RŠD Velež Mostar

fanaticRA
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la fanaticRA » 17 maj 2023, 21:35

Direktorcic je napisao/la:
17 maj 2023, 21:30
fanaticRA je napisao/la:
17 maj 2023, 21:20
A realno kakva pojačanja očekujete, a da se pritom kesa ne odriješi? Stadion trenutno ima prioritet i zato igrački kadar trpi. Očajna utakmica, ali podrška Nedimu koji izvlači maksimum sa ovim sastavom
Druze u finalu kupa za 99 minuta nismo usli u 16erac. Neces me ubjediti da su toliko dobri da im ne mozemo prici golu. Nisu davno bile one 2 utakmice tako da nisu oni mogli postati bolji. A one 2 utakmice smo bili duplo bolji nego danas. Nema kvalitete i muda u ekipi. Petru Sucicu, Kisu, Cuzi (uzmi kao primjer) je aspolutno svejedno ko je bio danas preko puta njih. Znaju igrat lopte i dali su odredjeni doprinos pobjedi Kakve tribine, sta ce mi tribine. Da ne gledam Wallacea, Domica, Cukovica, Mucaja, Dejanovica, Karamarka, ja dajem svoje mjesto i stat cu iza rasvjetnog stuba

bRAto ja ne sjedim u upRAvi, ja iznosim činjenice (činjenica je da je stadion prioritet i zato imamo trenutno oskudan igRAčki kadar).

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 17 maj 2023, 21:39

Vehabovic danas igrac manje na terenu...Balvan se vidio nije. totalno beskoristan a krilo igra... Feja ne smije minute dati Pavicu u ovako vaznoj utakmici gdje bi njegova 2 centarsuta mozda mogla izvuci 1-1...ne razumijem i dzaba...10 **** minuta????? Zagrijava se frajer protiv Igmana, ne ulazi...danas isto, ne ulazi????ja sam LUD
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 17 maj 2023, 21:44

crveniratnik je napisao/la:
17 maj 2023, 21:39
Vehabovic danas igrac manje na terenu...Balvan se vidio nije. totalno beskoristan a krilo igra... Feja ne smije minute dati Pavicu u ovako vaznoj utakmici gdje bi njegova 2 centarsuta mozda mogla izvuci 1-1...ne razumijem i dzaba...10 **** minuta????? Zagrijava se frajer protiv Igmana, ne ulazi...danas isto, ne ulazi????ja sam LUD
Edo je bio užasan danas u svakom smislu, a i Ćuković pogubljen totalno.
Kad vidiš kako Ante prima visoku loptu i štopa je kraj Biblije jbt ne bude mi dobro kakva mirnoća i staloženost, a sa druge strane ostali kraj njega isto poluamateri, čast izuzecima.

Osim toga ne kontam ovaj ulazak Karamarka i da Leai nije mogao ući umjesto indisponiranog Anđušića? Al eto, trener valjda ima neke zamisli i ideje šta je htjeo

Neutralan77
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan77 » 17 maj 2023, 22:24

Ovo je nula bilo nasprem one igre prije godinu dana. Bez trunke zalaganja, nikakve akcije..
Vracajte radovca, brandaa, ovcinu, radovica, bogdanovica

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 17 maj 2023, 22:34

Igraci su se trudili, borili, hrvali se. Prvo poluvrijeme smo imali non stop dva tri nasa igraca direkno na njihovog sto prima loptu. Ali smo se isto tako istrosili tom agresivnoscu.
Dobro je Feja rekao uvezi toga.
A razlog zasto smo se toliko istrosili vise nego potrebno, jer smo gubili lopte non stop, nismo mogli dva pasa sastaviti prvo poluvrijeme, nasa tri igraca skoce na njihovog i osvoje loptu i sad umjesto da ide akcija ili kontra neka mi izgubimo loptu poslje 5 sekunde i onda opet nasa tri igraca skacu na njihovog i tako je bilo 20 puta prvo poluvrijeme.
Vehabovic, Zeljkovic, Cukovic su izgubili neznam koliko lopta bezveze kad je mi trebamo zadrzati i pustiti njih da oni malo love.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 17 maj 2023, 22:43

Ljudi nema kvaliteta u igračkom kadru, džaba je.
Umjesto Ćukovića imao si Radovića koji se ako ništa zna u defanzivni bolje postavljati. Desno si imao Ovčinu koji je bio svemirski avion za Dejanovića dok je u formi bio.
Falio je PREVIŠE Hasanović da donese taj mir u sredini, nije imao ko zadržati loptu.
Radovca neću da spominjem uopšte.
Blijedo izdanje i Halilovića, fali mu utakmica. Očekivati od Lauša da nešto napravi neozbiljno je, naročito protiv ovako ozbiljnog protivnika. Jednostavno nije imao ko.
Mada sad kontam Feja je malo i ziheraški ušao u utakmicu, nije bilo ni neke promjene formacije tokom utakmice. Haskić se stalno morao vraćati u sredinu po loptu, prosljeđivati je na krila a tu je Edo baš zakazao

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 17 maj 2023, 23:12

Bolji su nema sta mi moramo iz korijena mijenjati igracki kadar ako mislimo dobijati ovakve utakmice. Poraz na terenu ali pobjeda na tribinama duplo nas vise nego skutora koreografija bakljada dimnijada 😍 ona kabirijeva eskurzija se nije cula

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 17 maj 2023, 23:34

Finale prošlo i ta se priča završi.Kad sam vidio sastav naš nisam se sekunde više nadao u pobjedu.Znao sam da će izvesti taj sastav to sam i pisao ovdje ali sam se nekako nadao da će izmiješati malo dati priliku nekim igračima ali bilo pa prošlo nema smisla o tome više ni pisati.
Europa je izgubljena za ovu sezonu i treba se vcr sa tim pomiriti,ok neko će reći dok postoje šanse treba se boriti.
Treba ali nema ko i to je tako.
Možda to nije ni loše 4 ekipe će igrati europu, standardno umor, odgađanje utakmica možda je to naša šansa da u prvih šest ili sedam kola napravimo neku razliku.
Uz dobar prelazi rok naravno.
Što se Feje tiče,odradio je maksimum sa ovom ekipom.
Taktički je dobar trener i volio bih ga vidjeti iduće sezone ako mu omoguće dobar prelazi rok.
Moja jedina zamjerka je što je previše forsirao 4/3/3 a nije imao adekvatna krila.
Što se igrača tiče vidim da je Pršeš, Vehabović i Lauš dobili crvene i nadam se i molim Boga da im je svoj trojici ovo bila zadnja utakmica u dresu Veleža.
Od ostalih Ćuković, Dejanović, Walace odigrajte ova dva kola i sretni vam putevi momci.
Anđušić, Zeljković očigledno je da vi više nemate motiva,također sretno momci.
Šikalo može ulazit po 10/15 minuta i to je njegov maksimum,kad ti treba neko da faulove pravi i opstrukciju igre.
Ovoj ekipi trebaju 4 igrača kvalitete Haskića na svakoj poziciji i 4 igrača nivo jedan ispod ako ćemo nešto ozbiljno ako nećemo opet onda iduće sezone borba neka pa šta bude.
Opet ponavljam ne izlazak u europu može biti veliki plus za nas i ove komšije su ako se sjećate ovo sad što su napravili poslije ne izlaska u europu.
Upravo do vas je, na vama je sve.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 17 maj 2023, 23:42

Ne znam kako imate živaca išta pisati.
Poraz kao poraz ne boli, možda je i bolje da se preskoči Evropa.
Potreban je mini restart, od ekipe pa do navijača.
Nakotilo se svega.
Nije mi jasno kako pomažeš klubu čupajući stolice i gađajući nedužne ljude. Paljenje bakljade kad pokušavaš pritisnuti protivnika.
Nervoza među igračima, na klupi...šta su oni pripremali ovih dana?

Poglavnik ispunio zacrtano, sakupio 1000 maturanata i pokazao šta misli o državi mada mi dobro znamo šta oni misle. Sad su vidjeli i ostali..ali su već zaboravili.

Suđenje odlično, sve ostalo dno dna sa obje strane.

Ove godine, liga je strašno nazadovala.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 17 maj 2023, 23:49

Svaka čast za post @Espiritosanto, nema se šta dodati.
Ja opet vjerujem da su čuda moguća, nema odustajanja do kraja mada je realnost nešto sasvim drugo.
Sarajevo je u odličnoj formi, moguće je svašta ali opet nisam optimista jer smo mi u prelošoj formi. Zadnjih 6 utakmica 4 poraza i po jedna pobjeda i neriješeno.
Jusufbegovića ostaviti obavezno, doveden je na duže staze.
Ovo što kažeš 4 vrhunska igrača zvuči kao fantazija mada je to istina... samo koliko je izvodivo vidićemo.
Ja se samo nadam iskreno da nećemo nastaviti dovoditi istrošene 'iskusne' polovnjake i da će konačno neko napraviti zaokret u toj transfer politici.
Treba nam svježa i mlada krv, igrači koji su spremni da grizu, da im mi budemo odskočna daska za dalju karijeru.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 17 maj 2023, 23:50

Nikad ovaj klub nece napredovat sve dok budete dizali u zvijezde igraca poput Vehanovica i uvrstavat ga u pocetnu postavu svaku utakmicu
Lik je bidon zesci, bljesnuo 3 4 utakmice a pored toga 3 sezone ko muha bez glave
Minimalno 8 igraca je zrelo za otkaza (andjusic - zasitio se kao i zeljkovic, wallace, vehabovic, mucaj, dejanovic, cukovic, prses, blagojevic, plicanic, sijamija)

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 17 maj 2023, 23:59

Za moj pojam uzasno odradjen prelazni rok. Pa nijedan igrac od dovedenih 7-8 nije pojacanje. Ne u golmana uzimati u obzir, nekako mi je to nezahvalna pozicija za ocjenjivanje. Laus koliko nam je unio neku drugaciju dimenziju, toliko nas je i kostao sa svojim glupostima. Za samo godinu dana izgubis Ovcinu, Radovca, Brandaa, Cosica, Radovica, Zajmovica, dobijes Plicanica kijeg jos ocima ja nisam vidio ili Mucaja kojeg bolje da nisam vidio. Puno smo izgubili na kvaliteti

Morat cemo ovo bolje vec od ujutru.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 18 maj 2023, 00:05

JimmyPage je napisao/la:
17 maj 2023, 23:49
Svaka čast za post @Espiritosanto, nema se šta dodati.
Ja opet vjerujem da su čuda moguća, nema odustajanja do kraja mada je realnost nešto sasvim drugo.
Sarajevo je u odličnoj formi, moguće je svašta ali opet nisam optimista jer smo mi u prelošoj formi. Zadnjih 6 utakmica 4 poraza i po jedna pobjeda i neriješeno.
Jusufbegovića ostaviti obavezno, doveden je na duže staze.
Ovo što kažeš 4 vrhunska igrača zvuči kao fantazija mada je to istina... samo koliko je izvodivo vidićemo.
Ja se samo nadam iskreno da nećemo nastaviti dovoditi istrošene 'iskusne' polovnjake i da će konačno neko napraviti zaokret u toj transfer politici.
Treba nam svježa i mlada krv, igrači koji su spremni da grizu, da im mi budemo odskočna daska za dalju karijeru.
Vjeruj mi brate to da nije nimalo ne realno.
Imamo golmane,riješiti se Zeljkovića i Karamarka i Blagojevića i eto ti plate za dobrog stopera,Hrkać drugi stoper.
Riješiti se Ovčine i plata za dobrog desnog beka ,ja bih lijevo forsirao Gostu plus Pavića.
Riješiti se Blagojevića,Ćukovića,Pršeša i eto ti plate za jednog veznog.
Riješiti se Dejanovića,Walaca i Anđušića i eto ti plate za krilo da ubija u ovoj ligi.
Drugo krilo Rafa da bude projekt kluba,istrpit ga,edukovat
Ove Pličaniće,Mučaje,Sijamiju itd....
Plus ode i Bogdanović,Hadžić upitnik.
Ostanu ti igrači kao Halilović, Hasanović,Zvonić,Domić, Muminović,Šikalo,Bajrić.
Probat uzet nekog još na posudbu,plus od naših juniora jednog, dvojici uz oba golmana.
Ovako se čini nemogućim ali kad skontaš ne igraju ni Blagojević,Pršeš i Ekipa za siću.Od njih 10 kad im sabereš plate možeš dovesti 3 igrača Haskić klase.
Sa njima imaš samo lažnu širinu rostera a u biti ništa,ovako ćeš imati igrača koji pravi razliku.
Samo to treba neko pametno odraditi.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 00:09

Dobru analizu napraviti i gledati samo naprijed.
Slažem se i sa resetom ekipe, ja ne bih baš sve nabrojane igrače tjerao iz kluba.
Ono što je sigurno da većina njih ne može biti dio prvih 11, a neki su vjerovatno dobri kao bekap ili rotacija. Ne možeš dovesti 11 vrhunskih pa imati i još po jednog rezervnog vrhunskog igrača.
Koliko god mi dragi bili neki igrači tipa Anđušića slažem se da treba reset. Nemanja je večeras bio ispod svakog nivoa, stalno viška potez. On jeste majstor sa loptom i to sa njim ispada ili vrhunski ili katastrofa kad ga ne ide kao večeras.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 18 maj 2023, 00:09

Mostarwolf1981 je napisao/la:
17 maj 2023, 23:50
Nikad ovaj klub nece napredovat sve dok budete dizali u zvijezde igraca poput Vehanovica i uvrstavat ga u pocetnu postavu svaku utakmicu
Lik je bidon zesci, bljesnuo 3 4 utakmice a pored toga 3 sezone ko muha bez glave
Minimalno 8 igraca je zrelo za otkaza (andjusic - zasitio se kao i zeljkovic, wallace, vehabovic, mucaj, dejanovic, cukovic, prses, blagojevic, plicanic, sijamija)
Mojne se sekirat, dobio je Hurda zahvalnicu, sad ce on pogurat za par pojacanja

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 18 maj 2023, 00:13

Sta cam je laus kriv, on jedini muda ima ondje doduse fali mu malo i mozga ali ok nadoce bilbija i njihov golman zadnji nekoliko minuta red armiju ondje pokaziva srednjak i provociraju nas, sta su im trebali nego skociti i bukvicu im ocitati.A lomljenje i bacanje stolica osudjunem ako imaju videi indetifikovati face i zabranit ulaz u vrapcice, da su to pravi navijaci zapjevali bi na kraju ko svi,TI NIKAD NISI SAM I NECES BUTI ZNAJ NAPRIJED VELEZ LE U NOVE POBJEDE :bih:

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 18 maj 2023, 00:22

CampobelloDiMazara je napisao/la:
17 maj 2023, 23:12
Bolji su nema sta mi moramo iz korijena mijenjati igracki kadar ako mislimo dobijati ovakve utakmice. Poraz na terenu ali pobjeda na tribinama duplo nas vise nego skutora koreografija bakljada dimnijada 😍 ona kabirijeva eskurzija se nije cula
Bolje da se ni mi nismo culi a da imamo novi trofej u klupskim prostorijama. Veoma bitna pobjeda na tribinama, ima li ikakva nagrada za to?

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 18 maj 2023, 00:30

MostarskiSin je napisao/la:
18 maj 2023, 00:22
Bolje da se ni mi nismo culi a da imamo novi trofej u klupskim prostorijama. Veoma bitna pobjeda na tribinama, ima li ikakva nagrada za to?
Nama koji smo u toj prici satisfakcija da smo bolji u nasoj utakmici bili :) Sto se tice one na terenu nemamo za cim zaliti ljudi su bolji i treba im pruziti ruku. Ulazu pravilno i to im se vraca. Kralju 2023 godina nama Denis Zvonic stoper i Edo Vehabovic veznjak

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 18 maj 2023, 00:33

Na stranu sve, ne mogu da se otmem dojmu koliko Feja nije spremio nikakvo taktičko iznenađenje. Možda i jeste ali ja nisam uspjeo pohvatati, možda kad pogledam snimak.
Realno Rendulić ga je dočekao spremno.
Ziheraški nema šta, ovaj put se nije isplatilo. Mada je mogao i predpostaviti da neće, bez neke taktičke ideje teško se moglo protiv ekipe koja je dominantna ove sezone.
Ja koliko sam upratio taktika je bila da se čuva rezultat, ako šta uđe dobro i jeste.. a primarno čekati penale.
Neću dušu da griješim, možda je čovjek imao milion zamisli a da igrači nisu ispoštovali.
Al ne mogu da se otmem, jbm li ga makar da je neko crveni dobio u žaru borbe.. pa derbi je jbt !

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 18 maj 2023, 00:36

18 maj 2023, 00:30
MostarskiSin je napisao/la:
18 maj 2023, 00:22
Nama koji smo u toj prici satisfakcija da smo bolji u nasoj utakmici bili :) Sto se tice one na terenu nemamo za cim zaliti ljudi su bolji i treba im pruziti ruku. Ulazu pravilno i to im se vraca. Kralju 2023 godina nama Denis Zvonic stoper i Edo Vehabovic veznjak
Nisam ni bio optimistican da cemo osvojiti trofej, davao sam nam 20% mogucnosti max ali barem smo mogli uputiti 2-3 suta u okvir gola i pokazati muda na terenu a ne poslije utakmica da se hvataju za vratove. Dosta je ovdje upitnika od UO do stanja u ekipi, igracki kadar nam je goli qurac osim 5-6 igraca u vrh glave.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.