Imaš. Ali sigurno nisu oni debili o kojima sam ja pisao. Koji stvaraju drugima probleme.alemsa je napisao/la: ↑27 maj 2023, 21:50Nije istina burazeru, imas intelektualaca a alkosi. Neki ljudi imaju ovisnu personalnost, i sta god radi u zivotu radi extremno, od knjige pa nadalje. Ti nisi dovoljno pio (ili ako cugas, popijes 5 i to je to), da spoznas kakvo to zlo zna biti. I da se probudis da te stid samog sebe, da kazes/uradis neke stvari koje nikad ne bi trijezan ni pomislilo. Zlo jasta je negoASD je napisao/la: ↑27 maj 2023, 21:42Nemaš nijednog argumenta da jeste.
Ja nisam neko ko pije redovno alkohol. Samo kad nekad zasjednem s drugovima tu u gradu, par sati.
Imam drugu ovisnost, opasniju po moje zdravlje (to su energetski sokovi).
Nije zbog alkohola. Nego zbog praznog mozga.Madal je napisao/la: ↑27 maj 2023, 21:40
Ne budi smijesan, isto ko da kazes nije ni kocka zlo dok kucu ne prokockas. Sta je zivota izgubljeno zbog alkohola. A brakova, djetinjstava i sl. da ne pisemo. Jbg i ja pijem i dok se covjek pridrzava nekih pravila mozes normalno zivit ali da je zlo i porok jeste.
Mozda ne znas primjere ljudi koji su dobri ko hljeb i nisu imali poroka osim alkohola zbog kojeg su sve izgubili.
Ovako je samo jedan hobi.
Zašto bi bio ako ti ne stvara nikakav problem, kao što je sa velikom većinom konzumenata?
I evo još jedno pitanje. Šta je sa pozitivnim učincima alkohola?