alemsa je napisao/la: ↑17 jun 2023, 14:25
donDondon je napisao/la: ↑17 jun 2023, 08:47
de malo ljudi spustite lopticu,shvatam i ja da je forum ali treba imati neku granicu.
onaj pise da ce ove prostore preplavit Nepalci da ce nasa djeca zivjeti sa Nepalskim komsijama,drugi pise kako zna rutu kokaina,treci kako italijanska mafija pada
a do juce nismoznali ko je Ziko dok se u medijima nije pojavio,sad znamo i rute ,hašiša ,kokaina po svijetu
Zamolio bi te da me ne ubrajas na takav nacin
The two primary foreign **** areas for marijuana distributed within the United States are Canada and Mexico
An increasing amount of cocaine is also shipped through the Caribbean, particularly Puerto Rico, the Dominican Republic, Jamaica and Haiti. Once it hits these shipment points, the drug is broken down into smaller amounts and brought by boat to places like South Florida.
Direktno od department of justice
I mene doda. Iako je pad Američke Cosa Nostre teški fakt.
To može vidjeti na youtubeu od bivših članova, do tužilaca i FBI službenika.
Argumenti su:
-ne kontrolišu sindikate kao nekad, pogotovo ne velike
-bili su svakih 7 dana u novinama i na televiziji. Sad su svakih pola godine. Totalno pali u drugi plan
-nikad veći broj ljudi koji postaju doušnici. Nagrade su prevelike za doušnike.
Nekada nisu mogli naći doušnika koji je associate, a kasnije su uspjeli imati underbossove i bossove kao doušnike
-rico i mafia commision trials. Ne moraju te uhvatiti da si nešto loše učinio. Dovoljno je da imaju dokaz da si član mafije da dobiješ robiju. Ako si Boss, dobiti ćeš 100 godina, taman da si vladao kao majka tereza
-rast trgovine drogom.
Oni nikada nisu bili na tom tržištu. Imali su pojedinačne slučajeve ali nikad kao family. Tu su ih mekse prešišale.
Svake godine su sve slabiji. Što nije nužno dobra stvar. Jer nisi suzbio kriminalne aktivnosti, nego si ih samo prebacio iz ruke u ruku.