RŠD Velež Mostar

User14
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la User14 » 18 maj 2023, 12:24

Bazinga12345 je napisao/la:
18 maj 2023, 12:02
JuzniBosanac je napisao/la:
18 maj 2023, 11:49
Ona"reakcija'Hrkaca kod gola budi mi sumnje
Znao sam :tokralju:
:tokralju:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 12:29

Direktorcic je napisao/la:
18 maj 2023, 12:15
slika

U pjetlicima ona dkeca vako reaguju, uzme neki mali loptu i svi na njega dok ga ne pribiju uza zid
Reakcija nije sjajna ali trebaš pogledati cijelu situaciju kako je došlo do ovoga.
Kad izgubiš loptu ispred svog 16terca logično da niko nema pojma gdje stoji jer nisu imali vremena da se postave u odbrambeni blok.
Uvlači se panika i malo ko ima vremena da se okrene oko sebe da vidi šta se dešava jer kontranapad ide prebrzo.
Zato stoperi imaju isključive instrukcije od trenera da izbijaju lopte u aut jer samo vrhunski odbrambeni igrači znaju igrati nogom i imaju tu sigurnost da ne izgube loptu.
Zato treneri preziru kad se izgubi lopta u tranziciji jer je velika vjerovatnoća da ćeš popušiti gol.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 18 maj 2023, 12:31

A jel ko primjetio moguc ofsajd u pocetku ovog njihovog napada? Meni je zapalo za oko i volio bih vidit ponovo na snimku.🤔

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 18 maj 2023, 12:33

Kako ce se postavit za sekundu koliko je trebalo kad je Vehabovic izgubio loptu i onaj njihov dao Corluki. A i Corluka je iz prve uhvati da je ono Cukovic pokusao doktor Huseinbegovic bi mu zglob tri dana namjestao u juznom :mrgreen:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 maj 2023, 12:37

Gr0hot je napisao/la:
18 maj 2023, 12:31
A jel iko primjetio moguc ofsajd u pocetku ovog njihovog napada? Meni je zapalo za oki i volio bih vidit ponovo na snimku.🤔
Ovaj igrač Zrinjskog je bio u ofsajdu kod centarsuta al valjda nije svirao jer je lopta ociscena prije njega . Nije direktno uticao na igru valjda mada se to često svira u startu kao ofsajd jer je tesko procijeniti gdje ce lopta pasti kod centarsuta , ali pomocni ovdje jednostavno nije digao zastavu.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 maj 2023, 12:38

CampobelloDiMazara je napisao/la:
18 maj 2023, 12:33
Kako ce se postavit za sekundu koliko je trebalo kad je Vehabovic izgubio loptu i onaj njihov dao Corluki. A i Corluka je iz prve uhvati da je ono Cukovic pokusao doktor Huseinbegovic bi mu zglob tri dana namjestao u juznom :mrgreen:
I Ćorluka da ono prebaca 100 puta ponovo ne bi nikad onako prebacio . Jednostavno hoće tako da bude kao i lopta koja se uvalja ni sam ne znam kako u gol pored Osmana.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 12:39

CampobelloDiMazara je napisao/la:
18 maj 2023, 12:33
:D

imao je vehabović sličnu priliku na desnoj strani bukvalno otvoren put prema 16tercu i bježao je odbrani sigurno 4-5m. Tad ga je jedan od odbrambenih stigao i još izborio kontra-faul, e jesam pop*zdio u tom napadu, pa centriraj je šta gledaš u nju :facepalm:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 18 maj 2023, 12:40

Ja očekujem post forumaša @djemba , obećao je da će nas upoznati sa nekim stvarima koje zna poslije finala!
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 18 maj 2023, 12:42

mostar_mo je napisao/la:
18 maj 2023, 12:37
Gr0hot je napisao/la:
A jel iko primjetio moguc ofsajd u pocetku ovog njihovog napada? Meni je zapalo za oki i volio bih vidit ponovo na snimku.🤔
Ovaj igrač Zrinjskog je bio u ofsajdu kod centarsuta al valjda nije svirao jer je lopta ociscena prije njega . Nije direktno uticao na igru valjda mada se to često svira u startu kao ofsajd jer je tesko procijeniti gdje ce lopta pasti kod centarsuta , ali pomocni ovdje jednostavno nije digao zastavu.
Znaci dobro sam vidio. Ofsajd i jeste direkt uticao dalje da je doslo do gola. Lopta i jeste isla ka Igracu koji je bio u ofsajdu. Tako da morao je svirati ga jbm ga

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 12:43

Gr0hot je napisao/la:
18 maj 2023, 12:42
mostar_mo je napisao/la:
Gr0hot je napisao/la:
Znaci dobro sam vidio. Ofsajd i jeste direkt uticao dalje da je doslo do gola. Lopta i jeste isla ka Igracu koji je bio u ofsajdu. Tako da morao je svirati ga jbm ga
Jeste bio u ofsajdu ali nije uticao na igru i bio je pasivan. Kad je nastavljena igra ta situacija se poništava i gol je regularan

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 18 maj 2023, 13:17

Osuđivanje bakljade i stolica dok metvi igrači Veleža gonjaju rezultat hahahahahhahaha. Da je bilo još 1450minuta mrtvaci ne bi usli u 16raac a kamoli dali go. Ponovno pozivam ove što govore seljaci zabrane primitivizam da se jave privatno. Red Army vam kriv nije ovaj novi vaš ferguson i mrtvaci od igrača.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 13:22

Gr0hot je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
Gr0hot je napisao/la:
Ono nije ofsajd nikada i nigdje. Nemamo šta pričati o tome.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 maj 2023, 13:38

Ne brukajte se, kakav ofside.
Bilbija je sudio skoro bez greške, možda onaj faul na Anđušiću pred kraj utakmice...ali za ostalo se nema šta reći.
Zaboraviti sinoćni poraz i okrenuti se onom što dolazi.
Možda ćemo igrati pred praznim tribinama zahvaljujući seljacima iz naših redova.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 18 maj 2023, 13:38

Balorda je napisao/la:
18 maj 2023, 13:22
Gr0hot je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

ma kakav oPsajd, ne svira se pasivan ofsajd po novijim pravilima(prije se svirao)jer lopta ne ide direktno njemu nego drugom igracu,i taj u pasivnom ofsajdu ne utice na igru.Vehabovic je najkrivlji za gol jer je izgubio loptu tu gdje ne smije biti izgubljena(ili je nabi naprijed ili ako si siguran u sebe odigraj nesto a on nije taj igrac koji ima siguran pas kao ni Sikalo koji je pogrijesio u prvoj utakmici sa pogresnim pasom ,kao i Prses koji je pogrijesio u drugoj utakmici na kriticnom mjestu isto pogresnim pasom)

Mi samo mozemo kriviti sebe sto smo izgubili jer smo odigrali vrlo lose a da smo odiugrali priblizno kako mozemo odigrati mogli su se medjugorci dobiti jer se vidi da su i oni bili pod pritiskom i nisu prikazali neku vele igru
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 maj 2023, 13:48

mozak je napisao/la:
18 maj 2023, 13:38
Ne brukajte se, kakav ofside.
Bilbija je sudio skoro bez greške, možda onaj faul na Anđušiću pred kraj utakmice...ali za ostalo se nema šta reći.
Zaboraviti sinoćni poraz i okrenuti se onom što dolazi.
Možda ćemo igrati pred praznim tribinama zahvaljujući seljacima iz naših redova.
Ni onaj "faul" na Anđušiću nije bio faul, sve čisto. Bilbija je odradio korektnu utakmicu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 14:00

rodjak je napisao/la:
18 maj 2023, 13:38
Balorda je napisao/la:
18 maj 2023, 13:22
Gr0hot je napisao/la:

ma kakav oPsajd, ne svira se pasivan ofsajd po novijim pravilima(prije se svirao)jer lopta ne ide direktno njemu nego drugom igracu,i taj u pasivnom ofsajdu ne utice na igru.Vehabovic je najkrivlji za gol jer je izgubio loptu tu gdje ne smije biti izgubljena(ili je nabi naprijed ili ako si siguran u sebe odigraj nesto a on nije taj igrac koji ima siguran pas kao ni Sikalo koji je pogrijesio u prvoj utakmici sa pogresnim pasom ,kao i Prses koji je pogrijesio u drugoj utakmici na kriticnom mjestu isto pogresnim pasom)

Mi samo mozemo kriviti sebe sto smo izgubili jer smo odigrali vrlo lose a da smo odiugrali priblizno kako mozemo odigrati mogli su se medjugorci dobiti jer se vidi da su i oni bili pod pritiskom i nisu prikazali neku vele igru
istina je da su bili pod pritiskom osjetilo se to, a opet i bez toga napravili su par konkretnih šansi.
Onaj volej bilbije i još par zrelih prilika tako da nema se šta kenjati, pruži ruku i piči dalje.
Mogu mislit kako je Feja frustriran kad treći put zaredom primamo gol na isti fazon, mada ovi i daju golove cijelu sezonu uglavnom iz presinga i nakon grešaka protivnika tako da tu i nema ništa čudno

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 18 maj 2023, 14:18

Dovedeno deset nekih igrača od kojih je 8 za druge lige.
Trener kome se sva igra zasniva na onoj svi u obranu a gore ako sta udje udje.
Igralo se nekada od noge do noge a sada dva pasa ne mogu sastaviti.
Treba dovesti bar 6 igrača za prve postave, rezu se troškovi ali time i ambicije.
Amar Osim je imao daleko smisleniju igru od ovoga, ali i dosta manje sreće.
Čovjek tri puta postavlja istu igru protiv ovih, sva tri puta mu igrači pod pritiskom daju sami sebi gol, jer su uvuceni golmanu u krilo.
Igra u kojoj Haskic glumi Dzeku je ok, kad imaš brza i tehnički jaka krila, u našem slučaju, ne pije vode.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 18 maj 2023, 14:20

aimar21 je napisao/la:
26 apr 2023, 15:14

Intervju sa Keveljom. Nekoliko stvari mi je zaparalo uši, pa ću brzinski iznijeti svoje mišljenje...

Sve pohvale za Crvenu noć, ozbiljan događaj koji je standardno od velike pomoći klubu. Više od financijske pomoći je važno to što postoji namjera da se svi okupe sa istim ciljem, a to je napredak kluba. Spomenuo je sve političke partije, kao i članove bivše uprave. Nadam se da će prevazići eventualne nesuglasice i raditi za bolje sutra našeg kluba.

Ono što mi se ne sviđa je nekoliko stvari. Prvo, mislim da 1,5 milion od grada nije dovoljan da se završi tribina kako bi stadion ispunjavao CAT4. Možda je malo nespretno zvučalo, ali mislim da će na kraju završiti tu financijsku konstrukciju za tribinu. Onda ne vjerujem da za finale Kupa neće biti spreman samo Hasanović. Odmah na početku znamo da Blagojević i Bajrić imaju povrede koje su im završile sezonu. Imamo ogromnih problema sa rovitim igračima i već danas će se vidjeti da Feja nema baš adekvatna rješenja na klupi. I na kraju, stvar koja mi je možda najmanje legla jeste ponašanje kao da smo već obezbijedili Europu. Jesmo u finoj poziciji, ali nismo ni blizu. Pogotovo kada se zna da stanje na terenu nije jedino mjerilo kvalitete. Treba malo spustiti loptu i raditi samo na tome da se dobije sljedeća utakmica. To je jedini ispravan put...
:crazy: :crazy: :crazy:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 14:22

SejoSexon je napisao/la:
18 maj 2023, 14:18
Treba dovesti bar 6 igrača za prve postave, rezu se troškovi ali time i ambicije.
Čovjek tri puta postavlja istu igru protiv ovih, sva tri puta mu igrači pod pritiskom daju sami sebi gol, jer su uvuceni golmanu u krilo.
Igra u kojoj Haskic glumi Dzeku je ok, kad imaš brza i tehnički jaka krila, u našem slučaju, ne pije vode.
a ko je od drugih trenera u ligi napravio nešto smislenije protiv ovih? realno protiv koga god su igrali imali su visok posjed, jednostavno su predominantni u ligi i to svi vide
da se otvorio primio bi tricu glatko
možda se moglo nešto taktički napraviti, neko iznenađenje sa leai-jem ali realno sve je to bio prevelik rizik.. na kraju krajeva roster nam je takav da su jedva skrpili 11 igrača

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 18 maj 2023, 14:34

JimmyPage je napisao/la:
18 maj 2023, 14:22
SejoSexon je napisao/la:
18 maj 2023, 14:18
a ko je od drugih trenera u ligi napravio nešto smislenije protiv ovih? realno protiv koga god su igrali imali su visok posjed, jednostavno su predominantni u ligi i to svi vide
da se otvorio primio bi tricu glatko
možda se moglo nešto taktički napraviti, neko iznenađenje sa leai-jem ali realno sve je to bio prevelik rizik.. na kraju krajeva roster nam je takav da su jedva skrpili 11 igrača
Pa evo iskreno mogao je probati jače gore prvih 15 minuta, pa ih onda postavit, da proba nešto usicarit, ovako mi je nekako prejeftino, repriza za reprizom. Znao je da će dati bar jedan gol.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.