VensanKasel je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:47
MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:42
nerkolfc je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:28
Pa logicno, nije niko bez grijeha, hutbe su tu danas da se ljudi opominju iako bi po nekim pravilima trebale biti o aktuelnim temama u društvu i zajednici, ali kod nas su muslimani toliko skrenuli da ih se mora osvještavati na osnovne stvari iz vjere.
Mogu da zamislim da hodza na hutbi citira ovaj ajet:
“Šta vas je u Sekar dovelo? Nismo- reči će- bili od onih koji su namaz obavljali!“ (Al-Muddesir, 42,43)
I nakon toga im objasni da je Sekar dzehenem, gdje bi im tek onda glave bile.
Ja bih se referirisao na ovo ovako, a tiče se onih koji upravo upućuju mene, tebe i sl
O vjernici, zašto jedno govorite a drugo radite? O, kako je Allahu mrsko kada govorite riječi koje djela ne prate! (Es-Saff, 2-3.)
Upravo si opisao 70-80% muslimana u Bosni i Hercegovini .
Petak džuma , krmetina jok i to je to . Sve ostalo može
Ma dobro, prethodnim postom sam više htio Nerki približiti neke stvari, pošto vidim da je čovjek u materiji. A za ovo si u pravu, mada ja ne bih htio ulaziti u procente
Jer, mi smo (opet neću u procentima) više onako tradicionalisti. Još kad na to dodaš mahalci, onda dobiješ priču tipa šta on meni ima pričati, kad on prvi radi ovo, radi ono.
Uglavnom buraz, tema je preosjetljiva za ovaj pdf, još kad skontaš na šta će tek ličiti za nekih 20-ak dana