Ovo najbolje opisuje zasto je propala ta drzava. Neradnici i uhljebi bili, to nam je i sad ostavstina drzave. Stranacko zaposljavanje i masivna korupcija, to nas je naucila ta bivsa drzava. Pa i sad isti ljudi na vlasti, tako 30 godina.Asteriks je napisao/la: ↑30 maj 2023, 09:54Na vrhuncu snage, krajem 80ih, Zastava je proizvodila cca 200 000 vozila godisnje, sa mozda 50k zaposlenih. Toyota je vec tada imala proizvodne kapacitete i rezultat koji je mnogo veci. Ali msm da je broj zaposlenih bio barem za par hiljada veci.VensanKasel je napisao/la: ↑30 maj 2023, 09:18
Daj mi zvanične podatke koliko je bilo zaposleno ljudi tada u Toyoti i Zastavi , djeluje mi nestvarno . Naravno izvor podataka da provjerim .
Evo ti za Zastavu izvor onaj rad Dimic, Kadarjan - Komparativna analiza poslovanja autoindustrije. A evo i detaljan info za Toyotu
Krajem 1980-ih, Tojota, najveća japanska industrijska korporacija po prodaji,
proizvela je 4,5 miliona automobila sa 65.000 radnika
Onaj kaze nemoj nas poredit sa silama, pa evo poredio sam sa Grckom, Madjarskom, Bugarskom a te zemlje nikad nisu bile smatrane silom.
Ako ti je sreca bila provesti citav zivot odmah poslije skole u nekoj smrdljivoj fabrici proizvodnje, bez ikakve zelje za napretkom, voziti Stojadina i ljetovat u Zaostrogu, a ne po svijetu, e za takve ljude je Juga bila idealna zemlja.