi dominiramo evropskom, a Boga mi i svjetskom scenom... :kafa:

Isto ocekujem slijedece godine ako Juventus osvoji scudetto, ista spika, nice biti Allegri, nego individualna kvaliteta Mc Kennija i Keana.. :kafa:

Kojih likova ovdje ima... :shock:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 16 jun 2023, 23:07

Juventinisimo je napisao/la:
16 jun 2023, 22:41
Tipicni napaceni Bosnjo iz sobne temperature...tacno me podsjeti na Safeta Susica Papeta i horde forumaske...pametnjakovici su isto pisali, tjerali ga i govorili kako gori ne moze doci...gle cuda, kako otjerasmo Papeta, mi dominiramo evropskom, a Boga mi i svjetskom scenom... :kafa:

Isto ocekujem slijedece godine ako Juventus osvoji scudetto, ista spika, nice biti Allegri, nego individualna kvaliteta Mc Kennija i Keana.. :kafa:

A ti si tipičan navijač koji ne vidi dalje od posljednjih rezultata, sad Spalletti osvojio i najbolji ti a šta si mislio o njemu do prije godinu dana? Ne moraš odgovorit samo se prisjeti (a Spalletijeva karijera traje gotovo 20 godina i nije jučer počeo). I nakon prve naredne loše sezone ćeš opet promijenit mišljenje isto kao oni "Pioli is on fire", prošle godnie najbolji trener u Italiji a sad psuju Upravu što mu ne daju otkaz. Navijači :crazy: tako i naši do prije 3 mjeseca pljuvali Inzaghija sad im nema boljeg a za pola godine će nam opet možda bit najgori ako Novu godinu ne dočekamo na 1. mjestu.

p.s. i ta paralela sa Papetom dovoljno govori da samo gledaš rezultate bez ikakvog analitičkom promišljanja, znači odlazak Papeta je uzrok našim lošim rezultatima a ne to što su nam se vrhunski igrači iz liga 5-ice penzionisali (ostao još 37-godišnji Džeko) pa su nam sad nosioci igre igrači iz Mađarske i Hrvatske lige
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 jun 2023, 11:37

slika

:clap:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 jun 2023, 13:37

Na današnji dan
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 jun 2023, 22:22

Roma nastavlja po starom, sad nikakav transfermarkt nije bitan...
Max Allegri

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 19 jun 2023, 00:22

Biscione je napisao/la:
16 jun 2023, 23:07

A ti si tipičan navijač koji ne vidi dalje od posljednjih rezultata, sad Spalletti osvojio i najbolji ti a šta si mislio o njemu do prije godinu dana? Ne moraš odgovorit samo se prisjeti (a Spalletijeva karijera traje gotovo 20 godina i nije jučer počeo). I nakon prve naredne loše sezone ćeš opet promijenit mišljenje isto kao oni "Pioli is on fire", prošle godnie najbolji trener u Italiji a sad psuju Upravu što mu ne daju otkaz. Navijači :crazy: tako i naši do prije 3 mjeseca pljuvali Inzaghija sad im nema boljeg a za pola godine će nam opet možda bit najgori ako Novu godinu ne dočekamo na 1. mjestu.

p.s. i ta paralela sa Papetom dovoljno govori da samo gledaš rezultate bez ikakvog analitičkom promišljanja, znači odlazak Papeta je uzrok našim lošim rezultatima a ne to što su nam se vrhunski igrači iz liga 5-ice penzionisali (ostao još 37-godišnji Džeko) pa su nam sad nosioci igre igrači iz Mađarske i Hrvatske lige
Ja vjerujem da u sedmici dana odgledam vise utakmica nego ti u pola godine...
Sta znaci najbolji?? Koja je definicija toga??
Ti covjeku uzimas scudetto i prebacujes ga na individualne igrace... :shock: pa to je van svake pameti...u koje vrijeme je Spalletti trenirao Inter? Raspadnuti Inter...covjek u karijeri ima preko 50% pobjeda, odveo vas raspadnute u CL nakon 6 godina, godinu poslije opet....i ti se nasao da pricas o njemu?
Ti jarane nemas pojma, samo bljujes okolo bez ikakve osnove..postedi nas gluposti...

Prije Papeta smo isto imali te igrace, pa sta je bilo??
Da nije bilo glupana Spahica u Francuskoj, bili bi i po prvi puta na EP...ne, nije Pape neki strucnjak, ali je predobro slao igrace na teren...za razliku od Bake, kojem je Barbarez igrao libera a bio najbolji strijelac HSVa u to vrijeme...jako je tesko postaviti 9 igraca da brane gol.. :crazy: yebo takve trenere..
Bazdarevic analizirao protivnika, odlicno je radio, pogotovo sa dugim loptama protiv Iraca...ko god je ikada imao dodir sa loptom, zna dobro da su ostrvljani najjaci u igri glavom...pa i da nisi, morao si barem cuti price o njima...

Dzeko nije bio 37 kada je otjerao Papeta sa svojim kabadahijama...postavili se ispred repke, ispred nacije...izvini molim te...svaka cast Dzeki za karijeru, ali tako se ne ponasa "kapiten"...kapiten je Modric, covjek koji je uvijek stavljao naciju ispred sebe, rezultate ispred sebe, sve u Hrvatskoj je stavljao ispred sebe...od njega napaceni Bosanci i Srbi mogu samo da uce...mogu da mrze Hrvatsku i pljuju do mile volje..

I evo, pete kvale u nizu, i gdje smo?? Dzeko je tu..ja sam rekao, zbog karme taj nece vidjeti prvenstva vise...ali volio bi da grijesim, pa da odemo na EP...samo.. :hmmmmm:
Ja gledam utakmice repke, znam kako se Dzeko setkao kod Papeta poslije SP..a isto znam kako je trcao kod Bazdarevica u prvoj utakmici..sve sam vidio, dovoljno mi je bilo da skontam o cemu se radi.. :kafa:

Karma se ne moze pobjediti...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 19 jun 2023, 10:51

19 jun 2023, 00:22
Biscione je napisao/la:

Ti covjeku uzimas scudetto i prebacujes ga na individualne igrace... :shock: pa to je van svake pameti...u koje vrijeme je Spalletti trenirao Inter? Raspadnuti Inter...covjek u karijeri ima preko 50% pobjeda, odveo vas raspadnute u CL nakon 6 godina, godinu poslije opet....i ti se nasao da pricas o njemu?
Ti jarane nemas pojma, samo bljujes okolo bez ikakve osnove..postedi nas gluposti...

Da nije bilo glupana Spahica u Francuskoj, bili bi i po prvi puta na EP...ne, nije Pape neki strucnjak, ali je predobro slao igrace na teren...za razliku od Bake, kojem je Barbarez igrao libera a bio najbolji strijelac HSVa u to vrijeme...jako je tesko postaviti 9 igraca da brane gol.. :crazy: yebo takve trenere..
Bazdarevic analizirao protivnika, odlicno je radio, pogotovo sa dugim loptama protiv Iraca...ko god je ikada imao dodir sa loptom, zna dobro da su ostrvljani najjaci u igri glavom...pa i da nisi, morao si barem cuti price o njima...

Dzeko nije bio 37 kada je otjerao Papeta sa svojim kabadahijama...postavili se ispred repke, ispred nacije...izvini molim te...svaka cast Dzeki za karijeru, ali tako se ne ponasa "kapiten"...kapiten je Modric, covjek koji je uvijek stavljao naciju ispred sebe, rezultate ispred sebe, sve u Hrvatskoj je stavljao ispred sebe...od njega napaceni Bosanci i Srbi mogu samo da uce...mogu da mrze Hrvatsku i pljuju do mile volje..

I evo, pete kvale u nizu, i gdje smo?? Dzeko je tu..ja sam rekao, zbog karme taj nece vidjeti prvenstva vise...ali volio bi da grijesim, pa da odemo na EP...samo.. :hmmmmm:
Ja gledam utakmice repke, znam kako se Dzeko setkao kod Papeta poslije SP..a isto znam kako je trcao kod Bazdarevica u prvoj utakmici..sve sam vidio, dovoljno mi je bilo da skontam o cemu se radi.. :kafa:

Jesi Juventino ali svaka cast za ovaj post. To je sustina.

Ispade da su Osimhen i Kvara prije Napolija bili osvajaci Zlatne lopte pa dosli u Napoli da osvoje ligu. Spalletti ih je strasno uklopio u sistem i napravio cudo. To je fakat cudo kad skontas kakva je budala onaj njihov predsjednik.

Ato se tice Papeta, ja sam odmah nakon otkaza Papetu rekao da se dugo, dugo necemo nigdje plasirati. Mozda ne bi ni sa Papetom ali s njim sam znao da cemo svaku utakmicu izaci da igramo i da probamo pobijediti. Evo sad protiv Portugala igras na kontre s igracima koji ni blizu nemaju karakteristike za takvo nesto. Dobar trener iskoristi ono sto ima na najbolji moguci nacin.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 jun 2023, 16:00

19 jun 2023, 00:22
Biscione je napisao/la:

Napoli već u 2. polovici sezone nije ličio na ekipu iz 1. polovice, sad može se reć da je razlog jer su već bili gotovo riješili scudetto pa se opistili a možda ima veze i što ni Kvicha nije ličio na sebe, djeluje kao da su ga prokužill. Ali eto reci da su se opustili ali kako objašnjavaš da ih je u najvažnijim utakmicama sezone i borbi za polufinale CL raspali Milan odučio od fudbala u 2 utakmice u CL, ne možeš reć da su ih podcijenili jer su prije toga od njih popušili 4-0. Razlog? Defanzivci Milana strpali Kvichu u džep a Spalletti nema drugu taktiku osim dajte loptu Osimhenu i Kvichi da sami riješe. Šteta što je pi*ka pobjegla inače ćemo tek za par godina moći vidjeti da je iva sezona bila izuzetak kal kod Piolija prošla.

Što se tiče repke BiH zašto ne spomenu Ćiru koji je jedini radio sa vrhunskom ekipom kal i Pape nego spominješ trenere poslije Papeta koji su imali levatsku ekipu? Sa Ćirom smo igrali atomski fudbal i da nije bilo nesretnih baraža sa Portugalom i on bi nas odveo na SP. S tim ekipom bi vjerojatno i Hadžibegić i Baždarević izgledali kao dobri. Po meni je Petev odličan posao radio i izvlačio maksimum ali navijači ne gledaju što pokušava naoraviti pitu od govana nego samo gledaju rezultate kao da nam u ekipi još igraju prime Džeko, Ibišević, Miske, Pjanić,Salihović, Lulić... plače mi se kad vidim nekadašnje zmajeve, to su bili baš zmajevi
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 19 jun 2023, 16:12

Oni koji su tad pjevali Pioliju i dalje pjevaju. Tog lika su svi vec procitali nesto malo nakon korona perioda bez navijaca.
A Inzaghi je svakako vecinu sezone kiksao mnogo i to je isto cinjenica. Inter je individualno i dalje najbolja ekipa calcia, i nesto malo iza njih Napoli i Milan. Mada je i ovakav Inzaghi miljama ispred Maxa i Stefana.
Jozo je jedini za kojeg mo's reci da je odradio super posao. Mozda i Italiano ima znanja da se ubaci u pricu ali se treba prvo pokazati u top klubu. Spezia i Viole nisu neko mjerilo.
Unico amore sei!
❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 jun 2023, 12:27

Eto Berardi pravi iskorak - Lazio, bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se uklopiti, Frattesi u Inter top transfer.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 20 jun 2023, 13:39

Saurman je napisao/la:
15 jun 2023, 22:51
Zašto je Spalleti napustio napolitance ? :?
Jer Napoli nije dobio bodove nazad nakon što su ih oduzeli Juventusu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 21 jun 2023, 20:40

Kakav je ovaj Vicario ako ga je itko gledao :mrgreen:

Zanima me shot stopping, je li siguran u petercu, čitanje igre, 1 na 1 i distribucija, hvala

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 21 jun 2023, 20:55

Po meni dobar golman, spominjao se kao zamjena za Onanu ako ga Inter proda, jedini minus je mozda igra nogom, bas ono sta je Onani forte, ako nesto bas moram izdvojiti za njega rekao bi da je jako dobar 1 na 1 i da ima fantasticne reflekse.

Dakle mercato nije ni poceo iz lige odlaze Brozovic, Tonali, Vicario, mozda Kim.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 21 jun 2023, 21:34

Hvala bruda :salut:

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 22 jun 2023, 11:11

Tritolone je napisao/la:
21 jun 2023, 20:55
Dakle mercato nije ni poceo iz lige odlaze Brozovic, Tonali, Vicario, mozda Kim.
Dodaj tu i Rabiota i Di Mariju (Vlahovića, i moguće Chiesu).
Tiemalans je odbio velikane iz Italije da bi potpisao za Aston Villu.
Crni dani su pred Serijom A.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jun 2023, 13:22

Voland je napisao/la:
22 jun 2023, 11:11
Tritolone je napisao/la:
21 jun 2023, 20:55
Dodaj tu i Rabiota i Di Mariju (Vlahovića, i moguće Chiesu).
Tiemalans je odbio velikane iz Italije da bi potpisao za Aston Villu.
Crni dani su pred Serijom A.
Tale nisu znale iskoristit poziciju Serie A iz zlatnih doba, 90ih pa sve tamo do ca 2005, jer ne razmišljaju globalno, a ni klubovi kolektivno (TV prava, marketing, brend i image building). Umjesto toga su imali Calciopoli, te prebogate biznismene poput pokojnog Berlusce, Morattija i sl. koji nisu ni mogli naslutiti FFP te strane investitore, kladionice (svi PL klubovi/arene prepune istih). Dodaj još da samo Juve i Udinese imaju svoje stadione, sve ostalo staro ko Grčka, propada i dodatno koči napredak Serie A. O birokratiji, pa i mafiji, bi mogli napisati knjigu, nema potrebe ulazit u detalje - ali obostrano koče razvijanje lige. Generalno je jako loš business case, Serie A.

Yebeni Watford je kupovao igrače iz Milana i Intera, sad A.Villa, to je kao da Frosinone dovede igrače iz Man Utd i Arsenala :puke:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 13:28

Italijani su isti ko balkanci po većini pitanja, pogotovo birokratija. Milan evo već skoro dvije godine ne može da dobije dozvolu za stadion. I kad se nasluti završetak posla, iskoče novi problemi. Zaostali ljudi po većini pitanja. To sve dolazi na naplatu. Sa Englezima se ne treba porediti, njihovu ligu kontrolišu Arapi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 22 jun 2023, 13:32

Milan i Inter nikad nece dobiti dozvolu za stadion, pa prije koji dan je Milan izasao sa informacijom da ce graditi na novom mjestu, stanovnici su izasli i prosvjedovali, nema sanse da bi se to dogodilo u EPLu, da ne pricam kako Sala i ostatak politicara blokira svaku mogucnost rusenja Meazze i gradnje na istom mjestu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 14:18

Tritolone je napisao/la:
22 jun 2023, 13:32
Milan i Inter nikad nece dobiti dozvolu za stadion, pa prije koji dan je Milan izasao sa informacijom da ce graditi na novom mjestu, stanovnici su izasli i prosvjedovali, nema sanse da bi se to dogodilo u EPLu, da ne pricam kako Sala i ostatak politicara blokira svaku mogucnost rusenja Meazze i gradnje na istom mjestu.
Na kraju će se morati zadovoljiti preuređenjem San Sira. A to im je zadnja opcija a vjerovatno najskuplja. Navodno za taj podvig će trebati preko 800M eura. A novi stadion bi koštao preko 100M manje od toga.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 22 jun 2023, 14:26

A sta je problem sa san sirom? Ozbiljno pitam.
Hvala unaprijed na odg.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.