Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Felixians4
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Bodi, stalno o toj fizičkoj komponenti, nekad ti logika pije vodu, često i ne. Tako si Nadala otpisivao kada je gubio tijesne mečeve back to back godine na AO(a što je bilo pohvalno jer puno ranije u karijeri u istoj fazi, četvrtfinalu x puta je predavao ili igrao nespreman) od Thiema i Tsitsipasa pa 2022. dođe isto s pričama ozbiljnim o kraju karijere, malene bez nastupa od poraza od Đokovića na RG21 i na koji način u maratonima, preokretima sredi newgenere, poslaže ih.
Vidi put Alcaraza za osvajanje prvog slama karijere na US Openu od Čilića, Sinnera, Tiafoea, Ruuda. Sve 5 i 4 seta izuzetnog tempa. Kada je sredio Đokovića i Nadala pa ubio Zvereva u Madridu lani, koji su bili zaključci?
No dobro, i najpoznatiji stručnjaci ne mogu pronaći logiku kod tih nstvari, prosto su skoro neobjašnjivi takvi slučajevi na najvišoj razini sporta. Isto kao Đokovićem blackput protiv Zvereva do 61 31 u Tokiju. Ni oznojio se nije u singleu i mixu, smiješan psihofizički podražaj za nj, rutinske pobjede da ne mogu lakše i onda je na kraju ispllomda se fizički potrošio i isvijedio, čak i on to isticao..
Za i podaci o sprintevima isto polu površni, pa obojica forsirali drop masu puta. Uopće nije ovo bio ni blizu tempo kakav Alcaraz već puno puta nije okusio i na zemlji i na hardu
Vidi put Alcaraza za osvajanje prvog slama karijere na US Openu od Čilića, Sinnera, Tiafoea, Ruuda. Sve 5 i 4 seta izuzetnog tempa. Kada je sredio Đokovića i Nadala pa ubio Zvereva u Madridu lani, koji su bili zaključci?
No dobro, i najpoznatiji stručnjaci ne mogu pronaći logiku kod tih nstvari, prosto su skoro neobjašnjivi takvi slučajevi na najvišoj razini sporta. Isto kao Đokovićem blackput protiv Zvereva do 61 31 u Tokiju. Ni oznojio se nije u singleu i mixu, smiješan psihofizički podražaj za nj, rutinske pobjede da ne mogu lakše i onda je na kraju ispllomda se fizički potrošio i isvijedio, čak i on to isticao..
Za i podaci o sprintevima isto polu površni, pa obojica forsirali drop masu puta. Uopće nije ovo bio ni blizu tempo kakav Alcaraz već puno puta nije okusio i na zemlji i na hardu
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 09 jun 2023, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.
- OldFashioned
- Kontakt:
Šaka jada i hejta.
Onaj nesretnik l-train ni pravila teniska ne zna pa se čudi što je dodijeljen gem Novaku.
Kakve sve hablećine prate tenis kuku-kuku.
Još jedna hejteri
Onaj nesretnik l-train ni pravila teniska ne zna pa se čudi što je dodijeljen gem Novaku.
Kakve sve hablećine prate tenis kuku-kuku.

Još jedna hejteri

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- numanumaye22
- Kontakt:
Hahahha grcevi i zuljevi protiv lika koji ima 36 godina i jede travu, nema sta, mali jos pure jos pure hahahahaha
Kakav glupan ovaj Old, ljudi moji je li to moguce?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
U prvom setu da,pa jbga preko puta mu je najbolji teniser ikad ne jaCAGarfia je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:58Zakazao je on danas podobro na svakom nivou, ja sam stava i da nije bilo povrede da bi ga Novak u pet završio.L-Train je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:55Pa jel izjavio da su grcevi u pitanju?,to je svakako bolje nego povreda.Takve stvari mozes rijesiti,jedan Bron je znao imati problema s grcevima u finalukada je bio fizicki monstrum,a kasnije gotovo nikad.Alcaraz mora nesto promjeniti ako je to u pitanju,nedavno je pricao kako je tek sad shvatio vaznost ishrane i kvalitetnog sna,moguce da u tim tinejdzerskim danima nije brinuo puno oko toga.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Deduka čestito sam ti, ti ni hvala da kažeš. Mislio sam da si već uzeo pištolj u ruke da naudiš sebi nakon drugog seta.
- OldFashioned
- Kontakt:
VIdimo po komentarima ko je uzimao pištolje, tablete i to..

Naklonite se GOAT-u hejterčići.

Naklonite se GOAT-u hejterčići.

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- OldFashioned
- Kontakt:
Jbte lika izbjegavam jer svaki put pocne plakati adminu ako mu ista napisem,ali evo ga opet da se zakaci za mene.
- OldFashioned
- Kontakt:
Mene bi stid bilo doći ponovo na ovu temu da sam ti l-train nakon što si potvrdio da ni pravila teniska ne znaš

Ako dobro pamtim, Novaku se nešto slično desilo na GS-u 2007. godine. Koincidencija, on je tada imao isto 20 godina.
Nema tu šta bit neobjašnjivo. Čilić, Sinner, Tiafoe, i Ruud nisu Novak Đoković. Napor koji moraš uložiti u svaki poen protiv Novaka, i napor koji Alcaraz uloži da dobije poen protiv Tiafoea je neuporediv. 5 sati tenisa sa Tiafom na USO gdje je prosjek relija 5 udaraca je ekvivalent 2 sata tenisa s Novakom na RG gdje za svaki poen gineš, kopaš i maksimalno se trošiš. Da je u finalu u New Yorku umjesto s Rudom, tako potrošen igrao s Novakom, brojao bi gemove na prste jedne ruke.Felixians4 je napisao/la: ↑09 jun 2023, 19:03Bodi, stalno o toj fizičkoj komponenti, nekad ti logika pije vodu, često i ne. Tako si Nadala otpisivao kada je gubio tijesne mečeve back to back godine na AO(a što je bilo pohvalno jer puno ranije u karijeri u istoj fazi, četvrtfinalu x puta je predavao ili igrao nespreman) od Thiema i Tsitsipasa pa 2022. dođe isto s pričama ozbiljnim o kraju karijere, malene bez nastupa od poraza od Đokovića na RG21 i na koji način u maratonima, preokretima sredi newgenere, poslaže ih.
No dobro, i najpoznatiji stručnjaci ne mogu pronaći logiku kod tih nstvari, prosto su skoro neobjašnjivi takvi slučajevi na najvišoj razini sporta.
Onda dolazimo do toga da Novak zbog svojih tehničkih i taktičkih sposobnosti mora uložiti mnogo manje truda od Alcaraza i svih ostalih tenisera koji nisu Nadal, da bi dobio isti efekat kao i ovi, i zbog toga se mnogo manje troši, i fizički, a pogotovo mentalno. I zbog toga je u petim setovima gazio omladinu godinama unazad i bivao svježiji teniser na terenu, jer to što oni moraju odigrati da Novaka uopšte dovedu do tog petog seta je strašno iscrpljujuće, potroše se i ne ostane im ništa osim da izgube 6-1, 6-2 i sl.
Ista stvar je i današnji meč, lik se izrokao i dao sve što je imao za 2.5 sata tenisa, dalje nije mogao.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Fali taktike, protiv ovih moraš imati jasan plan. Od početka je Nole držao kontrolu i nije prestajao cijeli meč.L-Train je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:42Ne vidim da mu u igri vec sad ista fali da igra protiv bilo koga iz velike trojke,druga stvar su sad vec povrede koje su pocele da se gomilaju.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:38Ovaj meč je pokazao da Alcaraz još treba pure pojesti da igra protiv nekog iz velike trojke ako ikad i dođe na taj nivo a mi to nikad nećemo znati jer neće biti tad trojke.
Igrač sa 20 god ima nema snage za meč od 5 setova, strašno.
Lične prozivke preko pp a ovdje o tenisu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- OldFashioned
- Kontakt:

Znam da boli.
- numanumaye22
- Kontakt:
Brojat ce Novak do 30 GS
- OldFashioned
- Kontakt:
Daj, nemoguće da baš ovoliko boli nepoznavalacu teniskih pravila, šta ti drugo i preostaje nego da vrijeđaš mali čovječe

Pa nije mi vrhunac života gledanje teniskih mečeva kao tebi deduka. Ako je ovo uzrok tvog postojanja, drago mi je što te Novak u životu ostavio.
Rogera bi raznjeo na RG da se ne lazemo.Opet ponavljam nije usao dobro u mec i rastao je kako se odmicao drugi set,kad zafali taktike tu trenerski staff mora odraditi posao,ne vjerujem da je Carlos tip koji ne zeli da slusa.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jun 2023, 19:12Fali taktike, protiv ovih moraš imati jasan plan. Od početka je Nole držao kontrolu i nije prestajao cijeli meč.L-Train je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:42Ne vidim da mu u igri vec sad ista fali da igra protiv bilo koga iz velike trojke,druga stvar su sad vec povrede koje su pocele da se gomilaju.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jun 2023, 18:38Ovaj meč je pokazao da Alcaraz još treba pure pojesti da igra protiv nekog iz velike trojke ako ikad i dođe na taj nivo a mi to nikad nećemo znati jer neće biti tad trojke.
Igrač sa 20 god ima nema snage za meč od 5 setova, strašno.
Lične prozivke preko pp a ovdje o tenisu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.