KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

mirzza
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la mirzza » 29 maj 2009, 14:25

hvala Bogu, cestitke upravi na dobrom poslu,
sad hocemo zlaju 8-)
Cuva Bog Zelju svog!

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 29 maj 2009, 14:33

Ako smo prodali Širokom prvenstvo da bi W potpisao ovaj ugovor onda j...š titulu.Glavno je da je W ostao!

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 29 maj 2009, 14:36

SLAZEM SE

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 29 maj 2009, 14:40

hahhaha jel to se izvlacite,ma losiji ste od nas i uvjek cete biti pobjedit cete vi nas jos dosta puta,ali opet mi smo pobjednici kada je najvaznije,kako ne shvatite 2 puta smo vam uzeli titulu u skenderiji,evo sad smo vas pobjedili,kup smo vam uzeli u skenderiji,istina boli jer mi smo bolji

mokeke
Kontakt:

Post Postao/la mokeke » 29 maj 2009, 14:45

Ovo je prvi dokaz da Uprava misli napraviti nesto ozbiljno.

Sada treba pustiti VV da bira ii pravi igrace.

Ja bih predlozioa @ARS-a kao pomocnog trenera - statisticara :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 maj 2009, 15:02

napokon jedan dobar potez uprave
You are someone else I am still right here

mokeke
Kontakt:

Post Postao/la mokeke » 29 maj 2009, 15:19

matetaraba je napisao/la:hahhaha jel to se izvlacite,ma losiji ste od nas i uvjek cete biti pobjedit cete vi nas jos dosta puta,ali opet mi smo pobjednici kada je najvaznije,kako ne shvatite 2 puta smo vam uzeli titulu u skenderiji,evo sad smo vas pobjedili,kup smo vam uzeli u skenderiji,istina boli jer mi smo bolji
U pravu si. smajlikojipovraca

Na tvoju zalost istorija/povijest ne pocinje od prije 5-6 godina. :mrgreen:

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 29 maj 2009, 15:20

Odličan potez,napokon neki kontinuitet što se tiče struke i to ne bilo kakve.Vlada će sigurno napraviti mnogo pozitivnih stvari.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 maj 2009, 15:47

ars ce sada izvrsiti samoubistvo ili ce jednostavno 4 godine prestati gledati bosnu dok je "bajni" VV na klupi :lol:

odlican potez uprave, e sada cekamo voz koji nikad stici nece...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 29 maj 2009, 16:13

1.PRVI DOBAR POTEZ UPRAVE(dugorocno)
2.SL. potez potpisivanje ugovora sa svim sponzorima na minimum 3 godin(RKBosna potpisala na 5 sa sunce osiguranjem),koliko sam cuo potpisuje se ugovor sa bh telekomom,BBI,ASA-standardno,droga,neko osiguranje sam cuo zeboravio koje itd. to su veliki ugovori i trebaju traziti dugogodisnje ugovore.
3.dovodjnje markovica umjesto bukve(ovo ne mora ali bi bilo krucijalno)
4.od kantona pare ce doci sa zakasnjnjem a sl.sezone nista vise ali za jops jednu godinu nakon izlaska iz krize ocekuje se dobra para od kantona.
5.produzenje ugovora sehovicu na 4 godine
6.dovodjenje jovanovica i ugovor na 4 godine
7.prekomanda andjelica,majstorica,klinca,camdzica u prvi tim(mislim medju prvih 12-13.
8.slanje na posudbu igraca koji vise nisu toliki potencijali(klinac,pasalic-u slaviju)
9.garant idu ikonic(otisao jos oko nove godine),djordjevic-prije mjesec dana,ivanovic ode u rusiju.
9+ posto ovi gore idu dovest umjesto njih dvojicu lidera za ne velike pare(npr. mujezinovic,vasiljevic/mrsic ili nesto slicno koji ce igrati iskustvom i biti lideri)
10.otjerat ovcinu,imamo ugovore sa hajricem i vucurovicem,zimicem,avdicem(koji bi mogao biti dobar)
OTPRILIKE TO JE TO.
Ali pojacanja prepustiti vv da dovodi a prvo neka bude jovanovic.(nedat bukvi,konakovicu,avdicu da dovode ni djecu u omladinski pogon)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 maj 2009, 17:35

Cestitke upravi na produzenju saradnje sa Vukoicicem-koji je sigurno medju 3 najbolja trenera u ovom dijelu Evrope!
Napokon se i uprava uozbiljila,sada se ocekuju igracka pojacanja,i da narednu sezonu docekamo mnogo spremniji!
Nadam se da cemo dovesti dobrog pleya i dobrog sutera jer je izvjesno da Ikonic i Djordjevic odlaze,zadrzati Ivanovica i Sehovica,i dovesti dobrog centra,zasto ne vratiti Williamsa! Vratiti Markovica u Bosnu na jednu od funkcija,da li sportski direkktor ili tim menadzer,svejedno,ali takvi ljudi su neophodni klubu koji je iole ozbiljan,vratiti i Samira Avdica,Konakovica,Seju Bukvu kao i sve druge sportske radnike koji mogu biti od koristi,poboljsati marketing itd..Ako nam naredne sezone jedan od sponzora bude BBI banka,onda mozemo ocekivati dobru sezonu,uz vec standardne bh telekom,asa,fds itd
-Sto se tice utakmice u Sirokom,mislim da gore od onoga u Sarajevu ne mozemo,i ocekujem puno bolju igru,mada mislim da ce Siroki osvojiti titulu,jer je jedini klub koji ima svog sudiju Peru zderu! taj sudija je definitivno davno procitan,i sutra obratite paznju na njega! Bosna je imala odlicnu sezonu,igrala extra u NLB ligi ,izborila dva prestavnika za BIH,osvojila kup BIH i usla u finale,sto je uspjeh vrijedan paznje! Iskreno mislio sam da cemo osvojiti titulu,jer smo realno kvalitetniji,ali pod uslovom da Ovcina ima svoju noc,jer je u Sarajevu odigrao skandalozno,kao i Ivanovic,Ikonic.. cinjenica je da smo mi prerano posli slaviti i sta je tu je,Siroki je zasluzeno pobjedio u Sarajevu,jer im je sve ulazilo,dali su svoj maksimum,sudija Petar Obradovic im je puhao u ledja i ljudi pobjedili ,tako se to radi kad se ulaze u sudije!
Budi Bosna!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 maj 2009, 17:38

KK_Bosna je napisao/la:ars ce sada izvrsiti samoubistvo ili ce jednostavno 4 godine prestati gledati bosnu dok je "bajni" VV na klupi :lol:

odlican potez uprave, e sada cekamo voz koji nikad stici nece...
budi precizniji i doreceniji

a ovo je izvrsno jer on je:
trener koji zna raditi sa mladjim
trener koji ima veliko iskustvo
i napokon neka dugorocnija strategija i stabilnost
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Malena
Kontakt:

Post Postao/la Malena » 29 maj 2009, 17:45

Svasta. :o
Prije dan-dva kako sam cula vec je bila gotova stvar sa prelaskom u Igokeu za 100k evra po sezoni za visegodisnji ugovor.
Garant je bilo k'o na aukciji kad je Imamovic cuo za tu cifru, zamisljam samo Nihad i Dodo, pa kad je jedan odustao, bilo je: prvi put, drugi, put, treci put, prodato. :)
Uglavnom, svaka cast Vukoicicu za lovu koju je dobio. Ovakve dugogodisnje ugovore nije lako zaraditi.
Ali ipak, zao mi Arsa, tek sam po slici skontala da covjeka znam odavno iz vidjenja.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 maj 2009, 17:47

bosnas_ je napisao/la:Napokon se i uprava uozbiljila,sada se ocekuju igracka pojacanja,i da narednu sezonu docekamo mnogo spremniji!
Nadam se da cemo dovesti dobrog pleya i dobrog sutera jer je izvjesno da Ikonic i Djordjevic odlaze,zadrzati Ivanovica i Sehovica,i dovesti dobrog centra,zasto ne vratiti Williamsa!
ivanovic najvjerovatnije ide, sehovic najvjerovatnije ostaje pogotovu sto mu nije istekao ugovor, a williams je sada definitivno preskup
bosnas_ je napisao/la:Vratiti Markovica u Bosnu na jednu od funkcija,da li sportski direkktor ili tim menadzer,svejedno,ali takvi ljudi su neophodni klubu koji je iole ozbiljan,vratiti i Samira Avdica,Konakovica,Seju Bukvu
vratiti nenu je izvrsna ideja, ali tesko da bi to islo u kombinaciji sa dole navedenim
bosnas_ je napisao/la:-Sto se tice utakmice u Sirokom,mislim da gore od onoga u Sarajevu ne mozemo,i ocekujem puno bolju igru,mada mislim da ce Siroki osvojiti titulu,jer je jedini klub koji ima svog sudiju Peru zderu! taj sudija je definitivno davno procitan,i sutra obratite paznju na njega! Bosna je imala odlicnu sezonu,igrala extra u NLB ligi ,izborila dva prestavnika za BIH,osvojila kup BIH i usla u finale,sto je uspjeh vrijedan paznje! Iskreno mislio sam da cemo osvojiti titulu,jer smo realno kvalitetniji,ali pod uslovom da Ovcina ima svoju noc,jer je u Sarajevu odigrao skandalozno,kao i Ivanovic,Ikonic.. cinjenica je da smo mi prerano posli slaviti i sta je tu je,Siroki je zasluzeno pobjedio u Sarajevu,jer im je sve ulazilo,dali su svoj maksimum,sudija Petar Obradovic im je puhao u ledja i ljudi pobjedili ,tako se to radi kad se ulaze u sudije!
Budi Bosna!
tesko cemo izboriti majstoricu u sirokom ispred 5000 fanaticnih navijaca, ali realne sanse postoje, pogotovu ako ovcina bude igrao centra, a ne playa, dok je ivanovic solidno igrao u napadu, a lose u odbrani, dok je ikona jos pod povrjedama i glavom u najvjerovatnije u ljubljani

ukratko ako budu pokazali zar sa kojim su igrali NLB ligu sanse su nam cc 50%, ukoliko budu nesto mlaci od toga siroki osvaja titulu u dvokoraku, a sramota pada na neke igrace, dok ce neki pomutiti svoju slavu kada budu odlazili
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 maj 2009, 17:50

Malena je napisao/la:Svasta. :o
Prije dan-dva kako sam cula vec je bila gotova stvar sa prelaskom u Igokeu za 100k evra po sezoni za visegodisnji ugovor.
Garant je bilo k'o na aukciji kad je Imamovic cuo za tu cifru, zamisljam samo Nihad i Dodo, pa kad je jedan odustao, bilo je: prvi put, drugi, put, treci put, prodato. :)
Uglavnom, svaka cast Vukoicicu za lovu koju je dobio. Ovakve dugogodisnje ugovore nije lako zaraditi.
Ali ipak, zao mi Arsa, tek sam po slici skontala da covjeka znam odavno iz vidjenja.
nije bilo samo ponuditi lovu, ipak je drugo trenirati Bosnu sa realnim sansama da sljedece godine osigura ULEB kroz NLB i igokeu da se bori za NLB kroz Ligu 13 ili 14, pa Ligu 8 i naravno sa dalekooo manjim renomeom, tako da je najvjerovatnije prihvatio istu ili cak manju cifru (pogotovu radi dugorocnosti koju dodik nemoze obecati niti pruziti sa promjenom politicke plime) od dodikove

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 29 maj 2009, 18:02

vi što govorite za suđenje,evo liga 8 sloboda gostovala u sarajevu.igokea,široki i svi su rekli da su pokradeni,igokea,bosna sloboda gostovaali u širokom i nisu se tuzili na suđenje.Široki 3 puta u aleksandrovcu izgubio po 30 razlike i nisu im suci bili krivi,pa vi vidite u kom je problem,to sam sve saznao dok sam u tijeku sezone u medijima slušao izjave trenera od navedenih ekipa

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 maj 2009, 19:00

matetaraba je napisao/la:vi što govorite za suđenje,evo liga 8 sloboda gostovala u sarajevu.igokea,široki i svi su rekli da su pokradeni,igokea,bosna sloboda gostovaali u širokom i nisu se tuzili na suđenje.Široki 3 puta u aleksandrovcu izgubio po 30 razlike i nisu im suci bili krivi,pa vi vidite u kom je problem,to sam sve saznao dok sam u tijeku sezone u medijima slušao izjave trenera od navedenih ekipa
gdje je siroki u obje utakmice rekao da je pokraden?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 maj 2009, 19:35

Mislim da je Nihad Imamovic skontao kako ce doci do Euroleague (mislio sam samo da je to njegova prazna prica). Dati VV ugovor koji trazi za sljedecu sezonu odrijesiti kesu sto se tice pojacanja i ici na Final 4 NLB Lige i time pokusati uzeti titulu i igrati Euroleague-u, ako to ne uspje onda cemo igrati u ULEB Cupu, pa tek za dvije sezone ici na taj veliki pohod i Euroleague-u. Mislim da je ovo realna opcija jer ako bi pored BH Telecom-a, ASA Auto i FDS od sljedece sezone bio sponzor BBI Banka, sa jos nekih malih sponzora onda je ove gore napisano u dometu realnosti, a ne sna. Jos jednom cestitam upravi sto su pored Pesica i Duleta Vujosevica uspjeli zadrzati najboljeg trenera u kosarci na ovim prostorima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ado71.s
Kontakt:

Post Postao/la ado71.s » 29 maj 2009, 19:45

uprava konačno počela raditi .mislim da što se tiče pojačanja za naredni period sve treba prepustiti novom-starom treneru bez uplitanja sa strane.i ja mislim da treba u upravu uvuči što više starih igrača ali bi pravi potez bio podrška i ostalim školama košarke jer i pola od ovih sadašnjih talenata je izbacio rusmir halilović i njegova škola.šteta ne iskoristiti znanje tog čovjeka u radu sa mladima .

High

Post Postao/la High » 29 maj 2009, 19:49

Svaka cast na ovom potezu,zaista ! Prije je bilo sasvim ''normalno'' da veci i poznatiji strucnjaci,nebitno da li to bio trener ili igrac nakon kratkog vremena napuste KK Bosnu,ali i ostale klubove u svim sportovima iz BiH.Drago mi je da je VV vidio da klub ima velike amibicije za sljedecu sezonu,ali u pravom smislu te rijeci.Takodjer,lijepo je vidjeti da istinski navijaci zaista cijene ono sto je ovaj strucnjak uradio,on je ekipu izvukao iz dosta teske situacije,te ostvario velike pobjede.Odavno nijedan klub iz BiH nije imao ovako cijenjenog i respektabilnog trenera.Uprava,svaka cast na ovom,samo da se ne zadrzi na ovom.Nadam se,da je ovo tek uvertira pred dobre vijesti vezane za Bosnu,za bolje rezultate i da se vise izdvojimo od ostalih ekipa iz nase zemlje,jer je to ovaj kolektiv i zasluzio.Ja licno ne da mislim da ce Bosna pobjediti sutra,vec sigurno sutra pobjedjuju ,osvajaju i ovaj trofej,zivi bili pa vidjeli !
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: juka55, RoadRunner85 i 11 gostiju.