Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 23:32

alemsa je napisao/la:
27 maj 2023, 21:50
ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 21:42
L-Train je napisao/la:
27 maj 2023, 21:37
Jok nije.
Nemaš nijednog argumenta da jeste.

Ja nisam neko ko pije redovno alkohol. Samo kad nekad zasjednem s drugovima tu u gradu, par sati.
Imam drugu ovisnost, opasniju po moje zdravlje (to su energetski sokovi).
Madal je napisao/la:
27 maj 2023, 21:40

Ne budi smijesan, isto ko da kazes nije ni kocka zlo dok kucu ne prokockas. Sta je zivota izgubljeno zbog alkohola. A brakova, djetinjstava i sl. da ne pisemo. Jbg i ja pijem i dok se covjek pridrzava nekih pravila mozes normalno zivit ali da je zlo i porok jeste.
Mozda ne znas primjere ljudi koji su dobri ko hljeb i nisu imali poroka osim alkohola zbog kojeg su sve izgubili.
Nije zbog alkohola. Nego zbog praznog mozga.
Ovako je samo jedan hobi.
Nije istina burazeru, imas intelektualaca a alkosi. Neki ljudi imaju ovisnu personalnost, i sta god radi u zivotu radi extremno, od knjige pa nadalje. Ti nisi dovoljno pio (ili ako cugas, popijes 5 i to je to), da spoznas kakvo to zlo zna biti. I da se probudis da te stid samog sebe, da kazes/uradis neke stvari koje nikad ne bi trijezan ni pomislilo. Zlo jasta je nego
Imaš. Ali sigurno nisu oni debili o kojima sam ja pisao. Koji stvaraju drugima probleme.
jasmin10 je napisao/la:
27 maj 2023, 23:26
Čuj alkohol nije zlo. :rol:
Zašto bi bio ako ti ne stvara nikakav problem, kao što je sa velikom većinom konzumenata?

I evo još jedno pitanje. Šta je sa pozitivnim učincima alkohola?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 maj 2023, 23:35

Droga nije zlo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 23:39

O kojoj drogi pričamo? O nargili/šiši?

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 maj 2023, 23:50

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 23:39
Kad smo kod toga, jesam li ja s električnom cigarom od sutra u istom košu sa onim što akustične diminjaju :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 maj 2023, 23:51

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 23:32
alemsa je napisao/la:
27 maj 2023, 21:50
ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 21:42

Nemaš nijednog argumenta da jeste.

Ja nisam neko ko pije redovno alkohol. Samo kad nekad zasjednem s drugovima tu u gradu, par sati.
Imam drugu ovisnost, opasniju po moje zdravlje (to su energetski sokovi).

Nije zbog alkohola. Nego zbog praznog mozga.
Ovako je samo jedan hobi.
Nije istina burazeru, imas intelektualaca a alkosi. Neki ljudi imaju ovisnu personalnost, i sta god radi u zivotu radi extremno, od knjige pa nadalje. Ti nisi dovoljno pio (ili ako cugas, popijes 5 i to je to), da spoznas kakvo to zlo zna biti. I da se probudis da te stid samog sebe, da kazes/uradis neke stvari koje nikad ne bi trijezan ni pomislilo. Zlo jasta je nego
Imaš. Ali sigurno nisu oni debili o kojima sam ja pisao. Koji stvaraju drugima probleme.
jasmin10 je napisao/la:
27 maj 2023, 23:26
Čuj alkohol nije zlo. :rol:
Zašto bi bio ako ti ne stvara nikakav problem, kao što je sa velikom većinom konzumenata?

I evo još jedno pitanje. Šta je sa pozitivnim učincima alkohola?
Pricas povrsno o necemu s cim nemas dovoljno iskustva, sto je razolilo masu ljudi koje lahko svrstavas u debile. Znam ja na koje ti ljude mislis, one sto se pobiju pjani ili izazivaju, ili se.ru pa opet rade sutra po istom, ne nauce nista. Meni se desilo dvaputa u zivotu, da sam prepio da neam kontrolu nad svojom svjescu, taj osjecaj ne bi nikom pozelio koliko je je.ben, zaseres naravno (sreca pa sam bio kod drustva, kucna varijanta pa ono nikom nista), i onda kontas haj ono nece vise, kite desi se opet, i tad sam se zakleo da mi se vise nikad nece desiti, jer sam spozno to stanje, znaci pocugas oko 15 piva i najednom bum, 0-100 okrene se sve, pa znam unaprijed ako bi moglo doci do tog, prestanem, jedem, voda pa nastavim, a neki ljudi nisu u stanju tako. Posebno jer je alkohol legalna droga koja je postala dio svakodnevnog zivota, nijedna festa, rodjendan, sijelo, nova godina, rostilj itd. Ne moze proci bez istog, jer "nije to to". Ja sam godinama cugo tako kao ti, 3-5 i vozdra, nisam razumio pa sam govorio sto i ti.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 maj 2023, 23:54

ASD je napisao/la:
Nargila je droga ?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 maj 2023, 23:55

MaroonBjelave je napisao/la:
27 maj 2023, 23:50
ASD je napisao/la:
Kad smo kod toga, jesam li ja s električnom cigarom od sutra u istom košu sa onim što akustične diminjaju :D
Kazne se tek kroz godinu kreću pisati, tako da je bukvalno mrtvo slovo na papiru ovaj zakon.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 23:59

alemsa je napisao/la:
27 maj 2023, 23:51

Pricas povrsno o necemu s cim nemas dovoljno iskustva, sto je razolilo masu ljudi koje lahko svrstavas u debile. Znam ja na koje ti ljude mislis, one sto se pobiju pjani ili izazivaju, ili se.ru pa opet rade sutra po istom, ne nauce nista. Meni se desilo dvaputa u zivotu, da sam prepio da neam kontrolu nad svojom svjescu, taj osjecaj ne bi nikom pozelio koliko je je.ben, zaseres naravno (sreca pa sam bio kod drustva, kucna varijanta pa ono nikom nista), i onda kontas haj ono nece vise, kite desi se opet, i tad sam se zakleo da mi se vise nikad nece desiti, jer sam spozno to stanje, znaci pocugas oko 15 piva i najednom bum, 0-100 okrene se sve, pa znam unaprijed ako bi moglo doci do tog, prestanem, jedem, voda pa nastavim, a neki ljudi nisu u stanju tako. Posebno jer je alkohol legalna droga koja je postala dio svakodnevnog zivota, nijedna festa, rodjendan, sijelo, nova godina, rostilj itd. Ne moze proci bez istog, jer "nije to to". Ja sam godinama cugo tako kao ti, 3-5 i vozdra, nisam razumio pa sam govorio sto i ti.
Prije 2 godine sam završio svoju karijeru u noćnim klubovima.
Inače sam izlazio na pijanku barem 2 puta sedmično. Minimum 10 piva. Maksimum, ni sam ne znam. Plus miješanje sa Tekilom.
Znalo se desiti da pijem po 15 sati.
Ne zato što sam ovisan, nego zato što mi je zanimljivo.
Nikad problema napravio nisam, nikad problema niko za mojim stolom napravio nije.
Bilo je debila što jesu.

To ne radim više, jer mi nije zanimljivo. Prošlo se puno toga. Popijem i sad 10 piva. Ali to se desi jednom u 2 mjeseca.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 28 maj 2023, 00:04

Otelo je napisao/la:
27 maj 2023, 23:55
MaroonBjelave je napisao/la:
27 maj 2023, 23:50
ASD je napisao/la:
Kazne se tek kroz godinu kreću pisati, tako da je bukvalno mrtvo slovo na papiru ovaj zakon.
Ma mislio sam na to da li ću i ja morati izlaziti napolje da parim hahaha dosad sam mogao sjediti i u nepusackom dijelu (tipa BBI) i pariti bez problema :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2023, 00:05

jasmin10 je napisao/la:
27 maj 2023, 23:54
ASD je napisao/la:
Nargila je droga ?
Nargila je samo instrument, ali kod nas se i šiša naziva nargilom. Ona sadrži nikotin, koji je teška droga.
Marihuana je recimo laka droga.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 28 maj 2023, 00:07

Bas je zanimljivo kako se shodno desavanjima ovdje teme mijenjaju iz dana u dan svasta se nesto pise prica raspravlja traze uzroci nude rjesenja a svijet ide dalje :mrgreen:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 28 maj 2023, 00:12

Alkohol je klasična droga. Samo sto nam se uvuklo u kulturu i tradiciju, cak je i legalno za kupit, pa to opravdavamo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 maj 2023, 00:14

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 23:59
alemsa je napisao/la:
27 maj 2023, 23:51

Prije 2 godine sam završio svoju karijeru u noćnim klubovima.
Inače sam izlazio na pijanku barem 2 puta sedmično. Minimum 10 piva. Maksimum, ni sam ne znam. Plus miješanje sa Tekilom.
Znalo se desiti da pijem po 15 sati.
Ne zato što sam ovisan, nego zato što mi je zanimljivo.
Nikad problema napravio nisam, nikad problema niko za mojim stolom napravio nije.
Bilo je debila što jesu.

To ne radim više, jer mi nije zanimljivo. Prošlo se puno toga. Popijem i sad 10 piva. Ali to se desi jednom u 2 mjeseca.
Znam to sve, isto sce, nikad nisam razumio likove koji ako popije dvije mora se nacugat, mogu vazda i sad popit 3 i vozdra, znao sam i maratonski po citav dan pa nista rega, dok se nije desilo jednom pa drugi put. Prvi pomisljaj mi je bio sta da sam uradio neku glupost i probudio se u torza, jer to nisam bio ja, ni u kojem smislu ni obliku, to ti je pravo je.ben osjecaj kad pomislis na to. Jedino sto sam dobro izvuko je da mi mozak zna tacno prepoznati i cim to odma granica prekid. Imas ljude koji su ovisni, ti nemas takvu narav, nemam je ni ja ali razumijem, posebno postoje ljudi koji su fizicki ovisni od tog zla, kad bi presto piti dobio bi srcani udar, jesil cuo za to?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2023, 00:17

Da, čuo sam. Ali to je rijedak slučaj zbog pretjerivanja.
Unosi šećer u pretjeranim količinama pa ćeš vidjeti šta ti se sve može desiti.

Nikada nisam izašao da popijem alkohol, a da unaprijed nisam odlučio koliko ću popiti. Možda 1-2 gore dole.
Ali ne dešava mi se da izađem popiti s jaranom 2, a da popijem 10. To nema šanse. Jednostavno, nisam ovisan.
Da sad odlučim ne piti narednu godinu. Toga bih se mogao držati.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 maj 2023, 00:27

ASD je napisao/la:
28 maj 2023, 00:17

Nikada nisam izašao da popijem alkohol, a da unaprijed nisam odlučio koliko ću popiti. Možda 1-2 gore dole.
Ali ne dešava mi se da izađem popiti s jaranom 2, a da popijem 10. To nema šanse. Jednostavno, nisam ovisan.
Nisi jos poceo cugat polako, mlad si ti jos, i meni se prvi put desilo u 29-30oj. Znas li recimo da legenda kaze da je Bratunac (grad) dobio ime po tome sto je brat brata ubio pjan, ti i ja i svako ce reci debil, ali dok ne osjetis to stanje da ti je alkohol preuzeo svu svjest, ne znas kakvo to zlo i droga moze biti.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 28 maj 2023, 00:29

More than 140,000 people die from excessive alcohol use in the U.S. each year
A smooth sea never made a skilled sailor.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2023, 00:32

alemsa je napisao/la:
28 maj 2023, 00:27
ASD je napisao/la:

Nisi jos poceo cugat polako, mlad si ti jos, i meni se prvi put desilo u 29-30oj. Znas li recimo da legenda kaze da je Bratunac (grad) dobio ime po tome sto je brat brata ubio pjan, ti i ja i svako ce reci debil, ali dok ne osjetis to stanje da ti je alkohol preuzeo svu svjest, ne znas kakvo to zlo i droga moze biti.
E jbg. Ja prošao te godine i maltene se prošao alkohola, sad samo rekreativno. :D

Znači, lik je debil.
Dok sam pio više nego rekreativno. Svako malo dođe debil za sto, ali ga uvijek otjeramo kada počne jest **** pričom. Tako da uvijek budu svi razumni. A garantujem ti da svi imaju 15+ godina u alkoholu.
Tako da nikad problem nije izbio.

Ne izlazim u noćne klubove jer mi trenutno nije zanimljivo. Za godinu, dvije, tri, se to možda promijeni.
Mada teško. Previše sam se usmjerio profesionalnoj karijeri. Ista droga kao i alkohol.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 maj 2023, 00:48

ASD je napisao/la:
28 maj 2023, 00:32
alemsa je napisao/la:
28 maj 2023, 00:27
ASD je napisao/la:

E jbg. Ja prošao te godine i maltene se prošao alkohola, sad samo rekreativno. :D

Znači, lik je debil.
Dok sam pio više nego rekreativno. Svako malo dođe debil za sto, ali ga uvijek otjeramo kada počne jest **** pričom. Tako da uvijek budu svi razumni. A garantujem ti da svi imaju 15+ godina u alkoholu.
Tako da nikad problem nije izbio.

Ne izlazim u noćne klubove jer mi trenutno nije zanimljivo. Za godinu, dvije, tri, se to možda promijeni.
Mada teško. Previše sam se usmjerio profesionalnoj karijeri. Ista droga kao i alkohol.
Ides iz svoje perspektive i ok, ali masu ljudi nisu ti, ni ja nisam nikad imao nikakvih problema, ni zatvora niti tuca, niti me neko tjerao iz kafane niti bilo sta, i sad ne pamtim kad sam se nacugo niti popio vise od 3 pive. No, istim rezonom mogu reci da je to zlo i legalna droga koja mjenja svijest covjeka, tvoju mozda ne mjenja toliko neciju da (mada mislim da nisi dosego da popijes toliku kolicinu da te bas okrene ali dobro), i neko se navuce na to i postane ovisan, i to bas kao i droga mu razori zivot cijeli.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 28 maj 2023, 00:52

Ja da sam imao takvu kontrolu i karakter kod cuganja, možda bih i kakve gudre probao :D

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 28 maj 2023, 02:41

Na ovom forumu ćeš baš svašta pročitati, između ostalog i da alkohol nije zlo. 100 ljudi, 100 ćudi.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.