Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Imam isti primjer prvog komšije još je čovjek u godinama i svako 2-3 dana vozi pijan bez vozačke. U posljednja 3 mjeseca imao je bar tri udesa i svaki put je kupio neku novu krntiju jer je na prethodnoj totalna havarija. Zadnji put proletio kroz staklo sav se isjekao i nista, opet nastavlja tako. Džabe sve kazne džabe noćenja u stanici a mislim da je bio i u zatvoru zbog iste stvari.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Zato se komšiluk treba skupiti i noge mu izlomiti do invaliditeta.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Plus na sve to dobijate sa 16 godina sto je meni abnormalno. Ali ako funkcionira u neuporedivo boljem sistemu zasto da ne.alemsa je napisao/la: ↑27 maj 2023, 17:32
Mnogo teze dobijate vozacke nego Ameri. U Usa polozis testove (i to testovi, ja iz glave sve polozio, nisam otvorio onu knjigu sto ti daju da ucis testove), voznja ti traje bukvalno 7 minuta i dobijes vozacku, i s tom vozackom mozes voziti po cijelom svijetu. Dok kod vas ima da se navozas pa instruktor pa ovo ono
Ovdje se svako malo ovo desava. Pričat ce se 2 dana i zaboraviti.
Meni je nejasno zasto svi pa i nova vlast koja radi na saobraćajnoj infrastrukturi dopusta da se ovo nastavlja. KS ima novca da cijeli grad pokrije kamerama i tehnologijom da bude kao pišta. Vrijeme je fakat, nestvarno je da u gradu imamo trke od 18h bruda sa peticama, audi tricama i bmw kockama (ove 3 sorte treba zaustavljati i preventivno hapsiti), da potez predsjedništvo - M. Dvor bude navecer ruta za snimanje Fast& Furious itd.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
HNK je prosle godine bio najkriticniji kanton u pogledu sigurnosti, sto govori broj poginulih. Najgore dionice pomenuta Jablanica - Mostar, onda Buna - Capljina, a ko je vozio od Bune preko Gubavice i Domanovica, onda mu put izmedju La Paza i Koroika nece tesko pasti.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- ASD
- Kontakt:
Ma ovakvi slučajevi nemaju veze sa težinom vozačkog:
prvo jer ovaj nema vozačku, a drugo, mnogi koji su ubice na putu bi i te teže vozačke prošli.
Ovo je više jesi li kockasta glava ili nisi.
prvo jer ovaj nema vozačku, a drugo, mnogi koji su ubice na putu bi i te teže vozačke prošli.
Ovo je više jesi li kockasta glava ili nisi.
kad je to? sto na kliksu nema?
$20 me izasla vozacka, i to sve zavrsio u (slagat cu ti jebga bilo je prije 15 godina), ali nije vise od 3 sedmice. Testovi pitanja tipa da li trebas stati na crveno i to, znaci moras biti moron da ne polozis ili da bas ne znas Eng, iako ne znas Eng mos online testove, i to ti neko zavrsi i vozdra. Sa ostalim se slazem, budala stas, nego sam se samo osvrno na @centrov post da je mozda do nacina dobijanja iste.dscile je napisao/la: ↑27 maj 2023, 17:46A j*bote ja sam imao, mislim oko 35 casova voznje. I polozio iz prvi put, ali opet shvatis da je i to nista bez iskustva. Tek kad prodjes razlicite situacije u saobracaju naucis pravo voziti.alemsa je napisao/la: ↑27 maj 2023, 17:32Mnogo teze dobijate vozacke nego Ameri. U Usa polozis testove (i to testovi, ja iz glave sve polozio, nisam otvorio onu knjigu sto ti daju da ucis testove), voznja ti traje bukvalno 7 minuta i dobijes vozacku, i s tom vozackom mozes voziti po cijelom svijetu. Dok kod vas ima da se navozas pa instruktor pa ovo onoCentre forward je napisao/la: ↑27 maj 2023, 16:55Nikakve selekcije nema u ovoj banana državi, pa tako nikog nije briga ko može za volan, a ko ne.
Najgori su instruktori vožnje, koji čitaju novine dok voziš. koji bi mater za 2 stoje prodali i slično. Kod mene je komšinica instruktor vožnje, kunem se da u rikver ne zna da vozi "na retrovizore", nego samo uz zagrljaj suvozačevog sjedišta, i još milion primjera.
Ovdje kod nas, na TK, masa ljudi je (opravdano ili ne) dobila ili bolje reći izganjala "lude penzije". Zašto takvi uopšte mogu da upravljaju motornim vozilom? Ima li ikog da je to negdje spomen'o ?
A opet, ovakvi debili kao sto je ovaj sto je ubio curu nemaju nikakve veze sa "tezinom polaganja". On nije da ne zna voziti, nego je jednostavno nenormalan. Kod mene u blizini je prije 10ak godina poginuo momak, bio kultan po tome kako je dobar vozac, a vozio je nenormalno brzo.. Sve dok na poledici nije izletio i udario u drvo.
@pogba
E sa 16 moras na casove, pa kad dobijes permit mora biti odrasla osoba suvozac s tobom dok ne dobijes vozacku. To sa 16 je vise tipa vaseg, mada je opet kod vas teze, jer je prije bilo i zimska voznja, i nocna itd. Ne znam sad, ali znam da je i po 6 mjeseci znalo trajati.
N1
Idu da prave prsten oko rts-a.
#MaxOUT
#MaxOUT
Kad smo već kod šofera.
Zato što klitoris ovo ne zanima.
- numanumaye22
- Kontakt:
I nesto jos bizarno. Covjek kod nas napravi prekrsaj i umjesto svoje vozacke preda od drugog clana porodice i nastavlja da vozi sa svojom uredno.
Gdje to na svijetu ima jos?
Gdje to na svijetu ima jos?
- Centre forward
- Kontakt:
Ne znam, nisam bio u Americialemsa je napisao/la: ↑27 maj 2023, 17:32Mnogo teze dobijate vozacke nego Ameri. U Usa polozis testove (i to testovi, ja iz glave sve polozio, nisam otvorio onu knjigu sto ti daju da ucis testove), voznja ti traje bukvalno 7 minuta i dobijes vozacku, i s tom vozackom mozes voziti po cijelom svijetu. Dok kod vas ima da se navozas pa instruktor pa ovo onoCentre forward je napisao/la: ↑27 maj 2023, 16:55Nikakve selekcije nema u ovoj banana državi, pa tako nikog nije briga ko može za volan, a ko ne.
Najgori su instruktori vožnje, koji čitaju novine dok voziš. koji bi mater za 2 stoje prodali i slično. Kod mene je komšinica instruktor vožnje, kunem se da u rikver ne zna da vozi "na retrovizore", nego samo uz zagrljaj suvozačevog sjedišta, i još milion primjera.
Ovdje kod nas, na TK, masa ljudi je (opravdano ili ne) dobila ili bolje reći izganjala "lude penzije". Zašto takvi uopšte mogu da upravljaju motornim vozilom? Ima li ikog da je to negdje spomen'o ?
Amerika ima pregršt, nama onako na prvu, besmislenih zakona, ali naravno da to nije tako.
Ne radi se o modelu, nego o sprovodjenju istog. Neko za sat vremena može naučit' više nego neko za tig famoznih 35 časova.
Ja sam svojevremeno radio neku komercijalu pa sam pofino obiš'o državu. Naš narod je elementarno nepismen što se tiče saobraćaja. Po mojoj procjeni 80% ljudi ne zna da "koristi" kružni tok npr., i masu drugih slučajeva.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ne znam jebga ja smatram da ste overall dobri vozaci, ima krkanluka/ seljackog mentaliteta tipa pretices ga on udari po gasu, pa je.bo ti mater svoju ali s obzirom na uslove, smatram ko moze voziti po BiH moze svugdje po svijetu. Fenomen su mi vozaci autobusa kad krenes tipa Tuzla-Sarajevo, ono je majstorluk. Ameru kisha padne auto parkira u garazu, po putu voze 20 kao da cigle padaju.Centre forward je napisao/la: ↑27 maj 2023, 18:58Ne znam, nisam bio u Americialemsa je napisao/la: ↑27 maj 2023, 17:32Mnogo teze dobijate vozacke nego Ameri. U Usa polozis testove (i to testovi, ja iz glave sve polozio, nisam otvorio onu knjigu sto ti daju da ucis testove), voznja ti traje bukvalno 7 minuta i dobijes vozacku, i s tom vozackom mozes voziti po cijelom svijetu. Dok kod vas ima da se navozas pa instruktor pa ovo onoCentre forward je napisao/la: ↑27 maj 2023, 16:55Nikakve selekcije nema u ovoj banana državi, pa tako nikog nije briga ko može za volan, a ko ne.
Ovdje kod nas, na TK, masa ljudi je (opravdano ili ne) dobila ili bolje reći izganjala "lude penzije". Zašto takvi uopšte mogu da upravljaju motornim vozilom? Ima li ikog da je to negdje spomen'o ?![]()
Amerika ima pregršt, nama onako na prvu, besmislenih zakona, ali naravno da to nije tako.
Ne radi se o modelu, nego o sprovodjenju istog. Neko za sat vremena može naučit' više nego neko za tig famoznih 35 časova.
Ja sam svojevremeno radio neku komercijalu pa sam pofino obiš'o državu. Naš narod je elementarno nepismen što se tiče saobraćaja. Po mojoj procjeni 80% ljudi ne zna da "koristi" kružni tok npr., i masu drugih slučajeva.
Protest sutra u 18h, obavezno izaci.
#MaxOUT
#MaxOUT
- Marsal
- Kontakt:
Meni sestra vazda kad dođe iznenadi se koliko smo ovdje generalno bolji vozači nego u USA i kaže da nam je saobraćajna kultura na mnogo višem nivou. Eh sad je li tamo Divlji zapad ili...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- numanumaye22
- Kontakt:
Sestra pretjeruje. U Americi se sigurno ne voze harambatije od prosjecno 300k na satu a nema toliko ni kockastih glava. Sestra sigurno ne zeli da joj se pridruzis tamo.
Pogledati zemlje tipa indija ili egipat pa vidjeti sta je saobracaj i kultura. Ne znam kako milioni mrtvih tamo nema zbog saobracaja.