Isto kao i wannabe bosanski liberali. Ako ih kritikujes, automatski si SDA.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
SDA bagra sad oka ne može sklopiti, sad samo rade telefoni, zovu, pitaju jesu li na spisku, a znaju da će svi doći na red.
Najvažniji momenat ove 2023. godine će biti drugostepena presuda Fadilu Novaliću i ekipi. Tada ćemo sve znati, je li sve ovo samo zamajavanje javnosti ili se napokon radi ozbiljan posao. Ako Novalić, Solak i Hodžić odu u zatvor, ništa više neće biti isto.
Vrlo brzo bi trebalo krenuti procesuiranje bivših direktora javnih preduzeća, tu su se čuda činila i pokradene su milijarde maraka.
Najvažniji momenat ove 2023. godine će biti drugostepena presuda Fadilu Novaliću i ekipi. Tada ćemo sve znati, je li sve ovo samo zamajavanje javnosti ili se napokon radi ozbiljan posao. Ako Novalić, Solak i Hodžić odu u zatvor, ništa više neće biti isto.
Vrlo brzo bi trebalo krenuti procesuiranje bivših direktora javnih preduzeća, tu su se čuda činila i pokradene su milijarde maraka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Svaka mahala ima džamiju. Ne mora se otići u Prinčevu na džumu, nego odeš i prošetaš u najbližu. Džuma je džuma, ne vrijedi više u jednoj džamiji u odnosu na neku drugu.Bundesliga je napisao/la: ↑24 maj 2023, 16:25Policija ne kažnjava te što parkiraju po trotoarima jer ljudi nemaju gdje auta ostaviti, nećemo se lagati nema dovoljno parkinga da primi sva ta auta pa ljudi ostavljaju gdje stignu. I meni ne smeta lično i mogu istrpiti tih sat vremena. Razumijem djeda, ali razumijem i te ljude. Malo tolerancije na obe strane nije na odmet.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- ASD
- Kontakt:
Hadžiefendić je bio ustaša.tuzlak1987 je napisao/la: ↑24 maj 2023, 18:50U Tuzlanskom kraju su cetnici i partizani zajednicki djelovali do februara 1942. Recimo zajedno su napali Koraj i pobili par stotina staraca, zena i maloljetnika.
Kasnije zakuhali i cetnici im napadnu stab u Vukosavcima i pobiju ih sve gotovo.
Danas ovi sto su napadali Koraj i ostala sela kao Fadil Jahic, Ivan Markovic, Albin Herljevic, Mustafa Mujbegovic, Rosa Hadzivukovic imaju ulice, kipove i imena naselja u Tuzli.
U konacnici Tuzla je bila nebranjena i Hadziefendic je cuvao Tuzlu od upada cetnika. A on je danas najomrazeniji lik u pricama Tuzlaka. A Pasaga Mandzic je otrovan jer je trazio da se preispita djelovanje partizana u TZ kraju.
- Marsal
- Kontakt:
SDA izgubila javna preduzeća, a on još nije uhljebio se.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Vrijedi
Po pravilu dzumu bi trebali drzati na jednom mjestu ili dzamiji i da je drzi halifa odnosno predsjednik
Zato se klanja i podne (pojedinacno) poslije dzume, za svaki slucaj.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Da je tako, onda bi Jablanica najvise stradala u ratu, a ona cijeli rat bila slobodna teritorija. Inace nema manjeg grada u BiH, a da ima vise komunista.
Glupa ti je prica, jer ko god da je bio u Zvorniku, Bijeljini i ostalim pogranicnim gradovima, najvise bi stradao, jer su bili najblize granici sa agresorom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Tako je, logicnokraljttbvb je napisao/la: ↑24 maj 2023, 19:55Da je tako, onda bi Jablanica najvise stradala u ratu, a ona cijeli rat bila slobodna teritorija. Inace nema manjeg grada u BiH, a da ima vise komunista.
Glupa ti je prica, jer ko god da je bio u Zvorniku, Bijeljini i ostalim pogranicnim gradovima, najvise bi stradao, jer su bili najblize granici sa agresorom...
Samo mi je za Zvornik cudno da su brzo pali (18 dana cini mi se), jer su imsli 80k stanovnika prije rata od toga najmanje 50k Bosnjaka, a Kalesija im bila iza ledja, znaci nisu mogli upast u okruzenje, jedino da su ih udarali i iz Malog Zvornika sto je vec Srbija (preko Drine), vrlo moguce
- ASD
- Kontakt:
Naši su ga predali.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:01Tako je, logicnokraljttbvb je napisao/la: ↑24 maj 2023, 19:55Da je tako, onda bi Jablanica najvise stradala u ratu, a ona cijeli rat bila slobodna teritorija. Inace nema manjeg grada u BiH, a da ima vise komunista.
Samo mi je za Zvornik cudno da su brzo pali (18 dana cini mi se), jer su imsli 80k stanovnika prije rata od toga najmanje 50k Bosnjaka, a Kalesija im bila iza ledja, znaci nisu mogli upast u okruzenje, jedino da su ih udarali i iz Malog Zvornika sto je vec Srbija (preko Drine), vrlo moguce
Iz TK su htjeli da ga brane, ali je iz Sarajeva donešena odluka da se ne ide. Čak znam da su neki i uhapšeni bili jer su se protivili tome.
Adolfovi apologetici misle da ne bi zavrsili ko poljaci, rusi i zidovi.
RKU i NDH su privremeno rjesenje kroz kolaboraciju a generalplan ost bi se prosirio i juzno. To je i pticama na grani jasno
Koliko god period komunizma bio los, to je neuporedivo sa Istrebljenjem jel.
RKU i NDH su privremeno rjesenje kroz kolaboraciju a generalplan ost bi se prosirio i juzno. To je i pticama na grani jasno
Koliko god period komunizma bio los, to je neuporedivo sa Istrebljenjem jel.
Zadnja izmjena: AjsKjub, dana/u 24 maj 2023, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- Centre forward
- Kontakt:
Za ove momčiće što pljuju po svemu, Jugoslavija NIKAD nije bila komunistička zemlja, u pravom smislu te riječi. Široka tema o kojoj bi se moglo heftu, ali informacija koju bi treb'o svako da zna
Meni su fascinantni Srbi, čak i Beogradjani koji pljuju po Titu i socijalizmu a on(i) su Beograd učinili svjetskim gradom. Do njih je bio malo veće selo. Vratio se on u staro stanje, ostao je samo beton u brutalističkom stilu.
Dječurlija po BG nose majice "Četnici Sever". Pa, ima li dalje ?
Meni su fascinantni Srbi, čak i Beogradjani koji pljuju po Titu i socijalizmu a on(i) su Beograd učinili svjetskim gradom. Do njih je bio malo veće selo. Vratio se on u staro stanje, ostao je samo beton u brutalističkom stilu.
Dječurlija po BG nose majice "Četnici Sever". Pa, ima li dalje ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Cuj to, nauci nesto covjek svaki dan. Ono se moglo odbranit, jer tenkovi i to moze doci samo iz jednog pravca (Vlasenice), iza ledja Kalesija, s lijeve strane Mali Zvornik, odatle su ih mogli grantirati, ali ne mogu preci, 2 mosta imaju, oba su mogli srusiti. Cudno svakakoASD je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:04Naši su ga predali.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:01Tako je, logicnokraljttbvb je napisao/la: ↑24 maj 2023, 19:55
Da je tako, onda bi Jablanica najvise stradala u ratu, a ona cijeli rat bila slobodna teritorija. Inace nema manjeg grada u BiH, a da ima vise komunista.
Iz TK su htjeli da ga brane, ali je iz Sarajeva donešena odluka da se ne ide. Čak znam da su neki i uhapšeni bili jer su se protivili tome.
- ASD
- Kontakt:
Pa stoji da nije bilo pokreta otpora u gradu. Ali je većina smatrala iz TK-a da ga mogu sačuvati/osvojiti tada. Znam da je delegacija iz Banovića išla tada, zajedno sa delegacijama drugih opština. Ali gledajući u dugom roku. Možda bi kasnije i pao.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:30Cuj to, nauci nesto covjek svaki dan. Ono se moglo odbranit, jer tenkovi i to moze doci samo iz jednog pravca (Vlasenice), iza ledja Kalesija, s lijeve strane Mali Zvornik, odatle su ih mogli grantirati, ali ne mogu preci, 2 mosta imaju, oba su mogli srusiti. Cudno svakakoASD je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:04Naši su ga predali.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:01
Tako je, logicno
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Treba mi pomoć od nekoga ko je završio medicinu, u pitanju je maksilofacijalna hirurgija.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- VensanKasel
- Kontakt:
Ima li iko ime i prezime ovog što snima ?harden je napisao/la: ↑24 maj 2023, 15:13VensanKasel je napisao/la: ↑24 maj 2023, 15:06O čemu se radi ?harden je napisao/la: ↑24 maj 2023, 11:19Gledam ovog dedu sto se svadja sa ovim dzumasima sto parkiraju na trotoar... ima pravo, haman svaki put ne mozes proci ni cestom ni trotoarom, ako ides na dzumu nemas pravo da budes smece i ostavis auto gdje god jer ti je mrsko preci 100 metara pjesice.
Nisam nikad vidio da to policija kaznjava nazalost.
Parkirao na trotoar i kaže može se proći , još dedi kaže da je bezobrazan
Papčina na kvadrat
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Pogledaj kartu ako već nisi tu boravio. 30 KM do Kalesije ili ti do linije razdvajanja Memići. Sjeverno sve do sremska Rače njihovo, južno i jugoistočno , dakle Bratunac i Vlasenica sve pod njihovom čizmom. Ne znam ni što ovo pišem, pogotovo tebi, ali nisam izdržao na još jednu glupost.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:30Cuj to, nauci nesto covjek svaki dan. Ono se moglo odbranit, jer tenkovi i to moze doci samo iz jednog pravca (Vlasenice), iza ledja Kalesija, s lijeve strane Mali Zvornik, odatle su ih mogli grantirati, ali ne mogu preci, 2 mosta imaju, oba su mogli srusiti. Cudno svakakoASD je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:04Naši su ga predali.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:01
Tako je, logicno
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Ma prolazio sam milion puta preko Kalesije, pa stanem u Zvornik na pice u onaj hotel gdje pogino Risto Djogo (zaboravio sam kako se zvao). Pa povukli su se valjda u Kalesiju, zato sam i rekao da je Kalesija bila iza ledja (cim su se mogli povuci). A gore Vlasenica, odatle je jedino i mogla doci logistika, iz pravca Divica (jel se ono tako zove) ili je moglo i sa one strane stadiona? Tamo nisam zalazio, mada sumnjam. Ne znam sto si neurozan, nije frka, kazes nije tako ovako je i to je to.armando je napisao/la: ↑24 maj 2023, 21:58Pogledaj kartu ako već nisi tu boravio. 30 KM do Kalesije ili ti do linije razdvajanja Memići. Sjeverno sve do sremska Rače njihovo, južno i jugoistočno , dakle Bratunac i Vlasenica sve pod njihovom čizmom. Ne znam ni što ovo pišem, pogotovo tebi, ali nisam izdržao na još jednu glupost.alemsa je napisao/la: ↑24 maj 2023, 20:30Cuj to, nauci nesto covjek svaki dan. Ono se moglo odbranit, jer tenkovi i to moze doci samo iz jednog pravca (Vlasenice), iza ledja Kalesija, s lijeve strane Mali Zvornik, odatle su ih mogli grantirati, ali ne mogu preci, 2 mosta imaju, oba su mogli srusiti. Cudno svakako
Samo ću jedno reći i završiti priču na ovu temu.
Pomoć, logistika i četničke armade su krenule iz pravca Bijeljine koja je prije njih pala. Bijeljina - Zvornik 55 kilometara i niz magistralu samo tri naselja sa muslimanskim življem. Možeš zamisliti tog juriša.
Negdje su morali izaći, Kalesija najbliža. Izašli su iz Bijeljine i Janje svi u Tuzlu a ni ona nije toliko blizu niti do Tuzle imaš i jedno muslimansko naselje ili selo. Uz magistralni put, tu ne računam herojski Teočak koji je ipak udaljen par kilometara na brdu.
Pomoć, logistika i četničke armade su krenule iz pravca Bijeljine koja je prije njih pala. Bijeljina - Zvornik 55 kilometara i niz magistralu samo tri naselja sa muslimanskim življem. Možeš zamisliti tog juriša.
Negdje su morali izaći, Kalesija najbliža. Izašli su iz Bijeljine i Janje svi u Tuzlu a ni ona nije toliko blizu niti do Tuzle imaš i jedno muslimansko naselje ili selo. Uz magistralni put, tu ne računam herojski Teočak koji je ipak udaljen par kilometara na brdu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.