Nmz covjek ni zaradit.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Loš pokušaj prebacivanja bremena favorita, neiskusno.Alcaraz najavio meč protiv Đokovića: On je favorit
Nije uopšte otpisan, ovo je finale prije finala.Unofficialpage je napisao/la: ↑07 jun 2023, 12:12Ne bih ja Alcaraza stavljao ko favorita, na stranu igra ali tek se mora vidjeti kako će odigrati na GSu protiv jednog od velike trojke. Nole isto igra odličan turnir i ne smije se otpisat tek tako.
Ma ovo će sigurno biti najjači meč turnira i jedan od onih koje se svakako isplati pogledati.CAGarfia je napisao/la: ↑07 jun 2023, 13:15Ja bih rekao da je u najmanju ruku 50:50 iz više razloga. Nemamo dovoljnu predstavu kako će meč izgledati kao što smo imali za meč Alcaraz-Cicipas, gdje se znalo da se ovaj neće ništa pitati jer Alcarazu Cicipas maksimalno leži. Treba ostaviti sa strane i ove brilijante partije Alcaraza i Novakove probleme u pojedinim mečevima. Sve se to vrlo lako može promijeniti u petak.
Novakova najveća šansa je da glumi Sinnera iz okršaja protiv Alcaraza, da što ranije hvata lopticu i ovome ne ostavlja priliku da se namješta, da ga što više izvlači van terena i da servira kao u dionicama mečeva sa Karenom. On sa osnovne linije ne može parirati Alcarazu kad mu ovaj krene lupati bekhende i forhende sa 160 km/h. Biće teško ovo sve izvesti jer je prespora šljaka koja savršeno odgovara Alcarazu.
Ako ćemo gledati samo tenisku igru na turniru, usudio bih se reći da će biti 3-0 za Alcaraza, ali ovo je skroz druga priča gdje će mentalne igre doći do izražaja a Novak je tu neprikosnoven. Siguran sam da će biti nervoze kod Alcaraza i Novaka, ali da će obojica to ishendlati. Mislim da bi Novak sad potpisao da igraju peti set iako je skoro 20 godina mlađi.
Ljudi zaboravljaju ko su i šta su big 3 na šljaci koliko god mali bio dobar, ovi će iz rezerve izvući i stavit te u probleme. Ja ipak vjerujem da će Alcaraz ovo dobiti u 4 seta jer ovo što je odigrao na ovom turniru zaslužuje titulu.
Vamos![]()
Pa jedan lijeni Wawrinka je u eri da kažemo big 4 otkidao titule, jednom Noletu bio kost i skidao ga u finalu, a ovaj izgleda tako da kad bi igrali i dan i noć, ne bi mogao set uzeti Alcarazu.
Ma zicer ko kuca
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.