Azmir Husić za “Sportske”: Svi znaju kakva će Sloboda biti budem li predsjednik, samo uspjeh me zanima
7 Juna, 2023 14:18
Bosanskohercegovački biznismen Azmir Husić prijavio se za mandatara novog Upravnog odbora FK Sloboda.
Husić je na taj način potvrdio ono što je ranije govorio u intervjuu za S.portske.ba, da ga zanima povratak u Slobodu.
“Poslao sam svoju prijavu. Čekam odgovor. Javio sam se na taj konkurs i napisao kako ja vidim Slobodu. Za sada ništa više od toga ne znam. Vidjet ćemo hoću li ja biti taj”, rekao je Azmir Husić za ****.
Na naše pitanje, da je u pojedinim medijima objavljen njegov plan o uspješnoj Slobodi, koja će se ekspresno vratiti u Premijer ligu, a potom krenuti prema vrhu tabele u najjačem bh. rangu, odgovara:
“Pa to je normalno. Znate me. Gdje sam ja, tu su i rezultati. Samo me uspjeh zanima. Želim uspješnu Slobodu”, govori on.
Ipak, postoje određene i nejasnoće. Izuzev prijave na konkurs, na web stranici Slobode nije navedeno ko su ljudi iz Skupštine kluba i po kojem kriteriju će birati novog predsjednika Slobode. Sa druge strane, Husić ima značajnu podršku navijača.
“Zaista ne znam ko su ljudi koji sada trebaju da o tome odluče, niti znam koji su to kriteriji. Evo, sada se neko može javiti i reći da će Sloboda igrati grupnu fazu Lige prvaka, ali je li to realno? Očekujem da me sada neko kontaktira. To ti mogu jedino reći”, veli Husić, koji se osvrnuo i na reakcije javnosti:
“Znam ja da me podržava obični narod, koji voli Slobodu”, zaključio je Azmir Husić.
(Nedim Selimović/S.portske.ba)
🔴⚫️