Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 11:24

bob je napisao/la:
27 maj 2023, 11:20
ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 11:19
Koliko je imao promila? Zna li se?
navodno 1,6
To je meni ekvivalentno da sam popio 5 Tuborga u roku od sat-dva vremena.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 maj 2023, 11:25

Svugdje ima ovoga. Nebitna je drzava i mentalitet. Jednostavno postoje neodgovorne budale i pacenici koji imaju pravo da imaju auto i tu se prica zavrsava.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 11:28

Marsal je napisao/la:
27 maj 2023, 10:15
FoSte95 je napisao/la:
27 maj 2023, 09:47
Yebo te ja kad negdje odem sa autom ne pijem ni somersby a ne pravi alkohol
Do 0.8 je mislim kazna petoba. Ja rizikujem :mrgreen: taksisti postali debelo bezobrazni.
Šta je sa do 0.5 promila? Jel se to kod nas sad kažnjava? Kolika je tolerancija.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 maj 2023, 11:30

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 11:28
Marsal je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Do 0.8 je mislim kazna petoba. Ja rizikujem :mrgreen: taksisti postali debelo bezobrazni.
Šta je sa do 0.5 promila? Jel se to kod nas sad kažnjava? Kolika je tolerancija.

pa mislim da je ukinuto to prije bilo do 0,5 sad je 0 mozda za kazne novcane ima ta neka granica

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 maj 2023, 11:32

Marsal je napisao/la:
27 maj 2023, 03:28
Smije li se vozit po šinama?
Ne naravno, cisti debilizam. Postoje situacije gdje moras preci na tu traku kad skreces, ali tesko da ces tu ubiti nekog jer moras smanjiti brzinu.

Ali eto ocito je u pitanju nesavjesni majmun koji je jos vozio pod dejstvom.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 maj 2023, 11:34

ASD je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Do 0.3 ništa
0.3 do 0.8 je 50 KM i kazneni bod plus oduzimanje vozačke 24h
0.8 do 1.5 je 100 maraka, 2 boda i mjesec vozačka
Preko 1.5 je 400 maraka, 2 boda i 2 mjeseca vozačka plus triježnjene u stanici
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 11:36

bob je napisao/la:
27 maj 2023, 11:30
ASD je napisao/la:
Marsal je napisao/la:

pa mislim da je ukinuto to prije bilo do 0,5 sad je 0 mozda za kazne novcane ima ta neka granica
Možda je i dobro, jer kod nas ljudi ne znaju za granice.

Iako sam neko ko je za prepisivanje evropskih zakona.
Kod mene rođak u Minhenu redovno prije posla, ali i na pauzi za jelo popije pivu s kolegama. Potpuno normalna stvar. Inače je šofer autobusa.
Marsal je napisao/la:
27 maj 2023, 11:34

Do 0.3 ništa
0.3 do 0.8 je 50 KM i kazneni bod plus oduzimanje vozačke 24h
0.8 do 1.5 je 100 maraka, 2 boda i mjesec vozačka
Preko 1.5 je 400 maraka, 2 boda i 2 mjeseca vozačka plus triježnjene u stanici
Znači, 1 piva je ok, druga je na granici. :D
Uz dobar burek je i druga ok.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 maj 2023, 11:40, ukupno mijenjano 3 puta.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 maj 2023, 11:37

Koliko i sta trebas popiti za 1.5?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 maj 2023, 11:39

Do 0.3 je bilo kako znam, sem za početnike koji ne smiju imati ništa alkohola u krvi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 11:41

sljivo je napisao/la:
27 maj 2023, 11:37
http://zigi2.pondi.hr/ALKOMETAR.HTM

Kod mene je to 5 tuborga, bez meze, u roku od sat-dva.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 maj 2023, 11:42

sljivo je napisao/la:
Zavisi od čovjeka do čovjeka.

Ja sam na 3 zidarke nulu napuho, drot mi nije vjerovo mislio da ga levatim. :mrgreen: doduše jesam ih pio u vremenskom razmaku od 3 sata plus malo meze. Piće po satu i mislim da nećeš napuhat iznad granice.
Kolega s posla popio po pive i sjedne za auto i samo što je krenuo hop polizei i napuše baksuz 0.81 :rol:
Ode vozačka.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 11:45

Marsal je napisao/la:
27 maj 2023, 11:42
sljivo je napisao/la:

Ja sam na 3 zidarke nulu napuho, drot mi nije vjerovo mislio da ga levatim. :mrgreen: doduše jesam ih pio u vremenskom razmaku od 3 sata plus malo meze. Piće po satu i mislim da nećeš napuhat iznad granice.
Kolega s posla popio po pive i sjedne za auto i samo što je krenuo hop polizei i napuše baksuz 0.81 :rol:
Ode vozačka.
Nisam nikad puhao. Ali realno je meni 5 piva ništa, ako se mezi. :D
Poslije 3 sata isto kao da si jeo rum čokoladice. :urnebes:

Nisam mislim auto vozio nikad sa popijene više od 2-3 (sa razmakom). U vremenu kad se 0.5 tolerisalo.
Sad bi to bilo 1-2.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2023, 12:06

bob je napisao/la:
27 maj 2023, 11:19
Kaunas je napisao/la:
27 maj 2023, 11:09
bob je napisao/la:
27 maj 2023, 10:58

mislim da je ovog prije i vise bilo .. u Sa je zeznuto izbjeci zaustavljanje, policiji nema sta se prigovoriti, kazneni dio je problem ... polic. u Sa u gradu pogotovo petak/subota na svakih 100m zaustavit ce te 99% .. ovo gdje se desilo je dio pravca gdje papci znaju gariti nema ni 100m dole vec murija bude ...
Ma jes malo sutra ja ne pamtim kad sam ih sreo kad se vracam iz izlaska... gaseri nastupaju a ovi bacaju chill po obliznjim pumpama. Jesu me jednom zaustavili kod Holiday Inna mislim prosle godine tad su bas redom zaustavljali al na moj odgovor na pitanje jesam li pio (nisam pio a i odgovorio sam da nisam) su samo odmahnuli rukom da nastavim dalje. Mogao sam znaci flasu popit isto bi bilo.

Saobracajna kultura je najveci problem, oduzimanje vozacke na minimalno godinu plus kazna da za nju mora dici kredit pa ces vidjet kako se obraca paznja na to. Voznja po pravilima u Sarajevu je za tzv. brude uvreda za zdrav razum, pa ti yebe od do kad se zaustavis na zuto jer eto nisi proletio da ne mora papak vracat u prvu yebo sve svoje. Jos ce pocet svirat i yebavat familije kad stanes na crveno.

Ovoj kretencini sto je ubio djevojku sudit kao ubistvo sa predumisljajem jer sigurno nije vozio 40-50 jer stigao bi da zakoci a vjerovatno je i telefon drzao u ruci pa nije ni vidio.

Uvesti radare na svakih 20 metara, naredali ih na autoputu a po gradu se snima brzi i zestoki.

Djevojci laka crna zemlja a porodici sabura.
kako ba redovni su u titovoj kod bbi uvijek budu kod parkuse, kod doma armije sve su to pravci kuda moras ici kod masinske se zastekaju .. kod waltera budu na semaforu oko 2,3 ..znaju biti i kod crkve na md ... ovaj dio je nekih 100,150 m gdje je pravac do semafora tj dva semafora u 50 m i gdje debili znaju se zafurati da prodju prvi garant od seknderije il alipasine skrenuo ..
Ma brate nije to nista, razumijem fali i u policiji radnika, ne mogu na 5 strana nikako. Zaposliti jos ljudi i pokusati na taj nacin imati sto vecu kontrolu. Svidja mi se sistem u stranim zemljama gdje policija izlaznim danima bude u blizini klubova pa zaustave svako auto koje dolazi iz tog pravca i svakoga testiraju. Nema sanse da im promaknes ako si izasao iz kluba i krenuo kuci pijan autom.

Ipak najveci problem je pojedinac koji misli da je najpametniji i u fazonu je da on moze pijan za volan. Takve kaznjavati vec u startu nekim bolesnim kaznama. Jos ako imaju jaka leđa onda misle da su nedodirljivi.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 27 maj 2023, 12:06

Picka pjana, vozila prebrzo i pobjegla nakon udesa.

Sarajevo isti goli qrac kao i Beograd.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 27 maj 2023, 12:07

U Svabiji preko 1.6 promila ide nalog za medicinsko-psiholosko vjestacenje.

Medjutim i tamo ima svega. Jedan od kljucnih razloga zbog cega im divljaci nesto manje dolaze do izrazaja jesu autoputevi gdje se procentualno ubjedljivo najmanje dogadja saobracajnih nezgoda u odnosu na ruralne puteve te urbana podrucja.

Prisustvo i mobilnost patrola je itekako vazan faktor, da se barem na nekim opasnim dionicama uspostavi bilo kakva kontrola.

Brzina je najveci krivac za pomenute nesrece i imas divljaka koji u zivotu kap alkohola nisu okusili.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 27 maj 2023, 12:10

donDondon je napisao/la:
26 maj 2023, 08:32

a ne cisto da razbijemo tu retoriku,"prodali vjeru za veceru"
Ima puno tako tih tačaka u historiji gdje su naši ljudi olako prihvatali neke tvrdnje iako niti su bile tačne niti su bile od ikakve koristi.

Eto na pamet mi pade i još jedna tvrdnja. Kažu Bosna je samo ime za regiju kao što je Istra, Slavonija, Zagorje, Dalmacija. Istra dobila ime po plemenu Histri, Slavonija po Slavoncima odn. Slavenima a Dalmacija po Dalmatima.

I taj prelazak na islam. Bosna je u vrijeme Turske imala par sto hiljada ljudi i mnogo se lakše 10.000 inicijalnih muslimana može probiti do većine nego na deset miliona sto hiljada jer te na manjem broju svaka greška u reprodukciji skuplje košta.

Da ne spominjem da su u početku novi muslimani bili kriptokršćani ili prema vani se ponašali kao muslimani radi olakšica a u četri zida kao kršćani i to na isti način na koji su se prije toga ljudi ponašali u vrijeme katoličke inkvizicije kada su morali kriti svoja uvjerenja i ponašati se kao uzorni katolici.

Tek su njihova djeca postajala pravi muslimani a tek njihove djece djeca baš muslimani jer su odgajani od malih nogu u duhu islama.

Tako da ni tu priča nije baš prodao vjeru za večeru.

Balkan je u vrijeme Turske izgledao mnogo drugačije nego danas a to mnogi ljudi zaboravljaju. Oko pola stanovništva Balkana su bili muslimani. I svaka od današnjih država je imala svoje, autohtone, muslimane.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 27 maj 2023, 12:10

Kaunas je napisao/la:
27 maj 2023, 11:09
Saobracajna kultura je najveci problem, oduzimanje vozacke na minimalno godinu plus kazna da za nju mora dici kredit pa ces vidjet kako se obraca paznja na to. Voznja po pravilima u Sarajevu je za tzv. brude uvreda za zdrav razum, pa ti yebe od do kad se zaustavis na zuto jer eto nisi proletio da ne mora papak vracat u prvu yebo sve svoje. Jos ce pocet svirat i yebavat familije kad stanes na crveno.
Ma treba regulisati kazne , uvesti nadzorni sistem i jos bruku stvari. 40% vozaca u Sarajevu treba oduzeti vozacku.Samo 30 puta ove godine sam bio u situacijama gdje kao pjesak sam mogao nastradati jer zivotinje ne znaju sta je pjesacki. A ovo sto se desilo strasno , ali eto svako malo ista situacija.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2023, 12:15

Marsal je napisao/la:
27 maj 2023, 11:42
sljivo je napisao/la:

Ode vozačka.
Mene bas zanima jel taj broj promila koji napusemo se podudara sa onim kako se osjecamo, tj. jel realno da sami mozemo otprilike procijeniti koliko alkohola imamo u sebi. Ne znam kako da opisem da razumijete sta hocu da kazem.
Npr. desavalo mi se da nakon precugane noci odspavam 2 do 3 sata i imam osjecaj da nisam ni kapi popio a pili cijelu noc. E sad u tom trenutku nakon odspavanih par sati da li bih napuhao 0 jer se osjecam kao da je nula ili bi prekucao onaj aparat bez obzira na subjektivni osjecaj haha.

@ASD bolje onda nemoj nikako, nemas od jednog pica nista a samo te moze povuci aj jos jedno jos jedno i onda ode sve kako ne treba. Ja ako sam s autom ide sok/voda i lagano, ni ne pomisljam na alkohol.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 27 maj 2023, 12:18

Asteriks je napisao/la:
27 maj 2023, 12:07

Medjutim i tamo ima svega. Jedan od kljucnih razloga zbog cega im divljaci nesto manje dolaze do izrazaja jesu autoputevi gdje se procentualno ubjedljivo najmanje dogadja saobracajnih nezgoda u odnosu na ruralne puteve te urbana podrucja.

Prisustvo i mobilnost patrola je itekako vazan faktor, da se barem na nekim opasnim dionicama uspostavi bilo kakva kontrola.

Brzina je najveci krivac za pomenute nesrece i imas divljaka koji u zivotu kap alkohola nisu okusili.
To i ogromne kazne koje se placaju. A mozda i ono najvaznije, ovdje su strogi tehnicki pregledi vozila, pa nije cudno da zena recimo naslijedi starije auto koje moze voziti samo do nekog mjeseca 2025 (npr). Od tog datuma vise ne prolazi TÜV i to je to.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2023, 12:21

numanumaye22 je napisao/la:
27 maj 2023, 12:18
Asteriks je napisao/la:
27 maj 2023, 12:07

To i ogromne kazne koje se placaju. A mozda i ono najvaznije, ovdje su strogi tehnicki pregledi vozila, pa nije cudno da zena recimo naslijedi starije auto koje moze voziti samo do nekog mjeseca 2025 (npr). Od tog datuma vise ne prolazi TÜV i to je to.
Radi se onaj takozvani Idiotentest gdje ides na razgovore sa psihologom i onda on procjenjuje da li mozes za volan. Naravno, nakon par mjeseci hlađenja, zavisi koliko si napuhao. I bas je skupo to, ne znam tacnu cifru al stotine eura su u pitanju samo za taj test.
15.10.2013.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, kraljttbvb, VolimBiH96 i 31 gost.