Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FoSte95
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la FoSte95 » 27 maj 2023, 09:47

Yebo te ja kad negdje odem sa autom ne pijem ni somersby a ne pravi alkohol

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 maj 2023, 09:59

Mene sinoć, oko pola 12, prelaze tri auta na punoj liniji. I to gospoda ne prelaze samo mene, nego kolonu od par auta. I onda kad pogine bit će plakanja po društvenim mrežama, 1000 komentara Amin i Fatiha, a on ubio samog sebe jer ide 100km/h gdje je ograničenje 60km/h.

Nije mi sekunde žao kad tako pogine.

Svi se na nešto furaju, svi hoće brzo da voze, svi bi vako-nako.

Početi oduzimati vozačke i dići minimalnu kaznu na 1000 maraka, pa nek' se onda **** sa slovenskim tablama kad im je kazna veća od pola plate.

Meni komšija kaže, u Sloveniji nikad nisam vozio preko ograničenja, al' ovdje znam potjerati brzo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 maj 2023, 10:01

Treba donijet neki zakon da za ova bijesna auta sa snagama motora preko 100ks treba oruzani list i potvrda od psihologa. Ako hoces da registrujes takav auto, na razgovor s psihologom, razgovor policije s komsijama i instruktorom voznje koji te obucavao da svi potvrde da si normalna osoba. Svaki auto je ko napunjen automat, samo sto su ovi mercedesi i BMWi kao napunjen i otkocen automat a prst na obaracu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 maj 2023, 10:01

Na zalost nista se u drustvu nece promjeniti, nastrada uvijek neko nevin i idemo dalje. Lik ce dobiti maks peticu i idemo dalje.

Al najveci pacenici zavolanom su u oni bmw i one golf sedmice, jos stavilo muziketinu i ono da bruji, tacno znas do kojeg je nivoa razvoja stigo.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 maj 2023, 10:01

Toliko sam postao paranoican od ovih nesreca da i u jednosmjernoj gledam i lijevo i desno ako prelazim
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 maj 2023, 10:05

Djevojka ove godine zavrsila medicinski fakultet, toliko truda, skolovanja - da bi ti kretencina oduzela zivot, yebo li ti mercedes mrtve
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 maj 2023, 10:09

Jedan od razloga su blage kazne. Po pitanju broja poginulih u saobracaju na milion stanovnika, prilicno smo iznad prosjeka EU.

Primjer vozac kod kojeg se utvrdi preko 1.5g/kg alkohola u krvi, bit ce kaznjen od 400 do 1000, te dva do sest mjesci zabrane i dva kaznena boda. Za prekrsaje kod kojih je izazvana saobracajna nezgoda uz pomenutu kolicinu alkohola, kazna ide od 1000 do 5000 te 6 mjeseci zabrane.

Od kaznenih bodova nikakve koristi, a ovdje kada je alkohol u pitanju, morali su jasno precizirat, kazna je 5000 za one koji izazovu nezgodu u alkoholisanom stanju, a oduzimanje vozacke stavit na minimalno dvije godine.

Da bi se ovakve situacije srezale na minimum, potrebno je vec kod polaganja vozackog detaljna procjena psihologa, te ponovni razgovor na nakon svaka tri "osvojena" boda.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 27 maj 2023, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 10:11

Meni se zadnjih godina auto počelo gaditi zbog ovih stvari.
Previše kockastih glava vozi auto kod nas.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 maj 2023, 10:15

FoSte95 je napisao/la:
27 maj 2023, 09:47
Yebo te ja kad negdje odem sa autom ne pijem ni somersby a ne pravi alkohol
Do 0.8 je mislim kazna petoba. Ja rizikujem :mrgreen: taksisti postali debelo bezobrazni.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 maj 2023, 10:15

Surreal je napisao/la:
27 maj 2023, 10:05
Djevojka ove godine zavrsila medicinski fakultet, toliko truda, skolovanja - da bi ti kretencina oduzela zivot, yebo li ti mercedes mrtve
:(
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 27 maj 2023, 10:46

veze to nema sa skupim autima,nego nedostatak respekta,obrazovanja i kucnog odgoja svih nas.
sve vise zivimo u nemoralnom drustvu gdje se cijene nemoralne stvari,tako da je postalo sasvim normlano izaci u grad napiti se i sjest u auto pa kuci,jer nikoga nije srah kazni kad svako ima nekog ,kriva je drzava ,sistem pa i mi sami,

i sve do jednom
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 maj 2023, 10:58

Yebo li vam alkohol majku da vam yebo.
Svakom vozaču koji ima kapi alkohola u sebi, uzeti vozacku na doživotno. Zovi Taxi kad piješ majku ti yebem šta vozis koji qrac.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 maj 2023, 10:58

donDondon je napisao/la:
27 maj 2023, 10:46
tako da je postalo sasvim normlano izaci u grad napiti se i sjest u auto pa kuci,jer nikoga nije srah kazni kad svako ima nekog ,kriva je drzava ,sistem pa i mi sami,

i sve do jednom
mislim da je ovog prije i vise bilo .. u Sa je zeznuto izbjeci zaustavljanje, policiji nema sta se prigovoriti, kazneni dio je problem ... polic. u Sa u gradu pogotovo petak/subota na svakih 100m zaustavit ce te 99% .. ovo gdje se desilo je dio pravca gdje papci znaju gariti nema ni 100m dole vec murija bude ...

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2023, 11:09

bob je napisao/la:
27 maj 2023, 10:58
donDondon je napisao/la:
tako da je postalo sasvim normlano izaci u grad napiti se i sjest u auto pa kuci,jer nikoga nije srah kazni kad svako ima nekog ,kriva je drzava ,sistem pa i mi sami,

i sve do jednom
mislim da je ovog prije i vise bilo .. u Sa je zeznuto izbjeci zaustavljanje, policiji nema sta se prigovoriti, kazneni dio je problem ... polic. u Sa u gradu pogotovo petak/subota na svakih 100m zaustavit ce te 99% .. ovo gdje se desilo je dio pravca gdje papci znaju gariti nema ni 100m dole vec murija bude ...
Ma jes malo sutra ja ne pamtim kad sam ih sreo kad se vracam iz izlaska... gaseri nastupaju a ovi bacaju chill po obliznjim pumpama. Jesu me jednom zaustavili kod Holiday Inna mislim prosle godine tad su bas redom zaustavljali al na moj odgovor na pitanje jesam li pio (nisam pio a i odgovorio sam da nisam) su samo odmahnuli rukom da nastavim dalje. Mogao sam znaci flasu popit isto bi bilo.

Saobracajna kultura je najveci problem, oduzimanje vozacke na minimalno godinu plus kazna da za nju mora dici kredit pa ces vidjet kako se obraca paznja na to. Voznja po pravilima u Sarajevu je za tzv. brude uvreda za zdrav razum, pa ti yebe od do kad se zaustavis na zuto jer eto nisi proletio da ne mora papak vracat u prvu yebo sve svoje. Jos ce pocet svirat i yebavat familije kad stanes na crveno.

Ovoj kretencini sto je ubio djevojku sudit kao ubistvo sa predumisljajem jer sigurno nije vozio 40-50 jer stigao bi da zakoci a vjerovatno je i telefon drzao u ruci pa nije ni vidio.

Uvesti radare na svakih 20 metara, naredali ih na autoputu a po gradu se snima brzi i zestoki.

Djevojci laka crna zemlja a porodici sabura.
Zadnja izmjena: Kaunas, dana/u 27 maj 2023, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 maj 2023, 11:11

jasmin10 je napisao/la:
Svakom vozaču koji ima kapi alkohola u sebi, uzeti vozacku na doživotno. Zovi Taxi kad piješ majku ti yebem šta vozis koji qrac.
100%

Za alkose koji sjednu za volan ne bi bilo loše javno linčovanje.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 maj 2023, 11:15

jasmin10 je napisao/la:
Mah popije i sjedne uz izgovor ma mogu ja to, nisam puno popio. Sve do jednom.

I policija i radari kod nas nemaju svrhu da urede sistem, da kontrolišu saobraćaj već samo da izmuzu što više para.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 maj 2023, 11:19

Koliko je imao promila? Zna li se?
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 maj 2023, 11:19, ukupno mijenjano 1 put.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 maj 2023, 11:19

Kaunas je napisao/la:
27 maj 2023, 11:09
bob je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

i sve do jednom
Ma jes malo sutra ja ne pamtim kad sam ih sreo kad se vracam iz izlaska... gaseri nastupaju a ovi bacaju chill po obliznjim pumpama. Jesu me jednom zaustavili kod Holiday Inna mislim prosle godine tad su bas redom zaustavljali al na moj odgovor na pitanje jesam li pio (nisam pio a i odgovorio sam da nisam) su samo odmahnuli rukom da nastavim dalje. Mogao sam znaci flasu popit isto bi bilo.

Saobracajna kultura je najveci problem, oduzimanje vozacke na minimalno godinu plus kazna da za nju mora dici kredit pa ces vidjet kako se obraca paznja na to. Voznja po pravilima u Sarajevu je za tzv. brude uvreda za zdrav razum, pa ti yebe od do kad se zaustavis na zuto jer eto nisi proletio da ne mora papak vracat u prvu yebo sve svoje. Jos ce pocet svirat i yebavat familije kad stanes na crveno.

Ovoj kretencini sto je ubio djevojku sudit kao ubistvo sa predumisljajem jer sigurno nije vozio 40-50 jer stigao bi da zakoci a vjerovatno je i telefon drzao u ruci pa nije ni vidio.

Uvesti radare na svakih 20 metara, naredali ih na autoputu a po gradu se snima brzi i zestoki.

Djevojci laka crna zemlja a porodici sabura.
kako ba redovni su u titovoj kod bbi uvijek budu kod parkuse, kod doma armije sve su to pravci kuda moras ici kod masinske se zastekaju .. kod waltera budu na semaforu oko 2,3 ..znaju biti i kod crkve na md ... ovaj dio je nekih 100,150 m gdje je pravac do semafora tj dva semafora u 50 m i gdje debili znaju se zafurati da prodju prvi garant od seknderije il alipasine skrenuo ..
Zadnja izmjena: bob, dana/u 27 maj 2023, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 maj 2023, 11:20

ASD je napisao/la:
27 maj 2023, 11:19
Koliko je imao promila? Zna li se?
navodno 1,6

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 maj 2023, 11:21

donDondon je napisao/la:
veze to nema sa skupim autima,nego nedostatak respekta,obrazovanja i kucnog odgoja svih nas.
sve vise zivimo u nemoralnom drustvu gdje se cijene nemoralne stvari,tako da je postalo sasvim normlano izaci u grad napiti se i sjest u auto pa kuci,jer nikoga nije srah kazni kad svako ima nekog ,kriva je drzava ,sistem pa i mi sami,

i sve do jednom
Normalno da je do mentaliteta, mi jos mentalno nismo dorasli skupom i udobnom autu, luksuzu, kvalitetnim telefonima itd. A time se vracamo godinama unazad, od kraja rata pa do danas, takav smo narod da sve gledamo s lahke strane, preko stele, uz zaobilazenje pravila... Nas narod klice nekom ko je banku opljackao, kae nek si majstore, svaka cast. Osudili svi lika sto je prijavio onog pljackasa banke u Visokom, kae sta se ti petljas. Postivanje pravila nam nije usadjeno u mentalitet nikako, tramvajsku kartu ne placa niko, svi podmicuju policiju umjesto da prihvate odgovornost za pocinjeno itd. I onda dolazimo do ovog, gdje lik zna da moze divljat autom kroz grad i skrolat instagram. Tome ga je naucio babo koji ima veze i poznanstva, policajac koji uzme mito, sudija koji pusti, politicar koji uhljebi familiju, komsija koji ne placa prevoz, sugradjanin koji nosi oruzje bez dozvole i svi to znaju a niko ne reaguje...

Za nas je diktatura, kandzija, 6 dozvoljenih auta, 10 dozvoljenih frizura, pet odjevnih kombinacija i tri kanala na TVu. Bolje nicim nismo zasluzili.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, AshburtonG, jasmin10, VensanKasel i 36 gostiju.