Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

User14
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la User14 » 16 jun 2023, 15:41

CampobelloDiMazara je napisao/la:
16 jun 2023, 15:38
OnlyLeft22 je napisao/la:
16 jun 2023, 15:31
16 jun 2023, 15:27

Dignut ce se sada fukare kada krenu rezultati ispeglat ce se ta brojka sa rahicanima :salut:
A nas 150+ u prosjeku u gostima zadnjih nekoliko godina. Ali to nije za ovu temu
(Manje stanovnika, 2 KLUBA) 😬😬😬
Nije za teme ali kada si vec spomenuo da usporedimo velezovih i slobodinih sto godina :mrgreen:

:tokralju:

:thumbdown:
Ovo nije ok od tebe

:mrgreen:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 jun 2023, 15:44

Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 15:40
Kad udjete u PL bez marke duga sa postenom upravom i redovnim isplacivanjem poreza ima da vam se svi naguze. :urnebes:

Jer ipak to igra i pravi razliku a ne igraci, trener i politicki lobiji :thumbup:
Mi se bas protiv ovoga i borimo, za razliku od vas koji prizivate krimosa i sigurno cete podrzati zavrsavanje sudija i poklapanje svega i svacega izvan terena.

Sisoje ce dovesti igrace, ali nece nikad ozbiljan klub napraviti i trenutno kao sto vidite klub vam sluzi za politicka potkusuravanja. Koliki je domet nas, to cemo da vidimo. Iskreno bolje posteno i prva federalna, nego biti igracka politicka :kafa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2023, 15:47

Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 15:44
Mi se bas protiv ovoga i borimo, za razliku od vas koji prizivate krimosa i sigurno cete podrzati zavrsavanje sudija i poklapanje svega i svacega izvan terena.

Sisoje ce dovesti igrace, ali nece nikad ozbiljan klub napraviti i trenutno kao sto vidite klub vam sluzi za politicka potkusuravanja. Koliki je domet nas, to cemo da vidimo. Iskreno bolje posteno i prva federalna, nego biti igracka politicka :kafa:
Politicki lobiji sam mislio kad ides u Trebinje, nemas prenosa a Gigovic sudi, genije. Krenete iz kantonalne i Vico izvadi qurcinu i šamara vas kad dodjete u PL. Tad mu masite papirom bez dugova :thumbup:
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 16 jun 2023, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 16 jun 2023, 15:48

Truhlo je napisao/la:
Madal je napisao/la:
Kad udjete u PL bez marke duga sa postenom upravom i redovnim isplacivanjem poreza ima da vam se svi naguze. :urnebes:

Jer ipak to igra i pravi razliku a ne igraci, trener i politicki lobiji :thumbup:

I ja sam im Truhlo isto napisao ali eto ako oni misle da je taj put ispravan sretno im stvarno nemam nista protiv Slobode :bih:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2023, 15:52

Ali previse ste glupi da skontate neke stvari i da smo mi u procesu stabilizacije jos od dolaska Azmira prvi put tako da smo debelo prije vas krenuli u to i da smo vidjeli sta znaci kad kokuzi govore vracat cemo dugove, to je najbitnije. Naravno da jest al dugove mozes vracat i dok se boris za Europu.

Kad vam se napise da za PL trebaju ozbiljne pare, da sponzori vecinom nisu zainteresovani, da investitori vecinom nisu zainteresovani u nasu kukuruz ligu, da od vlasti vjerovatno necete dobiti znacajan novac uvrijedite se. Jos sam fakat pozelio da namaknete pare ali od glupoce ne vidite valjda. Pozzz i podvuci cemo refu na kraju sezone. :thumbup:
-Beogradski sindikat

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 jun 2023, 15:53

16 jun 2023, 15:48
Truhlo je napisao/la:
Madal je napisao/la:

I ja sam im Truhlo isto napisao ali eto ako oni misle da je taj put ispravan sretno im stvarno nemam nista protiv Slobode :bih:
Ja sam mislio da ce ovim ispadanjem postaviti klub na zdrave noge, ali oni srljaju u jos vece sranje. Prvo im skupstina kao najvisi organ u banani, kad su mijenjali statut, niko od navijaca nije se ukljucio. Samo nek se suta lopta i igra PL, pa se sad za glavu hvataju da imaju vlasnike upravljackih prava :urnebes:

Nadzorni odbor misaona imenica u klubu :rol:

Kad se pravi klub, ide se iz temelja skupstine, a ne od krova UO...

U svakom slucaju sretno Tuzlaci, gdje politika umjesa prste a kod vas jest i to debelo, nece tu hajra dugorocno biti.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 jun 2023, 16:05

Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 15:52
Ali previse ste glupi da skontate neke stvari i da smo mi u procesu stabilizacije jos od dolaska Azmira prvi put tako da smo debelo prije vas krenuli u to i da smo vidjeli sta znaci kad kokuzi govore vracat cemo dugove, to je najbitnije. Naravno da jest al dugove mozes vracat i dok se boris za Europu.

Kad vam se napise da za PL trebaju ozbiljne pare, da sponzori vecinom nisu zainteresovani, da investitori vecinom nisu zainteresovani u nasu kukuruz ligu, da od vlasti vjerovatno necete dobiti znacajan novac uvrijedite se. Jos sam fakat pozelio da namaknete pare ali od glupoce ne vidite valjda. Pozzz i podvuci cemo refu na kraju sezone. :thumbup:
Jeste ispred ste nas kao i sarajevo sa privatizacijom i vlasnicima upravljackih prava :urnebes:

Jelde samo jak covjek moze pare donjeti :rol: Klub nikako ne moze sam zaraditi i biti samoodrziv :kralj:

Celik je krenuo ispravnim putem, kada rijesi dugovanja 300k za razliku od vas koji prema izvjestaju za 2022 imate milion kratkorocnih dugovanja, ako uopste znate sta su kratkorocna dugovanja :kafa:

O potencijalu za PL cemo vidjeti kada dodje vrijeme za to. Siguran sam da ce klub kada bude ulazio u PL obezbijediti minimalno 2M KM budzet i biti tvrd orah svima. I ovako sa drugim prioritetima ove sezone, bit cemo vam konkurenti, nije sve u soldima. Pozz

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2023, 16:10

Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 16:05
Siguran sam da ce klub kada bude ulazio u PL obezbijediti minimalno 2M KM budzet i biti tvrd orah svima. I ovako sa drugim prioritetima ove sezone, bit cemo vam konkurenti, nije sve u soldima. Pozz
Odlicno je to u teoriji, ja kad napisem realnost i pitam kako cete to uraditi onda krenete kao seljacine vrijedjati zatuacni sopstvenim neznanjem iako nista ruzno nisam napisao, naprotiv pozelio da se snadjete za taj novac.
-Beogradski sindikat

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 jun 2023, 16:19

Ne moze tuzlacima niko otvorit oči cim se spomene Azmir ili neki milioner najveci prevaranti .On ce vam kad ode zakucat posljednji ekser u sanduk jer njegova je strategija pojacanja dobra i prijavit na minimalac a ostalo na ruke,kupovat sudije ,upumpavat novac i varat drzavu ne placajuci porez a kad ode fatat ce te se za glavu za novi porezni dug.
2 puta ispali nista niste naucili
Bolje 5 god niza liga iz ljubavi bodrit klub i krenut sa dna ka vrhu..
Podvuci ce mo crtu kad odu vam milioneri a ne dok upumpavaju novac i prave poreski dug novi i igraci prijavljeni na minimalac.
Truhlo se polomi objasnjavajuci vam trebate mu platit za savjete ali ne vredi milioni su u pitanju i ljudi koje vole Slobodu 😁😁

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 jun 2023, 16:24

Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 16:10
Truhlo je napisao/la:
Siguran sam da ce klub kada bude ulazio u PL obezbijediti minimalno 2M KM budzet i biti tvrd orah svima. I ovako sa drugim prioritetima ove sezone, bit cemo vam konkurenti, nije sve u soldima. Pozz
Odlicno je to u teoriji, ja kad napisem realnost i pitam kako cete to uraditi onda krenete kao seljacine vrijedjati zatuacni sopstvenim neznanjem iako nista ruzno nisam napisao, naprotiv pozelio da se snadjete za taj novac.
Evo da ti odgovorim. Kao i kako se uradilo u kantonu, drugoj federalnoj, kako ce se uraditi u prvoj, tako i u PL.

Klub ce povecati prihode iz vlastite aktivnosti. Trenutno u prosjeku u trecoj ligi se prodavalo oko 1000 ulaznica, u prvoj federalnoj ide to na 2000 sigurno a u PL na minimum 4000 uz duplo skuplje ulaznice nego sad. Clanstvo ce se uduplati sa ovogodisnji 900 na sigurno 2000, prihod od fan shopa isto o sponzorima da ne pricam.

Ako si upoznat mi smo pred deblokadom racuna. Zbog blokade racuna, masa sponzora nije htjela poslovati sa klubom preko racuna omladinske skole, tu nam se otvara ogroman prostor. Mital je potencijalni generalni sponzor i razlog zasto nisu podrzali klub je blokada racuna. Online clanstvo, online fan shop, prodaja pica i hrane na stadionu, stotine projekata je na cekanju zbog blokade bilo.

I za kraj podrska grada i kantona. Sa gradom su izgladjeni odnosi i potpisan je novi sporazum, gdje nas pored reprograma poreskog duga ocekuje podrska od minimalno 150k godisnje. U razgovorima smo i sa kantonom posto cemo za koji dan odblokirati racun da se i oni prikljuce, jer nisu 15 godina podrzali klub. Ukoliko tu volje ne bude, svakako bude javni poziv za sport, gdje se mozemo prijaviti i obezbjediti minimum 150k godisnje.

Uglavnom klub ce ziviti i raditi od svoje aktivnosti i nece cekati nikakvu politiku da mu se smiluje, ili kakvog "jakog" da ulaze svoje pare.

Jos jedna stavka kada budemo u PL je prodaja igraca, vec sada imamo dobre mlade igrace, Sarajevo je na svojoj kozi osjetilo u kupu, a vidjet cete i vi, tako da ce im klub ponuditi pro ugovore i gledati i tu kad bude u PL da ima nekog prihoda od prodaje igraca.

Eto to bi bilo to ukratko.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 jun 2023, 16:25

Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 16:10
Truhlo je napisao/la:
I vama se lijepo objasnjava da ce tim.milionima laznim napravit vam novi porezni dug ,vas je odgovor on voli Slobodu .Covjek prijavi 500 000.plate igracima i svi na minimalcu a necete imat u vidu poslovanja mogu vam statut izmijenjat kako.zele isto sad tek sad znate da imate upravljacka prava i da ti lopovi biraju ko ce u klub...Vi nemate odgovor za ova pitanja osim on voli Slobodu pa kako ce volit klub ako ce varat drzavu .

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2023, 16:48

Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 16:24
Evo da ti odgovorim. Kao i kako se uradilo u kantonu, drugoj federalnoj, kako ce se uraditi u prvoj, tako i u PL.

Klub ce povecati prihode iz vlastite aktivnosti. Trenutno u prosjeku u trecoj ligi se prodavalo oko 1000 ulaznica, u prvoj federalnoj ide to na 2000 sigurno a u PL na minimum 4000 uz duplo skuplje ulaznice nego sad. Clanstvo ce se uduplati sa ovogodisnji 900 na sigurno 2000, prihod od fan shopa isto o sponzorima da ne pricam.

Ako si upoznat mi smo pred deblokadom racuna. Zbog blokade racuna, masa sponzora nije htjela poslovati sa klubom preko racuna omladinske skole, tu nam se otvara ogroman prostor. Mital je potencijalni generalni sponzor i razlog zasto nisu podrzali klub je blokada racuna. Online clanstvo, online fan shop, prodaja pica i hrane na stadionu, stotine projekata je na cekanju zbog blokade bilo.

I za kraj podrska grada i kantona. Sa gradom su izgladjeni odnosi i potpisan je novi sporazum, gdje nas pored reprograma poreskog duga ocekuje podrska od minimalno 150k godisnje. U razgovorima smo i sa kantonom posto cemo za koji dan odblokirati racun da se i oni prikljuce, jer nisu 15 godina podrzali klub. Ukoliko tu volje ne bude, svakako bude javni poziv za sport, gdje se mozemo prijaviti i obezbjediti minimum 150k godisnje.

Uglavnom klub ce ziviti i raditi od svoje aktivnosti i nece cekati nikakvu politiku da mu se smiluje, ili kakvog "jakog" da ulaze svoje pare.

Jos jedna stavka kada budemo u PL je prodaja igraca, vec sada imamo dobre mlade igrace, Sarajevo je na svojoj kozi osjetilo u kupu, a vidjet cete i vi, tako da ce im klub ponuditi pro ugovore i gledati i tu kad bude u PL da ima nekog prihoda od prodaje igraca.

Minimum 4k posjete dok ne dodje Zrinjski pa vas oduci od fudbala. Onda ostaje 2-3k najbolesnijih. Te posjete, fan shopovi, sendvic na stadionu moze ali da pokrijes sitne troskove ili da finansiras kantonalnu. A rezultati vuku ove prihode a rezultata nemas bez para.

Te cifre od grada i kantona su male.

Ja ne znam kad ste zadnji put igraca prodali, inace vam je los OP dugo godina koliko se sjecam. Ako uspijete prodavati, a to pored dobrog OP znace i mnoge druge stvari poput reputacije lige i kluba u prodavanju, veze, menadzeri, sreca, potrefit s ugovorom i sl. onda odlicno. To za prodaju igraca je mnogo lakse napisati ali je apsolutno izvodivo. Mislim puno izvodivije nego jak generalni kojeg ako izvucete jakog svaka mu cast. Ne znam da iko ima jakog sponzora da nije politicki adresiran ili je privatan klub poput TC, Sarajeva pa tako upumpavaju pare. Mozda grijesim.

Mi nismo mogli dobiti jakog sponzora dok je bilo totalno ludilo i euforija s Azmirom. Nismo mogli dobiti jakog sponzora ni kad je Azmir otisao pa se digla kuka i motika da trazimo sponzore i "jake privrednike" da spase klub. Nismo jakog spoznora dobili ni od ovih stabilizatora koji su imali te biznis modele za sponzore i slicne pizdarije. Jbg sve ti predstavis i kazes i upakujes ljudi kazu dobro, necu i onda se mozes slikat.

Ako cete zivotariti u PL kao i dosad a to je sredina tabele, nekad se nesto zakuha za Europu pa je ispusite, pocesto i borba za opstanak onda vam je to sve sasvim dovoljno. A ja se nadam da se ne borite toliko za klub da bi se borili s Slogom Doboj za opstanak u PL.
Cijela poenta je da se u PL borite protiv Sarajeva koje placa obestecenja za igrace i plate su astronomske, Zrinjskog koji je vec bh Dinamo, Borca kojeg je sad opasno poceo gurati snsd a i savez je njihov, Velez koji je odavno na nivou gdje vi zelite da budete i jos imaju novca od Hasica i jos par ljudi, Sirokog kojeg su gurale jake firme Hercegovine, doduse sad vec i prestaju, i Zeljeznicara koji kakav god da je ljudi se za Europu bore. I na to sve oni u budzetu imaju dodatne pare od Europe jer su vec u tom krugu. Sretno.
-Beogradski sindikat

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 jun 2023, 17:00

Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 16:48
Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 16:24

Minimum 4k posjete dok ne dodje Zrinjski pa vas oduci od fudbala. Onda ostaje 2-3k najbolesnijih. Te posjete, fan shopovi, sendvic na stadionu moze ali da pokrijes sitne troskove ili da finansiras kantonalnu. A rezultati vuku ove prihode a rezultata nemas bez para.

Te cifre od grada i kantona su male.

Ja ne znam kad ste zadnji put igraca prodali, inace vam je los OP dugo godina koliko se sjecam. Ako uspijete prodavati, a to pored dobrog OP znace i mnoge druge stvari poput reputacije lige i kluba u prodavanju, veze, menadzeri, sreca, potrefit s ugovorom i sl. onda odlicno. To za prodaju igraca je mnogo lakse napisati ali je apsolutno izvodivo. Mislim puno izvodivije nego jak generalni kojeg ako izvucete jakog svaka mu cast. Ne znam da iko ima jakog sponzora da nije politicki adresiran ili je privatan klub poput TC, Sarajeva pa tako upumpavaju pare. Mozda grijesim.

Mi nismo mogli dobiti jakog sponzora dok je bilo totalno ludilo i euforija s Azmirom. Nismo mogli dobiti jakog sponzora ni kad je Azmir otisao pa se digla kuka i motika da trazimo sponzore i "jake privrednike" da spase klub. Nismo jakog spoznora dobili ni od ovih stabilizatora koji su imali te biznis modele za sponzore i slicne pizdarije. Jbg sve ti predstavis i kazes i upakujes ljudi kazu dobro, necu i onda se mozes slikat.

Ako cete zivotariti u PL kao i dosad a to je sredina tabele, nekad se nesto zakuha za Europu pa je ispusite, pocesto i borba za opstanak onda vam je to sve sasvim dovoljno. A ja se nadam da se ne borite toliko za klub da bi se borili s Slogom Doboj za opstanak u PL.
Cijela poenta je da se u PL borite protiv Sarajeva koje placa obestecenja za igrace i plate su astronomske, Zrinjskog koji je vec bh Dinamo, Borca kojeg je sad opasno poceo gurati snsd a i savez je njihov, Velez koji je odavno na nivou gdje vi zelite da budete i jos imaju novca od Hasica i jos par ljudi, Sirokog kojeg su gurale jake firme Hercegovine, doduse sad vec i prestaju, i Zeljeznicara koji kakav god da je ljudi se za Europu bore. I na to sve oni u budzetu imaju dodatne pare od Europe jer su vec u tom krugu. Sretno.
Zato ti kazem jos je rano o PL pricati. Ja sam ti naveo primjer budzeta od 2M koji je ostvariv za Celik. Celik ce ove kalendarske godine ostvariti od 1,2M do 1,5M budzet, znam to jer sam clan kluba i redovno pratim finansijske izvjestaje. Samim tim realno pisem da Celik kad bude usao u PL ce imati budzet od 2M sigurno, sto je dovoljno za neku sredinu tabele, plasman od 6 do 8 mjesta.

Borba za europu i titule iz ove perspektive izgledaju nerealno za nas, a i za vas sa Azmirom. Borac, Sarajevo i Zrinjski su poodmakli sa finansijama, a i Zeljo ima fin budzet, tako da ce tesko i vama biti ukljuciti se u borbu za vrh.

Prodaju igraca sam napisao kao zadnju stavku, koja je bonus. Necemo sigurno ulaziti kao Igman ili Sloga Doboj, da su nam igraci na amaterskom ugovoru pa poslje sezone mogu ici gdje god hoce. To se moze desiti a i ne mora, nije neophodno da bi mi igrali PL.

Edit: Velez je izborio europu i uzeo kup sa manjim ili budzetom od 2M. To nam je neka vodilja. Pare jesu bitne, ali nisu presudne. Vaznije je da se ispravno radi i stvaraju zdravi temelji za uspjeh u buducnosti.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2023, 17:07

Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 17:00
Zato ti kazem jos je rano o PL pricati. Ja sam ti naveo primjer budzeta od 2M koji je ostvariv za Celik. Celik ce ove kalendarske godine ostvariti od 1,2M do 1,5M budzet, znam to jer sam clan kluba i redovno pratim finansijske izvjestaje. Samim tim realno pisem da Celik kad bude usao u PL ce imati budzet od 2M sigurno, sto je dovoljno za neku sredinu tabele, plasman od 6 do 8 mjesta.

Borba za europu i titule iz ove perspektive izgledaju nerealno za nas, a i za vas sa Azmirom. Borac, Sarajevo i Zrinjski su poodmakli sa finansijama, a i Zeljo ima fin budzet, tako da ce tesko i vama biti ukljuciti se u borbu za vrh.

Prodaju igraca sam napisao kao zadnju stavku, koja je bonus. Necemo sigurno ulaziti kao Igman ili Sloga Doboj, da su nam igraci na amaterskom ugovoru pa poslje sezone mogu ici gdje god hoce. To se moze desiti a i ne mora, nije neophodno da bi mi igrali PL.
Ok onda, to je druga stvar. PL i zivotariti dok nesto ne iskoci kod vas u vidu para, potrefi se generacija ili u vidu slabe konkurencije u ligi pa da iskoristite. A vrlo vjerovatno bi vam bilo potrebno kombinacija za oboje.

A Azmir je vec 2 puta igrao Europu a nema bas predugo ozbiljnog staza u PL tako da ne bih bas rekao da je neizvodivo iako smo sad daleko i od Azmira a jos dalje od Europe.
A vidis, ja bas prodaju igraca vidim kao najrealniji izvor jakih prihoda.
Kako god, sretno.

A Velez ima dodatni izvor prihoda od vas i jake ljude u i oko kluba. Qurac bi bez Hasica uspjeli :D
-Beogradski sindikat

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 jun 2023, 17:15

Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 17:07
Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 17:00

Ok onda, to je druga stvar. PL i zivotariti dok nesto ne iskoci kod vas u vidu para, potrefi se generacija ili u vidu slabe konkurencije u ligi pa da iskoristite. A vrlo vjerovatno bi vam bilo potrebno kombinacija za oboje.

A Azmir je vec 2 puta igrao Europu a nema bas predugo ozbiljnog staza u PL tako da ne bih bas rekao da je neizvodivo iako smo sad daleko i od Azmira a jos dalje od Europe.
A vidis, ja bas prodaju igraca vidim kao najrealniji izvor jakih prihoda.
Kako god, sretno.

A Velez ima dodatni izvor prihoda od vas i jake ljude u i oko kluba. Qurac bi bez Hasica uspjeli :D
Pisao sam vec na tu temu, sta vi vidite u Azmiru. Evo on moze donjeti milion KM, grad milion i sloboda kao klub moze generisati milion KM kao i Celik od ulaznica, sponzora, donacija i ostalo. Vi sa 3M ste tu negdje, borba za 4to mjesto sa Zeljom, Velezom i Sirokim. Borac sa 6,7M, Zrinjski i Sarajevo sa 10M nemate sanse. Brzo ce i Zeljo rijesiti sranja, a oni generisu 4,5M od vlastite aktivnosti. Nista Azmir ne rijesava, osim brzog ulaska u PL. Opet nece raditi na logistici, na fan shopu, na webu, porezima, omladincima, opet necete imati skupstinu kako treba, nadzorni odbor, politika kako vjetar puhne, moze smanjiti sa milion na 300k i ostalo. Treba vam uredan klub. Pises za sponzore, pa ko ce imalo ispravan sponzorisati klub na cijem je celu Azmir utajivac poreza? Ni jedna ozbiljna firma.

Velez je imao problem sa infrastrukturom. Morali su i dalje ulazu u stadion, kada to privedu kraju, imat ce bas jake temelje za napad na vrh. Bez obzira na Hasica otisao, imaju funkcionalnu skupstinu, nadzorni odbor, klub po PSu.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 jun 2023, 17:15

Joj sad kad tuzlacima krenu botovi po drustvenim mrezama pa i ovde po forumu koje su i to muke zavsdjanje ispiranje mozga a nase i.njihove a ko fol.svi vole Slobodu 🤣🤣🤣Kad se sjetim toga kod nas kako je bilo ..Bgm Sretno vam i sve naj od srca a pravilnim radom bice mjesta za oba kluba u PL za nekoliko sezona a pogresnim nece valjat nikom.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 16 jun 2023, 17:18

avenija je napisao/la:
16 jun 2023, 12:34
Zar je koza igdje otišlo više od 14 zadnjih 5 godina?

Sve kontam neko naš pita jer ide sigurno 500 ljudi kad ono koza.
Koji si ti levat hahaha.
Ne brukaj se, ziv bio
Volim tebe, više od sebe

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 jun 2023, 17:22

Truhlo je napisao/la:
16 jun 2023, 17:15
Pisao sam vec na tu temu, sta vi vidite u Azmiru. Evo on moze donjeti milion KM, grad milion i sloboda kao klub moze generisati milion KM kao i Celik od ulaznica, sponzora, donacija i ostalo. Vi sa 3M ste tu negdje, borba za 4to mjesto sa Zeljom, Velezom i Sirokim. Borac sa 6,7M, Zrinjski i Sarajevo sa 10M nemate sanse. Brzo ce i Zeljo rijesiti sranja, a oni generisu 4,5M od vlastite aktivnosti. Nista Azmir ne rijesava, osim brzog ulaska u PL. Opet nece raditi na logistici, na fan shopu, na webu, porezima, omladincima, opet necete imati skupstinu kako treba, nadzorni odbor, politika kako vjetar puhne, moze smanjiti sa milion na 300k i ostalo. Treba vam uredan klub. Pises za sponzore, pa ko ce imalo ispravan sponzorisati klub na cijem je celu Azmir utajivac poreza? Ni jedna ozbiljna firma.

Velez je imao problem sa infrastrukturom. Morali su i dalje ulazu u stadion, kada to privedu kraju, imat ce bas jake temelje za napad na vrh. Bez obzira na Hasica otisao, imaju funkcionalnu skupstinu, nadzorni odbor, klub po PSu.
Ako to budu cifre, to je milion vise koje imamo bez Azmira. A mogu biti i vece cifre.
A sponzore sam pisao i u drugim slucajevima. Drug mi smo prosli vec stabilizatore i ove sto vracaju dugove. Nama ni stabilizatori nisu uspjeli dovesti jakog sponzora.

Vi ne razumijete da je klub mozda i u najboljoj situaciji od zadnjeg ispadanja, samo sto smo u federalnoj. Ovi stabilizatori su nam dali web shop i pjesmice kao odgovore drugim klubovima (za razliku od Azmirovog nepostojeceg shopa i psovanja drugima umjesto pjesmica) i izbacili nas i iz lige. Ja se ne slazem s mnogim stvarima koje Azmir radi da se razumijemo ali jbg. Volio bi da ne gura sad sam, da nema opstrukcija i da nece zapostaviti druge segmente kluba. Mi smo neke stvari vec prosli o kojima vi pisete.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 16 jun 2023, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 16 jun 2023, 17:23

convict35 je napisao/la:
16 jun 2023, 14:41
:urnebes:
Madal je napisao/la:
16 jun 2023, 13:59
Jedva cekam da Celik udje u PL bez marke duga i krene traziti ozbiljne sponzore s ozbiljnim parama. Op nema.
Pa krene traziti pare od grada, kantona. Op ne daju, kao ni sad.
Pa krenu traziti investitora pa op mozes dovesti nekog kriminalca sto su ga i doveli prosli put.
Pa ti sa nekim skuckanim budzetom nesto bi igrao pa ti dodje Zrinjski i odvali te qurcem kod kuce 0-3 s pola gasa i dozoves se da se boris za opstanak u PL ili tavoris po sredini. A ne borite se za klub valjda da bi se za opstanak borili.
Ja im od srca zelim da im se ovo ne desi i da namaknu jake pare kad udju u PL.
:urnebes: Potencijal koji celik posjeduje daje Nam za pravo DA se sa sigurnoscu nadamo DA ce sve to DA se poslozi I velike sponzore I pare od grada,kantona,a DA nepricamo o investitoru jer mozda uz Zelju jedini klub koji moze investitoru I vratit ulozeno.A poredit Slobodu I potencujal sa Celikom je u najmanju ruku smijesno od organizacije infrastructure navijacke baze ama svega DA nenabrajam vi ste 3 nivoa ispod Celika
:urnebes: :urnebes:
E u pm, kad sam poceo citat komentar, u najmanju ruku mislio sam da je Hajduk u pitanju.
Kad ono, CELIK :rol: :rol:
E jeste se uskurcili u pm, jedva čekam da pocne liga, pa da dobijete kulturno prizemljenje i samar relanosti.
Ne zelim vam lose, al zbog kurcenja pojedinih kao sto si ti, jedva čekam da konacno dozivite relanost BH fudbala i da se malo spustite na zemlju.
Volim tebe, više od sebe

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 16 jun 2023, 17:27

Leglo od Fude 20k, ide Celik na titulu
Volim tebe, više od sebe

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: LloriS, pomocniDJUBRE i 27 gostiju.