Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Jugoslavija je počinila genocid nad Bošnjacima ,Hrvatima ,Albancima urbicid nad Dubrovnikom itd. Dovoljno razloga da se mrzi
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- numanumaye22
- Kontakt:
@Shategabri, jeste kazem ti ako ti je san bilo provesti citav zivot u nekoj firmi proizvodnje nekog metala ili nekih cipela. Dok ljudi koji su u to vrijeme vani zivjeli su kupovali kuce za samo par godina zivota i rada. Svoj biznis neki da imas, pa to je tad bilo gotovo nemoguce i onda se postavlja pitanje, gdje to valja i u kojem univerzumu je to normalno?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Apsurdistan
U Zapadnoj Hercegovini danas neradni dan, slave Dan državnosti Hrvatske
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zapad ... /230530079
U Zapadnoj Hercegovini danas neradni dan, slave Dan državnosti Hrvatske

Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
- MaroonBjelave
- Kontakt:
I da ne zaboravim famozno bodovanje za stan. Moj otac i Milivoje, kolega mu imaju isti broj bodova. S tim što moj otac ima troje djece, a Milivoje nijedno. Milivoje dobije stan od 74m² na Breci, dok moj stari dobije 42m² na Dobrinji. Stari se zahvalio na velikodušnoj ponudi i nije uzeo stan uopšte.Shategabri je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:48To je tačno, prije rata je isto Krajina bila vanka.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:20Jesi siguran moj Maršale? Pa kako nastade termin baustelac, gastarbajter. Pa kao što sad ne možeš prismrditi nekom mjestu bez članske neke od stranaka, tako si i tad morao se crveniti. A što se mene tiče po pitanju Yu, sva priča počinje i završava sa nazivom jezika kojeg sam učio u školi i po nazivu ulica nasred Baščaršije.
Dobro, što se tiče Maršala, Zenica je bila industrijska sredina i bilo je posla za široke narodne mase.
Kao i u nekim drugim mjestima, i Sarajevo je recimo imalo industrijsku zonu, Goražde, Mostar...pa je bilo završiš srednju i čeka te posao.
Za neki normalan život običnog smrtnika.
E sad jezik, nazivi ulica, pa i nazivi konkretno našeg naroda...to su stvari o kojima bi se moglo naširoko diskutovati, ali neće se ništa bitno promijeniti.
Treba gledati naprijed, kako da bude bolje sutra. Djeci prije svega ko ih ima.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Što se mene tiče neka slave, svi odreda su državljani Hrvatske. Veći je problem što ne slave dan državnosti BiH
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
A nece sarajevski pacovi otvorit temu na klixu za ovo kao za ramazan kad su se skratili časoviAdo1922 je napisao/la: ↑30 maj 2023, 14:20Apsurdistan
U Zapadnoj Hercegovini danas neradni dan, slave Dan državnosti Hrvatske![]()
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Dug Jugoslavije? Najveći je bio početkom 1980-ih, kada se popeo na 20 milijardi dolara, a mora se uzeti u obzir da su tada naglo skočile kamate, pa je proces refinansiranja bio izuzetno skup. Pred sami raspad države, zahvaljujući između ostalog i prilivu kapitala u onih par godina Ante Markovića, dug je iznosio ispod 16 milijardi dolara, iliti 30% ukupnog BNP. Za usporedbu, dug nezavisne Hrvatske je već prije 7-8 godina prešao 50 milijardi dolara, iliti 104% BNP. Srbija isto u jako teškom stanju, uprkos činjenici da im je otpisano dvije trećine duga kad su svrgnuli Miloševića. Mislim da je vanjski dug Bosne i Hercegovine niži, neko će navesti tačan podatak.
Sama veličina vanjskog duga nije toliko interesantna, koliko je interesantno u šta se tačno ulaže, i u kolikoj mjeri izvoz može da doprinese otplati duga. Nekad se racionalnije ulagalo, ulagalo se u razvoj, kapacitete. Pa ipak, sistem jeste bio neučinkovit, trebalo je kroz reforme postepeno doći do nečeg što bi bilo održivo. Ali dug koje današnje banana države imaju, sa izuzetkom Slovenije, je većinski nastao na krađi, korupciji, nesposobnošću onih na vlasti. Ima naših ljudi jako sposobnih, radnih, čestitih, ali takvi nekako najmanje dolaze do izražaja. Na zapadu nerijetko uspijevaju.
Sama veličina vanjskog duga nije toliko interesantna, koliko je interesantno u šta se tačno ulaže, i u kolikoj mjeri izvoz može da doprinese otplati duga. Nekad se racionalnije ulagalo, ulagalo se u razvoj, kapacitete. Pa ipak, sistem jeste bio neučinkovit, trebalo je kroz reforme postepeno doći do nečeg što bi bilo održivo. Ali dug koje današnje banana države imaju, sa izuzetkom Slovenije, je većinski nastao na krađi, korupciji, nesposobnošću onih na vlasti. Ima naših ljudi jako sposobnih, radnih, čestitih, ali takvi nekako najmanje dolaze do izražaja. Na zapadu nerijetko uspijevaju.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla
- ASD
- Kontakt:
Ante Marković je bio genijalac čovjek.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa Milivoje je u Jugi i prije mogao napredovati, ako već nije bio na rukovodećoj poziciji.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 maj 2023, 14:25I da ne zaboravim famozno bodovanje za stan. Moj otac i Milivoje, kolega mu imaju isti broj bodova. S tim što moj otac ima troje djece, a Milivoje nijedno. Milivoje dobije stan od 74m² na Breci, dok moj stari dobije 42m² na Dobrinji. Stari se zahvalio na velikodušnoj ponudi i nije uzeo stan uopšte.Shategabri je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:48To je tačno, prije rata je isto Krajina bila vanka.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:20
Jesi siguran moj Maršale? Pa kako nastade termin baustelac, gastarbajter. Pa kao što sad ne možeš prismrditi nekom mjestu bez članske neke od stranaka, tako si i tad morao se crveniti. A što se mene tiče po pitanju Yu, sva priča počinje i završava sa nazivom jezika kojeg sam učio u školi i po nazivu ulica nasred Baščaršije.
Dobro, što se tiče Maršala, Zenica je bila industrijska sredina i bilo je posla za široke narodne mase.
Kao i u nekim drugim mjestima, i Sarajevo je recimo imalo industrijsku zonu, Goražde, Mostar...pa je bilo završiš srednju i čeka te posao.
E sad jezik, nazivi ulica, pa i nazivi konkretno našeg naroda...to su stvari o kojima bi se moglo naširoko diskutovati, ali neće se ništa bitno promijeniti.
Dosta toga je prolazilo ispod famoznog bratstva i jedinstva.
Koševo Zapad
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Znači razumijemo seShategabri je napisao/la: ↑30 maj 2023, 14:46Pa Milivoje je u Jugi i prije mogao napredovati, ako već nije bio na rukovodećoj poziciji.MaroonBjelave je napisao/la: ↑30 maj 2023, 14:25I da ne zaboravim famozno bodovanje za stan. Moj otac i Milivoje, kolega mu imaju isti broj bodova. S tim što moj otac ima troje djece, a Milivoje nijedno. Milivoje dobije stan od 74m² na Breci, dok moj stari dobije 42m² na Dobrinji. Stari se zahvalio na velikodušnoj ponudi i nije uzeo stan uopšte.Shategabri je napisao/la: ↑30 maj 2023, 13:48
To je tačno, prije rata je isto Krajina bila vanka.
Dosta toga je prolazilo ispod famoznog bratstva i jedinstva.

Ja preleta i kur.ca, nisu ni krug napravili 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Gori su mediji što od ovog sranja prave spektakl
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Samo pokaz ko je gazda, zlu ne trebalo

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
a jes jbn ovaj avion, strahota samo od zvuka
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sigurno, samo ovaj zvuk je bio dovoljan jbt šta je ovo

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Zvuk tjera strah u kosti. 

Predivan zvuk
Treba sto vise ovakvih preleta, posebno iznad BL.

Treba sto vise ovakvih preleta, posebno iznad BL.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 100 gostiju.