Ma na koje pitanje nisam imao odgovor? Nije nego ti nemaš argument u čitavoj raspravi jer prema tvom mišljenju sve one povrede koje je Nadal imao nisu razlog što Nadal nema veći broj osvojenih Grand Slam titula. Ja sam napisao činjenice i ti si taj koji ih zaobilazi jer nemaš odgovor.marconato je napisao/la: ↑16 jun 2023, 20:34Stavljam smajli zati sto na svaki tvoj "argument" sam ti postavio pitanje i nisi imao adekvatan odgovor.
Dakle, na tvoju tezu kako Nadal nije mogao dobiti Novaka na AO jer toboze kuburi s povredama citavu karijeru konstatujem da ne bi dobio, tj. okrenuo Medvedeva 3-2 da je zapravo stvarno tako bio strasno povrijedjen, odnosno da je Novak bio tu, bila bi metla kako je i bilo poslednji put.
Ti mi na to odgovaras u stilu kako Novak to ne bi nikad mogao bla bla...Strasan argument, nema sta!
Dalje, kako je moguce da je 20. i 22. na RG bio fit kada je tukao Novaka, a bas 21 kad je Novak njega tukao, tu je bio povrijedjen?! Kakva je to logika?
10 godina ga nije dobio van sljake!![]()
Eto nije morao na hardu, ali imao je priliku na WB 2018. Novak se tek vratio posle operacije i nije bio ni na priblizno svom nivou. Nadal prije toga uzeo RG, bio u naletu i ćorak!
Sto se glutena tice. To nije problem koji ce te fizicki odvojiti od terena, ali jeste u smislu da igras, ali kao da ne igras. Dzaba sto je nastupao kad nije imao kondicije i snage u kontinuitetu za 3-4, a kamoli 5 setova. Do 2010-11 je odigrao 20-ak GS s tim problemom, pa niko to ne istice, ali nije nezanemarivo.
Dakle, veliki igrac, kralj šljake.![]()
Ni priblizno konstantan kao Novak na svim podlogama i to je to.
Covjek bolji, psiho-fizicki spremniji, prilagodljiviji, bolji atleta itd itd itd...Sve je to sastavni dio (ne)uspjeha i velicine jednog sportiste!
![]()
![]()
Šta sad to znači, ti misliš da je folirao da je bio povrijeđen mjesecima prije toga i propustio vezane Grand Slamove? Nadmašio si sam sebe u lažima.
Opet lažeš. Rekao sam da je 2020. bio koliko toliko fit jer je imao dovoljno vremena da se odmori, 2021. je definitvno bio povrijeđen i fizički na nedovoljnom nivou, poslije toga je propustio cijeli ostatak sezone i to ti nekoliko puta ponavljam, a 2022. je igrao sa spaljenim živcima. Može se lako provjeriti.
Čuj nije mogao na hardu, ali eto imao je šansu na travi. Pa trava mu valjda još manje odgovara od tvrde podloge. Još brža podloga.
Napisao sam elaborat o Nadalu i njegovim povredama, a ti izgleda još ne vjeruješ da je Nadal uopšte imao te povrede kroz karijeru i da je propustio 13 Grand Slamova zbog povreda.
marconato je napisao/la: ↑16 jun 2023, 20:34Sto se glutena tice. To nije problem koji ce te fizicki odvojiti od terena, ali jeste u smislu da igras, ali kao da ne igras. Dzaba sto je nastupao kad nije imao kondicije i snage u kontinuitetu za 3-4, a kamoli 5 setova. Do 2010-11 je odigrao 20-ak GS s tim problemom, pa niko to ne istice, ali nije nezanemarivo.
Pa vidiš kako je to. E sada taj period koji je djokoviću bio problem do 2011. primijeni na čitavu karijeru od prvog profesionalnog meča do danas i dobit ćeš ono što Nadal ima s povredama pa ti računaj koliko je to Grand Slamova.
E tu si sam sebi presudio.
marconato je napisao/la: ↑16 jun 2023, 20:59U tome i jeste poenta citave price. To se zove kalkulisanje.
Svjestan je da ako na RG nije mogao nista, da tek na WB nije imao sta da trazi, jer je Novak igrao 21. kao u transu. Prosle godine ga je znatno syebala situacija sa AO, ali niko ne kaze da bi dobio Nadala na RG da toga nije bilo.
Rafko generalno godinama bjezi od Novaka van RG, inace bi bio par meceva u minusu po h2h da je bio konstantniji poslednjih par godina, prvenstveno na AO, ali i na WB.Za razliku od njega, Novak mu se nudi stalno na RG. Covjek je odigrao 7 finala na istom i ko zna koliko cetvrt-polufinala upravo vs Nadala
Nadal izbjegava nekoga? Ne postoji spostist kojega se Nadal boji, može biti samo obrnuto. Pa upravo taj tvoj travar je neko ko se boji poraza kada je izvjesno da će izgubiti. 2019. kmeči što je izgubio na Roland Garrosu zbog puhanja vjetra, pa i 2020. mu na Roland Garrosu nešto nije odgovaralo, možda što se igralo u septembru iako su baš u septembru klimatski uslovi nešto što je tada njemu moglo donekle ići u korist zbog nešto drugačijeg spina lopte. Šta tek reći za one izmišljene žuljeve na US Openu 2016. kada ga je Wawrinka izbušio? Skida jednu čarapu pa traži nepostojeći žulj pred milionskom publikom, pa ga naravno nije uspio naći, pa onda skida drugu čarapu i traži drugi žulj. Mislio poremetit će Stana. gnjida pokvarena.
Kažem ti još jednom, Nadal je propustio 13 Grand Slamova zvog povreda i mlatio bi djokovića još više da je fizički bio u stanju da ih odigra bez povreda. I ovako ima itekako pozitivan omjer na Grand Slamovima, a šta bi tek bilo da je ikada bio full fit.
Nisi mi napisao zbir koji sam tražio.
Maši ku.rcu mom.