Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

robovi88
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la robovi88 » 04 mar 2011, 15:58

juventus 0244 je napisao/la:
Mister No je napisao/la:"Nikada nisam želio biti rob jednog kluba. Nisam želio biti ono što su Alessandro del Piero ili Francesco Totti, kada je u pitanju talijanski nogomet" rekao je Ibrahimović na startu i nastavio:

"Pravi igrač se dokazuje svugdje, a ne samo u jednom klubu. Uostalom, mnogo je lakše biti gazda u svom gradu, nego li svugdje. Također, meni uvijek treba nova motivacija, a to najlakše postižeš ako mijenjaš sredine i klubove. Tako više učiš, mijenjanjem možeš postati bolji."

Zlatan malo objašnjavao neke stvari u Gazzetti.
Šta objašnjava kakav je čovjek Juventus - Inter - Milan :roll: . Pa Totti i Del Piero gdje god da su otišli bili bi majstori svog zanata. ;)
a on to nije bio u svim dosadasnjim klubovima ?
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 mar 2011, 16:12

robovi88 je napisao/la:
Mister No je napisao/la:"Nikada nisam želio biti rob jednog kluba. Nisam želio biti ono što su Alessandro del Piero ili Francesco Totti, kada je u pitanju talijanski nogomet" rekao je Ibrahimović na startu i nastavio:

"Pravi igrač se dokazuje svugdje, a ne samo u jednom klubu. Uostalom, mnogo je lakše biti gazda u svom gradu, nego li svugdje. Također, meni uvijek treba nova motivacija, a to najlakše postižeš ako mijenjaš sredine i klubove. Tako više učiš, mijenjanjem možeš postati bolji."

Zlatan malo objašnjavao neke stvari u Gazzetti.
Šta objašnjava kakav je čovjek Juventus - Inter - Milan :roll: . Pa Totti i Del Piero gdje god da su otišli bili bi majstori svog zanata. ;)
a on to nije bio u svim dosadasnjim klubovima ?
A gdje sam ja rekao da on to nije bio :? (Ibrahimović je htio ovdje reći da Totti i Del Piero nisu provjereni (nisu se dokazali) igrači u drugim ligama, ali to je glupo govoriti, jer su ljudi u svom klubu ostali radi ljubavi i nisu poletjeli za parama ;) ) Ali eto po meni u Baraceloni nije pokazao nešto posebno, ali to je sad druga priča.

Ja sam htio reći da njih dvojica gdje god da su otišli bili bi majstori. ;)
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 04 mar 2011, 16:23

A gdje sam ja rekao da on to nije bio :? (Ibrahimović je htio ovdje reći da Totti i Del Piero nisu provjereni (nisu se dokazali) igrači u drugim ligama, ali to je glupo govoriti, jer su ljudi u svom klubu ostali radi ljubavi i nisu poletjeli za parama ;) ) Ali eto po meni u Baraceloni nije pokazao nešto posebno, ali to je sad druga priča.

Ja sam htio reći da njih dvojica gdje god da su otišli bili bi majstori. ;)
Brate nadji mi napadaca iz Danasnjice koji bi mogao dati vise golova od Messija a da igra u Barceloni zajedno s njim ...
On je bio drugi strijelac Barse odmah iza Messija iako nije pruzao sjajne partije ali jbg ...
zato sam ja bio napiso' " U jednu ruku je upravu, a u drugu mu se poserem "
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 mar 2011, 16:40

robovi88 je napisao/la: Brate nadji mi napadaca iz Danasnjice koji bi mogao dati vise golova od Messija a da igra u Barceloni zajedno s njim ...
On je bio drugi strijelac Barse odmah iza Messija iako nije pruzao sjajne partije ali jbg ...
zato sam ja bio napiso' " U jednu ruku je upravu, a u drugu mu se poserem "
Uredu je to brate, ali kažem da je po mom mišljenju zakazao u Barceloni, možda ima i onih koji misle drugačije. Ali nije to tema ovog razgovora :D , ovo je samo sporedno, glavna poenta je da on malo prca Tottia i Del Piera, a treba malo razmisliti i vidjeti da li je bolje igrati cijelo vrijeme za jedan klub ili igrati za tri najveća rivala u Seria A (u razdoblju od 5-6 godina). Ja ponovo kažem ja nisam imao namjeru osporavati Ibrahimovića, nego sam samo napisao da su Totti i Del Piero majstori, ali nije sad razlog ako su cijelu karijeru proveli u jednom klubu, pričati kako nisu dokazani igrači (u više liga), jer to nije bitno, oni da su htjeli ići otišli bi, najbitinije je da su imali šansu ići (dobijali su ponude, znači da su vrijedili i vrijede).
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2011, 16:59

Super-kup Italije se naredne sezone "vraca" u Kinu i Peking,gdje ce pocetkom naredne sezone biti odigrano finale.

Podsjecanja radi, 2009. godine igrali su Lazio i Inter 2-1...

Nije ovo lose...popularizacija tal. fudbala na Dalekom istoku 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2011, 17:14

sarajlija89 je napisao/la:Super-kup Italije se naredne sezone "vraca" u Kinu i Peking,gdje ce pocetkom naredne sezone biti odigrano finale.

Podsjecanja radi, 2009. godine igrali su Lazio i Inter 2-1...

Nije ovo lose...popularizacija tal. fudbala na Dalekom istoku 8-) 8-)
U Kini vise ljudi prati Serie A, nego bilo koju drugu inostranu ligu.

slika

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2011, 17:36

8-) 8-)

Tako treba...mala digresija,apsolutno nevezano za temu :mrgreen: al kad vec spominjete...jeste znali da je film"Walter brani Sarajevo" najpopularniji film svih vremena u Kini 8-) 8-)

Ludi ovi Kinezi a i znaju sta valja... :lol:

Inter je sa Nagatomom povukao pravi marketinski potez..ne mora igrati,tu i tamo moze a popularnost,marketing sve ce dobiti...Japanci,Korejanci,Kinezi...to treba forsirat :lol: po jednog igraca bar u ekipi imati :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 mar 2011, 17:41

Zlatanu mozak nikad nije bio jaca strana :roll:
nema potpisa

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2011, 17:44

Admir_Sa je napisao/la:Zlatanu mozak nikad nije bio jaca strana :roll:

[youtube][/youtube]

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2011, 17:50

Zlatan je majstor 8-) :lol:

I dan danas mi je drag...da ne pricam kad je u Juventusu bio...Ibra-cadabra :)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2011, 17:53

sarajlija89 je napisao/la:Zlatan je majstor 8-) :lol:

I dan danas mi je drag...da ne pricam kad je u Juventusu bio...Ibra-cadabra :)

[youtube][/youtube]

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 04 mar 2011, 17:56

Ma volim i ja Zlatana, jos od Ajaxa, kad se tek pojavio, gotivim ga zbog izgleda i konstitucije, zbog stila igre i zbog karaktera

mogu svi pricati da je ovakav, onakav, ali ja bi volio da imam onakav stav, jos kad sam citao sta je radio sa prostitutkama u Amsterdamu :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2011, 18:02

hahahhaha :lol: 8-)

Prejako :D

ma svi znamo kakav je Ibra al jbg...poseban je...nevidjen do sada...njegov temperament,arogancija i fudbalska vjestina....daje mu nesto sto drugi nemaju..licno,ja ga gotivim...volim ga gledati,uzivam u tome...

a sad ove price oko klubova,novca...ma jbo to..on je tako izabrao i sta...bilo gdje da je ostao mogao je biti legenda al zelio je nove izazove...zato, nikad niko nece reci da je legneda toga kluba,osim mozda milana ako zavrsi tu karijeru...

Jedno je sigurno...veliki je igrac i svi pravi fudbalski zaljubljenici moraju ga postovati u najmanju ruku..ma za koga navijali

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2011, 18:12

sarajlija89 je napisao/la:hahahhaha :lol: 8-)

Prejako :D

ma svi znamo kakav je Ibra al jbg...poseban je...nevidjen do sada...njegov temperament,arogancija i fudbalska vjestina....daje mu nesto sto drugi nemaju..licno,ja ga gotivim...volim ga gledati,uzivam u tome...

a sad ove price oko klubova,novca...ma jbo to..on je tako izabrao i sta...bilo gdje da je ostao mogao je biti legenda al zelio je nove izazove...zato, nikad niko nece reci da je legneda toga kluba,osim mozda milana ako zavrsi tu karijeru...

Jedno je sigurno...veliki je igrac i svi pravi fudbalski zaljubljenici moraju ga postovati u najmanju ruku..ma za koga navijali
Kako to Zlatan nije legenda Intera?
On im je vratio titulu posle 17 godina i milijarde bacenih evra.
Sam je doneo 2 titule Interu.
Na njegovom transferu su zaradili titulu prvaka Evrope.
Zlatan je najbolji i najucinkovitiji igrac Intera svih vremena. Veci cak i od Facchettija, Mazzole ili Meazze.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2011, 18:16

Pitaj navijace... :mrgreen:

pa normalno da je legenda kada tako gledamo...kako nije,ostavio je ogroman trag..i da je ostao bio bi legenda...al prvo barca,pa milan :lol: :roll: ....jbg...

U tom smislu nije legenda..nema sanse.....nikad ga niko nece spomenuti prije zanettija,materazzija i sl...neosporan je ucinak i doprinos...al legendu ne cine samo te stvari..odnos prema klubu,navijacima...

zato kazem..on je i u Juventusu,interu,barci..mogao to biti..al jednostavno isao je dalje, ne osvrcuci se...tek u milanu mozda moze dobit taj status..

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 04 mar 2011, 19:13

ufff MaGiCa al ga i ti pretjera...Legenda bi bio da nije sad preso u Milan i da nije srao o Interu kad je preso u Barcu,al ovako nema sanse.Ja ga i dalje gotivim (tj ne mrzim ga) i ne volim kad vidim da navijaci Intera pisu da je cigan i slicne stvari jer je toliko dobrog donio Interu,a to se ne smije zaboravit...

al legenda Intera,e to on ne moze bit...Nit ce ikad bit legenda ijednog kluba,ostat ce zapamcen kao veliki igrac,al ne i legenda nekog kluba,osim mozda Balkana i Malmea :lol:

Sad ce mi neko napisat i Meazza je igro u Milanu (al je on izjavio da je njegova najveca greska u zivotu prelazak u MIlan) dok Ibra cim je preso u Barcelonu,pa onda u Milan odma se p*sro po Interu i zato nikad nece bit legenda u Interu i uvijek ce ga velika vecina navijaca Intera mrzit i smatrat izdajnikom...

ja sam mu zahvalan,jer da on nije otiso Inter 90% ne bi osvojio ovu LP...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2011, 19:27

Interista di cuore je napisao/la:ufff MaGiCa al ga i ti pretjera...Legenda bi bio da nije sad preso u Milan i da nije srao o Interu kad je preso u Barcu,al ovako nema sanse.Ja ga i dalje gotivim (tj ne mrzim ga) i ne volim kad vidim da navijaci Intera pisu da je cigan i slicne stvari jer je toliko dobrog donio Interu,a to se ne smije zaboravit...

al legenda Intera,e to on ne moze bit...Nit ce ikad bit legenda ijednog kluba,ostat ce zapamcen kao veliki igrac,al ne i legenda nekog kluba,osim mozda Balkana i Malmea :lol:

Sad ce mi neko napisat i Meazza je igro u Milanu (al je on izjavio da je njegova najveca greska u zivotu prelazak u MIlan) dok Ibra cim je preso u Barcelonu,pa onda u Milan odma se p*sro po Interu i zato nikad nece bit legenda u Interu i uvijek ce ga velika vecina navijaca Intera mrzit i smatrat izdajnikom...

ja sam mu zahvalan,jer da on nije otiso Inter 90% ne bi osvojio ovu LP...
Da on nije dosao u Inter, ne bi ni bilo ovih titula po Italiji.
Statisticki je najbolji igrac Intera ikada - odnos datih para/ucinak.
To sto te bode sto je decko sad u Milanu, je druga stvar.
Navijaci Intera (bar oni po talijanskim forumima i na ForzaInterForums) su ga uzdizali u nebesa. Bes je krenuo kad je potpisao za Milan. :lol:
Meazza je bio dete Milana i veliki navijac tog kluba, ali su ga odbili na probi u nizim kategorijama. ;)

[youtube][/youtube]

slika

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 mar 2011, 19:34

Veliki igrac jeste..ali legenda u tome smislu ne moze biti...iz gore navedenih razloga..nema od tog nista..prelazak u milan ga je zajebao :P

Isto kao figo recimo...puno je dao Barci,bio veliki igrac...al... :mrgreen:

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 04 mar 2011, 19:35

ne sporim ja njemu da je igracina i da je puno dao Interu.cak naprotiv,zahvalan sam mu i uopste mi nije mrzak...meni ne smeta sto je u Milanu,on kad je otiso iz Intera,Inter je napravio najbolji transfer u historiji fudbala i zahvalan sam mu i na tome.Gdje je on otiso nakon Barcelone nema veze sa Interom,al fazon je sto zbog toga nikad nece bit legenda Intera.i to je fkt,bez obzira na sve velike stvari koje je uradio za Inter.

ja gotivim igrace ko on,volim onaj nacin radovanja i zato mi on nikad nece bit mrzak.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

majstor bio i osto,al sad je najveci rival i zato nikad ne moze bit legenda Intera...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2011, 19:47

@Dzenan

Jel Mourinho legenda Intera?
Sta je razlicito on uradio u odnosu na Zlatana?
I jedan i drugi su pobegli iz Intera. I jedan i drugi su koristili istu frazeologiju. I jedan i drugi su tu ljubav "prema Interu" naplatili. I jedan i drugi vole samo sebe. Razlika je samo u tome sto Mou nije trenirao Milan, a Zlatan trenutno igra za Milan.
U kapitalizmu, nema sentimentalizma. I Totti i ADP i Maldini su igrali za velike pare za svoje klubove, jedino sto nisu menjali iste. Da Galliani nije produzio ugovor Maldiniju po uslovima koje je sam Maldini postavio - video bi sta 2001. ili 2002. znaci lojajlnost klubu. ;)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.