Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Trunks
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Trunks » 16 jun 2023, 23:35

marconato je napisao/la:
16 jun 2023, 20:34
Stavljam smajli zati sto na svaki tvoj "argument" sam ti postavio pitanje i nisi imao adekvatan odgovor.

Dakle, na tvoju tezu kako Nadal nije mogao dobiti Novaka na AO jer toboze kuburi s povredama citavu karijeru konstatujem da ne bi dobio, tj. okrenuo Medvedeva 3-2 da je zapravo stvarno tako bio strasno povrijedjen, odnosno da je Novak bio tu, bila bi metla kako je i bilo poslednji put.

Ti mi na to odgovaras u stilu kako Novak to ne bi nikad mogao bla bla...Strasan argument, nema sta!

Dalje, kako je moguce da je 20. i 22. na RG bio fit kada je tukao Novaka, a bas 21 kad je Novak njega tukao, tu je bio povrijedjen?! Kakva je to logika?

10 godina ga nije dobio van sljake! :damn:
Eto nije morao na hardu, ali imao je priliku na WB 2018. Novak se tek vratio posle operacije i nije bio ni na priblizno svom nivou. Nadal prije toga uzeo RG, bio u naletu i ćorak!

Sto se glutena tice. To nije problem koji ce te fizicki odvojiti od terena, ali jeste u smislu da igras, ali kao da ne igras. Dzaba sto je nastupao kad nije imao kondicije i snage u kontinuitetu za 3-4, a kamoli 5 setova. Do 2010-11 je odigrao 20-ak GS s tim problemom, pa niko to ne istice, ali nije nezanemarivo.

Dakle, veliki igrac, kralj šljake. :thumbup:
Ni priblizno konstantan kao Novak na svim podlogama i to je to.

Covjek bolji, psiho-fizicki spremniji, prilagodljiviji, bolji atleta itd itd itd...Sve je to sastavni dio (ne)uspjeha i velicine jednog sportiste!

:arrow: :wave:
Ma na koje pitanje nisam imao odgovor? Nije nego ti nemaš argument u čitavoj raspravi jer prema tvom mišljenju sve one povrede koje je Nadal imao nisu razlog što Nadal nema veći broj osvojenih Grand Slam titula. Ja sam napisao činjenice i ti si taj koji ih zaobilazi jer nemaš odgovor.

marconato je napisao/la:
Dakle, na tvoju tezu kako Nadal nije mogao dobiti Novaka na AO jer toboze kuburi s povredama citavu karijeru

Šta sad to znači, ti misliš da je folirao da je bio povrijeđen mjesecima prije toga i propustio vezane Grand Slamove? Nadmašio si sam sebe u lažima.

marconato je napisao/la:
Dalje, kako je moguce da je 20. i 22. na RG bio fit kada je tukao Novaka, a bas 21 kad je Novak njega tukao, tu je bio povrijedjen?! Kakva je to logika?

Opet lažeš. Rekao sam da je 2020. bio koliko toliko fit jer je imao dovoljno vremena da se odmori, 2021. je definitvno bio povrijeđen i fizički na nedovoljnom nivou, poslije toga je propustio cijeli ostatak sezone i to ti nekoliko puta ponavljam, a 2022. je igrao sa spaljenim živcima. Može se lako provjeriti.
marconato je napisao/la:
Eto nije morao na hardu, ali imao je priliku na WB 2018. Novak se tek vratio posle operacije i nije bio ni na priblizno svom nivou. Nadal prije toga uzeo RG, bio u naletu i ćorak!

Čuj nije mogao na hardu, ali eto imao je šansu na travi. Pa trava mu valjda još manje odgovara od tvrde podloge. Još brža podloga.

Napisao sam elaborat o Nadalu i njegovim povredama, a ti izgleda još ne vjeruješ da je Nadal uopšte imao te povrede kroz karijeru i da je propustio 13 Grand Slamova zbog povreda.

marconato je napisao/la:
Sto se glutena tice. To nije problem koji ce te fizicki odvojiti od terena, ali jeste u smislu da igras, ali kao da ne igras. Dzaba sto je nastupao kad nije imao kondicije i snage u kontinuitetu za 3-4, a kamoli 5 setova. Do 2010-11 je odigrao 20-ak GS s tim problemom, pa niko to ne istice, ali nije nezanemarivo.

Pa vidiš kako je to. E sada taj period koji je djokoviću bio problem do 2011. primijeni na čitavu karijeru od prvog profesionalnog meča do danas i dobit ćeš ono što Nadal ima s povredama pa ti računaj koliko je to Grand Slamova.

marconato je napisao/la:

Covjek bolji, psiho-fizicki spremniji, prilagodljiviji, bolji atleta itd itd itd...

E tu si sam sebi presudio.

marconato je napisao/la:
16 jun 2023, 20:59
CAGarfia je napisao/la:
16 jun 2023, 20:49
marconato je napisao/la:

Pa fino ti je čovjek rekao, 21. je propustio 3 mjeseca zbog povrede nakon tog meča, pa vidio da nije to to i onda na operaciju do AO.
U tome i jeste poenta citave price. To se zove kalkulisanje.
Svjestan je da ako na RG nije mogao nista, da tek na WB nije imao sta da trazi, jer je Novak igrao 21. kao u transu. Prosle godine ga je znatno syebala situacija sa AO, ali niko ne kaze da bi dobio Nadala na RG da toga nije bilo.

Rafko generalno godinama bjezi od Novaka van RG, inace bi bio par meceva u minusu po h2h da je bio konstantniji poslednjih par godina, prvenstveno na AO, ali i na WB.Za razliku od njega, Novak mu se nudi stalno na RG. Covjek je odigrao 7 finala na istom i ko zna koliko cetvrt-polufinala upravo vs Nadala

Nadal izbjegava nekoga? Ne postoji spostist kojega se Nadal boji, može biti samo obrnuto. Pa upravo taj tvoj travar je neko ko se boji poraza kada je izvjesno da će izgubiti. 2019. kmeči što je izgubio na Roland Garrosu zbog puhanja vjetra, pa i 2020. mu na Roland Garrosu nešto nije odgovaralo, možda što se igralo u septembru iako su baš u septembru klimatski uslovi nešto što je tada njemu moglo donekle ići u korist zbog nešto drugačijeg spina lopte. Šta tek reći za one izmišljene žuljeve na US Openu 2016. kada ga je Wawrinka izbušio? Skida jednu čarapu pa traži nepostojeći žulj pred milionskom publikom, pa ga naravno nije uspio naći, pa onda skida drugu čarapu i traži drugi žulj. Mislio poremetit će Stana. gnjida pokvarena.

Kažem ti još jednom, Nadal je propustio 13 Grand Slamova zvog povreda i mlatio bi djokovića još više da je fizički bio u stanju da ih odigra bez povreda. I ovako ima itekako pozitivan omjer na Grand Slamovima, a šta bi tek bilo da je ikada bio full fit.

Nisi mi napisao zbir koji sam tražio.

Maši ku.rcu mom.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 16 jun 2023, 23:38

CAGarfia je napisao/la:
16 jun 2023, 20:49
marconato je napisao/la:

Pa fino ti je čovjek rekao, 21. je propustio 3 mjeseca zbog povrede nakon tog meča, pa vidio da nije to to i onda na operaciju do AO.

Ma pusti lažova, ne zna više šta će prije lagati. Čekam još samo da na temi Nadala ispod one Nadalove slike iz bolnice nakon operacije napiše da Nadal folira i namjerno glumi povrede.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 17 jun 2023, 13:30

Za Spaniju ne treba brinuti. Oni ce i poslije Nadala imati top tenisere, pa evo vec se Alcaraz pojavio i vec ima Slam. Problem su manje zemlje kao Srbija, sta dalje nakon Novaka? Novak je definitivno "izrod" po mentalitetu i razmisljanju, nije standardan balkanac jer obicno nasi ljudi nemaju "jaku" glavu. Nula. U svakom sportu skoro luzeri. Novak, kao da je zapadnjak po tom razmisljanju i to definitivno fascinira.

Uvjeren sam da je prihvatio drzavljanstvo Britanije jos davno, 5 puta bi veci legacy imao u ocima navijaca i svi bi ga voljeli. Ne bi bilo nikakve dileme sad izmedju njega i Nadala. Iskreno je trebao, uzeti, da je pametniji bio, nema sanse da bi onako bio zatvaran po Australiji. Pa jeste li vidjeli sta mu je sad napravio Wimbledon, potpuno ga izignorisao? A toliko ga puta uzeo. Jadno.

On je trebao uzeti drzavljanstvo zapadne drzave, ali i ovako je veliki.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 jun 2023, 16:14

šta mu je napravio wimbledon?

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 17 jun 2023, 16:28

Pffff, ako u nečemu "naši" nisu luzeri, to je u sportu. A eto i taj Novak Đoković i Nikola Jokić itekako znali podbaciti kad igraju i za državu na OI/SP kao što se skoro svim najvećima od najvećih sportaša dogodi da kiksaju, zaseru, upadnu u loš period. Doduše, u koječemu van sporta Balkanci su jako podcijenjeni, no eto, osobno se smatram najmanje vrijednom jedinkom živom na planeti pa si ne pribrajam uspjehe

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 17 jun 2023, 17:21

jestamaji je napisao/la:
17 jun 2023, 16:14
šta mu je napravio wimbledon?
Nisu ga stavili na plakat najave Wimbledona.

Stavili Alcaraza, Federera i Borga od muških :urnebes:

Sarsfield
Kontakt:

Post Postao/la Sarsfield » 17 jun 2023, 17:27

Robin Soderling bi uzeo sve RG da zbog povrede nije okoncao karijeru.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 jun 2023, 11:51

Sarsfield je napisao/la:
17 jun 2023, 17:27
:mrgreen:

Dobar dobar.

Kako losi postovi ovog gore.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 jun 2023, 15:35

LlullSergio je napisao/la:
18 jun 2023, 11:51
Sarsfield je napisao/la:

Dobar dobar.

Tek Del Potro sta bi poradio. Uzeo bi 15-ak GS :mrgreen:

Nego, brat pozelenio kao da je u sda :rol:

slika
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 jun 2023, 16:18

Kad vec spomenuste Del Potra tog tipa mi je najvise zao,stvarno mislim da bi bio ozbiljnija konkurencija trojci od Murraya ili Wawrinke da ga nisu sjebale povrede,a sjebale su ga malte ne odmah poslije osvajanja US Opena.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 jun 2023, 16:20

L-Train je napisao/la:
18 jun 2023, 16:18
Kad vec spomenuste Del Potra tog tipa mi je najvise zao,stvarno mislim da bi bio ozbiljnija konkurencija trojci od Murraya ili Wawrinke da ga nisu sjebale povrede,a sjebale su ga malte ne odmah poslije osvajanja US Opena.
Vrlo vjerovatno...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 18 jun 2023, 18:20

Najbolji prospekt ikad
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 18 jun 2023, 18:46

BosniaBoston je napisao/la:
18 jun 2023, 18:20

Najbolji prospekt ikad
Monfils bio i jači možda. 3 Slama juniorska uze- fizikalije, visina, kretanje, touch, infrastruktura za poželjeti, no nije bio dovoljno posvećen u ranim danima da nadogradi se na profi pogonu.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 18 jun 2023, 22:24

Carlos Alcaraz says Kyrgios has the best chance to stop Djokovic at Wimbledon:

“I’m not saying I’m not capable of beating Novak. But I think I have less chances than on other surfaces. I think Kyrgios has a better chance to defeat Novak than any other player”
Znači Alcaraz gubi iduća dva finala slema od Novaka.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 19 jun 2023, 00:35

LlullSergio je napisao/la:
18 jun 2023, 11:51
Sarsfield je napisao/la:

Dobar dobar.

Neka ste se i vas dvojica javili.

Pa naravno da su za vas loši jer vam ne odgovaraju činjenice. Ja nisam ništa slagao.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 19 jun 2023, 00:46

marconato je napisao/la:
16 jun 2023, 22:21
CAGarfia je napisao/la:
16 jun 2023, 22:08
Kakva mitomanija jbt dan, kalkulisanje a brat na štakama bio hahahahaha
Opet ti "mitomanisanje". :facepalm:

Mora biti na stakama kad ga je Nole oducio od tenisa. :tralala:

Nego, ovo s povredama postaje toliko degutantno. Koga boli qrac. Jel' ga Novak povredjivao ili on sam sebe stilom tenisa koji igra?!

Ti si svoje u ovoj diskusiji završio. Ponavljaš nešto što nema veze s onim što sam ti pisao jer ne prihvataš činjenice i forsiraš neku svoju verziju priče. Nećeš da mi direktno odgovoriš.
marconato je napisao/la:
16 jun 2023, 22:21
CAGarfia je napisao/la:
16 jun 2023, 22:08
Kakva mitomanija jbt dan, kalkulisanje a brat na štakama bio hahahahaha
Veci je argument da ja napisem: Da je Nadal imao citavu karijeru publiku protiv sebe, koja aplaudira na duplu gresku, prs'o bi k'o kokica i ne bi uzeo 15 GS! :roll:

To je sve u domenu šbbkbb... :kafa:

Šta sad ovo znaci? Jašta, pič.kica ugrožena, publika uvijek protiv njega.
Pa zar nije kod vas priča da mu je publika koja ga ne voli zapravo gorivo koje ga gura da pobijedi, zar nije to taj neki njegov inat?
Smeta mu kada je publika protiv njega, smeta mu kada publike nema na tribinama skoro nikako kao na Roland Garrosu 2020., smeta mu kada ga publika podržava kao na US Openu 2021. kada je počeo plakati ispod peškira dok meč jos uvijek traje prije nego što će biti razvaljen. Pa ko bi mu ugodio onda? Pič.kica jadna.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 jun 2023, 00:52

CAGarfia je napisao/la:
18 jun 2023, 22:24

“I’m not saying I’m not capable of beating Novak. But I think I have less chances than on other surfaces. I think Kyrgios has a better chance to defeat Novak than any other player”
Skida pritisak sa sebe.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2023, 00:53

L-Train je napisao/la:
19 jun 2023, 00:52
CAGarfia je napisao/la:

Skida pritisak sa sebe.
Teniski Asensio.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 jun 2023, 00:54

Epidaurus je napisao/la:
19 jun 2023, 00:53
L-Train je napisao/la:
19 jun 2023, 00:52
CAGarfia je napisao/la:

Skida pritisak sa sebe.
Teniski Asensio.
E jbga sad,tolka pichka nije nema sanse :rol:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 jun 2023, 01:10

Kad je publika u tom finalu USO baš ono zdušno podržala Djokovica koji se rasplakao, promijenio majicu? Zar nije pri već 4-6 4-6 2-5?

Sjećam se, a taj Slam sam ponajbolje pratio od svih koje sam ikad pratio, kad je izlazio na teren u prvom kolu protiv debitanta Runea koji je zadobio grčeve nakon što je krenuo super, bio prilično izviždan

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.