FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 23 maj 2023, 13:31

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
23 maj 2023, 13:26
FCUM je napisao/la:
23 maj 2023, 13:24
ukinuse nam dzabne karte :(
ko prenosi :think:
ajla i mirva live
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 maj 2023, 13:33

Ma na kraju balade, ne treba se nervirati i nekome nešto crtati. Neka ostane Mirza što se mene tiče. Jedva čekam da vidim komentare kad nas neko mlatne u Evropi, te kad naredne sezone budemo opet promijenili trenera nakon par kola. Treba se samo zadovoljiti mrtvom ligom, gdje te jednu pokrade, jednu ti vrati i sve u krug. Ko ebe Evropu i neki iskorak, bitno je da se dobije neki Široki i slavi plasman u Evropu kao da je ne znam ti šta.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 23 maj 2023, 13:35

GalileoGalilei je napisao/la:
23 maj 2023, 13:33
Ma na kraju balade, ne treba se nervirati i nekome nešto crtati. Neka ostane Mirza što se mene tiče. Jedva čekam da vidim komentare kad nas neko mlatne u Evropi, te kad naredne sezone budemo opet promijenili trenera nakon par kola. Treba se samo zadovoljiti mrtvom ligom, gdje te jednu pokrade, jednu ti vrati i sve u krug. Ko ebe Evropu i neki iskorak, bitno je da se dobije neki Široki i slavi plasman u Evropu kao da je ne znam ti šta.
To je to ne kontaju da je ovom vrh 2-3 mjesto. Vidi što se žale po komentarina što petaka moraju dati :bow: :clap:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 23 maj 2023, 13:54

Ono slavi treće mjesto u raspadu od lige.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 23 maj 2023, 14:28

slika

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 23 maj 2023, 14:32

JavierBosnia je napisao/la:
23 maj 2023, 12:46
FK Sarajevo za sutra je najavio vanrednu press-konferenciju sa početkom u 10:00 sati.

Kako su naveli iz kluba, povod press-konferencije je potpisivanje ugovora o saradanji sa novim partnerom kluba.
:ljepota: :ljepota: :ljepota:
90!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 maj 2023, 14:38

Ovi diverzanti sa zlatnim ljiljanima nek otvore temu koje branio SARAJEVO..

Enver Sehovic
Safet zajko

Rodjene sarajlije

Treba se vec pocet sklapat mozaik, nadam se da cemo do petka dobit sporskog direktora, a posle zadnjeg kola i novog trenera..

Nemozemo nista vise od Mirze izvuc, fala mu na ovom sto je uradio, ovo je sigurno malo ocistilo obraz njemu a takodje dokazao je da moze radit u pl bh. Sigurno velez kita city zeljo i tako ta stednja klasa klubova ce ga angazovat..

Nesmijemo uradit ono sto smo sa Dzenanom uscuplicem uradili..

Drugo mirza ima taj teret sa hordama..

Dovest trenera i HNL, Zekica naprimjer, a prije dolaska raskinuti sa 4-5 igraca vrsajevic tomasevic, dizdarevic salcin, trako, i dat mu da moze dovest maksumalno 3 igraca..

Nesmijemo Dala prodat ispod 1,5 m€, jer trebamo i dusevnu bol navijaca racunat u osteti koliko je fulo i los bio koliko ga je klub trpio a i babo je imidz kluba dosta popiso

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 23 maj 2023, 14:41

tema premierliga gledam 10 postova o Starom mostu,udjem na temu fk Sarajevo o nekim brigadama,da nas Bog sacuva ovako dzuture
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 23 maj 2023, 15:50

Aduka87 je napisao/la:
23 maj 2023, 13:31
Olimpija ponudila 400k eura i 20% procenat za Dala.
700k eura i 25% može
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 23 maj 2023, 15:58

Benkara21 je napisao/la:
23 maj 2023, 15:50
Aduka87 je napisao/la:
700k eura i 25% može
sve ispod je sramota
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 23 maj 2023, 16:08

Antikloc je napisao/la:
23 maj 2023, 12:48
VenamaHrabrih je napisao/la:
23 maj 2023, 11:05
Antikloc je napisao/la:
23 maj 2023, 08:06

U proslom Vasem postu sam izvadio iz konteksta jednu notornu glupost i laz ,koju ste izjavili i potpuno je demantovao i demontirao.
A isto cinim i sa ovim postom.
Kazete skroman ucinak 20 godisnjaka ! :urnebes:
Mozda. Na nekom svjetskom nivou No ,u Juznih Slavena ,ovo je najbolji ucinak,najbolja prvenstvena statistika igraca njegove dobi. Nema niko bolji,barem statisticki.
Treba biti sposoban priznati kada se pogrijesi,kada se lose procijeni. I ja sam frustriran losim rezultatima Sarajeva i krizom,poslije niza od tri neuspjeha -Zrinjski .zeljeznicar Velez izjavio glupost da je mali Dal prosjek. Posuo sam se pepelom,izvinio,ispravio. Shvatio tacnost one Cirine-Kada se puno prica,svasta se kaze.
Isto sam glupost izjavio za Oliveiru. Da je mijanmarski Brazilac,da je los,da je davao golove u Zalgirisu,zbog lakoce litvanske lige.
Kao sto sam rekao,bio sam frustriran krizom Sarajeva i neizglednoscu situacije u kojoj smo bili. Rekao glupost,pogrijesio. Ispravljam se- Oliviera je top napadac,veliko pojacanje. Izvinjavam se njemu,njegovom timu i njegovoj Gospodji Mami ! :mrgreen:
Maloprije sam pisao o načinu razmišljanja...
"O, ta uska varoš,
O, ti uski ljudi.
O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,
O, te šuplje glave,
O, te šuplje grudi,
O, ta svakidašnja glupa perspektiva..." AG Matoš.

Posljedično prednjem, najbolje je osnovati neku južnoslovensku ligu i biti najbolji u istoj. Pogotovo uzevši u obzir činjenicu da je fudbal globalna pojava. Mjenjajte perspektivu, gospodine. Jer, sutra ćete igrati kantonalnu ligu, biti najbolji u istoj i biti prezadovoljni istom.

Otkrit ću Vam tajnu: Fudbal je kolektivni sport i nema manje cažnih i više važnih. U timu su svi podjednako važni, bez razlike. Drugo; Fudbal igra onaj koji nema loptu, a ne onaj koji ima.
Ugodan dan želim.
Sto bi mi Sarajlije rekli : Pusti suplju,ba ! :mrgreen:
Ili onako nesarajevski : Tvoja logoreja ne ostavlja nikakav utisak na mene. U stvari ostavlja,extremno negativan utisak.
Daj IME ,daj IME !
Igraca od 21 godine u ligama i zemljama ex Jugoslavije ko ima bolju statistiku od naseg Dala ??
Ako ne nadjes ime,bilo bi lijep da se izvines. Naravno ne meni,nego nasem djetetu Dalu. Po kojem inace bjesomucno i neograniceno pljujes !
Tipičan sindrom osobe koja vadi iz konteksta, jer zapravo ne razumije napisano i želi svesti diskusiju na sebi razumljiv nivo.
Pokušaj sa: "Širi širi vezeni peškiri..."
Nemanja Bilbija; godinama najbolji igrač i strijelac lige, nije se mogao izboriti za minutažu u RNK Split. Onda se potucao po nekim korejskim, ili već kojim ligama, te se na kraju vratio u BiH gdje je najbolji.
Wagner iz Širokog; sa 37/8 godina proglašen najboljim igračem lige. Nisam siguran, najveći doseg peti nivo brazilske lige.
Mathias Fanimo; osmi razred engleskog fudbala. Ne znam da li uopšte igra u nekom prosječnom hrvatskom ligašu. Što bi rekli pojedini forumaši: "Pišao se po ovoj ligi."
Benjamin Tatar; najbolji strijelac 2. hrvatske lige. Ovdje mu niko nije ništa mogao... itd itd.
Ako je u tom i takvom okruženju Dal najbolji, odma' ću mu se izvinim (ne "izvinEm" kako ti navodiš, jer to nije gimnastička vježba, nego riječ).
Ponovit ću; ako je tebi ovaj prnjavor mjera za izvrsnost, neka je, meni nije.
Ne znam hoćeš li razumjeti, ali pokušat ću ti dočarat': KK Bosna je bila šampion Europe. Danas ne znam da li igra drugu ABA ligu, ako tako nešto postoji. Zamisli sad nekog košarkaškog Varešanovića koji je, uslovno rečeno najbolji u toj Bosni i onda se upitaš kao onaj Makov vrli pitac neki; ko ima u Europi bolju statistiku od Varešanovića u KK Bosni koja igra drugu ligu?
Ili ti možda nije jasno kako neko sa jednom zlatnom medaljom može biti uspješniji od nekog sa stotinu bronzanih?
Ili, pak, kako je veći doseg osmina finala Kupa Prvaka veće postignuće od polufinala Kupa UEFA?
Postoje kriteriji i razredi. Ja pričam o fakultetu, a ti pričaš o prvačićima. Da bi upoređivao Dala, ili bilo koga, neophodno je ustanoviti isti kriterij za sve. Bolji je najgori 21-godišnjak iz najbolje lige, nego najbolji 21-godišnjak iz najgore lige. Kad budu, barem južnoslovenske lige istog nivoa i istog kriterija, onda ćemo o nečijoj statistici.
Kako se zove ona hablećina što je u mijanmarskoj ligi dao 100 golova, a ovdje nije znao na koju stranu napada? Je l' im'o neko bolju statistiku na svijetu?
Nadam se da ti je sad malo bistrije.
Ne bih više na ovu temu, ako nemaš ništa protiv. Misli šta hoćeš i kako hoćeš, vrijeme je najbolji sudija.
Uzdravlje.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 maj 2023, 16:09

23 maj 2023, 15:58
Benkara21 je napisao/la:
Aduka87 je napisao/la:
700k eura i 25% može
sve ispod je sramota
900 k€ i 20% nemozes djokanovica poredit sa dalom, jer ovaj igra naj skuplju poziciju dok djokanovic naj jeftiniju, ovaj u cv ima nk pale ovaj dinamo i liverpool

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 23 maj 2023, 16:10

Pitar6785 je napisao/la:
23 maj 2023, 14:38

Enver Sehovic
Safet zajko

Rodjene sarajlije

Treba se vec pocet sklapat mozaik, nadam se da cemo do petka dobit sporskog direktora, a posle zadnjeg kola i novog trenera..

Nemozemo nista vise od Mirze izvuc, fala mu na ovom sto je uradio, ovo je sigurno malo ocistilo obraz njemu a takodje dokazao je da moze radit u pl bh. Sigurno velez kita city zeljo i tako ta stednja klasa klubova ce ga angazovat..

Dovest trenera i HNL, Zekica naprimjer, a prije dolaska raskinuti sa 4-5 igraca vrsajevic tomasevic, dizdarevic salcin, trako, i dat mu da moze dovest maksumalno 3 igraca..

Nesmijemo Dala prodat ispod 1,5 m€, jer trebamo i dusevnu bol navijaca racunat u osteti koliko je fulo i los bio koliko ga je klub trpio a i babo je imidz kluba dosta popiso
Nema sta, sa svim se slazem... samo izostavi Traku,citao si sigurno. Dobro raja kaze, 19 mu je i mozemo tek vidjet za sezonu eventualno dvije mozemo li sta izvuci od njega...
Sa koliko ono Numan ode, 21/22?

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 23 maj 2023, 16:13

Ahmoveliki je napisao/la:
23 maj 2023, 16:10
Pitar6785 je napisao/la:

Enver Sehovic
Safet zajko

Rodjene sarajlije

Nema sta, sa svim se slazem... samo izostavi Traku,citao si sigurno. Dobro raja kaze, 19 mu je i mozemo tek vidjet za sezonu eventualno dvije mozemo li sta izvuci od njega...
Meni je i dan danas misterija kako su prevarili one Belgijance da uzmu Kurdića i još nam plate. Trako je Maldini za Kurdića

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 23 maj 2023, 16:16

Pitar6785 je napisao/la:
23 maj 2023, 16:09
23 maj 2023, 15:58
Benkara21 je napisao/la:

700k eura i 25% može
sve ispod je sramota
900 k€ i 20% nemozes djokanovica poredit sa dalom, jer ovaj igra naj skuplju poziciju dok djokanovic naj jeftiniju, ovaj u cv ima nk pale ovaj dinamo i liverpool
slazem se s tobom.
pitara je napisao/la:
23 maj 2023, 16:13

Ahmoveliki je napisao/la:
23 maj 2023, 16:10
Pitar6785 je napisao/la:

Enver Sehovic
Safet zajko

Rodjene sarajlije

Meni je i dan danas misterija kako su prevarili one Belgijance da uzmu Kurdića i još nam plate. Trako je Maldini za Kurdića

:rol: i ta ima mjesta
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 23 maj 2023, 16:18

Kad Mirza aBd prodje 2-3 pretkolo, bit ce prica opet "vidjet cete kad uveze dva tri losa rezultata" i sve tako u krug dok se u jednom momentu ne potrefe rezz koji vama odgovaraju.

Pa bolan, vi ste prvi halali evropu jer je mirza dosao. Vi ste zivotom bili ubjedjeni da evropa nece biti na Kosevu. Zato ste i pohitili sa transparentom. Sad vi isti pokusavate osporiti rezultat koji je realno korektan, ako nista da se kaze "Bravo Mirza".

Sve vam je "vidjet cete vi nekad tamo kad se nesta desi" 😂😂

Tuzno, jadno, bolesno.
Zadnja izmjena: ExchangeOffice, dana/u 23 maj 2023, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 23 maj 2023, 16:18

Na prvu pomislih ušao greškom na chat

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 23 maj 2023, 16:20

Prihvatiti hitno tih 400k dok se Dal nije vratio u prepoznatljivu formu.
Bahati, bahati Željkan!
1946

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 23 maj 2023, 16:21

Zeko87 je napisao/la:
23 maj 2023, 10:11
Jeste mi na vrh glave ove priče kako se čeka trener sa vizijom i filozofijom ala Jakirević, pa će svi navijači stati iza njega i podržati dok nas ne digne na nivo Zrinjskog bla, bla... Kritična masa, tj navijači FKS bi tjerali nakon par loših utakmica i Pepa Gvardiolu, odmah bi dobio neki adekvatan nadimak tipa Ćelava Ubleha i prizivao se Ušćuplić do kraja sezone, da bi nas na početku slj preuzeo "pravi"trener sa vizijom, a ne neka španska varalica.

Što se mene tiče Mirzi novi ugovor na godinu dana, zacrtati mu ciljeve za narednu sezonu i nakon toga donijeti novu odluku. Zaslužio je, jer je ove ciljeve ispunio.

Upravo to, ko ti garantuje da ćeš se prošetati ligom i da Jakirevica sutra dovedeš. Milion faktora tu ima a takavi treneri koštaju $$$
Svi se slažemo da su vece šanse sa trenerom koji ima iskustva i uspjeha ali opet dosta zavisi u kakvu sredinu taj trener dolazi, Itd.
Pa fkn Jakirevic se odrekao Vrančića a mi ga ugostili kao najveće poslijeratno pojačanje…

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 23 maj 2023, 16:24

Vrančiću nek Ayla odradi šta on hoće samo nek ostane
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.