Details being sorted for 5-year deal. Medical at the beginning of next week if all goes to plan.
Fabrizo Romano
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Izgleda da je u pitanju led a ne novac, kada se tako brzo istopi sa rastom temperaturemeskalin je napisao/la: ↑31 maj 2023, 07:50Eno Sky izjavio da sad imaju 70 mil na raspolaganju, prvo je bilo 100, pa sad 70 do ljeta ce biti 50![]()
Meni je ovo u najmanju ruku smjesno, prosle godine prvaci, ove godine polufinale LP i ti imas na raspolaganju 70 mil, stadion ti skoro svaku tekmu bio rasprodan, tv prava, markting
![]()
Milan je potpisao Settlement Agreement sa UEFA sto znaci da ne smije biti 60 miliona u minusu i time se vode zbog toga su tolike cifre. 100 miliona ti je projekcija koliko Milan moze potrositi naravno tu ulaze i plate.meskalin je napisao/la: ↑31 maj 2023, 07:50Eno Sky izjavio da sad imaju 70 mil na raspolaganju, prvo je bilo 100, pa sad 70 do ljeta ce biti 50![]()
Meni je ovo u najmanju ruku smjesno, prosle godine prvaci, ove godine polufinale LP i ti imas na raspolaganju 70 mil, stadion ti skoro svaku tekmu bio rasprodan, tv prava, markting
![]()
70M net potrošnja ovo ljeto za transfere.meepo je napisao/la: ↑31 maj 2023, 11:49Milan je potpisao Settlement Agreement sa UEFA sto znaci da ne smije biti 60 miliona u minusu i time se vode zbog toga su tolike cifre. 100 miliona ti je projekcija koliko Milan moze potrositi naravno tu ulaze i plate.meskalin je napisao/la: ↑31 maj 2023, 07:50Eno Sky izjavio da sad imaju 70 mil na raspolaganju, prvo je bilo 100, pa sad 70 do ljeta ce biti 50![]()
![]()
meepo je napisao/la: ↑31 maj 2023, 11:49Milan je potpisao Settlement Agreement sa UEFA sto znaci da ne smije biti 60 miliona u minusu i time se vode zbog toga su tolike cifre. 100 miliona ti je projekcija koliko Milan moze potrositi naravno tu ulaze i plate.meskalin je napisao/la: ↑31 maj 2023, 07:50Eno Sky izjavio da sad imaju 70 mil na raspolaganju, prvo je bilo 100, pa sad 70 do ljeta ce biti 50![]()
![]()
I posudba se placa , sve zavisi od dogovora, nekad klub koji je posudio igraca placa cijelu njegovu platu ili odredjeni dio tako da to utjece na bilansu. Sto se tice PSG ne bi ulazio u to znam da kazne za krsenje ovog nisu male novcane su prirode plus smanjeni prihodi od UEFE.
Ova dvojica boldirani zajedno su ucestvovala u 21 golu Milana ove sezone a na place se za njih izdvaja 3.7 miliona sto je zapravo ok s obzirom na ucinak.
Ulazi samo plata, tako je PSG u jednoj godini doveo Neymara i Mbappea, Neymara je kupila privatna Qatarska firma, a Mbappea su posudili s pravom na otkup kroz 2 godine i tako izbjegli fairplay. Milan moze doveesti igraca na posudbu s pravom na otkup sto znaci da samo njegova plata ulazi ovaj proracun sto nije lose ukoliko se radi o wc igracima, npr kad bi to uradili s Felixom, znaci posudba Atleticu, a njemu plata tipa 7 mil, znaci samo ovih 7 mil bi uslo u taj proracun od 70 milijuna.meepo je napisao/la: ↑31 maj 2023, 14:28I posudba se placa , sve zavisi od dogovora, nekad klub koji je posudio igraca placa cijelu njegovu platu ili odredjeni dio tako da to utjece na bilansu. Sto se tice PSG ne bi ulazio u to znam da kazne za krsenje ovog nisu male novcane su prirode plus smanjeni prihodi od UEFE.
Ne ulazi samo plata.To sto si napisao nema veze sa Settlement Agreementom. Naravno da moze proci posudba , ali kad bi se dovodili igraci tipa Felix platio bi posudbu Atleticu ili nekom trecem klubu opet i to zavisi od dogovora klubova. Morata ti je primjer. Juve je placao njegovu posudbu 10 miliona Atleticu. Napoli je Sassuolu za posudbu Raspadoria platio 5 miliona itd. Sve to ulazi na kraju u bilansu.meskalin je napisao/la: ↑31 maj 2023, 14:35Ulazi samo plata, tako je PSG u jednoj godini doveo Neymara i Mbappea, Neymara je kupila privatna Qatarska firma, a Mbappea su posudili s pravom na otkup kroz 2 godine i tako izbjegli fairplay. Milan moze doveesti igraca na posudbu s pravom na otkup sto znaci da samo njegova plata ulazi ovaj proracun sto nije lose ukoliko se radi o wc igracima, npr kad bi to uradili s Felixom, znaci posudba Atleticu, a njemu plata tipa 7 mil, znaci samo ovih 7 mil bi uslo u taj proracun od 70 milijuna.
Pa mi bi po obicaju dzabe isciganili posudbu, kakvo crno placanje, neka budu zadovoljni sto im dajemo platu igracumeepo je napisao/la: ↑31 maj 2023, 14:48Ne ulazi samo plata.To sto si napisao nema veze sa Settlement Agreementom. Naravno da moze proci posudba , ali kad bi se dovodili igraci tipa Felix platio bi posudbu Atleticu ili nekom trecem klubu opet i to zavisi od dogovora klubova. Morata ti je primjer. Juve je placao njegovu posudbu 10 miliona Atleticu. Napoli je Sassuolu za posudbu Raspadoria platio 5 miliona itd. Sve to ulazi na kraju u bilansu.meskalin je napisao/la: ↑31 maj 2023, 14:35Ulazi samo plata, tako je PSG u jednoj godini doveo Neymara i Mbappea, Neymara je kupila privatna Qatarska firma, a Mbappea su posudili s pravom na otkup kroz 2 godine i tako izbjegli fairplay. Milan moze doveesti igraca na posudbu s pravom na otkup sto znaci da samo njegova plata ulazi ovaj proracun sto nije lose ukoliko se radi o wc igracima, npr kad bi to uradili s Felixom, znaci posudba Atleticu, a njemu plata tipa 7 mil, znaci samo ovih 7 mil bi uslo u taj proracun od 70 milijuna.
Bakayoko - 3.5 miliona
Učestvovati nije isto kao asistirati ili postići golove. Messias 2 asistencije i 6 golova a Diaz 6 asistencija i 7 golova. Nećemo ih eto računati u ovu grupu napadača, ali opet nije dovoljan doprinos.meepo je napisao/la: ↑31 maj 2023, 14:28I posudba se placa , sve zavisi od dogovora, nekad klub koji je posudio igraca placa cijelu njegovu platu ili odredjeni dio tako da to utjece na bilansu. Sto se tice PSG ne bi ulazio u to znam da kazne za krsenje ovog nisu male novcane su prirode plus smanjeni prihodi od UEFE.
Ova dvojica boldirani zajedno su ucestvovala u 21 golu Milana ove sezone a na place se za njih izdvaja 3.7 miliona sto je zapravo ok s obzirom na ucinak.
S druge strane imas Desta i Bakayoka koji klub kostaju 10 miliona godisnje a skoro i da nisu igrali
Mislim da imas typo kolega. 2 ti je visak.
However, any notion that Milan might benefit from the move through either some bonuses or a sell-on clause has been denied, with Daniele Longo of Calciomercato.com claiming that the Rossoneri did not include any such clauses as part of the sale.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.