Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

Chapman1886
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 11:51

uvijek je njima neko kriv i uvijek njih neko krade ,svaki put kazem pa evo i sad ,celik je za kantonalne lige i ni metar vise ,zajedno sa svojim gradjanima
Samo Sloboda | COYG

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 11:53

Meni nista nije jasno. Celik kao ide od pocetka,ispali u najnizi rang jer nisu mogli placati silne dugove,a sad se ispostavi da su dugovi ostali. Pa zasto onda klub nije nastavio takmicenje u 1. ligi federacije??? Zato što pametnjakovići nisu htjeli da idu u stečaj i tako bi im se otpisali svi dugovi... Ali su oni išli matematikom, da im za niže lige ne trebaju velike uplate, a većina igrača igraju za džaba ili za siću. Mozgovi pileći!
Hocete da kazete da su vratili 1.7 miliona duga iz najbize lige ?? A nemaju da vrate 50.000 … daj uozbiljite see, razmislite glavom ako imate šta u njoj.
Samo Sloboda | COYG

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 17 jun 2023, 12:01

Stečaj - Čelik gubi čitavu svoju historiju, tradiciju i to više nije "Čelik" nego plastični klub.

Troškovi takmičenja u Kantonalnoj ligi su 15.000 KM za čitavu sezonu, troškovi takmičenja u Prvoj ligi FBiH su minimalno 300.000 KM. Logika, pošto je očigledno nemaš, je da je Čelik u Kantonalnoj ligi mogao usmjeravati višak sredstava na dugovanja, a ne u takmičenje i sportski segment.

"Dugovi su ostali"

Klub je od Kantonalne lige isplatio preko 2 miliona KM na ime bivših dugovanja (isplatio je manji iznos jer su se određeni povjerioci odrekli jednog dijela potraživanja, a većinski dio im je Čelik isplatio).

Klub će ubrzo deblokirati račun i preostat će još 100.000 KM na ime dugovanja prema licima i kompanijama koji nisu i neće blokirali rad kluba. Ako misliš da je bilo kome u Bosni i Hercegovini lako generisati ovaj novac, onda si očigledno dijete u pubertetu koje provodi svoje slobodno i zauzeto vrijeme na forumu.

Jedina istina je, koliko god to neko htio ili ne htio priznati, da Čelik piše najljepšu priču u Bosni i Hercegovini. Jedina istina je da će Čelik nakon 18 godina deblokirati svoj glavni klupski račun. Jedina istina je da će Čelik do 2024. godine biti klub bez marke dugovanja (ovdje računam reprogram koji plaća Grad Zenica Poreznoj upravi i koji se po automatizmu poništava i ne remeti poslovanje kluba). Jedina istina je da su Čelikovi navijači dokazali da će svoj klub pratiti bilo gdje, bilo kad, sve dok je to Čelik iz 1945. godine. I najveća istina je da vas pucaju kompleksi jer Čelik kuca na mala vrata Premijer lige.

"Većina igrača igraju za džaba ili za siću" - pa za razliku od "vas" i "drugih" mi smo svatili da nema razloga preplaćivati igrače. Za naš klub će najbolje igrati igrači iz Zenice i oni koji Čelik nose u svojim srcima, što smo dokazali na svim frontovima.

Za kraj, uživaj u najljepšoj priči jednog nogometnog kluba u regionu. Djeci ćeš je pričat za koju godinu. :opaopa:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 jun 2023, 12:03

Chapman1886 je napisao/la:
17 jun 2023, 11:53
Meni nista nije jasno. Celik kao ide od pocetka,ispali u najnizi rang jer nisu mogli placati silne dugove,a sad se ispostavi da su dugovi ostali. Pa zasto onda klub nije nastavio takmicenje u 1. ligi federacije??? Zato što pametnjakovići nisu htjeli da idu u stečaj i tako bi im se otpisali svi dugovi... Ali su oni išli matematikom, da im za niže lige ne trebaju velike uplate, a većina igrača igraju za džaba ili za siću. Mozgovi pileći!
Hocete da kazete da su vratili 1.7 miliona duga iz najbize lige ?? A nemaju da vrate 50.000 … daj uozbiljite see, razmislite glavom ako imate šta u njoj.
prije 3 godine gdje ste vi bili ,a gdje mi ,mi smo se ogradili od politike ,od raznih interesa pojedinaca uzeli klub pod svoje za razliku od vas ,koji ste do pre par mjeseci pljuvali tog husica ,a sad ga kao gotivite,polako kad husic ne bude imo interes on ode vi ostajete sami ,ali mi imamo svoj klub i svoj statut,a o tome ko koliko ima otom potom ,sretno vama koliko i nama,vi vasom ,a mi nasom borbom
vidimo se uskoro
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 17 jun 2023, 12:05

tareizo je napisao/la:
17 jun 2023, 12:03
prije 3 godine gdje ste vi bili ,a gdje mi ,mi smo se ogradili od politike ,od raznih interesa pojedinaca uzeli klub pod svoje za razliku od vas ,koji ste do pre par mjeseci pljuvali tog husica ,a sad ga kao gotivite,polako kad husic ne bude imo interes on ode vi ostajete sami ,ali mi imamo svoj klub i svoj statut,a o tome ko koliko ima otom potom ,sretno vama koliko i nama,vi vasom ,a mi nasom borbom
vidimo se uskoro
Oslanjaju se na jednog čovjeka i nemaju nikakav rezervni plan, a ovakvi kockoglavi znaju doć na forum i pljuvat druge. Klub im u rasulu godinama. Navijačka grupa im ne broji 50 ljudi, ljudi na tribini bježe od Fukara koliko ih je stid.

Da Bog da se rasuli, gori ste od pitara i štrumfova! :wave:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 jun 2023, 12:10

laudrop je napisao/la:
17 jun 2023, 12:01

Jedina istina je, koliko god to neko htio ili ne htio priznati, da Čelik piše najljepšu priču u Bosni i Hercegovini.

Za kraj, uživaj u najljepšoj priči jednog nogometnog kluba u regionu. Djeci ćeš je pričat za koju godinu. :opaopa:
:urnebes: :urnebes:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 jun 2023, 12:12

laudrop je napisao/la:
17 jun 2023, 12:05
tareizo je napisao/la:
vidimo se uskoro
Oslanjaju se na jednog čovjeka i nemaju nikakav rezervni plan, a ovakvi kockoglavi znaju doć na forum i pljuvat druge. Klub im u rasulu godinama. Navijačka grupa im ne broji 50 ljudi, ljudi na tribini bježe od Fukara koliko ih je stid.

nisu svi isti drug ,ali problem je njihov ne nas fin je Tuzla grad ,ali i kod njih izgleda sve manje i manje tuzlaka koji kontaju za dobrobit kluba
sta li ce bit sa TC vidicemo,isto to i njih ceka ako ovako svi kontaju
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 12:15

tareizo je napisao/la:
vidimo se uskoro
Ne samo Čelik, mnogi su klubovi doživjeli ovu sudbinu i nije mi nimalo žao. To se i moralo desiti, s obzirom da se fudbal u ovoj zemlji sveo na kupovinu isluženih igrača i ulizivanje politici, od koje se čekaju mrvice, a niko ne gradi igrače. Gdje su mladi igrači? Koliko je reprezentativaca došlo iz Čelikove škole u zadnjih 10 godina? Pola života sam proveo u Zenici, volim taj grad, imam dobre prijatelje i rodbinu u Ze, ali većina njih ima opasne komplekse i neshvatljivu količinu mržnje prema Tuzli. Al kad treba svako jutro u Sarajevo i u Tuzlu na posao jer ima vise posla i bolja je plata, tad se smjeskaju i ne pobudale kad dodje plata iz sarajevskih firmi... Znam licno jednog, poceo pricati na Sarqjevo a radi u Sarajevu...malo mu je falilo da dobije po labrnji, sreca usutio se kad je skontao da prica u sred Sarajeva, prenijelo ga valjda...
Samo Sloboda | COYG

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jun 2023, 12:18

laudrop je napisao/la:
17 jun 2023, 12:05
tareizo je napisao/la:
vidimo se uskoro

Sta pricas ti? Ko je prvi poceo podyebavat druge na temi PL? Nije niko Celik ni spomenuo dok niste poceli sr.at i govorit dabogda ispala, Slo Slo, i slicne gluposti. Kad vam neko kaze odmah se uvrijedite isto djeca kakva.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 12:20

Ljudi idu na mjesec, automobili lete, jos malo pa cemo uz pomoć holograma gledati jedni druge al brate ovi iz zenice ni Cm ne miču. Prije ces im utjerati metar u guzicu nego Cm u glavu.
Samo Sloboda | COYG

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 jun 2023, 12:21

17 jun 2023, 12:15
tareizo je napisao/la:

vidimo se uskoro
Ne samo Čelik, mnogi su klubovi doživjeli ovu sudbinu i nije mi nimalo žao. To se i moralo desiti, s obzirom da se fudbal u ovoj zemlji sveo na kupovinu isluženih igrača i ulizivanje politici, od koje se čekaju mrvice, a niko ne gradi igrače. Gdje su mladi igrači? Koliko je reprezentativaca došlo iz Čelikove škole u zadnjih 10 godina? Pola života sam proveo u Zenici, volim taj grad, imam dobre prijatelje i rodbinu u Ze, ali većina njih ima opasne komplekse i neshvatljivu količinu mržnje prema Tuzli. Al kad treba svako jutro u Sarajevo i u Tuzlu na posao jer ima vise posla i bolja je plata, tad se smjeskaju i ne pobudale kad dodje plata iz sarajevskih firmi... Znam licno jednog, poceo pricati na Sarqjevo a radi u Sarajevu...malo mu je falilo da dobije po labrnji, sreca usutio se kad je skontao da prica u sred Sarajeva, prenijelo ga valjda...
drug vecina reprezentativaca u momentu dolazi iz diaspore zar ne,ulizivanje ka politici je bar u ze tabu tema znas kakvu smo bitku vodili i kakvu bitku jos vodimo,neki amonizitet prema tuzli u gradu uopste ne vidim niti osjetim,a komplekse pojedinaca necu da komentarisem ima i drugaciji primjera

ziv mi bio
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 12:25

drug vecina reprezentativaca u momentu dolazi iz diaspore zar ne,ulizivanje ka politici je bar u ze tabu tema znas kakvu smo bitku vodili i kakvu bitku jos vodimo,neki amonizitet prema tuzli u gradu uopste ne vidim niti osjetim,a komplekse pojedinaca necu da komentarisem ima i drugaciji primjera

ziv mi bio
[/quote]

ovo kad ti se desi u Americi ili bilo gdje na zapadu dobijes od grada milionsku odstetu i plus pokriju sve lijecnicke troskove. Tako je kad imas uredjenu,pravnu drzavu,a vi opet glasajte samo za nacionalisticke stranke,brojanje krvnih zrnaca i samo u inat onom drugom i hodajte po blatu,ne bitno koja strana vazi za sve. Vratite Zenici fabrike pa ce bit selameta oko zgrada.Dobro ste ikako zivi kakva vas je respiratorna hobotnica bez diploma vodila od 1995. Zenica se gradi kao Real Madrid ali parking mjesta grade kao i nuklearne elektrane - nikad ni jedno. Da sam neki ustoličeni guzonjja prvo bih predložio zakon : kolilo stanova napravite toliko i parking mjesta obezbjedite + 5% više za goste. Pa nisu Nijemci glupi
Samo Sloboda | COYG

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 17 jun 2023, 12:27

Nije ti ovo Klixov forum da pričaš o parkinzima. Drži se sporta i svog bolesnog mozga Chapmane. Valjalo je napisat tih visokoumnih 5000 postova, jesi li stavi to u CV za posao? :D :D :D

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 jun 2023, 12:29

17 jun 2023, 12:25

ziv mi bio

ovo kad ti se desi u Americi ili bilo gdje na zapadu dobijes od grada milionsku odstetu i plus pokriju sve lijecnicke troskove. Tako je kad imas uredjenu,pravnu drzavu,a vi opet glasajte samo za nacionalisticke stranke,brojanje krvnih zrnaca i samo u inat onom drugom i hodajte po blatu,ne bitno koja strana vazi za sve. Vratite Zenici fabrike pa ce bit selameta oko zgrada.Dobro ste ikako zivi kakva vas je respiratorna hobotnica bez diploma vodila od 1995. Zenica se gradi kao Real Madrid ali parking mjesta grade kao i nuklearne elektrane - nikad ni jedno. Da sam neki ustoličeni guzonjja prvo bih predložio zakon : kolilo stanova napravite toliko i parking mjesta obezbjedite + 5% više za goste. Pa nisu Nijemci glupi
[/quote]

ode ti jarane od teme otalno ,al valjda je to nedostatak argumenata,a ja u ZE ne vlada nacionalna stranka koliko sam ja upucen,nego vi gledajte svoju avliju a ne tudzu ,pa abgd kad izborite europu odigrate tu utakmicu na Tusnju ,a ne ko naki migranti u drugoj carsiji
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 12:30

O čemu pričaš ljudino, iz godine u godinu neka sadaka, pa izbacit ga pa vratit pa šta s njima, živa gurema... Zajebi ti to što je netko nešto osvajao prije 50 godina. Zato nam i jest ovako u cijeloj državi zato što živimo od prošlosti i vodimo brigu o prošli vremenima... Odmah ga izbaciti u Kantonalnu ligu...
Davno vas je trebalo izbaciti iz lige, do kad će te više biti neka privilegija u fdbalu, zbog rupčage zvano Bilino polje... Iz godinu u godinu su sve veći dugovi i dugovanja. Bruka i sramota jedne lige neke države da klub nije izmirio 50 000 maraka kako bi mogao igrati... Zamislite 50000 maraka, dok regiobalni klubovi rade sa milionima eura... Ma ljudi progledajte više, dosta je javašluka, kada ćete se opametiti?!
Samo Sloboda | COYG

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 jun 2023, 12:31

Sta se raspravljate sa njim, nije u stanju normalan post napisati, jos da misli glavom. Do sad su nas zalili (pisao sam nek nas nigo ne zali), a od sad ne valjamo. Pa kad budemo uspjesni, onda ce nam se diviti i uzor cemo im biti. Tako to ide, sad smo u ovoj drugoj fazi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 12:34

Grad Zenica i previše pomaže "Čeliku"... Zašto !? UprAvo zbog toga što je "Čelik" vođen na neodgovoran način svo ovo proteklo vrijeme (kada su napravljeni ogromni dugovi),a za to niko ne odgovara... A,na žalost i nakon "famozne" deblokade računa opet postoji mogućnost (već sada su neke tužbe zbog duga za uslugu pokrenute) da neko od "odgovornih" (većina su maltene bez nekog iskustva u upravljanju) opet stvara nove dugove u ime voljenog kluba...
Samo Sloboda | COYG

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 17 jun 2023, 12:39

17 jun 2023, 12:34
Grad Zenica i previše pomaže "Čeliku"... Zašto !? UprAvo zbog toga što je "Čelik" vođen na neodgovoran način svo ovo proteklo vrijeme (kada su napravljeni ogromni dugovi),a za to niko ne odgovara... A,na žalost i nakon "famozne" deblokade računa opet postoji mogućnost (već sada su neke tužbe zbog duga za uslugu pokrenute) da neko od "odgovornih" (većina su maltene bez nekog iskustva u upravljanju) opet stvara nove dugove u ime voljenog kluba...
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Htio sam napisat ironičan post na one tvoje prethodne postove, ali sad kad sam ovo vidio...majke mi evo kunem ti se žao mi te.Evo ozbiljno ti sad kažem.Nemam guša ni zajebavat te.
Ej grne rane,jadna Sloboda sa takvim navijačima.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 17 jun 2023, 12:41

Celicni je napisao/la:
17 jun 2023, 12:39
17 jun 2023, 12:34
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Htio sam napisat ironičan post na one tvoje prethodne postove, ali sad kad sam ovo vidio...majke mi evo kunem ti se žao mi te.Evo ozbiljno ti sad kažem.Nemam guša ni zajebavat te.
Ej grne rane,jadna Sloboda sa takvim navijačima.
Eto, nadam se da je sada zenicki sport spasen. Pritisak na javnost i ostale kolektive, koliko su nebitni, da "kradu" njihov novac (NK) je urodio plodom. Ove godine ostali sportski klubovi nece dobiti ni osnovna sredstva za svoje aktivnosti. pa nije Čelik jedini sportski kolektiv iz Zenice. Šta je sa atletskim klubom, najbolje neka i oni zaprijete Fuadu tužbom pa nek uplatom od 100000 "riješe " probleme. Pa gdje je organizacija čimburijade. Pa ne vrti se cijeli svijet u zenici oko čelika. još ćete i od rudara početi otimati.
Samo Sloboda | COYG

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 17 jun 2023, 12:43

17 jun 2023, 12:30
O čemu pričaš ljudino, iz godine u godinu neka sadaka, pa izbacit ga pa vratit pa šta s njima, živa gurema... Zajebi ti to što je netko nešto osvajao prije 50 godina. Zato nam i jest ovako u cijeloj državi zato što živimo od prošlosti i vodimo brigu o prošli vremenima... Odmah ga izbaciti u Kantonalnu ligu...
Davno vas je trebalo izbaciti iz lige, do kad će te više biti neka privilegija u fdbalu, zbog rupčage zvano Bilino polje... Iz godinu u godinu su sve veći dugovi i dugovanja. Bruka i sramota jedne lige neke države da klub nije izmirio 50 000 maraka kako bi mogao igrati... Zamislite 50000 maraka, dok regiobalni klubovi rade sa milionima eura... Ma ljudi progledajte više, dosta je javašluka, kada ćete se opametiti?!

drug izvini ,al cini mi se da bi ti pod hitnio trebo hodzu kakvog posjetit,opasni su ti sihiri u tebi,ovo ti jaranski govorim bez imalo mrznje
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.