Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Jedan je zapadni Mostar!
Nije zar da se gasite poslije zadnjeg kola ?caffetin je napisao/la: ↑19 maj 2023, 18:29Steta za tebe sto ces jos samo sljedeci vikend imati priliku da Zelju gledas uzivobaboedindzeko09 je napisao/la: ↑19 maj 2023, 17:06Brate ja sam Slobodaš, kakav Velež crniavenija je napisao/la: ↑19 maj 2023, 17:05Oni su sa njima u svadji, direktni debry, problemi oko ulaznica itd pa je i očekivano da bude čarki ali vi ste na Bilinom 2 godine dočekani kao u svojoj kući to je problem. Niti igrate protiv Čelika, niti vas ko ruzno pogleda i preko 30 stolica bacate u teren, razbijate glave sekjuritijima, kamermanu, treneru...bacate baklje na travnjak itd..
A prije toga kukate po medijima jer vam je neko na onom kavezu napravio stetu od 18 maraka i slikate javnosti kako je 2 cm kvadratna travnjaka jedna baklja uništila.
A onda uradite 10x gore.Meni je samo farz da mrzim plavu drolju
![]()
![]()
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Gledam sad malo ove finansijske izvjestaje Zrnjskog i Veleza. Ljudi ne znaju citati to.
Zrinjski je prezaduzen klub ..iznenadio sam se.
8.500.000 obaveza naspram 3.600.000 ukupne imovine.
To u prevodu znaci ako bi sad morao zatvoriti sve dugove falilo bi mu oko 5 miliona maraka.
Velez je finansijski prestabilan i puno finansijski zdraviji klub 4.200.000 imovine naspram 950.000 obaveza.
To u prevodu znaci da kad bi rasprodao svu imovinu i platio sve dugove ostalo bi mu vise od 3 miliona KM.
Sada ce se neko pitati kako onda Zrinjski moze placat toliko igrace?
Jednostavno zato jer je zaradio puno u Evropi al isto tako bukvalno egzistencijalno svaku godinu ovisi o toj zaradi jer ona ode na plate igracima i s druge strane toleranciji i kreditiranju onih kojima je duzan.
Bas me interesuje kako izgledaju ostali klubovi
..valjda ce ovih dana objavit izvjestaje.
To u prevodu znaci ako bi sad morao zatvoriti sve dugove falilo bi mu oko 5 miliona maraka.
Velez je finansijski prestabilan i puno finansijski zdraviji klub 4.200.000 imovine naspram 950.000 obaveza.
To u prevodu znaci da kad bi rasprodao svu imovinu i platio sve dugove ostalo bi mu vise od 3 miliona KM.
Jednostavno zato jer je zaradio puno u Evropi al isto tako bukvalno egzistencijalno svaku godinu ovisi o toj zaradi jer ona ode na plate igracima i s druge strane toleranciji i kreditiranju onih kojima je duzan.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
- JavierBosnia
- Kontakt:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ne, ne bavite se vi HŠK Zrinjski.mostar_mo je napisao/la: ↑20 maj 2023, 08:45Gledam sad malo ove finansijske izvjestaje Zrnjskog i Veleza. Ljudi ne znaju citati to.
Osim što rano ujutro uz prvu kavu pokušavate interpretirati naša revizijska izvješća.

Ja jedva čekam A. Čauševića da se očituje, yebo ti ove ekonomske analitičare iz Opina.
...jedan je jedini u snu i na javi...
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
Dosta stabilni..imate ovu stavku razgranicenja veliku u sklopu obaveza..oko 13.000.000.JavierBosnia je napisao/la: ↑20 maj 2023, 09:04https://fksarajevo.ba/vijesti/finansijs ... odinu/6550
Trebalo bi vidit kakve su to obaveze odnosno kakva razgranicenja se knjize..da li za stadion, neke transfere i slicno.
Kratkorocno stabilni potpuno, interesantan je mali iznos na racunima na dan sastavljanja bilansa. Samo oko 45.000 KM.
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 20 maj 2023, 09:37, ukupno mijenjano 2 puta.
GradKamena2 je napisao/la: ↑19 maj 2023, 22:34Redovno vam je lik na "vasoj strani" i on i Bilbija i mnogi drugi ne morite sa glupostima,isto kao sto vasi vise u Orci po citave dane jutro poslje finala 9 ipo Ovcina i Anđusic sjede i raspravljaju se nesto i to je okej sta trazite neke price gdje ih nema.

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Nema potrebe da reagujes tako. Isto ce ti protumacit svako ko zna citati finansijske izvjestaje.DTzmu30 je napisao/la: ↑20 maj 2023, 09:16Ne, ne bavite se vi HŠK Zrinjski.mostar_mo je napisao/la: ↑20 maj 2023, 08:45Gledam sad malo ove finansijske izvjestaje Zrnjskog i Veleza. Ljudi ne znaju citati to.
Osim što rano ujutro uz prvu kavu pokušavate interpretirati naša revizijska izvješća.![]()
Ja jedva čekam A. Čauševića da se očituje, yebo ti ove ekonomske analitičare iz Opina.
Ljudi se zalijecu i citaju bilans uspjeha ( rezultat poslovanja u tekucoj godini).
Krvna slika pravnog lica je prije svega Bilans stanja kao sto mu ime kaze , a ne uspjeha u jednoj godini.
Ćista petica Veležu zbog finansijske bilanse.
Ćista petica rođenima zbog finansijske pismenosti
Ćista petica Ćauševiću zbog objektivne žurnalistike.
Ćista petica rođenima zbog finansijske pismenosti
Ćista petica Ćauševiću zbog objektivne žurnalistike.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Velež je daleko od stabilnog, a još dalje od prestabilnog kako kažeš.
Velež je do 2020. godine imao igrače pod amaterskim ugovorima i nije imao obaveze kao premijerligaši, a onda se poklopila Evropa i ogromne finansijske injekcije pa je trenutno situacija poprilično lagodna.
Jedna sezona bez Evrope i dugovi će se početi gomilati, a par sezona bez Evrope bi klub kao Velež dovelo u donji dio tabele.
To važi za sve klubove, osim možda Sarajeva koje pumpa privatni kapital kad im zagusti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jos da pocnu na punu prijavljivati.Virtu4l je napisao/la: ↑20 maj 2023, 09:51Velež je daleko od stabilnog, a još dalje od prestabilnog kako kažeš.
Velež je do 2020. godine imao igrače pod amaterskim ugovorima i nije imao obaveze kao premijerligaši, a onda se poklopila Evropa i ogromne finansijske injekcije pa je trenutno situacija poprilično lagodna.
Jedna sezona bez Evrope i dugovi će se početi gomilati, a par sezona bez Evrope bi klub kao Velež dovelo u donji dio tabele.
To važi za sve klubove, osim možda Sarajeva koje pumpa privatni kapital kad im zagusti.
Nisam dio uprave i citam samo ono sto pise na papirima.Virtu4l je napisao/la: ↑20 maj 2023, 09:51Velež je daleko od stabilnog, a još dalje od prestabilnog kako kažeš.
Naravno da se neki visak kapitala od 3.000.000 istopi vrlo brzo ako je ekonomska politika naopaka, ali ovo stanje se u finansijskom smislu naziva kako sam ga i prvobitno nazvao prestabilnim u odnosu na one koji su vec u debelim minusima.
Ponavljam, to je trenutno stanje i citam samo ono sto pise !
Sta ce bit u buducnosti to niko ne zna.
Kec ko kuća susjedima zbog poreznih dugova.
Poyyy

Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Ti što su u debelim minusima posluju neopterećeno i dugovi im nisu prepreka, to pokušavam da ti kažem, da Velež nije u prednosti zbog toga što je trenutno čist.mostar_mo je napisao/la: ↑20 maj 2023, 09:58Nisam dio uprave i citam samo ono sto pise na papirima.
Naravno da se neki visak kapitala od 3.000.000 istopi vrlo brzo ako je ekonomska politika naopaka, ali ovo stanje se u finansijskom smislu naziva kako sam ga i prvobitno nazvao prestabilnim u odnosu na one koji su vec u debelim minusima.
Mi smo najbolji primjer. Sve dok ispunjavamo one osnovne obaveze prema igračima i trenerima, dok nas niko od njih ne tuži, bez problema ćemo dobijati licence i pored ogromnog duga prema poreskoj. Mada i taj naš dug nije toliko strašan kad se odbiju zatezne kamate, a odbiće se sigurno kad budemo imali pare da to platimo. Na kamate ide skoro 50% duga.
Mi dok smo imali normalnu omladinsku školu sve je funkcionisalo, stalno su se prodavali igrači, ulazila je neka lova u klub, što od transfera što iz fonda solidarnosti. Onog momenta kad su stručnjaci uništili omladinski pogon sve je krenulo nizbrdo.
Proizvodnja igrača je jedini način da se steknu uslovi za normalno funkcionisanje klubova. To su jedini ozbiljni prilivi koji znače, 300, 400, 500 hiljada maraka, nebitno je, pa čak i ako igrač vrijedi više. Sve ostalo je kratkog daha, jedna godina bez Evrope i u problemu si.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zna li neko šta se dešava sa kvotama na tekmi Velež-Sarajevo
Umjesto da pada kvota na Sarajevo, ona nenormalno brzo raste. (3.30 dvojka)
Umjesto da pada kvota na Sarajevo, ona nenormalno brzo raste. (3.30 dvojka)
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Malo se zamozzartovalo. 

-
- Kontakt:
Afrička šljiva.Nikad ne pada

I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
-
- Kontakt:
Namjestena utakmica, gurat ce nas sudije zbog poraza u finalu kupa, kako bi izborili Evropu. Kazu vole Velez, Mostar i petokraku, Petrovic poslan po zadatku da svira 2 penala.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Završili Veležu sudiju, kad im svira ovaj igraju k'o Borac sa Gigarom
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 21 gost.