AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 21 maj 2023, 18:13

Ma ne treba kontra, pricamo o Ketelaru covjek gura De Brujnea, kao da moraju imati istu sudbinu. Glupo je i raspravljati na tu temu :D
Ja mu sudim na osnovu onog sto pokazuje u Milanu, a ne sta je bio u Brizu ili sta bi mogao postati.
In 2023, only Kevin De Bruyne (seven) has provided more assists than Brahim Díaz (six) in Europe’s top-five leagues.
Novi Kevin :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 21 maj 2023, 18:53

Odegaard i Salah isti slucaj. Postoje 2 slicne stvari kod ovakvih igraca.
a) u ranim godinama karijere vazili za velike prospekte
b) nisu forsirani koliko bi trebali biti dok su bili prilozeni previsokom pritisku

I kako ces igrati kad em nemas konzistentnu minutazu em te trener i navijaci tretiraju ko vnaGo, sve dok taj trener gubi konce i bez ideje navaljuje sa istim stvarima koji vise ne rade. Momak sasvim solidno otvorio sezonu nakon cega je bacen u zaborav. A logicno da ce onda na terenu mlad igrac izgledati po kokos bez glave, pa bez igranja ti iskusni fudbaleri postanu takvi (evo Bakajoko kod nas dobar primjer). Ali eto sasvim slucajno su njega ranije ganjali Chelsea, RM, City i ostali top klubovi. Sta oni znaju
Evo par clanaka:
https://www.mirror.co.uk/sport/football ... e-25732716
https://thetransferroom.com/liverpool/l ... -ketelaere
https://www.footballtransfers.com/en/tr ... td-arsenal

Ali sta znaju u Klub Brizu o omladinskim pogonima. Nije ko da su vecinski na zaslugu toga skoro svake godine u UCLu a kao da u zadnjih par biljeze impresivne rezultate koje niko ne ocekuje. Ma kakvi

Carli ako iduce nece startati bar 25 tekmi onda nema sta kratkotrajno traziti u klubu. Bolje neka posudba u osrednji tim top petice ili jedan od vodecih u portugalu ili nizozemskoj. Slicne probleme imaju i ostali top klubovi u calciu, zato i repka ispasta. Nema niko plan za razvoj igraca, a bome i navijaci nestrpljivo navale sranj.ima po istim.
Unico amore sei!
❤️🖤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 21 maj 2023, 18:57

milanist je napisao/la:
21 maj 2023, 18:13
Ma ne treba kontra, pricamo o Ketelaru covjek gura De Brujnea, kao da moraju imati istu sudbinu. Glupo je i raspravljati na tu temu :D
Ja mu sudim na osnovu onog sto pokazuje u Milanu, a ne sta je bio u Brizu ili sta bi mogao postati.
Znaci postavim ti comp KDB iz Chelsea gdje je izgledao kao sto CDK izgleda sad i ti pricas o nekakvoj sudbini :rol: Jos pazi Chelsea tad je bio mnogo bolji tim nego Milan sad, imali su neki sistem i nisu zavisili od jednog igraca da im rijesi utakmicu, da ne pricam da je Engleska liga laksa za adaptaciju od Seria A sto zbog jezika sto zbog cinjenice da nije taktici toliko zahtjevna, ali hajde valja neargumentovano tjerati momka iz kluba i pisati kako je netalentovan, kako ne zna hodati i osnovne stvari :rol: Prosle sezone Diaz je od 40 utakmica 35 bio fuj i opet ga ne tjeras , odigrao je preko 150 utakmica od kojih 15 moze dobiti prolaznu ocjenu , ali jah tjeraj CDK :opaopa:

EDIT:
Procitaj sta je AjsKjub napisao. ;)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 maj 2023, 19:04

meepo je napisao/la:
21 maj 2023, 18:57
milanist je napisao/la:
21 maj 2023, 18:13
Znaci postavim ti comp KDB iz Chelsea gdje je izgledao kao sto CDK izgleda sad i ti pricas o nekakvoj sudbini :rol: Jos pazi Chelsea tad je bio mnogo bolji tim nego Milan sad, imali su neki sistem i nisu zavisili od jednog igraca da im rijesi utakmicu, da ne pricam da je Engleska liga laksa za adaptaciju od Seria A sto zbog jezika sto zbog cinjenice da nije taktici toliko zahtjevna, ali hajde valja neargumentovano tjerati momka iz kluba i pisati kako je netalentovan, kako ne zna hodati i osnovne stvari :rol: Prosle sezone Diaz je od 40 utakmica 35 bio fuj i opet ga ne tjeras , odigrao je preko 150 utakmica od kojih 15 moze dobiti prolaznu ocjenu , ali jah tjeraj CDK :opaopa:
Sve je to lijepo i ta komparacija, ali ko ti garantuje da ce CDK isto vaskrsnuti kao sto je De Brujne, o tome ti pricam care, ti si navalio na njeg kao da je Kaka u prime-u. Poredis ga sa Kevinom, OK, bio dobar u Brizu i to OK, ali ja ti kazem da ono sto ove sezone pruza u Milanu je mizerno, i zbog toga ga pljujem. Kakve koristi imam sto je on bio Ok u brizu a kod nas nije, reci cu ti nikakve!
Znaci po tebi ova komparacija sa De Brujneom treba da ga opravda i da ga trpimo, ne nece da moze. Zasluzio je da bude na klupi i neka ga. Tek kad pocne da pruza nesto bolje partije, i da se vidi zelja i trud onda nek igra vise. I ovo do sad mu je previse kakav je ucinak.

Pa isto sto ti ne tjeras CDK-a zbog toga necu ni ja Diaza. Daj statistiku jednog i drugog da vidimo poredjenja :mrgreen:
Ajde ne moras se muciti, sve su mu nule osim jedne asistencije. Eto dovoljno da vise igra jel? da mu se vjeruje?. Aferim.

Edit na edit: Pa samo bi budala od trenera davala vise minutaze liku koji je svakog kola sve gori i gori! I ovo sto je morao je dovoljno, ipak valja opravdati 35M
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 21 maj 2023, 19:18

milanist je napisao/la:
21 maj 2023, 19:04
Sve je to lijepo i ta komparacija, ali ko ti garantuje da ce CDK isto vaskrsnuti kao sto je De Brujne, o tome ti pricam care, ti si navalio na njeg kao da je Kaka u prime-u. Poredis ga sa Kevinom, OK, bio dobar u Brizu i to OK, ali ja ti kazem da ono sto ove sezone pruza u Milanu je mizerno, i zbog toga ga pljujem. Kakve koristi imam sto je on bio Ok u brizu a kod nas nije, reci cu ti nikakve!
Znaci po tebi ova komparacija sa De Brujneom treba da ga opravda i da ga trpimo, ne nece da moze. Zasluzio je da bude na klupi i neka ga. Tek kad pocne da pruza nesto bolje partije, i da se vidi zelja i trud onda nek igra vise. I ovo do sad mu je previse kakav je ucinak.

Pa isto sto ti ne tjeras CDK-a zbog toga necu ni ja Diaza. Daj statistiku jednog i drugog da vidimo poredjenja :mrgreen:
Ajde ne moras se muciti, sve su mu nule osim jedne asistencije. Eto dovoljno da vise igra jel? da mu se vjeruje?. Aferim.

Edit na edit: Pa samo bi budala od trenera davala vise minutaze liku koji je svakog kola sve gori i gori! I ovo sto je morao je dovoljno, ipak valja opravdati 35M
Burazeru ili mi ovdje pisemo engleski ili nemas kapaciteta da shvatis poentu postova pojedinih forumasa. Niko ne daje nikakvu garanciju za bilo sta kad su talentovani igraci u pitanju jer tu postoje mnogi faktori koji moraju biti ispunjeni. Dzaba ponavljati da je momak dosao pred sami kraj prelaznog roka kad je prvenstvo vec pocelo , da je propustio pripreme s ekipom koje bi mu sluzile da se upozna s ostatkom tima i integrise, da je dosao u jako tesku ligu koja imam velik akcent na taktiku i defanzivu , novi jezik itd

Cijela poenta je da treba biti strpljiv sa njim i vidjeti sta ce uraditi iduce sezone. Ako ce Milan i dalje imati Piolija kao trenera onda je bolje momka poslati negdje na pozajmicu gdje ce imati priliku da igra iz utakmice u utakmicu a ne da ulazi zadnjih 15-20 minuta i kad je utakmica rezultatski gotovo.

Zamisli da je Chelsea bio strpljiv sa Salahom, KDB i Lukaku. Dalje CDK nije jedini igrac koji je dosao kao next big thing is Belgije i nije uspio u prvoj sezoni da pokaze puno Lukaku, KDB, Johnatan David itd su ti primjer sto znaci da igraci koji dodju iz te lige imaju problem s adaptacijom.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 maj 2023, 19:41

A gora sam ja budala kad moram covjeku objasnjavat da je Igrac koji je doveden kao najvece pojacanje, pacen 35M i ima citavu asistenciju u sezoni, flop. Pokusao fino al jok ne ide. navrlo pa ajde. Vise put receno da igra losu sezonu, da cu ga hvaliti kad proigra ali kakvi, mi ne razumijemo, nemamo mi kapaciteta shvatiti nista.Ne treba mu suditi trenutno, vec cekaj, vidi sta ce biti od njeg i sl. Nista jaraniko uzivaj u bravurama Ketelara. Ja odustajem bgm, ne vrijedi. Tacka :silent:

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 21 maj 2023, 20:05

znači za 7 godina će Čarli biit igrač,Salemakers za 4, Vrankcx za 8, a Origi dogodine.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 21 maj 2023, 20:25

meepo je napisao/la:
21 maj 2023, 19:18
milanist je napisao/la:
21 maj 2023, 19:04

Burazeru ili mi ovdje pisemo engleski ili nemas kapaciteta da shvatis poentu postova pojedinih forumasa. Niko ne daje nikakvu garanciju za bilo sta kad su talentovani igraci u pitanju jer tu postoje mnogi faktori koji moraju biti ispunjeni. Dzaba ponavljati da je momak dosao pred sami kraj prelaznog roka kad je prvenstvo vec pocelo , da je propustio pripreme s ekipom koje bi mu sluzile da se upozna s ostatkom tima i integrise, da je dosao u jako tesku ligu koja imam velik akcent na taktiku i defanzivu , novi jezik itd

Cijela poenta je da treba biti strpljiv sa njim i vidjeti sta ce uraditi iduce sezone. Ako ce Milan i dalje imati Piolija kao trenera onda je bolje momka poslati negdje na pozajmicu gdje ce imati priliku da igra iz utakmice u utakmicu a ne da ulazi zadnjih 15-20 minuta i kad je utakmica rezultatski gotovo.

Zamisli da je Chelsea bio strpljiv sa Salahom, KDB i Lukaku. Dalje CDK nije jedini igrac koji je dosao kao next big thing is Belgije i nije uspio u prvoj sezoni da pokaze puno Lukaku, KDB, Johnatan David itd su ti primjer sto znaci da igraci koji dodju iz te lige imaju problem s adaptacijom.
Drag si mi ko forumas, mogu se sa tobom sale zbijati, al nekad bas pretjeras, rekao bi blago receno da veze sa fudbalom nemas, al necu eto da se ne uvrijedis...

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 maj 2023, 20:31

Hajde malo propustite momci, bezveze rasprava skroz. Vrijeme će pokazati, sve ostalo je sta bi bilo kad bi bilo..

Nego, moze li mrtvi Udinese iznenaditi Lazia večeras? Ili oni samo protiv Milana imaju motiv više?
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 21 maj 2023, 21:59

memaga je napisao/la:
21 maj 2023, 20:25
Drag si mi ko forumas, mogu se sa tobom sale zbijati, al nekad bas pretjeras, rekao bi blago receno da veze sa fudbalom nemas, al necu eto da se ne uvrijedis...
memaga je napisao/la: Bolji je Rebic i Leao od Dijaza....
Gooool
memaga je napisao/la: Pa taj Giroud ni u najboljim godinama nije za Milana, zivi bili pa vidjeli, ja bi prije neko djete iz juniora gurno neko njega doveo...kad smo vec kod statistike pogledaj mu statistiku u Chelsiju u 149 utakmica 39 golova ( mislim da je tako nesto ) za napadaca je to ocajnooo, a da ne govorim koliko Chelsea bolju sredinu i igrace od nas ima…ako prebaci 15 gol po sezoni obecavam javno sve cu Milaneze castiti ako se ikad skupimo...
memaga je napisao/la: Jel igra/o Hakan? Koliku on ono platu bjese hoce? Zamotat ga u cenera i pustiti ga da ide, ckarina od igraca....
memaga je napisao/la: Kad bi sastavio i Girouda i Pellegrinija zajedno, cak i Rebica sa njima nisu/je bolji od Ibre...sta valjate gluposti, sa 51 godinom ce biti bolji od svih napadaca u Milanu...
Ja vjerujem da mozemo izaci neporazeni...
Forza Milan
memaga je napisao/la: nisam za bahacenje ili uzaludno trosenje para na bezobrzne igrace i menadjere ali npr b silva i bruno fernandes je neki minimum za ozbiljnost i konkurentnost....
Ako Bog da sutra titula...Forza Milan
Mrsko mi kopati jos. Ima tona bisera koje si napisao stoga :shh:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 maj 2023, 22:59

Mrtvi Udinese nije uspio uzeti bodove Laziu. Još su Rimljani dobili penal iz ničega. Dakle za Milan je jedina nada da Atalanta dobije Inter dok oni pobjeđuju Juventus. Te naravno oduzimanje bodova Juventusu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 21 maj 2023, 23:05

I sve sto sam napisao potpisujem i dan danas hahahaha
I sve je istima sto sam napisao hahahahav
I ne znam gdje je problem u izjavama????
Ibra da nije povrijedjen bolji je od svih igraca Milana ( izuzmem golmana i Leao )....
Sto nisi izvukao izjave sto sam prije dvije godine govorio kakav lopovluk Eliot uradio i sta ce biti???

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 21 maj 2023, 23:46

milanist je napisao/la:
21 maj 2023, 14:12
OldFashioned je napisao/la:
21 maj 2023, 13:22
Za koga ste ako Pioli napusti kormilo ?

Zidane
De Zerbi
Conte
Pochettino
Nagelsmann
Spalletti
Luis Enrique
Bielsa
Villas-Boas
Benitez
Zar nije Pochetino u Chelseu? valjda su ga dogovorili, ne znam mozda grijesim.Ostali sto se tice, vjerujem da bi kod Contea krv pisali, i to je ono sto fali trenutno ekipi, ali ne bi ga iz drugi razloga, a nista mi ljepse ne bi igrali sa njim, bila bi opet patnja i ho ruk :mrgreen:
Za ZizUA nemamo para i tu je odmah stvar jasna, otpada. Od ostali eto mogao bi Bielsa, pa da vidimo kako bi ovo islo :mrgreen:
Nisam znao da jesu, doduše stavio sam i De Zerbija koji je pod ugovorom ali zna talijansku ligu, nije tipični Talijan, igra na posjed i gol više.
Spallettija bih isto volio vidjeti kod nas.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 maj 2023, 00:01

memaga je napisao/la:
21 maj 2023, 23:05
Ibra da nije povrijedjen bolji je od svih igraca Milana ( izuzmem golmana i Leao )....
Sto nisi izvukao izjave sto sam prije dvije godine govorio kakav lopovluk Eliot uradio i sta ce biti???
Jasno da je sve istina u tvom svijetu pa i da je Diaz bolji igrac od Leao :rol:
Da je sampion poput Girouda **** i u rangu Mandzukica :rol:
Necu vise da nabrajam.

Ibra je druze zavrsen igrac upravo zbog povreda a i godine su uzele svoj danak. I da se vise ne povrijedi on ne moze ni 20% da pruzi sto moze recimo Giroud.

Elliotu se zahvali sto klub igra LP i sto je izasao iz banter ere. Jesu lihvari ali radili su na tome da klub bude u sto boljem stanju kako bi mogli prodati ga. Ostvarili su odlicne rezultate i na terenu i van njega. U tri godine Milan je bio viceprvak, prvak Italije i igrao polufinale i pokazao da itekako ova ekipa ima potencijala i dobar dio zasluga tome ide upravi, a posebno Elliotu.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 maj 2023, 08:11

Mrsko mi pisati, jer tebi haman lakse metar u guzicu utjerati nego nesto dokazati...
Ibra je sad samo da stoji na terenu najbolji igrac milana...
Zaboravi si napisati moju izjavu da cu se go skinuti ako Milan uzme trofej i po Zenici hodati, i to sam napisao hahahahah
A posto vidis samo pravo, nema lijevo desno, i ne kontas sta je Eliot uradio od Milana, i ne kontas sta ovi rade od Milana nema svrhe diskutovati sa tobom....
Nego da nam malo statistike kakve nadji koliko je CDK gol sansi stvorio saigracima....Koliko je Pioli porocentualno bodova uzeo u l.p i tako te stvari :rol:
Kad si se ukazao na forumu licio si na CDK u Milanu velika ocekivanja, potencijal, dobri komentari, al kako je vrijeme islo sve vise si u kanal upadao nikako da se iskopeljas, bukvalno kao tvoj miljenik CDK ,ops sorry u nekim ocima CDK nije flop, mozda ti treba par sezona pisanja da se ISKRISTALISES....hahahahahahaha
Moram te malo zezati da se trgnes iz bunila....
Bilo kako bilo ti si meni drag forumas, kao i svi ostali, AC. Milan je najvazniji.... :salut:

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 22 maj 2023, 08:25

meepo je napisao/la:
22 maj 2023, 00:01
memaga je napisao/la:
21 maj 2023, 23:05
Jasno da je sve istina u tvom svijetu pa i da je Diaz bolji igrac od Leao :rol:
Da je sampion poput Girouda **** i u rangu Mandzukica :rol:
Necu vise da nabrajam.

Ibra je druze zavrsen igrac upravo zbog povreda a i godine su uzele svoj danak. I da se vise ne povrijedi on ne moze ni 20% da pruzi sto moze recimo Giroud.

Elliotu se zahvali sto klub igra LP i sto je izasao iz banter ere. Jesu lihvari ali radili su na tome da klub bude u sto boljem stanju kako bi mogli prodati ga. Ostvarili su odlicne rezultate i na terenu i van njega. U tri godine Milan je bio viceprvak, prvak Italije i igrao polufinale i pokazao da itekako ova ekipa ima potencijala i dobar dio zasluga tome ide upravi, a posebno Elliotu.

Koja korist od prodaje kad su ga prodali vecim lihvarima od sebe, svi se mi nadamo, ali je za ocekivati da nece biti neki velikih transfera, a oni ce opet gurati pricu o novom stadionu i tako u krug. Milan jednostavno nema srece s vlasnicma, nakon Silvia. Realno ako je Loftus Cheek primarni cilj, onda se nemamo cemu nadati....Bez napadaca i kavlitenih par veznjaka tesko ce ici jako tesko...sto se tice CdK ja mislim da su njega mediji ubili, jer su prevelika ocekivanja bila, a on je jednostavno premlad jos dolazi iz Jupiter lige :D ali to je tako postalo u modernom fudbalu, jer da ga je Milan doveo za 7 mil niko mu ne bi posvetio toliku paznju, ali relano kad Milan plati u danasnje vrijeme 35 mil, ocekuje se u najmanju ruku Rui Costa :D treba samo sabura i biti strpljiv i doci ce on na svoje

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 maj 2023, 11:16

memaga je napisao/la:
22 maj 2023, 08:11
Ibra je sad samo da stoji na terenu najbolji igrac milana...
Od stare slave i zasluga se ne zivi. Ibra je zavrsen igrac , nazalost , povrede su ga dovrsile i sad jedino moze biti u svojstvu motivatora ili pomocnog trenera.
memaga je napisao/la:
A posto vidis samo pravo, nema lijevo desno, i ne kontas sta je Eliot uradio od Milana, i ne kontas sta ovi rade od Milana nema svrhe diskutovati sa tobom....
Dragi memaga zvucis poput kakvog flat-earthasa, evo ajde ti nama argumentovano objasni sta je to lijevo a sta desno , a ne rekla-kazala.Ne volim ni ja sto su amerikanci usli u klub ali ostvarili su rezultate, sportske i financijske, i to je cinjenica.
memaga je napisao/la:
Nego da nam malo statistike kakve nadji koliko je CDK gol sansi stvorio saigracima....Koliko je Pioli porocentualno bodova uzeo u l.p i tako te stvari :rol:
Kad si se ukazao na forumu licio si na CDK u Milanu velika ocekivanja, potencijal, dobri komentari, al kako je vrijeme islo sve vise si u kanal upadao nikako da se iskopeljas, bukvalno kao tvoj miljenik CDK ,ops sorry u nekim ocima CDK nije flop, mozda ti treba par sezona pisanja da se ISKRISTALISES....hahahahahahaha
I sta je sporno s tim ? Ti izgleda ne kontas da 90% stvari danas u biznisu , sportu itd koristi data-sciene i analitiku koji za input imaju neke statisticke parametre i podatke i shodno tome se moze zakljuciti dosta stvari. Piolijev procenat uzeti bodova u europi govori da je prosjecan ili cak ispodprosjecan trener i bez obzira na polufinale on ostaje kao takav. Sto se CDK tice mislim da su mnogi na osnovu zadnjih par sezona i igraca koji se dovedeni shvatili da se novi , posebno mladi i talentovani igraci , ne adaptiraju tako brzo i da su manje vise svi imali problema i shodno tome treba mu dati sansu i vidjeti sta ce pokazati iduce sezone. Mnogi ovdje su pizdili na Leaoa, Tonali itd u njihovim prvim sezonama i ti igraci nisu bili ni 20% ovog sto su danas.

meskalin je napisao/la:
22 maj 2023, 08:25
Koja korist od prodaje kad su ga prodali vecim lihvarima od sebe, svi se mi nadamo, ali je za ocekivati da nece biti neki velikih transfera, a oni ce opet gurati pricu o novom stadionu i tako u krug. Milan jednostavno nema srece s vlasnicma, nakon Silvia. Realno ako je Loftus Cheek primarni cilj, onda se nemamo cemu nadati....Bez napadaca i kavlitenih par veznjaka tesko ce ici jako tesko...sto se tice CdK ja mislim da su njega mediji ubili, jer su prevelika ocekivanja bila, a on je jednostavno premlad jos dolazi iz Jupiter lige :D ali to je tako postalo u modernom fudbalu, jer da ga je Milan doveo za 7 mil niko mu ne bi posvetio toliku paznju, ali relano kad Milan plati u danasnje vrijeme 35 mil, ocekuje se u najmanju ruku Rui Costa :D treba samo sabura i biti strpljiv i doci ce on na svoje
Slazem se s vecinom stvari koje si napisao, ali opet puno je bolji osjecaj danas biti navijaca Milana nego u zadnjih cc-a 10-ak godina. Kroz svasta je klub prolazio, nije ih bilo na fudbalskoj mapi, grcali u dugovima itd. Elliot je uspio da ispravi mnogo toga, a i ovi novi vlasnici ako misle kakav profit ostvariti i vratiti investiciju koju su uradili moraju jos vise da urade pa cemo vidjeti sta se desiti. Problem je generalno sto Seria A nije atraktivna liga za investitore iz mnogo razloga. Losa prodaja TV prava , zastarjela infrastruktura i stadioni , kao i cinjenica da vecina klubova u ligi nema svoj vlastiti stadion i lose marketinsko plasiranje lige.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 maj 2023, 11:21

Svašta se može reći za Amerikance ali im se treba i zahvaliti. Sveli su dugovanja na minimum. Uveli klub u LPa, uzeli titulu. Klub će završiti sezonu u plusu a za sljedeću sezonu je planirani su najveći prihodi u historiji od oko 350M eura. Tako da ima tu dosta pozitivnih stvari.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 maj 2023, 11:25

I navoni ljetni budžet za će biti 100 mil eura. Ako je pouzdana informacija.

Čekamo Odluku u vezi Juventusa pa ćemo vidjeti dalje.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 maj 2023, 11:26

Sta se tu treba objasnjavati kad sve stoji u knjigama?? Kako se vodi firma/fabrika/Milan....meepe druze procitaj protokole ili sazetke americkih sistema vodjenja firmi i biti ce ti jasno sta rade....ja sad pisati o tome nemam volje, u knjigama sve stoji.... a pogotovo objasnjavati nekome ko govori o superlativima o Eliotu da je vrhunsku stvar uradio stvarno nemam snage, zaista....

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.