FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hodza_manLju
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hodza_manLju » 04 mar 2011, 17:28

MinistaR je napisao/la:hodza, često vozim od sarajeva do gradačca i čini mi se da autom, po uvjetnim cestama, ne treba više do tri sata. zenica je bolji put, ali puno veća relacija.
ehhh...po uvjetnim cestama,a vidi ne-vremena....u svakom slucaju pojistiha za volanom i da ga Visca zabije sutra aBd;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 mar 2011, 17:29

Optimalno za naše uslove je 16 000, a idealno 22 000 stolica. Međutim, to nije najbitnije. Najbitnije je to što bi imali superkomforan i moderan stadion. U potpunosti natkriven i bio bi jedini stadion u BiH koji ispunjava sve FIFA-ne i UEFA-ne standarde. Jedan navijač, jedna stolica i jedan kvadratni metar prostora za tog navijača. Taj novi stadion će vizuelno izgledati mnogo veći, nego što će zaista biti, upravo zbog tog komoditeta. Ulazi će biti posebno za svaku tribinu i eventualna evakuacija na teren ili van stadion će se moći-morati obaviti u roku od par minuta kada je na njemu 16000 ljudi. To su sve prednosti koje će donijeti novi stadion. Izgradnja jednog takvog objekta po jednoj stolici će prelaziti cifru od 2200 eura, što će u konačnici značiti da mu je cijena najmanje 35 miliona eura, bez poslovnih prostora, garaža i svih drangulija koje će biti u sklopu stadiona. Vrijednost samog objekta će se sigurno popeti na 100 miliona eura + što će u neposrednoj blizini biti i trgovački centar (pomoćni travnati teren) koji će ići Želji na ruku. Najbitnija stvar je ta, što će Željo konačno dobiti novi, dogoočekivani stadion. Na sadašnjoj Grbavica je ukupno bilo postavljeno 8988 stolica (jug 3068; zapad 543 i sjever 5377), da bi se sa sjeverne tribine skinulo 950 stolica-zdenka, tako da je na Grbavici trenutno 8038 stolica. Znači novi stadion će imati duplo više stolica postavljenih u idealnom okruženju. Pitam se kada su sve stolice u poslijeratnom periodu bile popunjene? Znam bilo je i takvih slučajeva, ali rijetko. Zato, kažem da je 16 000 optimalno, a 22 000 bi bilo fantastično. Također, pretpostavljam da ova cifra od 16 000 nije konačna i nadam se da će se pomjeriti bar na 18 000. Osim ovoga Željo bi dobio i trening centar sa 5-6 savremenih travnatih i plastičnih terena, što bi možda bila i najjača stavka u svemu ovome, ako gledamo u budućnost. Nick pogledaj malo fotografije stadiona Stožice, pa ih onda prokomentiraj. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

the maniacs 87
Kontakt:

Post Postao/la the maniacs 87 » 04 mar 2011, 17:38

avlami97 je napisao/la:Stadion od 16000 sjedećih natkrivenih mjesta je za naš klub i naše uslove trenutno optimalan. Možda bi stadion od 22000 bio idealan, ali je i ovo kao što rekoh optimalno. Vratimo li se unazad, eto samo do rata, vidjećemo da je više od 16000 gledalaca na Željinim utakmicama, kada smo domaćini, bilo možda 3-4 puta (New Castle, i par utakmica sa pitarima. Željo ima i svoj gradski stadion Koševo, na kojem je osvojio skoro pola svojih titula i na njemu može igrati kada god poželi, uz određenu nadoknadu. Međutim za tim nema potrebe. Koševo je stadion koji prima oko 35000 gledalaca i nakon rata ga je uspio napuniti jednom Željo i 1-2 puta reprezentacija BiH i niko više. Objekat takve veličine je sigurno velika fula. Nick je govorio da bi bilo bolje imati veći stadion zbog poslovnih prostora, a vjeruj mi ti poslovni prostori će biti i na stadionu kapaciteta 16000, jer će se isti nalaziti ispod i oko tribina, jer će stadion po projektu biti izdignut jedno 10-tak metara iznad zemlje i u tom prostoru će se nalaziti poslovni prostori. Neka se on napravi, a onda ćemo znati koliko puta će tokom godine biti tijesan za gledatelje. Moram još nešto reći Nicku, jer govori kako mi dajemo zemljište za stadion od 16000 stolica. Moram reći da stadion od 16000 stolica košta preko 35 miliona eura iako ćemo pošteno za te pare ovaj grad će potencijalnom investitoru dati zemljište na sred Baš-Čaršije, a ne na Grbavici. Trebamo biti sretni da se ovo oko stadiona sve dobro završi. Željo će profitirati. Budite sigurni. Željo je šampion i u Gradačac ide po novu pobjedu.
Imaš mišljenje kao i ja 22.000 za naše uslove bi bilo preidealno. Razlika između 16.000 i 22.000 sjedećih mjesta je mala svega 6.000 tako da mislim da bi trebeli graditi stadion od 22.000 kapaciteta. Što se tiče održavanja, naravno što je veći kapacitet više će se i para davati na održavanje. Ali kao što navedoh 6.000 nije velika razlika pa tako da sam mišljenja da bi trebalo izgraditi 22.000 za naše uslove idealno i super bi bilo. Ni manje ni više samo 22.000 - TAMAN.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 04 mar 2011, 17:46

nick bez uvrede ali zbog nacina na koji ti razmisljas Zeljo 15 godina od rata nema uslove da igra u evropi...

Ti ne zelis da citas moje komentare, izvlacis sebi neke zakljucke. Pa da je napravljena ta istocna tribina Grbavica bi danas ima 16.000 sjedeci mijesta. Ali tada se nekome nije svidjela ideja da istocna tribina prima samo 7.000 stolica i da se dadne koncesija. Tako ako se i sad bude razmisljalo nacicemo se na ovome forumu za 15 godina i recemo 30 godina od rata prodje a jos stadiona nemamo.

Pa ti sad listaj cijene kvadrata. Samo mi nisi odrgovorio koliko je Zeljo zaradio na toj svojoj zemlji?

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 mar 2011, 18:00

PL BiH -1 je napisao/la:nick bez uvrede ali zbog nacina na koji ti razmisljas Zeljo 15 godina od rata nema uslove da igra u evropi...

Ti ne zelis da citas moje komentare, izvlacis sebi neke zakljucke. Pa da je napravljena ta istocna tribina Grbavica bi danas ima 16.000 sjedeci mijesta. Ali tada se nekome nije svidjela ideja da istocna tribina prima samo 7.000 stolica i da se dadne koncesija. Tako ako se i sad bude razmisljalo nacicemo se na ovome forumu za 15 godina i recemo 30 godina od rata prodje a jos stadiona nemamo.

Pa ti sad listaj cijene kvadrata. Samo mi nisi odrgovorio koliko je Zeljo zaradio na toj svojoj zemlji?

ti uopste ne shvatas poentu, vrijednost zemljista je recimo toliko i toliko, mozes je prodat za toliko i toliko, to sto nisu zaradili to je do njihovog nacina rada, nista drugo isti ovi su bili tu i prije i opet nista nisu zaradili, ja ti objasnjavam dvije stvari ako ces dati toliko i toliko zemljista na onoj lokaciji i dobit stadion tipa grbavice sa 16 000 mjesta sa svim uslovima onda to ne vridi radit. iz vise razlog a navest cu ti dva najbanalnija prvi je sto ces sve (ako) ih bude "historijske" (utakmice za pamcenje) igrat na kosevu jer ce bit mala ili ce samo odabrani moci otici na nju, a taj stadion vise nikad neces moci prosirit i napravit veci jer zemljiste nije vise tvoje... da rezimiram sljedeci newcastle ces opet gledat na kosevu, imovine mimo stadiona vise nemas i to je to... samo za tvoju informaciju derbi utakmica poslije rata se gledala pred 30 000 ljudi, ko kaze i ko smije garantovat da se za nekih 20 godina nece igrat pred 50 000...

jos da dodam to sto se nisu dogovorili sa sirbegovicem i lijanovicem to je zbog ljudi u upravi i to nema nikakve veze sa imovinom i vrijednostima nego sa sposobnostima ljudi koji odlucuju o tome....

jos da ti kazem da ne shvatis pogresno od 22 000- 30 000 je po meni idealno odlicno sve isppod 20 000 je bacanje para u vjetar...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 18:15

ti uopste ne shvatas poentu, vrijednost zemljista je recimo toliko i toliko, mozes je prodat za toliko i toliko, to sto nisu zaradili to je do njihovog nacina rada, nista drugo isti ovi su bili tu i prije i opet nista nisu zaradili, ja ti objasnjavam dvije stvari ako ces dati toliko i toliko zemljista na onoj lokaciji i dobit stadion tipa grbavice sa 16 000 mjesta sa svim uslovima onda to ne vridi radit. iz vise razlog a navest cu ti dva najbanalnija prvi je sto ces sve (ako) ih bude "historijske" (utakmice za pamcenje) igrat na kosevu jer ce bit mala ili ce samo odabrani moci otici na nju, a taj stadion vise nikad neces moci prosirit i napravit veci jer zemljiste nije vise tvoje... da rezimiram sljedeci newcastle ces opet gledat na kosevu, imovine mimo stadiona vise nemas i to je to... samo za tvoju informaciju derbi utakmica poslije rata se gledala pred 30 000 ljudi, ko kaze i ko smije garantovat da se za nekih 20 godina nece igrat pred 50 000...
Ja sam tebe svatio u nekim dijelovima, ali cu ti pokusati objasniti moje videnje toga. :D :D Ovo sto kazes za velike evropske tekme da ce se morati ici na Kosevo igrati. Recimo, ako se napravi stadion od 16.000 sjedecih mjesta, uvedes fino karte na ime tokom cijele sezone, kao sto Chelsea radi. I naravno, raja koja su dolazila ranije imaju svoje mjesto. I nema tu razlike dosla Barselona, Arsenal ili netko drugi.

Imas primjer bio je neki dan kada je starica digla Ancelotija sa stolice. Naravno, zena dolazi i gleda Chelsea od kada zna za sebe i Anceloti joj sjeo na mjesto. To ne moze proci. E tako treba i kod nas ako bude. I dode ti lupam Arsenal na Novu Grbavicu i nema potrebe da se ide na Kosevu. Zasto?. Recimo neka ima tih 10.000 godisnjih ulaznica za respect navijace, ostalih 5.000 pustis po 50 KM + 1.000 za goste. I sa ovom matematikom neces morati ici na Kosevu.

A gledaj drugu stvar. Ako se taj novi stadion bude prosirivao, prosirivat ce ga u visinu!! Nece ga prosirivati po zemlji i uzimati neciji drugi prostor. Druga stvar, ako budemo prosirivali to, prosirivat ce ga Slovenci, a ne mi!! Tako da mislim da se ne moras sikirati u vezi toga. Kada vec dajemo zemlju, neka odrade kako DRAGI BOG zapovijeda. Mene je samo strah da ovi Slovecni ne naprave neko sranje!!!

FORZAAA ZELJO!!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 04 mar 2011, 18:24

Jooj glupe rasprave :o eto malo 16 milja i "historiske" tekme cemo igrati na Kosevu :?
Sta bi bilo,kad bi bilo?!
1921-2011

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 mar 2011, 18:30

Capt_Billy je napisao/la:
Ja sam tebe svatio u nekim dijelovima, ali cu ti pokusati objasniti moje videnje toga. :D :D Ovo sto kazes za velike evropske tekme da ce se morati ici na Kosevo igrati. Recimo, ako se napravi stadion od 16.000 sjedecih mjesta, uvedes fino karte na ime tokom cijele sezone, kao sto Chelsea radi. I naravno, raja koja su dolazila ranije imaju svoje mjesto. I nema tu razlike dosla Barselona, Arsenal ili netko drugi.

Imas primjer bio je neki dan kada je starica digla Ancelotija sa stolice. Naravno, zena dolazi i gleda Chelsea od kada zna za sebe i Anceloti joj sjeo na mjesto. To ne moze proci. E tako treba i kod nas ako bude. I dode ti lupam Arsenal na Novu Grbavicu i nema potrebe da se ide na Kosevu. Zasto?. Recimo neka ima tih 10.000 godisnjih ulaznica za respect navijace, ostalih 5.000 pustis po 50 KM + 1.000 za goste. I sa ovom matematikom neces morati ici na Kosevu.

A gledaj drugu stvar. Ako se taj novi stadion bude prosirivao, prosirivat ce ga u visinu!! Nece ga prosirivati po zemlji i uzimati neciji drugi prostor. Druga stvar, ako budemo prosirivali to, prosirivat ce ga Slovenci, a ne mi!! Tako da mislim da se ne moras sikirati u vezi toga. Kada vec dajemo zemlju, neka odrade kako DRAGI BOG zapovijeda. Mene je samo strah da ovi Slovecni ne naprave neko sranje!!!

FORZAAA ZELJO!!!!
mah da treba to debelo platit pa onda po potrebi nadogradjivat, i opet imat 4 razlicite tribine... ne znam samo sto vam smeta onda ovakva grbavica i sto je uopste radit ? zog krova na jugu da se bolje cuje? ... to se pravi jednom ili ga napravit kako treba ili nikako...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 18:58

Esii TM87 je napisao/la:Jooj glupe rasprave :o eto malo 16 milja i "historiske" tekme cemo igrati na Kosevu :?
Sta bi bilo,kad bi bilo?!
Ma nije druze rasprava. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Samo svi iznosimo razlicita misljenje pa se nista ne podudara. :D :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

LIvada2
Kontakt:

Post Postao/la LIvada2 » 04 mar 2011, 19:10

sta je ba ovo sad u 9 da se krece??? kad na orgu pise u pola 11..

ako moze neko tacno odg??

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 mar 2011, 19:16

Neprilagodjen je napisao/la:zeljo je "najdomacinskija" ekipa u ligi (sve pobjede,samo remi u derbiju),tako da ova tabela mnogo znaci,bar kad je zeljo u pitanju!
"Najdomaćinskija" ekipa nije ona koja osvoji najviše bodova kući već ona koja ima najveći srazmjer bodova osvojenih kući i osvojenih na strani. U tom smislu, "najdomaćinskija" ekipa u PLBiH je Slavija (21 kući, 1 u gostima). ;)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 mar 2011, 19:25

16 milja je i više nego dovoljno. Iako bih ja volio minimalno 21 hiljadu, ali niti ja određujem niti me ko šta pita. Svakako, nas 4 hiljade koji dođemo svaku tekmu ćemo izgleda brojniji na manjem stadionu.

edit: Ustvari, yebo stadion novi, samo napravimo malo istok i to je to. :lol: Ima giganata na forumu, malo je reći.

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 04 mar 2011, 19:54

ovaj momak sto kaze da se u 9 ide nije tacno ;) vec u pola 11 :)

BIG
Kontakt:

Post Postao/la BIG » 04 mar 2011, 20:05

Samo zelim svoj prvi post da upisem u temi mog Zelje :) Pozdrav svim istinskim navijacima ;)
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 mar 2011, 20:06

BIG je napisao/la:Samo zelim svoj prvi post da upisem u temi mog Zelje :) Pozdrav svim istinskim navijacima ;)
Pozdrav i tebi, dobrodosao na forum.

Zeljo je sampion !!!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BIG
Kontakt:

Post Postao/la BIG » 04 mar 2011, 20:19

Elegant je napisao/la:
BIG je napisao/la:Samo zelim svoj prvi post da upisem u temi mog Zelje :) Pozdrav svim istinskim navijacima ;)
Pozdrav i tebi, dobrodosao na forum.

Zeljo je sampion !!!
Hvala, bolje vas nasao prijatelji :)

Zna se da Zeljo je sampion !!!
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 04 mar 2011, 21:44

nick je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:nick bez uvrede ali zbog nacina na koji ti razmisljas Zeljo 15 godina od rata nema uslove da igra u evropi...

jos da dodam to sto se nisu dogovorili sa sirbegovicem i lijanovicem to je zbog ljudi u upravi i to nema nikakve veze sa imovinom i vrijednostima nego sa sposobnostima ljudi koji odlucuju o tome....

jos da ti kazem da ne shvatis pogresno od 22 000- 30 000 je po meni idealno odlicno sve isppod 20 000 je bacanje para u vjetar...
@NICK
Koliko misliš da košta kvdrat zemlje naše jedine imovine koju imamo?

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 mar 2011, 21:52

mah nebitno, samo kad skontate da pojas grbavica-socijalno marijin dvor, ima 10 trznih centara bit ce ti jasnije da je to interesantno zemljiste i da je na odlicnoj lokaciji itd itd... kvadrat vrijedi onoliko koliko je neko spreman da plati... recimo merkator je dobio zemlju na dobrinji a za uzvrat je napravio sportsku dvoranu i odrzava je...
necemo vise o tome, zadovoljni smo sa 16 000 a kad nam neko pokloni jos 500 kvadrata to cemo ponudit za nadogradnju...

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 04 mar 2011, 21:54

nisam odavno nesto napisao ali ova polemika nadriekonomista oko stadiona mi ide na zivce iz prostog razloga sto od puste dosade neki ljudi na ovom forumu uzimaju sebi za pravo da pisu postove i "mlate praznu slamu" sto bi nas narod rekao, i jedva cekaju nekakav problem da "opale" po ljudima u klubu...
Nevolim takve ljude a evo i zasto:
bio sam na sjeveru prosle godine za vrijeme finalne kup utakmice protiv bl-a i u 80-toj min. se naslusao toliko ruznih komentara da sam imao osjecaj da sam u kosmaru i da cu se uskoro probuditi, pitao sam se zar su ovo zeljini simpatizeri jer ih u tom momentu nisam mogao nazvati navijacima, ali nakon zadnjeg sudijskog zvizduka sam bio ponosan na reakciju bolesnika sa juga ( i sad se najezim kad se sjetim tih momenata ) i rekao sam sebi: "je.es i godine i udate i kumice", nikad vise na "hladni" sjever, ponos stanuje na "temparamentnom" jugu...
Mozda neki nece shvatiti moj post ali bas me briga za njih ionako su prekrizeni za mene...
Veliki pozdrav ponosnim navijacima koji i kad ne ide ne okrecu leđa...
26.05.2010-TITULA

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 mar 2011, 22:01

Pošto je nick vrlo imućan gospodin, stručnjak u svome polju i vizionar siguran sam da neće dopustiti da FK Željezničar da zemljište višemilionske vrijednosti za pišljivi moderni stadion 3. europskog nivoa kvalitete sa podzemnim parkingom, pomoćnim terenom i trening kampom već će, zajedno sa grupom investitora-njegovih istomišljenika, pristupiti Klubu, Upravi i Skupštini istog, te ponuditi alternativno rješenje, tj. ponudu kojom će Klubu izgraditi stadion za koji od Kluba neće tražiti ništa zauzvrat te će shodno tome Željo dobiti ne samo novi stadion već će zadržati i svoje nekretnine oko njega. Svakako, taj stadion će biti daleko većeg kapaciteta od ovih trenutno ponuđenih, slabašnih, 16 000, jer je poznato da po čitavom svijetu klubovi koji imaju prosjek 4 hiljade grade stadion sa desetostruko većim kapacitetom, jer bi kad-tad Željo mogao igrati Ligu prvaka i onda bi bilo glupo da protiv Arsenala, a sve te pretpostavke utemeljene su svakako na svjetskipoznatom i često primjenjenom šbb-kbb modelu planiranja, pred svega 16 hiljada navijača.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa, mavi, zastitaIdentiteta i 25 gostiju.