FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Pashoni
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla - RIP Probisvjet

Post Postao/la Pashoni » 17 maj 2023, 17:03

simonknows je napisao/la:
17 maj 2023, 16:46
Par stvari vezano za taj sportski segment

1. Čak i na igricama postoji nešto što se zove hemija (uigranost) ekipe, ne možemo mi otjerati 25 kako ste ih predstavili najlošijih, a dovesti 25 najboljih igrača sa Balkana, po mogućnosti reprezentativaca svojih zemalja, mi njih sve skupimo i gazimo sve redom. Volio bih i ja, ali ne ide, što je više promjena - čak i ako dolaze puno bolji igrači, postoji taj problem uigranosti koji se toliko spominjao zadnjih godina kad se dešavalo da cijela ekipa ode pa nova dođe (npr. kod Mujkanovića je to bio slučaj), a sad bismo sve mijenjali.

2. Neki igrači (poput tog Melvina) bi sigurno puno više peužili i pokazali da im trener nije bio Jahić, da su cijelu sezonu igrali na Tušnju, i da uz sebe ima nekog kvalitetnijeg. Tako da na ovo treba dovesti samo par ciljanih pojačanja, par igrača otjerati i to je to. Imaš ugiranost, imaš par pojačanja i samim tim upgrade ovih trenutnih igrača (bar 2-3 će doživiti neki ako ništa minimalni napredak).

3. Itekako se treba sad početi raspitivati, jer šta ćeš ako ostaneš? Dok ti počneš pratiti, zapisivati, zvati i pokušavati se dogovoriti, ostali su već kaparisali ta pojačanja. Ako ispadneš, opet kažem nećeš, ali hajmo zamisliti ispadneš i šta? Prekrižiš ta imena i ideš dalje. S radom se u ozbiljnim zemljama počinje par sedmica prije kraja prvenstva.

Što se tiče uprave, imaju svojih kikseva i daleko od toga da su idealni, i slažem se da ih treba tjerati, i ne sikirajte se, dočekali ste i to.
Vecinu si upravu, ali imas par igraca koji ne znaju auta izvest, hej profi fudbaler ne zna auta izvesti. Onda trebas pogledati da li se neki igraci uklapaju u Pranjicev sistem, ne mogu igrati onaj sistem igraci koji mogu samo do sebe nekako dodati i to ako im je čisto sve bez pritiska. Ako oni ne znaju neke osnovne stvari onda i Gvardiola lično to ne bi mogao uigrati. Ako se ostane odmah drugi dan početi sa promjenama i planovima za narednu sezonu, vidjeti s Pranjicem da li ce ostati, ako hoce vidjeti onda ko hoce produziti ugovor od igraca, a s kim ces se opraštati, koga ces dovoditi itd..
O tom potom pričat će se o tome više sigurno kad ostanemo u ligi aBd.

U BANJA LUKU PO BODOVE! :bih:
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 maj 2023, 17:05

Aliću ili mijenjati poziciju ili mu se zahvaliti. On nema šta da traži u Premier Ligi kao napadač.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 17 maj 2023, 17:07

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 maj 2023, 17:05
Aliću ili mijenjati poziciju ili mu se zahvaliti. On nema šta da traži u Premier Ligi kao napadač.
Pozicija polušpica bi mu najbolje odgovarala definitivno, ali to u bilo kojem klubu u ovoj lige sumnjam da moze igrati.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 17 maj 2023, 18:34

Dobijamo Borac u BL siguran sam u to! U naletu smo, dobili smo utakmicu u zadnjim minutama što nam se nije desilo ne pamtim. Vjerujem u ovu ekipu, trenera. Sloboda do groba pa i iznad toga !
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 17 maj 2023, 20:00

Ajde drago mi je da se malo počelo pričat o fudbalu na temi, iako bih volio da prvo osiguramo opstanak pa da onda "pametujemo".
Pranjićeve ekipe nisam imao priliku gledati ali mislim da je ono protiv Sarajeva način na koji on planira igrat , naravno ako ostane. Malo mi je čudno što je nakon 1 utakmice odustao od svoje filozofije al valjda je čovjek procijenio da ne može igrat na onakav način i opstat u ligi...
Ako je ono fudbalska filozofija onda mislim da će bit određenih promjena, al veliki respect jer se bar pokušava igrat moderan fudbal.
Prvo igrat će s golmanom koji je jak s loptom u nogama i mislim da je zbog tog i Erić imao prednost. Eh sad koliko u našoj ligi imaš golmana koji su puno jači od njeg ne znam.
Druga stvar igrat će stoperi koji se ne plaše krenut s loptom, il koji neće na prvi pritisak izbijat što dalje od gola. Ono što mi se činilo protiv Sarajeva je da je Šubert dosta dobro rješavao takve situacije i da smo često nakon njegovog pasa rješavali taj prvi pritisak. Nakon te utakmice nije se nešto naigrao, al mislim da bi mogao odgovarati tom sistemu. Jusić i Osmanković mi u tom segmentu djeluju slabiji. Što se tiče bekova tu ne znam šta bih reko , naše momke bih ostavio i ako nešto bude "povoljno" doveo. DMF mora znat s loptom a ne da mu treba minut da je iskontroliše, i možda podjednako bitno mora da zna da je iznese "driblingom". Eh sad kod nas u ligi su uglavnom old school dmfovi tipa lopta može proć al igrač ne, tako da tu treba dobro potražit. Karić je to npr odlično radio protiv nas al ne znam jel to zato što je dobar il zato što smo mi užasni. Krila dovest, Saša i Mešić ako ostanu super. Što se tiče špica mislim da je tu gužva i da će neko morat ić, al da to ne bude Alić. Čitao sam ovdje prizivanja Komazeca u prvih 11 i kako Adi ne valja jer ne daje golove i sl i onda vidiš da ni Komazec nije uspio gola dat, a s druge strane Adi je puno više duela uzeo na sredini i puno više lopti sačuvo i prenio. Nikola je pozitivan momak i pravi profesionalac i nek ostane al mislim sa zbog godina ne može igrat 90'. Što se tiče Vranješa ne znam vala šta da mislim..
Sportski direktor je jako bitna funkcija u klubu i treba tu bit ozbiljan, Saidu ponudit neko mjesto u klubu, al gurat ga u vatru odmah na tu poziciju mislim da je ludost. Popričat sa Smajićem da se vrati , pristat na sve uslove jer mislim da bi on ko sportski s Pranjićem napravio čuda...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 maj 2023, 21:07

Par stvari vezano za taj sportski segmen

2. Neki igrači (poput tog Melvina) bi sigurno puno više peužili i pokazali da im trener nije bio Jahić, da su cijelu sezonu igrali na Tušnju, i da uz sebe ima nekog kvalitetnijeg. Tako da na ovo treba dovesti samo par ciljanih pojačanja, par igrača otjerati i to je to. Imaš ugiranost, imaš par pojačanja i samim tim upgrade ovih trenutnih igrača (bar 2-3 će doživiti neki ako ništa minimalni napredak).

Što se tiče uprave, imaju svojih kikseva i daleko od toga da su idealni, i slažem se da ih treba tjerati, i ne sikirajte se, dočekali ste i to.
Ne bi, ili bi to bilo neznatno. Vjeruj mi na rijec. Kesa je to od igraca, nista posebno.

Nego, sta kaze Secerko, ne brinite za Borac i narednu tekmu. J3bem li ga u one poker oci, koprca i kao jos bi volio ostati u klubu. Ma mars govance jedno iskompleksirano, mars za tatom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 17 maj 2023, 21:11

Beduin je napisao/la:
17 maj 2023, 21:07

Ne bi, ili bi to bilo neznatno. Vjeruj mi na rijec. Kesa je to od igraca, nista posebno.

Nego, sta kaze Secerko, ne brinite za Borac i narednu tekmu. J3bem li ga u one poker oci, koprca i kao jos bi volio ostati u klubu. Ma mars govance jedno iskompleksirano, mars za tatom.
Ne bi ti meni vjerovao koliko ja tog lika ne podnosim. Ali to za Borac stoji, znaš sve :rol: Gledao si sad, otvorilo nam se...
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 17 maj 2023, 21:20

Pisano jos u novembru prosle godine, argumentovano.......sta hoce kerovi jos da budu u UO.....

Ovo su razlozi zbog kojih Elmir Šećerbegović treba napustiti mjesto predsjednika FK Sloboda
16 Novembra, 2022 15:05

Elmir Šećerbegović, u javnosti poznatiji kao sin proslavljenog asa Dževada Šećerbegovića na čelo Upravnog odbora FK Sloboda došao je 16 oktobra 2019. godine. Dakle, mlađi Šećerbegović je u predsjedničkoj fotelji pune tri godine. Došao je na pompezan način, sa velikim najavama, planom, programom i vizijom na osnovu koje je izlobirao dolazak.

Pričao je o starom klubu bez trofeja, sa velikim dugovanjima, dolasku stranog kapitala, kupovinom Skupštinskih mjesta i kako nakon dvije godine Sloboda će izmiriti dugovanja, te joj neće biti potreban budžetski novac od Grada (preko milion maraka godišnje).

Šećerbegović tada u prezentovanom planu tuzlanskom gradonačelniku Jasminu Imamoviću i njegovim najbližim saradnicima obećao između 50 i 100 mjesta koja će po modelu biti prodana. Danas Skupština Slobode broji osam članova zajedno sa predsjednikom koji su ujedno i članovi Uprave.

U nastavku donosimo 10 razloga zbog kojih Elmir Šećerbegović treba napustiti funciju prvog čovjeka kluba.

1 Plan i program koji je Elmir Šećerbegović prezentovao tadašnjim članovima Skupštine i pred tuzlanskim gradonačelnikom na osnovu kojeg je dobio podršku pao je u vodu. Sloboda se danas finansira isključivo iz budžeta Grada. Za tri godine preko tri miliona maraka.

2.Rezultat Slobode tri godine je grčevita borba za opstanak sa najvećom podrškom Grada Tuzla nakon rata. Takvu podršku nisu imali ni predsjednici Ekrem Šehović, Fuad Baraković, Meho Bajrić, Salih Šabović, Davud Zahirović, Azmir Husić, Senad Mujkanović. Neki su čak i sa manjim budžetom bilježili bolje rezultate, pa i igrali evropska takmičenja…

3.Dugovanja Slobode nakon tri godine su približno ista . Bolje upućeni tvrde kako je u posljednje vrijeme problem i isplata plaća fudbalerima, što bi tek u narednom periodu moglo doći na naplatu?!

4. Sloboda više nema natklonost navijača, simpatizera. Publike je sve manje na stadionu što je odraz rezultata u protekle tri godine, grčevita borba za opstanak.

5. Na prezentaciji „Kafa sa predsjednikom“ prije dvije godine Elmir Šećerbegović je ove sezone na Tušnju najavio dolazak 10 najboljih igrača Premijer lige. Umjesto njih dobili smo igrače iz Prve lige Federacije.

6. Igrači iz vlastitog pogona na kojima je trebala biti bazirana igra i okosnica tima su u strmoglavom padu, i u kadru je sve manje igrača koji prave prevagu u Premijer ligi.

7. Omladinske selekcije kluba koji su proteklih godina bili državni prvaci su daleko od vrha i svojih konurenata. Čak većina taletovanih omladinaca je prešla u redove rivala ekipe Tuzla City.

8. Marketing služba Slobode gotovo ne postoji, a najveću odgovornost za takav pad na tržištu snosi prvi čovjek kluba i njegovi saradnici.

9. Sponzorima i potencijalnom strateškom tartneru očigledno nije interesantan klub koji je star 103 godine koji iza sebe nema značajan rezultat, svoj stadion, adekvatne klupske prostorije.

10.Sloboda je nakon prvog dijela prvenstva posljednja na tablici, nalazi se u jako nezavidnom položaju i krajnje je vrijeme da se upale alarmi na Tušnju, da se u dogovoru sa ljudima iz Grada vrati Skupština kluba koji će činiti utjecajni ljudi koji bi mogli Slobodi vratiti ugled.

P.S. I jos Buljoni zabranio komentarisanje na FB stranici....koji kompleksas.
🔴⚫️

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 17 maj 2023, 21:39

Beduin je napisao/la:

Jel to neka nova izjava ili?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 maj 2023, 21:45

Dobro mozete o tim stvarima kad visimo za opstanak. Vrlo je moguce da nam i 2 boda igraju za opstanak, ali vidjeti cemo.
S 3 boda opstanak je izgledan, cak i da prestignemo Posusje koji igraju s Zeljeznicarom i Velezom koji se bore za Europu.
Protiv Borca treba ici na pobjedu ali treba biti i realan. Gore je i Zrinjskom x mjera.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 maj 2023, 22:24

DeZerbi je napisao/la:
17 maj 2023, 21:39
Beduin je napisao/la:

Jel to neka nova izjava ili?
To je nesto interno, iza zatvorenih vrata.

Ma ne slusaj ti mene, ja to onako naglas baljezgam. 😁
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 17 maj 2023, 23:40

Sunderland je napisao/la:
17 maj 2023, 11:22
17 maj 2023, 11:17
DeZerbi je napisao/la:
17 maj 2023, 11:12
Joj de da izborimo opstanak prvo.
Ne znam kako neko moze razmisljati o pojacanjima :D
Sad je vrijeme. Ako ispadneš prekrižiš tu listu i idemo dalje, ako ostaneš, puno će ti značiti neki početni plan, iskustvo nas uči. A neće se ispasti, opet kažem. I kad su svi govorili da nema nade ja sam govorio 100% i evo sad smo na korak od toga, zar još sumnjate :rol:
Nisi samo ti govorio da ostajemo 😁
Dva brata najveća.❤️
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

DeZerbi
Kontakt:

Post Postao/la DeZerbi » 18 maj 2023, 10:25

Borac je jučer igrao polufinale kupa RS?
Jel zna neko sastav koji je igrao?

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 18 maj 2023, 10:29

DeZerbi je napisao/la:
18 maj 2023, 10:25
Najjača postava...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 18 maj 2023, 11:07

X2 lagano. Aj Sloboda!
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 18 maj 2023, 11:42

DeZerbi je napisao/la:
18 maj 2023, 10:25
Ćetković, Lagundžić, Vojnović, Šušić, Subić, Predragović, Pisčević, Ninković, Cvijanović, Tatar, Mrkaić.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 18 maj 2023, 13:32

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 18 maj 2023, 14:21

Opet Frano Jelic
Yebo sve svojeee
Jos mi u ocima onaj faul nad Bukvicem koji nije svirao...
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 maj 2023, 14:33

Znaci molit Boga da nam da sto manje zutih
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 18 maj 2023, 14:54

DamirT je napisao/la:
18 maj 2023, 14:33
Znaci molit Boga da nam da sto manje zutih
Bukvic, Komazec, Bekic, Pervan su opasnosti od trećeg kartona koliko znam.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.