Vecinu si upravu, ali imas par igraca koji ne znaju auta izvest, hej profi fudbaler ne zna auta izvesti. Onda trebas pogledati da li se neki igraci uklapaju u Pranjicev sistem, ne mogu igrati onaj sistem igraci koji mogu samo do sebe nekako dodati i to ako im je čisto sve bez pritiska. Ako oni ne znaju neke osnovne stvari onda i Gvardiola lično to ne bi mogao uigrati. Ako se ostane odmah drugi dan početi sa promjenama i planovima za narednu sezonu, vidjeti s Pranjicem da li ce ostati, ako hoce vidjeti onda ko hoce produziti ugovor od igraca, a s kim ces se opraštati, koga ces dovoditi itd..simonknows je napisao/la: ↑17 maj 2023, 16:46Par stvari vezano za taj sportski segment
1. Čak i na igricama postoji nešto što se zove hemija (uigranost) ekipe, ne možemo mi otjerati 25 kako ste ih predstavili najlošijih, a dovesti 25 najboljih igrača sa Balkana, po mogućnosti reprezentativaca svojih zemalja, mi njih sve skupimo i gazimo sve redom. Volio bih i ja, ali ne ide, što je više promjena - čak i ako dolaze puno bolji igrači, postoji taj problem uigranosti koji se toliko spominjao zadnjih godina kad se dešavalo da cijela ekipa ode pa nova dođe (npr. kod Mujkanovića je to bio slučaj), a sad bismo sve mijenjali.
2. Neki igrači (poput tog Melvina) bi sigurno puno više peužili i pokazali da im trener nije bio Jahić, da su cijelu sezonu igrali na Tušnju, i da uz sebe ima nekog kvalitetnijeg. Tako da na ovo treba dovesti samo par ciljanih pojačanja, par igrača otjerati i to je to. Imaš ugiranost, imaš par pojačanja i samim tim upgrade ovih trenutnih igrača (bar 2-3 će doživiti neki ako ništa minimalni napredak).
3. Itekako se treba sad početi raspitivati, jer šta ćeš ako ostaneš? Dok ti počneš pratiti, zapisivati, zvati i pokušavati se dogovoriti, ostali su već kaparisali ta pojačanja. Ako ispadneš, opet kažem nećeš, ali hajmo zamisliti ispadneš i šta? Prekrižiš ta imena i ideš dalje. S radom se u ozbiljnim zemljama počinje par sedmica prije kraja prvenstva.
Što se tiče uprave, imaju svojih kikseva i daleko od toga da su idealni, i slažem se da ih treba tjerati, i ne sikirajte se, dočekali ste i to.
O tom potom pričat će se o tome više sigurno kad ostanemo u ligi aBd.
U BANJA LUKU PO BODOVE!