RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crveni_1922

Re: FK Velež

Post Postao/la Crveni_1922 » 29 maj 2009, 15:23

FK Sarajevo je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:.. Pozdrav Velezovoj Upravi, uz pjesmu "Ostala Si Uvijek Ista" :lol: :lol:

Nadamo se, nadamo se ...
slijedece sezona ce biti bolja evo sezone vas je zeznula nestbilnost kluba mnogo trenera se je promijenilo mnogo izmjena je bilo u upravi sretno slijedece sezone
Ma bit ce bolje jos ako Ibrakovic ostane znaci da ide na bolje!! Sledece godine PRVACI!!....ali kupa ako nista. :lol:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 29 maj 2009, 20:16

Valja. Ko god ozbiljno hoće da radi i pomogne, za mene je ok. A kritičari, bujrum, ulica Maršala Tita, kod Bagata, pokucaš na vrata i pitaš, možel li pomoć ikako!!! Lako je pametovat.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 29 maj 2009, 21:14

carina je napisao/la:Valja. Ko god ozbiljno hoće da radi i pomogne, za mene je ok. A kritičari, bujrum, ulica Maršala Tita, kod Bagata, pokucaš na vrata i pitaš, možel li pomoć ikako!!! Lako je pametovat.
:lol: :lol:
Da ti možda ne radiš u klubu ili neko tebi blizak ?

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 29 maj 2009, 22:18

Ne radim majstore. Nemam vremena, borim se za svoj život. Kupim kartu, i zovnem nekad ljude koji rade u klubu i gledam mogu li ikako pomoći na bilo kakav način. I pomognem, kako bilo. Ali majstore, svak ko hoće da pomogne Veležu, neću ga odma gledat pesimistićno, i kaznjavat ga po raznoraznim forumima. Za tvoju info, neki dan kad je Djuburov intervju izašao na http://www.fkveležlive.com, toliko su ga isfrustrirali ovi naši forumaši, da je poludio i sad ga mjesecima treba vraćati. Petranovića su lani po forumima osudili ni krivog ni dužnog, danas se RA sprema da ide u SA da smiruje situaciju. Mehu Kodru, broj 9 Barcelone, naši forumaši zovu "seljačina" s Gubavice. I normalno je da nas je i on otpisao, tek reda radi dodje u klub samo zato što mu je predsjednik Ćamil Zuhrić vjenčani kum. I da ti ne nabrajam bezze. Ne bi nama Bog ugodio. Bi možda da se Tito vrati, ali to je NEMOGUĆE. Pika kakav je god, tu je. Kažu forumaši, krade. A vjeruj mi majstore da ga nema, da se ne bi ni imalo šta ukrasti. Pusti priče lokalnih hahara, ono, .. dao bi ja da Pike nema. Stipu te šupljake majstore. I zato bi samo zamolio da sad, kad se lomi budućnost kluba, kad je biti ili ne biti, da bar odma ne skoksamo ljude koji mogu, a koji hoće pomoći. Oni će biti temelj budućnosti Veleža. Onog kojeg mi svi želimo. Sljedeće godine, ni kad sam najdrogiraniji i pjaniji ne vidim ga na vrhu. Ali vidim ga na početku budućnosti. Povratku Kodre, Barbe, Duška, Vahe u klub. Tana i Sejo su ljudi koje oni poštuju i sada. A sa ovim starim legendama ne da bi bili prvaci ove šugave lige, nego bi nas u ledja gledala kompletna reprezentacije ove lige, ma koliko ih stajao savez i oni sami medjusobno. Samo jedna rečenica jednog od ovih velikana, na pravom mjestu, nas je ove godine izvukla od ispadanja. A naši su to otišli samo zaliti. To je moj cilj majstore. Bar im dati priliku....

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 29 maj 2009, 22:52

ako je neko skeptican i pita se lagano da li da se raduje ili ne-
novim/starim izmjenama, ne znaci automatski da se pljuje po klubu ili nesto slicno..
najbolje bi bilo onda nemati nikakvo misljenje niti ikakvo pravo na isto..

vecina stvari stoji sto si napisao i zelje su nam apsolutno iste, samo mi se cini da kritikujes pogresan forum..
ja koliko znam ima jedan forum necu ga imenovat- tu mozes procitat dno dna izjave, prognoze, ideologije etc etc.. :roll: :D

ali i opet- stare asove nisu forumi **** od kluba
nego niz drugi faktora- izmedju ostalog- pogresno vodjenje kluba u istoriji etc etc
ali nikako forumi.. jer smjesno je da kodru ljuti sto mu se kaze da je seljak sa gubavice na nekom od danasnji foruma?? pa i u najboljim igrackim danima dok je igrao za Velez to mu se to govorilo-.. kodro je dokazana velicina i sumnjam da ima vremena da se bavi tim glupim piskaranjima.. a za petranovica se zna zasto nije blizu kluba.. :arrow:

kako god, zalud je da se oko ovoga raspravljamo uopste.. ja se licno nadam najboljim mogucim izmjenama u klubu.. da se konacno postavimo tamo gdje nam je mjesto, sramotno je da neki smrdljivi labudovi(seljacine mrtve) peru svoju usrana usta nasim imenom.. to je kume moj dragi, znak da smo jos uvijek na **** dnu u ovoj nasoj jadnoj ligi.. ali neka polako doci ce bolja vremena, poslozit ce se stvari aBd kako treba i bice Velez opet onaj stari(i bolji) onaj Velez koji je mamio simpatije sirom bivse nam drzave..
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 29 maj 2009, 22:56

Crveni_1922 je napisao/la:
Ma bit ce bolje jos ako Ibrakovic ostane znaci da ide na bolje!! Sledece godine PRVACI!!....ali kupa ako nista. :lol:
jedan od najbitniji detalja je zadrzat Ibrakovica te onda pruzit mu sto je moguce bolju podrsku u radu,
ovde naravno mislim na upravu.. ako se te stvari poklope. nece biti zime za nas sljedecu sezonu..
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 29 maj 2009, 23:32

@nem73. Ne kritikujem brate ovaj forum, ni slučajno. Dobro, za profesora znam da je slučajno otvorio i da se isfrustrirao nevjerovatno. To mi je lično rekao. U daljem dijelu posta forum računaj kao kafanske priče. Naljute me brate priče iz naših kafana i sa ulice. Vazda pesimizam. Vjećni. Izvini brate ako sam te uvrijedio s nečim, ali, ne može se sa trenutnom situacijom puno više. Trenutno smo dna dna, slažem se, ali nemogu se ni raspravljat o Orašju i slušat njihove komentare. Mi smo ljubav, a onakvi usranci su samo posljedica rata. Dodje to sve na svoje, i tu se slažem. Ali, čvrstog sam stava, ići na vračanje starih igraća u klub koliko, toliko. Mi nemamo drugog rješenja. A i Ibraković na to računa vjerovatno. Mislim da ne bi ni došao u klub da na to nije računao...Jer, i ovakav Velež je evo izbacio tri igrača u repku. Demića, Ćolu i Jugu. Nego sutra, kad se vidi Sejo, Tana, Pika ili Ćama za stolom, odma za vrat lagano, a ne kritikovati...Nek znaju da se od njih puno očekuje...Pozdrav...

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 30 maj 2009, 00:19

Kurava nada kazu zadnja umire- ne znam vidit cemo :mrgreen: Znam samo da mi sa malo energije i volje mozemo mnogo a da toga nismo ni svjesni.. Polako sklopit ce se i nama nase karte nekad aBd.. Ima neki dosta pozitivni indikacija o kojima raja ne razmisljaju kad je npr rijec o Piki.. Ali nije to za ovog foruma a isto tako ni za sljepog vjerovanja.. O lokal peismizmu te kenjanju jednog dijela pucanstva, necu ni da razmisljam- tu smo prvaci svijeta.. A opet sutra kada krene nabolje- u prvim ce biti redovima i kenjat ce samo u suprotnom smjeru jbg.. Mrzim sve sto je vjestacko- od navijaca, simpatizera, strucnjaka etc etc..
Samo je prva ljubav vjecna i originalna- nakon nje dolaze bljede kopije.. Pozz i tebi..
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 30 maj 2009, 10:23

Carina,ko da je ne bih volio da griješim ali to ti je tako...

A onaj forum,pa ondje ima možda svega 20 realnih ljudi a ostalo neću reći da su nerealni nego naivni !
Ja sad da odem u klub i da kažem hajde sad da radimo pošteno,sve transparentno završio bih ko nekad Petranović i još bi povrh toga našlo bi se na onom forumu likova koji bi pljuvali po meni !
O tim nadimcima ne treba raspravljati,niti su toliko važni...
A to o lovi u klubu,ne slažem se s tobom...više bi je bilo ali eto opet bi se našao neko da dodijeli sebi neki ''zasluženi'' procenat ! Takva je država u kojoj živimo...što ne bi,kad može !

Dabogda da ja griješim..

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 30 maj 2009, 11:21

Samo naprijed, a legende polako nazad. Prvoj ljubavi. Dušku se lomilo prvenstvo u Grčkoj, bio je u Veležu. Sergeju se pita fotelja sp.dir. u Hamburgu, i on je tu. Meho zove svaki dan, Tuce da i ne pominjem. Vaha burazera gura da mu info daje. Zato sam optimističan. Mi samo trebamo omogućiti da mogu šta hoće. Prva ljubav je prva ljubav.

Stone Island
Kontakt:

Re: FK Velez Mostar

Post Postao/la Stone Island » 30 maj 2009, 14:16

Stone Island je napisao/la:
High je napisao/la:Imajte razumijevanja,bice sve rijeseno !
:?: :?: :?:
Vidim riješili ste,samo je pitanje bi li riješio da je u pitanju Sarajevo ili da je kolegi ti u pitanju Zrinjski ! Lijepo od vas,nema šta...
Neko se lud pravi...

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 30 maj 2009, 20:33

Deskowsky je napisao/la:Veliki i vatreni navijac sam Zelje, ali volim i veoma mi je drag Velež. Prije svega ga volim zato sto je ucinjena velika nepravda prema tom klubu i sto je najveci klub iz Hercegovine sto je ikad postojao!!! Kupio sam majcu Veleža kad sam prvi put bio u Mostaru u zivotu tako da je i dan danas nosim. S tom majcom mogu da hodam po Sarajevu, Zenici, Bihacu, Banja Luci, a kad bi neko obukao dres Zrinjskog mislim da nebi smio ni do 300 metara od starog Veležovog stadiona. Tako, mislim da je svima jasno da je jedini i pravi, fudbalsko-pravedni klub iz Hercegovine FK Velež! Pozz...
Ovo je to što krasi sve velike klubove !
Danas gledam i video gdje Sergej Trifunović u nekoj emisiji oblači dres Veleža i kaže da mu je to najdraži klub...e pa to je to !
Forma je prolazna,ali ime i ljubav ostaju...

Ne bi trebali da se i dogodine borimo za opstanak...
Niko kao ti,nikog kao tebe,nikad !

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 30 maj 2009, 22:43

Deskowsky je napisao/la:Veliki i vatreni navijac sam Zelje, ali volim i veoma mi je drag Velež. Prije svega ga volim zato sto je ucinjena velika nepravda prema tom klubu i sto je najveci klub iz Hercegovine sto je ikad postojao!!! Kupio sam majcu Veleža kad sam prvi put bio u Mostaru u zivotu tako da je i dan danas nosim. S tom majcom mogu da hodam po Sarajevu, Zenici, Bihacu, Banja Luci, a kad bi neko obukao dres Zrinjskog mislim da nebi smio ni do 300 metara od starog Veležovog stadiona. Tako, mislim da je svima jasno da je jedini i pravi, fudbalsko-pravedni klub iz Hercegovine FK Velež! Pozz...
Možeš da nosaš majicu po Sarajevu, Zenici, Bihacu, Banja luci isto kao ja NK Split, jer NK Split isto kao Velež danas rijetko kome išta predstavlja.Isto tako možeš da nosaš tu majicu i po Beogradu jer rijetko kome tamo Velež više predstavlja rivalstvo, a prije sumnjam da si mogao. ;)
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

BRIGATA_ROSSA
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATA_ROSSA » 31 maj 2009, 00:42

Fantom78 je napisao/la:
Možeš da nosaš majicu po Sarajevu, Zenici, Bihacu, Banja luci isto kao ja NK Split, jer NK Split isto kao Velež danas rijetko kome išta predstavlja.Isto tako možeš da nosaš tu majicu i po Beogradu jer rijetko kome tamo Velež više predstavlja rivalstvo, a prije sumnjam da si mogao. ;)
Haj bola tu pricu prosipaj balavcima sa stajnja vam, daj im droge, alkohola, vjerovat ce ti 1000000000000000%

I iskreno, **** sa ovog dijela foruma, eto ti svinjskog, eto ti Hajduka, eto ti Dinama, eto ti NK Split, imas da biras :lol:
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 31 maj 2009, 00:46

BRIGATA_ROSSA je napisao/la:
Fantom78 je napisao/la:
Haj bola tu pricu prosipaj balavcima sa stajnja vam, daj im droge, alkohola, vjerovat ce ti 1000000000000000%

I iskreno, **** sa ovog dijela foruma, eto ti svinjskog, eto ti Hajduka, eto ti Dinama, eto ti NK Split, imas da biras :lol:
volim ija tebe, al tako ti je ;)
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 31 maj 2009, 01:03

jel tebi fantomac taj broj 78 u nicku znaci tvoje godiste ????
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 31 maj 2009, 11:07

Deskowsky je napisao/la:Samo me zanima, zasto Velez, a i Red Army, furaju crvenu petokraku. Jel to stavrno neka Jugoslovesnka nostalgija ili je Velez bio i ostao komunisticki klub???
Velež je i nastao kao takav klub,tom idejom se vodi od postanka.Za vrijeme NDH je bio i gašen radi toga,ali izdržali smo u svom naumu i dali smo dosta narodnih heroja(konkretno Velež) tako da već 1945.godine se obnavlja rad.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 31 maj 2009, 21:17

slika

Sve sam prebolio

Svi pričaju o Džeki, a za mene to nije nikakvo iznenađenje, jer prvi put kada sam ga vidio na treningu znao sam kakav je igrač
31.05.2009. 18:26

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Meho Kodro, kojeg su čelnici Saveza otjerali sa klupe početkom prošle godine, skoro godinu dana nije dao izjavu ni za jedan bh. medij. Međutim, "as" dolazi do legende Veleža, Barcelone i reprezentacije BiH i razgovara o trenutnim planovima, ambicijama, ali i igračkoj i trenerskoj karijeri jednog od najboljih napadača kojeg je ova zemlja ikad imala.

Zbog čega ste se udaljili od bh. medija?

- Nisam htio davati nikakve izjave za bh. medije jer sam se htio odmoriti. Nakon onog što mi se desilo s reprezentacijom nisam htio imati nikakav utjecaj za stvari u i oko reprezentacije. Događanja i stvari u i oko reprezentacije dali su mi posebnu satisfakciju u životu i to je nešto što se ne zaboravlja. Trenutno radim u Sociedadu s igračima između 18. i 20. godine i pravim igrače za prvi tim.

Kada ćete postati trener prvog tima?

- Naravno da imam ambicije jednog dana postati trener prvog tima. Međutim, ne želim ja to po svaku cijenu, niti su moje ambicije velike. Trenutno uživam sa svojom porodicom, volim raditi s mladim igračima, pa ćemo vidjeti šta će biti u narednom periodu.

Pratite li reprezentaciju BiH?

- Kako da ne. Najviše putem španskih medija i vidim da ide dobro. Nadam se da ćemo tako i nastaviti u nastavku kvalifikacija. Pratim posebno i naše igrače po Evropi i drago mi je što igraju veoma dobro. Svi pričaju o Džeki, a za mene to nije nikakvo iznenađenje, jer prvi put kada sam ga vidio na treningu vidio sam kakav je igrač. Jednostavno sam znao i osjetio kako će jednog dana biti veliki.

Kako vam se čini moćna Barcelona s Guardiolom?

- Igrao sam s Guardiolom u sezoni 1995/96. i uvijek je imao tu lidersku sposobnost. Nevjerovatan je momak, a o njegovim trenerskim mogućnostima ne treba puno govoriti, o tome dovoljno govore rezultati. Profesionalac je uvijek bio samo takav, a ovaj tim Barcelone je nešto posebno. Messi i društvo su jednostavno nezaustavljivi.

Šta danas mislite o ljudima u Savezu?

- Rekao si mi da me to nećeš pitati, spustit ću ti slušalicu (smijeh). Ne želim o tome pričati, jer je to iza mene. Kada dođem u Mostar, na kafi ćemo pričati i o tome. Trenutno uživam u životu i porodici i to mi je prioritet u ondosu na sve. Prebolio sam ja sve.

Posebna priča

Znate li da je Velež obezbijedio opstanak?

Naravno, jedva čekam odmor koji bi u junu mjesecu trebao provesti u Mostaru. Vidim da je Velež obezbijedio opstanak. Rođeni su posebna priča, to teško mogu porediti s nečim. Kada mi djeca završe sa školom, odmah dolazim u svoj Mostar.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 02 jun 2009, 13:28

danas citam da bi vam se mogli vratiti coric i kodro
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 02 jun 2009, 15:48

Kodro me iznenadio ove sezone,i vjerovatno će se vratiti(tako sam čuo) i sigurno da će biti pojačanje.
A Ćorić,ma ne znam...nije baš nešto,ali ne bi ni škodio ! Fali nam napadača :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.