Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la kraljttbvb » 25 maj 2023, 14:47

Asteriks je napisao/la:
25 maj 2023, 11:14
Sa stanovista pogodjenih sektora, planirane nove granicne vrijednosti emisije tesko se mogu ispuniti.
Ne mogu ih ispuniti oni u EU, ali zato mi mozemo.

Ako mi ne vjerujes pitaj Surtec i žutu Neretvu :oops:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 maj 2023, 15:44

avenija je napisao/la:
25 maj 2023, 12:58
Maršale gdje si ? Jel istina da sindikat traži 40% povećanje plate? :bow:

Ako to uspiju izboriti ide prosječna plata u Zenici u rang Sarajeva :kafa:

Ko ih **** cigani, milijarde se obrću, desetine miliona eura godišnje iznose iz Zenice. Štrajk sve obustavi ili diži platu za još 40%.

Ako mozes u Luksemburgu, Belgiji, Njemačkoj plaćati 3000 eura u prosjeku mozes ga i u Zenici 750 eura prosječno. Kaže mi stari do penzije ću izaci na 2 milje :mrgreen:

Samo oštro.
Pa ja sad zaradim toliko prosječno. :mrgreen:
Ali opet gledam da napustim, nema u ovoj firmi selameta za svakog ko misli svojom glavom.

Ne traži 40% nego 20%.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 25 maj 2023, 16:16

kraljttbvb je napisao/la:
25 maj 2023, 14:47
Asteriks je napisao/la:
25 maj 2023, 11:14
Sa stanovista pogodjenih sektora, planirane nove granicne vrijednosti emisije tesko se mogu ispuniti.
Ne mogu ih ispuniti oni u EU, ali zato mi mozemo.

Ako mi ne vjerujes pitaj Surtec i žutu Neretvu :oops:
Sta kaze gazda, kako njegova firma radi propisno okolinskoj dozvoli i vodnoj saglasnosti, te kako sve uredno filtrira a otpadni mulj zbrinjava na profesionalan nacin. 🤧

Znaci problem otpadnih voda uz prisustvo teskih metala, a nekakva komisija da ispita slucaj formirana fol prije 5 godina.

Imas onaj izvjestaj EU Komisije za nasu zemlju iz prosle godine, pa onda postane jasno zasto ovakvi papci mogu sta oce. Po pitanju zastite okolisa, postoji milion rupa, neuskladjenosti itd. Evo isjecak pomenutog izvjestaja
Cjelodržavna strategija za upravljanje otpadom, posebno imajući u vidu kontekst cirkularne ekonomije, strategiju EU za plastiku i Direktivu o plastici za jednokratnu upotrebu, tek treba da se pripremi. Da bi se uskladila s Direktivom o deponijama, zemlja treba zatvoriti ili sanirati deponije koje ne ispunjavaju uslove. Potrebne su mjere za podizanje svijesti kako bi se smanjilo stvaranje otpada i promovisala ponovna upotreba i recikliranje. Nadalje, potrebno je usklađivanje s acquisem EU o kanalizacijskom mulju, baterijama, ambalaži, polihlorisanim bifenilima/polihlorisanim terfenilima i otpadnim vozilima.
Što se tiče kvalitete vode, zemlja nema dosljednu i usklađenu cjelodržavnu strategiju i održive investicijske planove za upravljanje vodama i upravljanje komunalnim otpadnim vodama. Još uvijek nedostaje dosljedna i usklađena strategija za cijelu zemlju i plan održivog ulaganja u upravljanje vodama i urbanim otpadnim vodama. I dalje je potrebno usvojiti posebne planove za provedbu acquisa EU koji se odnose na vodu za piće, komunalne otpadne vode i upravljanje rizikom od poplava.
A smooth sea never made a skilled sailor.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 maj 2023, 16:25

slika

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 maj 2023, 16:39

ASD je napisao/la:
25 maj 2023, 16:25
slika
Sjećaš li se ovog debila, smijali smo se jednom njemu ovdje, evo ga opet :rol:
slika
it's football day

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 25 maj 2023, 16:44

Poremecenost drustva kojem treba jedan zesci reset.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 maj 2023, 16:52

Baboon je napisao/la:
25 maj 2023, 16:39
ASD je napisao/la:
slika
slika
Nisu ljudi dobro shvatili, nije uhapšen što je Bošnjak i musliman već što je jedna obična lopovčina :rol:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 maj 2023, 17:19

Ako neko dobije sto maraka, da recimo na fb ili drugoj društvnoj mreži, objavi podršku Skaki ili sličnom crvu to bi doooonekle razumio.

Ali, ako neko to radi mufte, i zaista vjeruje u to što piše, onda smo u kanalu iz kojeg nikad nećemo izać'.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 25 maj 2023, 17:22

harden je napisao/la:
24 maj 2023, 11:19
Gledam ovog dedu sto se svadja sa ovim dzumasima sto parkiraju na trotoar... ima pravo, haman svaki put ne mozes proci ni cestom ni trotoarom, ako ides na dzumu nemas pravo da budes smece i ostavis auto gdje god jer ti je mrsko preci 100 metara pjesice.

Nisam nikad vidio da to policija kaznjava nazalost.
Idem u ovu džamiju (džamija Kralj Abdullah / Prinčeva džamija) redovno na džumu i stvarno je ogroman problem parking. Imaju dva srednje-veličine parkinga iza džamije koja se popune bukvalno svaki centimetar toliko da se do ulaza parkira, pa se poslije polako izlazi dok izađu ovi prvo što su zadnji došli. Prekoputa na stupinama fakat nema mjesta, jer je trenutno na stupinama (pogotovo noći) (naročito vikendom i u ljetnim periodima) kolaps na cesti. Previše zgrada se napravilo i ima previše kafića/izlaznih mjesta (u hotelu) da stvarno se nema gdje parkirat i svijet najčešće parkira u jednoj traci, čak i oni koji žive na Stupinama u nekoj zgradi, parking naći je nemoguća misija.

Policija redovno kažnjava ove parkirane na trotoaru ispred džamije koji se proteže sve do Gazprom benzinske pumpe dole (ta odluka je donesena da se počnju kažnjavati prije 7-8 mjeseci, do tada nisu), znam jer mi je drug u toj stanici i tako mi je rečeno da im je naređeno. Međutim, onaj snimak gdje dedo razbija ono na trotoaru je prekoputa džamije na trotoaru odma uz benzinsku Hifa (taj trotoar je cca 10m dug) i čini mi se da tu jednostavno "zaborave" pisati kazne uglavnom, ne može svakako više od 3 auta stati.

Niste vi vidjeli kakav kolaps bude za Bajram tek kad se dolazi na namaz, ili recimo za 27. noć. Svako od vas ko kaže ovdje parkiraj kilometar-dva-pet od džamije pa idi na namaz, jednostavno, nemoguće je da vam odma kažem. Nema se gdje parkirat, ni na Stupinama, ni na Sjenjaku, ni dole kod Murex zgrade, bukvalno nigdje.

Predprošli Bajram su ljudi parkirali u dvije trake na magistrali sve do Murex zgrade dole, jer je sve apsolutno bilo popunjeno i ostavljena je eto samo jedna traka za saobraćaj.

Oni koji parkiraju na trotoaru uz džamiju budu kažnjeni i treba da budu kažnjeni. To opet ne daje nikom za pravo da tebi tvoju pokretnu imovinu lupa štapom, ispara ključevima i sl.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 maj 2023, 18:30

Baboon je napisao/la:
25 maj 2023, 16:39
ASD je napisao/la:
slika
slika
Da, da, navratim malo na profil. smijem se retardiranosti.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 maj 2023, 18:40

baboedindzeko09 je napisao/la:
25 maj 2023, 17:22
harden je napisao/la:
Gledam ovog dedu sto se svadja sa ovim dzumasima sto parkiraju na trotoar... ima pravo, haman svaki put ne mozes proci ni cestom ni trotoarom, ako ides na dzumu nemas pravo da budes smece i ostavis auto gdje god jer ti je mrsko preci 100 metara pjesice.

Idem u ovu džamiju (džamija Kralj Abdullah / Prinčeva džamija) redovno na džumu i stvarno je ogroman problem parking. Imaju dva srednje-veličine parkinga iza džamije koja se popune bukvalno svaki centimetar toliko da se do ulaza parkira, pa se poslije polako izlazi dok izađu ovi prvo što su zadnji došli. Prekoputa na stupinama fakat nema mjesta, jer je trenutno na stupinama (pogotovo noći) (naročito vikendom i u ljetnim periodima) kolaps na cesti. Previše zgrada se napravilo i ima previše kafića/izlaznih mjesta (u hotelu) da stvarno se nema gdje parkirat i svijet najčešće parkira u jednoj traci, čak i oni koji žive na Stupinama u nekoj zgradi, parking naći je nemoguća misija.

Policija redovno kažnjava ove parkirane na trotoaru ispred džamije koji se proteže sve do Gazprom benzinske pumpe dole (ta odluka je donesena da se počnju kažnjavati prije 7-8 mjeseci, do tada nisu), znam jer mi je drug u toj stanici i tako mi je rečeno da im je naređeno. Međutim, onaj snimak gdje dedo razbija ono na trotoaru je prekoputa džamije na trotoaru odma uz benzinsku Hifa (taj trotoar je cca 10m dug) i čini mi se da tu jednostavno "zaborave" pisati kazne uglavnom, ne može svakako više od 3 auta stati.

Niste vi vidjeli kakav kolaps bude za Bajram tek kad se dolazi na namaz, ili recimo za 27. noć. Svako od vas ko kaže ovdje parkiraj kilometar-dva-pet od džamije pa idi na namaz, jednostavno, nemoguće je da vam odma kažem. Nema se gdje parkirat, ni na Stupinama, ni na Sjenjaku, ni dole kod Murex zgrade, bukvalno nigdje.

Predprošli Bajram su ljudi parkirali u dvije trake na magistrali sve do Murex zgrade dole, jer je sve apsolutno bilo popunjeno i ostavljena je eto samo jedna traka za saobraćaj.

Oni koji parkiraju na trotoaru uz džamiju budu kažnjeni i treba da budu kažnjeni. To opet ne daje nikom za pravo da tebi tvoju pokretnu imovinu lupa štapom, ispara ključevima i sl.
Mašallah, fino ima muslimana u Sarajevu, Cudi me da ste izglasali ovu **** vlast

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 maj 2023, 18:47

nerkolfc je napisao/la:
25 maj 2023, 18:40
baboedindzeko09 je napisao/la:
25 maj 2023, 17:22
harden je napisao/la:

Mašallah, fino ima muslimana u Sarajevu, Cudi me da ste izglasali ovu **** vlast
To je Tuzla

Princeva dzamija je kod buvljaka, prelijepa dzamija jedna od najljepsih sto sam u zivotu vidio

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 maj 2023, 18:48

Ja cijelo vrijeme kontam da se sve desava u Sarajevu. I Tuzla se pocela znaci zeleniti dobro

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 25 maj 2023, 18:59

Japan :bow:

Donirali danas 37 Toyota Land Cruisera različitim policijskim agencijama u BiH.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 25 maj 2023, 19:05

nerkolfc je napisao/la:
25 maj 2023, 18:48
Ja cijelo vrijeme kontam da se sve desava u Sarajevu. I Tuzla se pocela znaci zeleniti dobro
I za mene je to apsurd , tuzla je uvijek bila bastion crvenih kmera, a sarajevo važilo za relativno islamskiji grad. Sad kontra stvar čudno
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 maj 2023, 19:13

RollMan je napisao/la:
25 maj 2023, 19:05
nerkolfc je napisao/la:
25 maj 2023, 18:48
I za mene je to apsurd , tuzla je uvijek bila bastion crvenih kmera, a sarajevo važilo za relativno islamskiji grad. Sad kontra stvar čudno
Mora da ima ovih daija iz KSA u blizini

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 25 maj 2023, 19:16

Marsal je napisao/la:
25 maj 2023, 18:59

Kod nas u Mostaru su buseve donirali kada sam ja bio srednja skola. Vise od 20 buseva cini mi se. Neki se jos uvijek voze, znaci ima vise od 15 godina od tada.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 25 maj 2023, 19:22

RacioEmocionalan je napisao/la:
25 maj 2023, 19:16
Marsal je napisao/la:

Kod nas u Mostaru su buseve donirali kada sam ja bio srednja skola. Vise od 20 buseva cini mi se. Neki se jos uvijek voze, znaci ima vise od 15 godina od tada.
Sad je u mostaru mjesavina tih japanskih i novih sto je Split donirao, japanci su mamica

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 maj 2023, 19:27

Marsal je napisao/la:

Nesto vas voli Japan, mora da je zbog Ivice Osima :)

Tramvaje, trolejbuse su isto donirali ako se ne varam

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 25 maj 2023, 19:33

Sve što je Japan donirao od vozila gradskog saobraćaja je bila prva liga i ubjedljivo najbolje do ovih sad Štetinih trola.

Mada ruku na srce i tramvaji iz Nizozemske (ako se ne varam, @Robust možda zna bolje) su isto top.

Turske žute konzerve ubjedljivo najveće smeće iz prizme putnika, vozači ih hvale.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.