RŠD Velež Mostar

JimmyPage
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la JimmyPage » 22 maj 2023, 05:04

Ironija je što je na zimskom prelaznom roku dovedeno sto odbrambenih igrača i opet sezonu završiš gotovo bez odbrane... koji peh :bow: :crazy:

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 22 maj 2023, 09:08

Otprilike je sve rečeno u prethodnih nekoliko postova. Jučerašnja utakmica nije nikakvo mjerilo, pogotovo zbog sastava u kojem smo nastupili. Većina nas se slaže koji igrači su u našoj ekipi kvalitet, a kojih bi se trebalo riješiti. Jedan od onih koji su me negativno iznenadili je Halilović, zbog svoje qrcobolje i odnosa prema navijačima zadnje dvije utakmice. Razumijem ja da je u Zenici bilo dosta seljačkog ponašanja sa tribina, ali majstore ti se ne raspravljaš sa svojim navijačima. I jučer nakon našeg prvog gola, svi slave, on nešto dobacuje prema RA tribini. A nikako da se zapita što igram kao prebijena mačka i treba mi za svaki potez 7 sekundi da razmislim... Još jedan od ovih slučajeva je Wallace. Lik je totalno zalutao. Vidi se da ima nešto u glavi i da ima osjećaj za loptu, ali mu je jednostavno sve mrsko. Njegov trk u kontru desni bek Sarajeva isprati trkom unazad. I generalno stalno hoda.

Što se tiče kluba, mislim da se previše negative skupilo u zadnjem periodu. Svi mi želimo Europu svake godine, ali neće da može. Mislim da nas je prvi dio sezone baš puno koštao. Ne samo Amar, iako mi je njegove negative bilo na vrh glave, nego generalno cijela situacija. Treninzi u Bijelom polju, igra u Gabeli i sve što ide uz to. Ako realno pogledamo, moramo primjetiti da smo na zimskoj pauzi promijenili Upravu, stručni štab i desetak igrača. Realu bi trebalo vrijeme da sve posloži, a ne nama. Ono što je potrebno u narednom periodu je da Klub izađe sa određenim informacijama. Najbitnije je ono kako Uprava vidi klub u periodu od 4-5 godina i koji je način da se do toga dođe. Nisu dužni da svakome od nas objašnjavaju financijske detalje i nema potrebe za tim. Bitno je da se jasno kaže šta se želi. Recimo, u periodu od 5 godina želimo da završimo stadion i to u etapama. Prve dvije godine da se urade betonski radovi na tribini i da se opreme svlačionice i klupe za odigravanje utakmica. U trećoj godini želimo da završimo prateće prostorije, brojače na tribinama i da je stadion spreman za odigravanje Europskih utamkmica. U posljednje dvije godine, ako situacija bude odgovarajuća, želimo pokriti tribine i uraditi fasadne radove na stadionu. Što se tiče prvog tima, cilj nam je svake godine borba za Europu na oba fronta. Znači borba za prva četiri mjesta i što dalje dogurati u Kupu. Naredna sezona će poslužiti za slaganje ekipe i jačanje na ključnim pozicijama. Nakon toga u prelaznim rokovima ide samo nadogradnja. Treneru i stručnom štabu dati ugovor na 3+1 godinu, sa jasno definisanim ciljevima. Kao i sve, potrebno je jasno definisati budžet i njegove varijacije. Tipa, želimo povećanje budžeta svake sezone od 15%. Tridesetak posto budžeta svake godine ide na izgradnju stadiona i to je dovoljno da se ispoštuje zacrtani cilj. Četrdeset posto budžeta ide na plate i to je ono koliko možemo izdvojiti. Cilj nam je svake godine iz omladinskog pogona promovisati dva igrača u prvi tim. Malo karikiram, ali mislim da je jasno šta želim reći. Samo jasno postaviti ciljeve i da nemamo neka nerealna očekivanja. Predsjednik također treba malo povući ručnu sa izjavama. Svima nama godi populizam i kada se bacaju velika obećanja, ali to mora biti u okviru realnosti. Samo šuti i radi. Neka je jasno koji su ti ciljevi i to je to...

I na kraju, stvar koja mi najviše smeta. Fizička sprema i regeneracija igrača. Ne smijemo sebi dozvoliti da nam više od pola ekipe bude povrijeđeno. Feja mi odgovara kao trener prvog tima, iz više razloga, ali mislim da mora pojačati svoj stručni štab. Fizička priprema mora biti prioritet. Protiv dosta protivnika u našoj ligi, utakmice se mogu dobiti čisto na trku i fizičku pripremu. Najbolji primjer za to je naša utakmica sa AEK-om na Grbavici. Na svakoj njihovoj lopti su bila naša dva igrača. Onda ti ni kvalitetom moćnija ekipa ne može parirati.

Generalno moramo biti pozitivniji, ova negativa nas ubija... MUSVDG!!
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 22 maj 2023, 09:31

Emir je igrač na zalasku karijere i kod davanja izjava se vidi da mu je svega preko glave. :crazy:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Zemi10
Kontakt:

Post Postao/la Zemi10 » 22 maj 2023, 09:49

Balorda Sto ti mene druze stavljaš u isti kontekst s ljudima koji rade protiv Veleza?Istinu sam rekao vi jeste neke koristi vjerovatno pa sutite i nasmijati pricati.Sve sam vam rekao sve ama bas sve i to kad je "islo"kako treba ne razumijem zasto neko ne moze ukazati na greške neke koje se dešavaju sad vas vecina pise kako nevalja domic kako ne valja wallace cukovic ovaj ili onaj a ja sam na početku pisao o tome isto tako veliki broj povrijednjenih igraca ukazivao sam na to vas je odgovor bio da imam nesto protiv veleza unosim nemir itd ne rad se o tome nego se radi da ovaj put je pogrešan verujte mi ovo je strasno ko se sve naziva igračima i trenerima.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 22 maj 2023, 10:00

Bravo @aimar, pogodio si suštinu od riječi do riječi.

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 22 maj 2023, 10:02

JimmyPage je napisao/la:
22 maj 2023, 05:04
Ironija je što je na zimskom prelaznom roku dovedeno sto odbrambenih igrača i opet sezonu završiš gotovo bez odbrane... koji peh :bow: :crazy:
:D

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 22 maj 2023, 10:09

Svo taktičko znanje našeg stručnjaka na klupi

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 22 maj 2023, 11:03

Sezona je spašena kad skontaš da smo se u prvom djelu sa pola lige borili za opstanak.
Bili smo do kraja u borbi za Evropu i ostaje gorka pilula zbog načina ( prvo krađe od strane Želje koji je poguran ka Evropi, a zatim i samih naših grešaka protiv Širokog i Igmana).
Turbulencije oko Uprave su ipak donjele solidnu Upravu i samo treba nastaviti dalje.
Ne igranje u Evropi može donjeti kontraefekat da se neke stvari bolje poslože.
Feji se nema šta prigovarat, bio je uskraćen cjelu polusezonu za par igrača na svakoj utakmici da bi ovu protiv Sarajeva igrao bez malte ne pola od komplet rostera.
Očistiti ekipu od rovitih igrača kao i igrača koji samo zauzimaju mjesto i budžet.
Dovesti napokon igrače koji će igrati svoje pozicije i da bude što manje inprovizacije.
Mislim da sa pametnim radom uz bolji raspored plata može napraviti odlčna ekipa.
Infrastrukturni radovi će donjeti novi elan i ne znam čemu negativa. Ova Uprava i komplet stručni štab će sad imati više vremena za detaljniju pripremu ekipe za slijedeću sezonu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 22 maj 2023, 19:57

mozak je napisao/la:
22 maj 2023, 11:03
Sezona je spašena kad skontaš da smo se u prvom djelu sa pola lige borili za opstanak.
Bili smo do kraja u borbi za Evropu i ostaje gorka pilula zbog načina ( prvo krađe od strane Želje koji je poguran ka Evropi, a zatim i samih naših grešaka protiv Širokog i Igmana).
Turbulencije oko Uprave su ipak donjele solidnu Upravu i samo treba nastaviti dalje.
Ne igranje u Evropi može donjeti kontraefekat da se neke stvari bolje poslože.
Feji se nema šta prigovarat, bio je uskraćen cjelu polusezonu za par igrača na svakoj utakmici da bi ovu protiv Sarajeva igrao bez malte ne pola od komplet rostera.
Očistiti ekipu od rovitih igrača kao i igrača koji samo zauzimaju mjesto i budžet.
Dovesti napokon igrače koji će igrati svoje pozicije i da bude što manje inprovizacije.
Mislim da sa pametnim radom uz bolji raspored plata može napraviti odlčna ekipa.

Infrastrukturni radovi će donjeti novi elan i ne znam čemu negativa. Ova Uprava i komplet stručni štab će sad imati više vremena za detaljniju pripremu ekipe za slijedeću sezonu.
:thumbup:

S obzirom da ovog ljeta je igramo Evropu možemo se mnogo bolje pripremiti za jak sart u novoj sezoni.

Finansijske nedostatke pokušati kompenzirati rješavanjem viška igrača koji ne doprinose ekipi i dovođenjem dodatnih sponzora u klub..

Naš zadatak je da svi kupimo člansku kartu za novu sezonu čim krene prodaja.

Ko je u mogućnosti treba uzeti i sezonsku kartu za domaće utakmice.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 maj 2023, 10:38

slika

Mi smo đavoli, najjači smo najjači !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 23 maj 2023, 10:57

OnlyLeft22 je napisao/la:
23 maj 2023, 10:38
slika

:ljepota:

👹 🔥🔥🦅

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 maj 2023, 11:05

Ado1922 je napisao/la:
23 maj 2023, 10:57
OnlyLeft22 je napisao/la:
23 maj 2023, 10:38
slika

:ljepota:

👹 🔥🔥🦅

👹👹👹👹👹👹👹👹
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 23 maj 2023, 11:30

Svi imamo neka rješenja za klub,ali sa tuđim parama!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 23 maj 2023, 11:33

emil02in je napisao/la:
23 maj 2023, 11:30
Zbog toga sam ranije pisao naše je da zakucamo sa brojem sezonskih i članskih kartica i u okvirima svojih mogućnosti kupujemo što više artikala u fan shopu.

Ko ima kontakta sa malo bogatijim ljudima, vlasnicima ili direktorima jačih preduzeća može im predložiti da postanu sponzori kluba. :bih: :bih:

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 23 maj 2023, 12:06

Ado1922 je napisao/la:
23 maj 2023, 11:33
emil02in je napisao/la:
23 maj 2023, 11:30
Zbog toga sam ranije pisao naše je da zakucamo sa brojem sezonskih i članskih kartica i u okvirima svojih mogućnosti kupujemo što više artikala u fan shopu.

Ko ima kontakta sa malo bogatijim ljudima, vlasnicima ili direktorima jačih preduzeća može im predložiti da postanu sponzori kluba. :bih: :bih:
Problem je što sa zadnjom upravom sve jačih i bogatijih ljudi, koje je privrženo Velezu je već bilo unutra. Sad koga dovesti jako teško pitanje.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 23 maj 2023, 15:05

Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 23 maj 2023, 15:45

Ništa od toga

Neka obasjaju mudo Marjanovo

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 maj 2023, 18:12

slika

GRANDE LEZVE :ljepota:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 23 maj 2023, 19:33

:ljepota: :ljepota: :ljepota:

slika

👹👹👹

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 23 maj 2023, 19:52

RAja zna li neko iz kojih prostorija se upravlja onim osvjetljenjem? Moramo veceras tu stati svi kao jedan ako bude trebalo, a sve su prilike da ce trebati.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.