Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 15:29

numanumaye22 je napisao/la:
16 jun 2023, 14:56
ASD je napisao/la:
16 jun 2023, 14:35
Ti po Nepalu žive kao kod nas prije industrijalizacije.
Njima bi Lukomir bio središte kantona.
Jeste ali ti Nepalci ce za 20-30 godina da skroz preplave ove prostore, njima je nasa plata san snova. Posto kod nas nece imati ko da radi vecinu poslova, onda ce se doseljavati takvi. Zapravo se vec doseljavaju. Gazdurinama ce vise da se isplati zaposljavati takve na crno, za istu platu za kakvu su nasi radili prije jer nisu imali izbora prije otvaranja granica jacih zemalja.

A onda ce nasem stanovnistvu sto ce da ostane tu, vecinom penzionerima ili osnovcima i srednjoskolcima biti jos gore, kad u mahali do sebe, gdje je odrastao umjesto prijasnjih komsija vidi tamnopute ljude, nepalce, azijate i takve biti jos gore. Ono sto se sad desava Britaniji, Njemackoj, Americi, samo sto ce kod nas biti mnogo gore jer je puno manja zemlja pa ce se vise primjetiti, bit ce vise ghettoa i tako. To je buducnost 100 %.
Poslije 5-10 godina kod nas, odoše oni za Njemačku.
Za 50 godina Evropa će totalno biti promijenjena. Pitanje je šta će biti sa državama, hoće li uopšte postojati u ovom obliku.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 15:30

slika

Nemojte se iznenaditi ako Englezi iznenada počnu voljeti Srbe.
Trenutno Albanci najomraženija grupa u UK. Prevazišli Pakistance.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jun 2023, 15:32

ASD je napisao/la:
16 jun 2023, 15:30
slika

Čitao sam o ovome prošli mjesec, čak se i vlada Ujedinjenog Kraljevstva oglasila. Albanci su skontali neku foru i sad preko toga dolaze, ja vjerujem da je broj i veći.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 15:34

MortemHz je napisao/la:
16 jun 2023, 15:32
ASD je napisao/la:
slika

Čitao sam o ovome prošli mjesec, čak se i vlada Ujedinjenog Kraljevstva oglasila. Albanci su skontali neku foru i sad preko toga dolaze, ja vjerujem da je broj i veći.
Krvna osveta je fora.
Ne smiju kući jer će biti ubijeni.
Čim uđu ilegalno odmah djecu prijavljuju socijalnim radnicima.

slika

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 16 jun 2023, 15:38

ASD je napisao/la:
slika

Sad se sjetih ovoga :D

⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 15:41

Albanians account for the largest number of foreign inmates in prisons in England and Wales, with 1,336 held behind bars in the UK at the end of last year.17. maj 2023.
Albanska mafija bi mogla preuzeti Evropu u kompletu. Jedino im mogu Marokanci parirati jer su brojniji.

Samo da Zapad nas ne zamrzi zbog njih. :puke:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2023, 15:56

ASD je napisao/la:
16 jun 2023, 15:41
Albanians account for the largest number of foreign inmates in prisons in England and Wales, with 1,336 held behind bars in the UK at the end of last year.17. maj 2023.
Albanska mafija bi mogla preuzeti Evropu u kompletu. Jedino im mogu Marokanci parirati jer su brojniji.

Sumnjam da im Pakistanci cine bilo kakav kriminal, pa rece da ih mrze. Razlog je druge tematike, a ove s razlogom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 15:58

alemsa je napisao/la:
16 jun 2023, 15:56
ASD je napisao/la:

Sumnjam da im Pakistanci cine bilo kakav kriminal, pa rece da ih mrze. Razlog je druge tematike, a ove s razlogom.
Njih mrze uglavnom zbog neprihvatanja modernog načina života i religijske zatupljenosti.

Kako stoji albanska mafija kod vas? ili mekse kontrolišu teksas?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jun 2023, 16:02

alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Naravno da čine, zvanično su najopasniji gradovi gdje njih ima najviše. Na stranu što ta područja sad izgledaju jako zapušteno i prljavo. To govore i sami Britanci pakistanskog porijekla koji se uklopili u sistem.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2023, 16:08

ASD je napisao/la:
16 jun 2023, 15:58
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Njih mrze uglavnom zbog neprihvatanja modernog načina života i religijske zatupljenosti.

Kako stoji albanska mafija kod vas? ili mekse kontrolišu teksas?
Za Albansku mafiju sam cuo da ima u New Yorku, nema njih u Houstonu. Mozda sam dvojicu upozno

@mortem

To mi je novo za njih kao narod , u Michiganu bukvalno imaju svoj grad, sa svojim nacelnikom i cini mi se da im je najmanji kriminal u cijeloj Usa

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 16:23

alemsa je napisao/la:
16 jun 2023, 16:08

Za Albansku mafiju sam cuo da ima u New Yorku, nema njih u Houstonu. Mozda sam dvojicu upozno

@mortem

To mi je novo za njih kao narod , u Michiganu bukvalno imaju svoj grad, sa svojim nacelnikom i cini mi se da im je najmanji kriminal u cijeloj Usa
Oni su u New Yorku uglavnom katolici. I njihova mafija tamo se uglavnom šlepa uz Italijane. A poznato je da italijanska mafija propada. Nije kao prije.
SAD su latinosi preuzeli u kompletu.

Mislim da se još nisu probili na američko tržište. Iako bi mogli parirari Meksama po nasilju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2023, 16:56

ASD je napisao/la:
16 jun 2023, 16:23
alemsa je napisao/la:
16 jun 2023, 16:08

@mortem

Oni su u New Yorku uglavnom katolici. I njihova mafija tamo se uglavnom šlepa uz Italijane. A poznato je da italijanska mafija propada. Nije kao prije.
SAD su latinosi preuzeli u kompletu.

Mislim da se još nisu probili na američko tržište. Iako bi mogli parirari Meksama po nasilju.
Ne znam zaista ko kontrolise organizovani kriminal sa ove strane granice, znam da trava dolazi iz Mexica, kokain ide preko Floride, sex trafficking iz Mexica itd. Tamo to radi cartel, e ko s ove strane to distrubira, preuzima itd. Ne bih ti mogao reci, ove gangbangers i dilere sto vidis su u 99% obicni klosari i sitna buranija, a ko ozbiljno stoji iz toga u vidu biznisa, za njih niti cujes niti vidis dok ne padnu. Za banditose se zna recimo da se bave svacim, sad koliko su aktivni ne znam, za 20 godina nisam vidio nijednog banditosa bukvalno. Barem sto se tice Texasa, u LA/Cali se zna za bloods, crips i latin kings.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jun 2023, 18:41

delinjo je napisao/la:
16 jun 2023, 11:26
E kad bi se moglo ovo sto pricaju,da poreze razliku isplate radnicima,malo bi se lagodnije zivjelo :mrgreen:
To poslodavci i traze.

Da im isti troskovi budu, samo da dio koji ide drzavi, da se preusmjeri radniku.

Ovako se drzava hvali kako imaju bruku love od prikupljenih poreza (imaju viska para), a ta se lova ne vraca radnicima.

Ima kod nas u drzavi love, samo sto se trosi na gluposti i ima puno uhljeba.

Da je 30% uhljeba otpustiti, a lovu pravedno svima raspodjeliti, mogle bi se plate fino napucati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 16 jun 2023, 18:47

Ama ljudi smanjite opterećenje na plate I počnite kažnjavati rudnike, fudbalske klubove, zeljeznice, pa će plate porasti. Šta imaš od toga što povećavas minimalac, kad se time samo opterećuje ionako slaba privreda. Nisu svi privrednici Bingo i Hifa. Postoji niz malih obrtnika kojima je svako povećanje minimalca korak ka zatvaranju. Smanji doprinose stavi ko u njemačkoj na 42 % a onome ko ima 2 djece i više na 35% i stavi minimalac neto 1000 KM prihvatit će i sindikat i poslodavci, vrlo jednostavno a budžet neće ni osjetit
Samo Sloboda | COYG

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 16 jun 2023, 20:15

kraljttbvb je napisao/la:
16 jun 2023, 18:41
delinjo je napisao/la:
16 jun 2023, 11:26
E kad bi se moglo ovo sto pricaju,da poreze razliku isplate radnicima,malo bi se lagodnije zivjelo :mrgreen:
To poslodavci i traze.

Da im isti troskovi budu, samo da dio koji ide drzavi, da se preusmjeri radniku.

Ovako se drzava hvali kako imaju bruku love od prikupljenih poreza (imaju viska para), a ta se lova ne vraca radnicima.

Ima kod nas u drzavi love, samo sto se trosi na gluposti i ima puno uhljeba.

Da je 30% uhljeba otpustiti, a lovu pravedno svima raspodjeliti, mogle bi se plate fino napucati...
Pa kad ni otpustili 30 % uhljeba popusili bi izbore i to hladno, zato se to nikad ne dira nikad. :rol:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 16 jun 2023, 20:18

Da otpustis 30 posto uhljeba napravio bi krizu u državi

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 16 jun 2023, 20:52

Ima li ko da je pravnik ovdje? Imam par pitanja.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 16 jun 2023, 20:54

ArtVandelay je napisao/la:
16 jun 2023, 20:52
Ima li ko da je pravnik ovdje? Imam par pitanja.
sve ispod 18 je ilegalno ne postoje nikakve pravne zavrzlame oko toga na prostoru čitave evrope :mrgreen: :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2023, 21:02

Rosicky je napisao/la:
16 jun 2023, 20:18
Da otpustis 30 posto uhljeba napravio bi krizu u državi
To se radi tako što se uvede moratorij na zapošljavanje ili moratorij na povećavanje plata.
Za par godina bi se situacija umirila.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 16 jun 2023, 21:49

Chapman1886 je napisao/la:
16 jun 2023, 18:47
Ama ljudi smanjite opterećenje na plate I počnite kažnjavati rudnike, fudbalske klubove, zeljeznice, pa će plate porasti. Šta imaš od toga što povećavas minimalac, kad se time samo opterećuje ionako slaba privreda. Nisu svi privrednici Bingo i Hifa. Postoji niz malih obrtnika kojima je svako povećanje minimalca korak ka zatvaranju. Smanji doprinose stavi ko u njemačkoj na 42 % a onome ko ima 2 djece i više na 35% i stavi minimalac neto 1000 KM prihvatit će i sindikat i poslodavci, vrlo jednostavno a budžet neće ni osjetit
:thumbup:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW, Sheyi i 14 gostiju.