Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

donDondon
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la donDondon » 27 maj 2023, 12:24

napoleon72 je napisao/la:
27 maj 2023, 11:21
donDondon je napisao/la:
27 maj 2023, 10:46
veze to nema sa skupim autima,nego nedostatak respekta,obrazovanja i kucnog odgoja svih nas.
sve vise zivimo u nemoralnom drustvu gdje se cijene nemoralne stvari,tako da je postalo sasvim normlano izaci u grad napiti se i sjest u auto pa kuci,jer nikoga nije srah kazni kad svako ima nekog ,kriva je drzava ,sistem pa i mi sami,

i sve do jednom
Normalno da je do mentaliteta, mi jos mentalno nismo dorasli skupom i udobnom autu, luksuzu, kvalitetnim telefonima itd. A time se vracamo godinama unazad, od kraja rata pa do danas, takav smo narod da sve gledamo s lahke strane, preko stele, uz zaobilazenje pravila... Nas narod klice nekom ko je banku opljackao, kae nek si majstore, svaka cast. Osudili svi lika sto je prijavio onog pljackasa banke u Visokom, kae sta se ti petljas. Postivanje pravila nam nije usadjeno u mentalitet nikako, tramvajsku kartu ne placa niko, svi podmicuju policiju umjesto da prihvate odgovornost za pocinjeno itd. I onda dolazimo do ovog, gdje lik zna da moze divljat autom kroz grad i skrolat instagram. Tome ga je naucio babo koji ima veze i poznanstva, policajac koji uzme mito, sudija koji pusti, politicar koji uhljebi familiju, komsija koji ne placa prevoz, sugradjanin koji nosi oruzje bez dozvole i svi to znaju a niko ne reaguje...

Za nas je diktatura, kandzija, 6 dozvoljenih auta, 10 dozvoljenih frizura, pet odjevnih kombinacija i tri kanala na TVu. Bolje nicim nismo zasluzili.
regulisati kazne i sve ce biti dobro,ja sam presao na crveno kao pjesak pa kazna ,sad ni da sam sam u 4 ujutro ne bih na crveno presao
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 12:28

donDondon je napisao/la:
27 maj 2023, 12:24
donDondon je napisao/la:
27 maj 2023, 10:46
veze to nema sa skupim autima,nego nedostatak respekta,obrazovanja i kucnog odgoja svih nas.
sve vise zivimo u nemoralnom drustvu gdje se cijene nemoralne stvari,tako da je postalo sasvim normlano izaci u grad napiti se i sjest u auto pa kuci,jer nikoga nije srah kazni kad svako ima nekog ,kriva je drzava ,sistem pa i mi sami,

i sve do jednom
Normalno da je do mentaliteta, mi jos mentalno nismo dorasli skupom i udobnom autu, luksuzu, kvalitetnim telefonima itd. A time se vracamo godinama unazad, od kraja rata pa do danas, takav smo narod da sve gledamo s lahke strane, preko stele, uz zaobilazenje pravila... Nas narod klice nekom ko je banku opljackao, kae nek si majstore, svaka cast. Osudili svi lika sto je prijavio onog pljackasa banke u Visokom, kae sta se ti petljas. Postivanje pravila nam nije usadjeno u mentalitet nikako, tramvajsku kartu ne placa niko, svi podmicuju policiju umjesto da prihvate odgovornost za pocinjeno itd. I onda dolazimo do ovog, gdje lik zna da moze divljat autom kroz grad i skrolat instagram. Tome ga je naucio babo koji ima veze i poznanstva, policajac koji uzme mito, sudija koji pusti, politicar koji uhljebi familiju, komsija koji ne placa prevoz, sugradjanin koji nosi oruzje bez dozvole i svi to znaju a niko ne reaguje...

Za nas je diktatura, kandzija, 6 dozvoljenih auta, 10 dozvoljenih frizura, pet odjevnih kombinacija i tri kanala na TVu. Bolje nicim nismo zasluzili.
regulisati kazne i sve ce biti dobro,ja sam presao na crveno kao pjesak pa kazna ,sad ni da sam sam u 4 ujutro ne bih na crveno presao
Da to ispričaš Francuzu. Lik bi se šokirao. Ne postoji kazna za pješaka ako pređe kroz crveno, jedino ako izazove saobraćajnu nesreću. Slobodno možeš proći i pored policije (ništa neobično, već dio kulture).
U Francuskoj su semafori kao u GTA. U Italiji još gore.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 maj 2023, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2023, 12:30

Sto se toga tice Turci ubjedljivo najgori. Ne bih po Istanbulu vozio ni za kakve pare, ono je bas divljanje po putevima.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 maj 2023, 12:32

Pricati o saobracajnom zakonu u drustvu, koje se godinama gradi na materijalnim vrjednostima, nasilju, qurcenju i vjeri je besmisleno. Pocinitelj krivicnog djela je slika i prilika elite koja vlada i pati citavo drustvo. Ova cinjenica dovodi do jedinog logicnog zakljucka, a to je sta imas traziti na ulici u 23.30? Nemogu da shvatim pjesake u Sarajevu. Koliko Efendica jos treba da bude, da pjesak postane svjestan u kojoj situaciji se nalazi u saobracaju.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 27 maj 2023, 12:39

sam dokaz naseg nakaradnog mentaliteta je i ovo ovdje pisanje koliko piva mozes popiti da zajebes policiju, il ne pijes il ne vozis veoma jednostavna odluka sve ostalo je put u jarak il da nekoga ubiješ. Posto kod naseg naroda si jadnicak i debil ako kazes da neces da pijes i vozis nije ni cudo ovolikog broja ljudi koji su uvjereni ma mogu ja to a sekunda dvije pri odluci tokom voznje znaju imati razliku između života i smrti.

I jos veci problem kod nas je sto policiju generalno boli racku za kontrolu saobraćaja, posebno sarajevsku nema gore policije po tom pitanju od sarajevskog mupa

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 12:41

Robust je napisao/la:
27 maj 2023, 12:39
sam dokaz naseg nakaradnog mentaliteta je i ovo ovdje pisanje koliko piva mozes popiti da zajebes policiju, il ne pijes il ne vozis veoma jednostavna odluka sve ostalo je put u jarak il da nekoga ubiješ. Posto kod naseg naroda si jadnicak i debil ako kazes da neces da pijes i vozis nije ni cudo ovolikog broja ljudi koji su uvjereni ma mogu ja to a sekunda dvije pri odluci tokom voznje znaju imati razliku između života i smrti.

I jos veci problem kod nas je sto policiju generalno boli racku za kontrolu saobraćaja, posebno sarajevsku nema gore policije po tom pitanju od sarajevskog mupa
Nema to veze s našim mentalitetom.
U EU je sasvim normalno popiti pivo i sjesti u auto. Ako i izazoveš saobraćajnu nesreću, alkohol nije krivac jer je bio u jako malim količinama.

Vozači buseva smiju popiti pivu i voziti 50 putnika.

Ono što ne smiješ je prekoračiti količinu. Ono što još ne smiješ je voziti po pruzi. I ono što još ne smiješ je prekoračiti brzinu.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 27 maj 2023, 12:45

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 12:28
donDondon je napisao/la:
27 maj 2023, 12:24

Da to ispričaš Francuzu. Lik bi se šokirao. Ne postoji kazna za pješaka ako pređe kroz crveno, jedino ako izazove saobraćajnu nesreću. Slobodno možeš proći i pored policije (ništa neobično, već dio kulture).
U Francuskoj su semafori kao u GTA. U Italiji još gore.
nijednog auta na putu a ispit imao,zurio kad uze dokumente zapisa,kaze ti kao akademski gradjanin moras dati primjer kako treba,a ja mu rekoh ti kao policajac moras dati primjer da vam vjerujemo da nije sve represivna mjera i kazna,samo to i znate.Poce se svadjati,ja mu ostavim licnu i odem na ispit,poslije 5 dana otisao u stanicu uzet licnu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 12:47

donDondon je napisao/la:
27 maj 2023, 12:45

nijednog auta na putu a ispit imao,zurio kad uze dokumente zapisa,kaze ti kao akademski gradjanin moras dati primjer kako treba,a ja mu rekoh ti kao policajac moras dati primjer da vam vjerujemo da nije sve represivna mjera i kazna,samo to i znate.Poce se svadjati,ja mu ostavim licnu i odem na ispit,poslije 5 dana otisao u stanicu uzet licnu
Nesposobnost policije, a možda i zakoni loši.
Takve se stvari ne bi smjele dešavati.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 maj 2023, 12:51

cim procitas ovakvo nesto odmah znas da je kod vozaca onakva glavurda, pravi vepar
Don't believe the hype.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 27 maj 2023, 12:58

Alkohol utice sposobnost odlucivanja, pravovremenu reakciju a opcepoznato da je u voznji svaki djelic sekunde bitan.

Vec sa 0.5 promila imamo tik narusenu koordinaciju dok stanje oko 1.1 ide blazi vid "smetenosti" te neka vrsta dezorijentacija, sto su pokazali i brojni testovi te masovni rezultati analize saobracajnih nezgoda.

Rijetki su oni koji ce ostati na dvije pive.

Inace sto se samih nesreca tice, dosta je tu faktora a alkohol je jedan u nizu. Neprilagodjena brzina uvjetima puta, rizicna preticanja, nepropisne radnje pri ukljucivanju u saobracaj, umor, nepostivanje prvenstva prolaza te generalno saobracajnih znakova itd.

Onda strah, vidjao sam zene koje se oduzmu u voznji pa voze presporo a burno reaguju kad treba izvesti neki manevar. Poloze samo eto da imaju vozacku, tjese se i pravdaju sto rijetko voze, a onda kad sjednu za volan belaj po sve vozace.

Javna tajna da se u Konjicu za 200 KM preko instruktora moze sredit komisija.
A smooth sea never made a skilled sailor.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 maj 2023, 13:13

Majku **** svoju bezobraznu. Bez položenog ispita pijan.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 maj 2023, 13:32

yebem mu majku sto ga okoti
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2023, 13:34

Navodno jos i pobjegao. Objesit ga.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 maj 2023, 13:40

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 12:47
donDondon je napisao/la:

Policija ufatila gradjanina u prometnom prekrsaju i pravilno procesuirala. O kakvoj nesposobnosti pricas?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 13:47

samoposmatram je napisao/la:
27 maj 2023, 13:40
ASD je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

Policija ufatila gradjanina u prometnom prekrsaju i pravilno procesuirala. O kakvoj nesposobnosti pricas?
U skoro svakoj EU državi bi ga pustili. Negdje nije prekršaj, a negdje se totalno tolerišu ove stvari.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 maj 2023, 14:01

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 13:47
ASD je napisao/la:

U skoro svakoj EU državi bi ga pustili. Negdje nije prekršaj, a negdje se totalno tolerišu ove stvari.
U EU su postavljeni radari za mjerenje brzine. Slika dodje postom vozio u Spaniji, a zivio u Austriji nije bitno.

Drugi par cipela je sto je Sarajevo leglo teskog kriminala. Gdje su uobicajna svakodnevna obaveza kupiti kruh i dandu. Ove saobracajne nesrece su 100% slucajeva povezane sa likovima iz svijeta kriminala, koji ima veliki uticaj na pravosudje i kupovnu moc.
Krivicne prekrsaje imas pravo odplatiti, sto je krajnje nakaradno i poziva narod da se ukljuci u kriminal, jer je isplatniji od postenog rada.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 14:14

27 maj 2023, 14:01
ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 13:47

U EU su postavljeni radari za mjerenje brzine. Slika dodje postom vozio u Spaniji, a zivio u Austriji nije bitno.

Drugi par cipela je sto je Sarajevo leglo teskog kriminala. Gdje su uobicajna svakodnevna obaveza kupiti kruh i dandu. Ove saobracajne nesrece su 100% slucajeva povezane sa likovima iz svijeta kriminala, koji ima veliki uticaj na pravosudje i kupovnu moc.
Krivicne prekrsaje imas pravo odplatiti, sto je krajnje nakaradno i poziva narod da se ukljuci u kriminal, jer je isplatniji od postenog rada.
Druže, nemam pojma o čemu pričaš.
Ja sam gore pisao o prolaženju kroz crveno kao pješak kada nema nigdje auta na vidiku, što se u većini EU država toleriše, osim ako ne prouzrokuješ saobraćajnu nesreću.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 maj 2023, 14:26

Hajte ba malo sarajlije na proteste
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 maj 2023, 15:08

Asteriks je napisao/la:
27 maj 2023, 12:58
Alkohol utice sposobnost odlucivanja, pravovremenu reakciju a opcepoznato da je u voznji svaki djelic sekunde bitan.

Vec sa 0.5 promila imamo tik narusenu koordinaciju dok stanje oko 1.1 ide blazi vid "smetenosti" te neka vrsta dezorijentacija, sto su pokazali i brojni testovi te masovni rezultati analize saobracajnih nezgoda.

Rijetki su oni koji ce ostati na dvije pive.

Inace sto se samih nesreca tice, dosta je tu faktora a alkohol je jedan u nizu. Neprilagodjena brzina uvjetima puta, rizicna preticanja, nepropisne radnje pri ukljucivanju u saobracaj, umor, nepostivanje prvenstva prolaza te generalno saobracajnih znakova itd.

Onda strah, vidjao sam zene koje se oduzmu u voznji pa voze presporo a burno reaguju kad treba izvesti neki manevar. Poloze samo eto da imaju vozacku, tjese se i pravdaju sto rijetko voze, a onda kad sjednu za volan belaj po sve vozace.

Javna tajna da se u Konjicu za 200 KM preko instruktora moze sredit komisija.
U ovih godinu dana, nema voznje u kojoj zena neku glupost ne uradi i nekog zamalo ne udari. Mada vidio sam takvih i muskaraca. Yebo ga otac, jel toliko moras vozit, a ne znas ni znakove, a kamoli teze stvari. I kad nekog tako udari ilj ubije, bit ce haj babo rijesi mi ovo da ne idem u zatvor. Ne bi popio, pa sjeo za volan da mi neko daje milion mjesecno. Strpit cu se par sati, nego da nekog na dusi imam cijeli zivot
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 maj 2023, 15:09

Kako se zove ovaj klosar pijani ? **** li mu alkohol mater. Da Bog da umro u mukama yebem mu sve. Svakoga ko vozi pod dejstvom alkohola smatrati potencijalnim ubicom.

Gledam ova cura lijepa ko slika bila, rahmet joj duši.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 5 gostiju.