Nekadašnji igrač Fudbalskog kluba Velež iz Mostara, te nekadašnji reprezentativac BiH, Admir Vladavić, za portal iznio je osvrt na nedavno odigrani meč finala Kupa BiH između mostarskih nogometnih klubova Veleža i Zrinjskog, te je iznio i niz problema koje vidi kao ključne u radu FK Velež.
“Imao sam potrebu da napišem nešto poslije ove utakmice između Veleža i Zrinjskog, i nije kod mene ono “general poslije bitke”, ne mislim tako, inače odavno sam htio napisati, ali evo da malo “otvorim oči” ljudima koji srljaju i ne prihvataju činjenično stanje.
Rođeni su igrači Veleža, i dobili su to ime zato što su tu djeca Grada Mostara, što vole svoj klub i kad ima novca i kada nema, klub se ne napušta.
Kažu možes sve promijeniti, i religiju i ime i prezime, ali boje kluba nikada, ni ljubav prema klubu.
Moraju ljudi da shvate da Velež nije Velež bez djece grada pa i Hercegovine, a kažu nema talenata?!
Kako nema? Pa to je njihov izgovor zato što ne žele dugotrajan proces, jer im ne odgovara to, a sve zato što imaju mandat kojim su vezani, naprimjer mandat od tri godine, a za taj period ne možes napraviti igrača.
E zato koriste priliku direktori treneri da zarade i uzmu šta se uzeti može preko transfera stranih igrača, preko hrane koju im plaća klub, preko plata, preko kirije stanovanja, i tako dalje.
A od naše djece nemaju ništa, jer našoj djeci pored svega navedenog, samo su “na glavi”, nemaju koristi a moraju im dati i platu.
To je jedina prava istina. Druga stvar, imamo u školi fudbala “trenere” koje je “ulica dovela”, pitajte ko su ljudi treneri u klubu, pitajte ko ih dovodi, i jesu ti “treneri” igrali negdje, imali neku igračku karijeru?!
Da li su ti poltroni ikada išta napravili u svijetu fudbala, pa kako onda da naprave igraca?
Kažu nema talenata u Mostaru, izgovor prave kao djeca ne igraju fudbal, kako?!
Imamo li u Mostaru 20 škola fudbala, a ima li svaka škola preko 50 djece?! Zašto se ne priča sa ljudima koji su u tim školama, zažto se Veležu ne daju najbolja djeca, zašto nema komunikacije na relaciji škole fudbala i Velež?
Svi su pametni, svi sve znaju, e pa dok budu gledali lični interes a ne interes kluba, tako će biti.
Nema u Mostaru talenata – to je isto kao da kažeš da u Mostaru nema grožđa, maslina, behara, ma smiješno.
Ima gospodo, nego morate dovesti ljude koji znaju da rade, a ne neke “likove” preko stranaka i socijalne slučajeve, također i vaše prijatelje, e tu je problem, a ja lično pišem ovo jer volim Velež, volim ovaj grad, i volim našu djecu.
Znalo se prije, sa strane ko dođe – mora biti tri puta bolji od našeg igrača, a sada naš igrač mora biti bolji tri puta od stranog igrača da bi igrao.
I jos nešto, nikakvih pretenzija nemam da budem neki trener ili bilo šta u mojoj jedinoj ljubavi Veležu.
Da ne bi bilo da sam nešto pisao zbog sebe. Mostar u srcu Velež do groba.” – navodi se u osvrtu koji je našem portalu dostavio Admir Vladavić.
Inače, Admir Vladavić trenutno je koordinator Omladinske škole FK Bjelopoljac iz Bijeog Polja, i paralelno šef stručnog štaba prvog tima ovog kluba, a uz sve to je povremeno i igrač prvotimac kluba.