RŠD Velež Mostar
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Re: RŠD Velež Mostar
Ne razumijem kako se pojedini sirega razmisljanja ovdje ne odreknu sirenja mahalskih misljenja i predstavljanja Veleza mahalskim klubom.
Odavno je poznato da velika vecina njih koja pokusava nekakvim kritikovanjem da nesto izazove zapravo je sluga sopstvenih interesa koje zastupa pod plastom borbe za klupske interese. Takav uzorak imamo na svakodnevnoj politickoj sceni kod nas i takvi ne zahtjevaju reakciju niti raspravu s njima.
K tome, mnogi od njih se raspravljaju na jako niskom nivou da je sramotno ulaziti u takve diskusije uopste.
Odavno je poznato da velika vecina njih koja pokusava nekakvim kritikovanjem da nesto izazove zapravo je sluga sopstvenih interesa koje zastupa pod plastom borbe za klupske interese. Takav uzorak imamo na svakodnevnoj politickoj sceni kod nas i takvi ne zahtjevaju reakciju niti raspravu s njima.
K tome, mnogi od njih se raspravljaju na jako niskom nivou da je sramotno ulaziti u takve diskusije uopste.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Tu smo. Ukljuceni aktivno.Espiritosanto je napisao/la: ↑19 maj 2023, 23:15Jučer sam pisao da očekujem to.
Interesantno onaj Rainman se ugasio skroz.
-
- Kontakt:
Ima li kakvih novosti al pozitivnih?RainMan je napisao/la: ↑20 maj 2023, 13:26Tu smo. Ukljuceni aktivno.Espiritosanto je napisao/la: ↑19 maj 2023, 23:15Jučer sam pisao da očekujem to.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Sve navedene "zvijezde" su se znale naći u prvim redovima kada je Velež prije 2 god imao zapažene rezultate u Evropi. Tada niko nije pričao o manama i šta bi trebalo. Sad su svi pametni.
Isto je i na ovom forumu. Pojedinci se pojave samo kad je negativa, a to valjda govori o njima, čime se ljudi hrane.
Meni lično, nije problem ni kritikovati, ni slavitii, pa ni gorku pililu popiti. Za Velež se navija kada pobjeđuje ali i kada gubi. Valja napominjati i stalno podsjećati, da je Veležova najveća pobjeda ta što je opstao i preživio.
Ljudi koji su preuzeli Velež, oni prije pa i ovi sada, imaju potpuno pravo da upravljaju sa procesima u klubu, od onih mladih pa do prvog tima.
Pa neće valjda ulica, navijači ili "legende" kluba da se pitaju šta treba. Korištenje društvenih mreža u trenutku manje krize predstavlja ličnu promociju i ubacivanje negative u klub. To je donedavno uradio trener koji je ostavio dubok trag u klubu ali je sam kriv što je guz.com zatvorio vrata.
Vladavić je otišao u Želju kada je taj isti Željo uzimao šakom i kapom naše igrače. Zadnji kojeg su tako uzeli je Mujezinović. Sad bi mi trebali biti zahvalni tim igračima kad odu iz Želje za neki novac, a isto su zatvorili vrata kao i vrli trener.
Vladavić se u Velež vratio sa pivskim stomakom da pomogne Veležu, isto kao sada Hodžić u Želju. Nije mogao nigdje bolje.
Problem u zadnje vrijeme su očekivanja koja su kod navijača dosta visoka. Želimo da sa troduplo manjim budžetom budemo prvi, drugi...uglavnom, u Evropi.
Sve ostalo se predstavlja katastrofom.
Najava građenja zadnje tribine je izazvala manje pažnje nego intervju jednog trenera.
Očigledno je da su apetiti bezobrazno porasli pa su nam krive i stolice na Bilinom polju.
Nikog nije briga koliku ćemo kaznu popušit a do juče smo gledali da ne bi ko papirić ubacio na teren, sve da klub ne dobije kaznu.
Neki hoće besplatne karte a do juče smo kupovali karte na utakmicama na kojima nismo mogli biti
(Korona - 13 000 karata protiv Borca x5KM = 65 000 KM)
Očigledno je da nam treba neki restart da bi krenuli dalje.
Prvo restart u glavi navijača pa onda i većine igrača.
Isto je i na ovom forumu. Pojedinci se pojave samo kad je negativa, a to valjda govori o njima, čime se ljudi hrane.
Meni lično, nije problem ni kritikovati, ni slavitii, pa ni gorku pililu popiti. Za Velež se navija kada pobjeđuje ali i kada gubi. Valja napominjati i stalno podsjećati, da je Veležova najveća pobjeda ta što je opstao i preživio.
Ljudi koji su preuzeli Velež, oni prije pa i ovi sada, imaju potpuno pravo da upravljaju sa procesima u klubu, od onih mladih pa do prvog tima.
Pa neće valjda ulica, navijači ili "legende" kluba da se pitaju šta treba. Korištenje društvenih mreža u trenutku manje krize predstavlja ličnu promociju i ubacivanje negative u klub. To je donedavno uradio trener koji je ostavio dubok trag u klubu ali je sam kriv što je guz.com zatvorio vrata.
Vladavić je otišao u Želju kada je taj isti Željo uzimao šakom i kapom naše igrače. Zadnji kojeg su tako uzeli je Mujezinović. Sad bi mi trebali biti zahvalni tim igračima kad odu iz Želje za neki novac, a isto su zatvorili vrata kao i vrli trener.
Vladavić se u Velež vratio sa pivskim stomakom da pomogne Veležu, isto kao sada Hodžić u Želju. Nije mogao nigdje bolje.
Problem u zadnje vrijeme su očekivanja koja su kod navijača dosta visoka. Želimo da sa troduplo manjim budžetom budemo prvi, drugi...uglavnom, u Evropi.
Sve ostalo se predstavlja katastrofom.
Najava građenja zadnje tribine je izazvala manje pažnje nego intervju jednog trenera.
Očigledno je da su apetiti bezobrazno porasli pa su nam krive i stolice na Bilinom polju.
Nikog nije briga koliku ćemo kaznu popušit a do juče smo gledali da ne bi ko papirić ubacio na teren, sve da klub ne dobije kaznu.
Neki hoće besplatne karte a do juče smo kupovali karte na utakmicama na kojima nismo mogli biti
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
mozak je napisao/la: ↑20 maj 2023, 14:13Nikog nije briga koliku ćemo kaznu popušit a do juče smo gledali da ne bi ko papirić ubacio na teren, sve da klub ne dobije kaznu.

Jaki su bili nema sta.. svake godine u evropi igrali utakmice , al geografski.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Ajde molim te odmah obrisi ovaj komentarEspiritosanto je napisao/la: ↑20 maj 2023, 11:22Da je imao nešto u glavi mogao je imati bolju karijeru od Džeke.
Stvar, koju Vladavic i ostali nikako ne shvataju je sljedeca:
Prvo, on je došlo iz Bitunje ili Zegulje ili tako nekog sela izmedju Stoca i Ljubinja.
Drugo, ako je neko igrao dobro lopte, ne mora biti dobar trener..
Treće i meni najvažnije, trener treba biti gospodin sa dobrim manirima i znanjem, čovjek koji nije ulicar,alkoholicar i koji ima lijepu priču iza sebe, koji može dječake edukovati svojim primjerom, konkretno Vladavic je lik, koji je kockom pogubio sve što je zaradio, kojem je boca draza od žene, koji nema nijedan gradski manir u sebi, i takav čovjek nikad ne bih želio da ima bilo sta sa mojim djetetom, jer ga osim nešto možda malo fudbalski ničemu drugom ne može naučiti.
Prvo, on je došlo iz Bitunje ili Zegulje ili tako nekog sela izmedju Stoca i Ljubinja.
Treće i meni najvažnije, trener treba biti gospodin sa dobrim manirima i znanjem, čovjek koji nije ulicar,alkoholicar i koji ima lijepu priču iza sebe, koji može dječake edukovati svojim primjerom, konkretno Vladavic je lik, koji je kockom pogubio sve što je zaradio, kojem je boca draza od žene, koji nema nijedan gradski manir u sebi, i takav čovjek nikad ne bih želio da ima bilo sta sa mojim djetetom, jer ga osim nešto možda malo fudbalski ničemu drugom ne može naučiti.
Mostarska djeca

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Tako je..ne vidim ga od poslijeratnih igraca da ima te karakteristike koje si naveo za dobrog trenera.SejoSexon je napisao/la: ↑20 maj 2023, 14:52Stvar, koju Vladavic i ostali nikako ne shvataju je sljedeca:
Treće i meni najvažnije, trener treba biti gospodin sa dobrim manirima i znanjem, čovjek koji nije ulicar,alkoholicar i koji ima lijepu priču iza sebe, koji može dječake edukovati svojim primjerom,
konkretno Vladavic je lik, koji je kockom pogubio sve što je zaradio, kojem je boca draza od žene, koji nema nijedan gradski manir u sebi, i takav čovjek nikad ne bih želio da ima bilo sta sa mojim djetetom, jer ga osim nešto možda malo fudbalski ničemu drugom ne može naučiti.
Mozda Zaim je najblizi al fali i njemu dosta toga.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
Nemam snage da pišem. Iskreno.
Prvo cu se osvrnut na jednu stvar sto je gore napisana. Krajem 22 pocetkom 23 su pare od evrope legle. Nova uprava je dosla pocetkom decembra. Dok su vracene 2 pozajmice nekim ljudima iz stare uprave koje su zahtjevali i dok su regulisane zaostale plate igracima s januarom je tih para nestalo. Neke su pare pocetkom nove godine ubrizgane iz raznoraznih ministarstava.
Uglavno da crvene noci nije bilo isle bi nove pozajmice za se zaokruzi finansiski okvir.
Ova uprava sama nema kapacitet i ici ce novo rezanje buđeta, jedino ako se ne pocnu trositi pare od 4 tribine, a i to je moguce ako se evropa ne izbori, a ne vidim kako ce.
Koliko je loše dovoljno govore podaci da su djeci na gostovanju ukinuli obroke, da je zabranjeno odigravanje prijateljskih utakmica van Mostara. Je li moguce da su bas od te djece krenuli. (Ja nemam dijete u OP)
Crveni ALARM
Ova uprava treba i mora imati dvije struje jer jedna struja ovo ne moze izvuci do kraja. Monofazno ubrizgavanje samo Velez moze ostaviti na ovome nivou.
Ljudi nama treba stabilan klub a daleko smo od toga.
Nek nam je bog na pomoći
Mostar u srcu, Velež do groba!
Hvala na informaciji tebradjemba je napisao/la: ↑20 maj 2023, 16:04
Prvo cu se osvrnut na jednu stvar sto je gore napisana. Krajem 22 pocetkom 23 su pare od evrope legle. Nova uprava je dosla pocetkom decembra. Dok su vracene 2 pozajmice nekim ljudima iz stare uprave koje su zahtjevali i dok su regulisane zaostale plate igracima s januarom je tih para nestalo. Neke su pare pocetkom nove godine ubrizgane iz raznoraznih ministarstava.
Uglavno da crvene noci nije bilo isle bi nove pozajmice za se zaokruzi finansiski okvir.
Ova uprava sama nema kapacitet i ici ce novo rezanje buđeta, jedino ako se ne pocnu trositi pare od 4 tribine, a i to je moguce ako se evropa ne izbori, a ne vidim kako ce.
Koliko je loše dovoljno govore podaci da su djeci na gostovanju ukinuli obroke, da je zabranjeno odigravanje prijateljskih utakmica van Mostara. Je li moguce da su bas od te djece krenuli. (Ja nemam dijete u OP)
Crveni ALARMpodhitno treba upaliti, dok nije kasno. Ja ne kazem da treba mjenjati upravu. Nego trebamo ovoj upravi pomoci nemamo stabilan buđet. Fali nam na mjesecnom nivou oko 50 000 maraka.
Ova uprava treba i mora imati dvije struje jer jedna struja ovo ne moze izvuci do kraja. Monofazno ubrizgavanje samo Velez moze ostaviti na ovome nivou.
Nek nam je bog na pomoćiali nije dobro.

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Sjevernokorejskipas je napisao/la: ↑17 jun 2022, 21:48Nikog još nije uhapsilo?
Milicija je to znala riješiti za dan a policija, specijalne jedinice, jake snage MUP a ?
Lažem ko pas. Moja tetka došla u posjetu iz Slovenije i iz cekera joj na Tepi ukrali novčanik. Odemo u "kamenu zgradu", ona opiše ko se motao oko nje, inspektor govori caji donesi album br.12, ovo je garant Fata...pogleda ona slike, pokaza, a inspektor uči caju: rekoh ti bolan, Fata...operiše dopodne na tepi, vadi iz cekera...Elem nije dakle prošlo više od dva sata od krađe....Fata taman ušla u Zemu da se ponovi, novčanik nije ni otvorila...

-
- Kontakt:
Zato sam pitao par puta koliko smo sredstava zvanicno skupili na crvenoj noci, niko ne zna tacan odgovor a mislim da nije ni klub objavio tacan iznos. Ako ga ikad i objave, mislim da to nece biti stvarna cifra samo iz razloga jer nece sve ici za tribinu.djemba je napisao/la: ↑20 maj 2023, 16:04
Crveni ALARMpodhitno treba upaliti, dok nije kasno. Ja ne kazem da treba mjenjati upravu. Nego trebamo ovoj upravi pomoci nemamo stabilan buđet. Fali nam na mjesecnom nivou oko 50 000 maraka.
Odredjeni ljudi oko kluba su vec smanjili ulaganja dok ce neki skroz prestati s ulaganjem, tako da ce najvjerovatnije dobar dio onoga sto je skupljeno za crvenu noc biti proslijedjen igracima za plate.
Nadam se da necemo ovo ljeto voditi istu transfer politiku kao zimus. Daj nam radije sve mlade potrncijalne igrace poput Mahmica, Mehmedovica i sl kojima mozemo garantovati vecu minutazu i redovnu/dobru platu nego istrosene igrace poput Karamarka, Cukovica i slicnih od kojih nemas maltene nikakve koristi. Ovdje ce biti samo prolaznici, nikakve pare ne mozemo zaraditi na njima dok na Mahmicu i mladjim igracima ako se dobro pokazu mozemo zaraditi solidne pare. Zadrzati kostur Haskic, Hrkac, Hadzikic, Laus i Andjusic mada ce on traziti novi klub na ljeto kako stvari stoje a ostalo rasporediti, nekoga na klupu a nekome dati slobodne papire.
-
- Kontakt:
Rainman je živ jeeeeeeeEspiritosanto je napisao/la: ↑20 maj 2023, 13:27Ima li kakvih novosti al pozitivnih?RainMan je napisao/la: ↑20 maj 2023, 13:26Tu smo. Ukljuceni aktivno.Espiritosanto je napisao/la: ↑19 maj 2023, 23:15
Jučer sam pisao da očekujem to.
-
- Kontakt:
Poslje utakmice sa posusjem upravs treba sjesti podvuci crtu kako i sta za dalje, zatim naparvit velez tv interviju sa keveljom koji je rekao da ce tako i biti i iznjeti situaciju.Mi smo uvijek tu uz klub i uvjerili su se u ovom periodu klk su u upravi.TI NIKAD NISI SAM I NECES BITI ZNAJMostarskiSin je napisao/la: ↑20 maj 2023, 17:18Zato sam pitao par puta koliko smo sredstava zvanicno skupili na crvenoj noci, niko ne zna tacan odgovor a mislim da nije ni klub objavio tacan iznos. Ako ga ikad i objave, mislim da to nece biti stvarna cifra samo iz razloga jer nece sve ici za tribinu.djemba je napisao/la: ↑20 maj 2023, 16:04
Odredjeni ljudi oko kluba su vec smanjili ulaganja dok ce neki skroz prestati s ulaganjem, tako da ce najvjerovatnije dobar dio onoga sto je skupljeno za crvenu noc biti proslijedjen igracima za plate.
Nadam se da necemo ovo ljeto voditi istu transfer politiku kao zimus. Daj nam radije sve mlade potrncijalne igrace poput Mahmica, Mehmedovica i sl kojima mozemo garantovati vecu minutazu i redovnu/dobru platu nego istrosene igrace poput Karamarka, Cukovica i slicnih od kojih nemas maltene nikakve koristi. Ovdje ce biti samo prolaznici, nikakve pare ne mozemo zaraditi na njima dok na Mahmicu i mladjim igracima ako se dobro pokazu mozemo zaraditi solidne pare. Zadrzati kostur Haskic, Hrkac, Hadzikic, Laus i Andjusic mada ce on traziti novi klub na ljeto kako stvari stoje a ostalo rasporediti, nekoga na klupu a nekome dati slobodne papire.

-
- Kontakt:
Ma kod nas su svi podjeljeni na 4/5 strana i neće se nikada napraviti zajednički projekat i gurati svi tu.
Zato ne treba biti ne realan i smanjiti očekivanja.
Za titulu i nešto više treba oko 9/10 miliona km.
Za ovo što mi imamo ovi rezultati su ekstra.
Mada se i sa ovim parama može napraviti dobra ekipa za gornjeg dijela tabele.
Previše igrača imamo a nikakav kvalitet.
Što napisa gore ostaviti ovih par,od ovih što odu i imaju jake plate dovesti jedno ili dva provjerena pojačanja i ovih mladih plus naših mladih gurat i to je to.
Zato ne treba biti ne realan i smanjiti očekivanja.
Za titulu i nešto više treba oko 9/10 miliona km.
Za ovo što mi imamo ovi rezultati su ekstra.
Mada se i sa ovim parama može napraviti dobra ekipa za gornjeg dijela tabele.
Previše igrača imamo a nikakav kvalitet.
Što napisa gore ostaviti ovih par,od ovih što odu i imaju jake plate dovesti jedno ili dva provjerena pojačanja i ovih mladih plus naših mladih gurat i to je to.
I Mostarske kiše kao da su stale
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Pola tima aktivno, pola povrijeđeno.
Ubuduće transfere dobro provjeriti zdravstveni bilten igrača, ova sezona je užas
Ubuduće transfere dobro provjeriti zdravstveni bilten igrača, ova sezona je užas
Jel' počela priča o našoj djeci majke ti????
Čuj naša djeca ,a ubijte se boga ti eto.
Čuj naša djeca ,a ubijte se boga ti eto.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.