AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Stroj1946
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Stroj1946 » 17 maj 2023, 16:40

memaga je napisao/la:
17 maj 2023, 12:10
Stroj1946 je napisao/la:
17 maj 2023, 11:52
Trener je kriv što im igra izgleda kao u nekom našem klubu u Premijer Ligi, znači nikave igre, bez glave i repa. Indisponirani, zbunjeni. Igra je nabij, trči, nabaci, pokrij, brani se i čekaj da Leao ili Theo nešto urade, ili Giroud pospremi kakav otpadak, Diazu kakav dribling posreći. Nema sistema, nisu igrači integrisani, zbunjeni, isforsirani jednom te istom igrom. Čeka se individualni kvalitet. Ovi igrači su osvojili Scudetto, bez obzira kakva je konkurencija bila prošle sezone. Znači da ima nešto, došli su do polufinala, iako su im protivnici bili Tottenham i Napoli, ipak kvalitet je na njihovoj strani. Pali su psihički zadnjih mjesec dana, a to je trener kriv. Njegov poso je da ih digne, motiviše i spremi. Ovdje je ukupno neiskustvo trenera i igrača presudilo. Ne znaju igrati velike i važne utakmice.
Kako pises da su igraci osvojili titulu tako se moze reci da je Pioli osvojio titulu??? Zar ne?? Ne branim ga naprotiv, kreten je sam kriv sto u septembru ko gospodin nije napustio Milan nakon ljetnog marketa, a ne sad da ga svi pisaju...
Sta je UPRAVA uradila od preuzimanja kluba?? Otisla su dva igraca djabe, nisu pojacali Milan a bilo je i svjetsko tu...sto ne smjenjuju Piolija??? UPAMTITE NIJE PIOLI KRIV STO NE ZNA VEC ONAJ STO GA DRZI NA KLUPI...
Imas Calabriju koji za citave karijere nije 5 lopti kako treba centrirao u 16 metara, eh sad jel on kriv??? Pa nije krivi su oni sto boljeg ne dovedu....
Paša moj on je izgubio izgleda svlačionicu, jer igrači ne yebu ni 2% njegovo. Sve ostalo je šupljiranje šta oni izjave nakon utakmice, kao ono do nas je uvijek taktički smo loše stajali, bla bla.
Neće on napustiti klub, samo ako ga šutnu, jer mu moraju isplatiti odštetu. Nine budala, gira dokle može, kad ne bude mogo, on će čekati da ga nogiraju i plate.

Što se tiče titule, uvijek igrači osvajaju, ostali su samo sekundarnog karaktera. Jer su igrači ti koji igraju 90+ min. na terenu, a ne 11 trenera ili Piolija. Njegovo je da motiviše ekipu, sklopi tim, pripremi i taktički postavi, ostalo je do njih šta urade na terenu. On je zaslužan za osvajanje, doprinos imao, ali igrači osvajaju uvijek, uvijek. Bilo i biće dok je fudbala.
Volio bi samo da dovedu drugog trenera, neko top ime, kao Mourinha pa da vidimo šta bi uradio sa ovom ekipom. Siguran sam 1000% da bi ekipa imala i glavu i rep.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 17 maj 2023, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 16:41

celikmilan je napisao/la:
17 maj 2023, 16:25
Romagnoli13 je napisao/la:
17 maj 2023, 14:39
17 maj 2023, 14:35
Kad budu prodali Leaoa možda će jednu petinu od tih para dati za nove igrače i to će biti to. Uz Piolija igramo i sljedeću sezonu.
Kakva prodaja druže? Lik tek produžio ugovor. A klauzula je svakako validna tek od sljedeće godine. I to klauzula koju može aktivirati vjerovatno samo jedan klub na svijetu, a to je PSG. Čak ni Englezi nemaju tu moć da isplate 170M za jednog igrača.
Ko kaže da je produžio? Kad je to neki dan objavljeno rekli su prije revanša polufinala pa poslije revanša polufinala. Prošao je revanš, znaju da su navijači razočarani a ništa ne objavljuju. Znači da ga nije produžio. Hoće li ili neće to niko ne zna.

Ovih dana se objavljivalo da će Piolija zamijeniti Conte a danas javljaju da je Pioli siguran a da su Maldini i Massara u opasnosti. Niko ništa ne zna.
Sinoć ti Maldini bukvalno rekao da je dogovor sa Leaom završen i da će biti sve zvanično vrlo brzo.

Plata skoro 7M sa lahkim bonusima. Ugovor do 2028 i klauzula 170M.

Tako da malo se informiši prijatelju. Nije ni sve tako crno oko Milana.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 17 maj 2023, 16:47

17 maj 2023, 16:41
17 maj 2023, 16:25
17 maj 2023, 14:39

Kakva prodaja druže? Lik tek produžio ugovor. A klauzula je svakako validna tek od sljedeće godine. I to klauzula koju može aktivirati vjerovatno samo jedan klub na svijetu, a to je PSG. Čak ni Englezi nemaju tu moć da isplate 170M za jednog igrača.
Ko kaže da je produžio? Kad je to neki dan objavljeno rekli su prije revanša polufinala pa poslije revanša polufinala. Prošao je revanš, znaju da su navijači razočarani a ništa ne objavljuju. Znači da ga nije produžio. Hoće li ili neće to niko ne zna.

Ovih dana se objavljivalo da će Piolija zamijeniti Conte a danas javljaju da je Pioli siguran a da su Maldini i Massara u opasnosti. Niko ništa ne zna.
Sinoć ti Maldini bukvalno rekao da je dogovor sa Leaom završen i da će biti sve zvanično vrlo brzo.

Plata skoro 7M sa lahkim bonusima. Ugovor do 2028 i klauzula 170M.

Tako da malo se informiši prijatelju. Nije ni sve tako crno oko Milana.
Sve sam to i ja pročitao ali zvaničnu objavu nisam vidio . Do tada ništa ne vjerujem.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 maj 2023, 17:05

Što se tiče titule, uvijek igrači osvajaju, ostali su samo sekundarnog karaktera. Jer su igrači ti koji igraju 90+ min. na terenu, a ne 11 trenera ili Piolija. Njegovo je da motiviše ekipu, sklopi tim, pripremi i taktički postavi, ostalo je do njih šta urade na terenu. On je zaslužan za osvajanje, doprinos imao, ali igrači osvajaju uvijek, uvijek. Bilo i biće dok je fudbala.
Volio bi samo da dovedu drugog trenera, neko top ime, kao Mourinha pa da vidimo šta bi uradio sa ovom ekipom. Siguran sam 1000% da bi ekipa imala i glavu i rep.
:thumbdown: Veliki non sense ! Logika samo u 50% situacije. Ako cemo tim se voditi, onda su igraci sami krivi za nastalu situaciju, jer kao toboze oni igraju, ne igra 11 trenera, jer kao sto kazes oni igraju 90 minuta, svi ostali su sekundarnog karaktera. Pa ako su glavni krivci za proslogodisnju titulu, onda moraju biti i glavni krivci za podbacaj ove sezone, jer oni igraju.
Tacno mi dodje da odustanem kad vidim sta se sve nece ovdje napisati :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 maj 2023, 17:06

Pa pričao sam već o tome. Paolo je upitan jer je i sam počeo gubiti strpljenje. Novi vlasnici su mu obećali više budžeta kada je potpisao produženje, međutim sve više CAPITANO izlazi u javnost i govori koliko je bitno da se ulaže u ekipu, da se Milan vrati na staze stare slave što očito ne odgovara novim papanima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 17:32

Neće Maldini nigdje. Ne znam zašto se o tome piše bezveze. Ima sigurno puno stvari i dogovora daleko od javnosti, za koje mi ne znamo. I dalje sam uvjeren da Paolo nije potpisao produženje ugovora a da prije toga nije dobio neke garancije.

Nama treba trener koji će raditi prave stvari u pravo vrijeme. Trener koji neće tjerati po svome i ako očito griješi. Trener koji ima build up play. Trener koji će odrediti ko će da izvodi prekide, a ne svako ko je blizu lopte. Trener koji će pomoći igračima da budu opasni u prekidima u našu korist, kao i organizovati defanzivne prekide. Trener koji nije tvrdoglav ko mazga i da ide glavom kroz zid. Trener kojem nije jedina akcija da se lopta da Theu pa da on pretrči 40-50m dostavi je do Leao pa šta bude. Trener koji će zahtijevati modernog napadača, jer vrijeme sidraša tipa Giroud je prošlo. Mi u njemu imamo igrača manje. Trener kojem nije jedini riješenje Krunić kad stvari ne idu po planu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 maj 2023, 18:21

memaga je napisao/la:
17 maj 2023, 14:49
Skroluj malo prema gore pa ces vidjeti pitanja....jedno od pitanja STO ga ne smjene???
Pa jel onda do trenera ili uprave???
Proslu sezonu su imali bolji sastav nego ove sezone, plus dodaj na to svjetsko i prolazak do polufinala l.p
Trener moze biti kriv pet utakmica nakon toga slijedi OTKAZ, a ovaj se metilja haman citavu sezonu...
Tako se radi u ozbiljnjijim ekipama i kolektivima koji imaju viziju za buducnost, a ne ovi ublehasi nista ne mjenjaj vidjet cemo sta ispadne....
Odgovorio ti vise puta na to pitanje.

Dobro okej imali su prosle sezone Kessie-a. Romagnoli je tu bio sekundarnog karaktera , ali ponovo to ne opravdava podatke koje sam ti postavio. Je li to Milan imao 2016/2017 ili 2017/2018 bolje ekipe ? Cinjenica je da su rezultati plod kvaliteta pojedinaca tipa Leao, Maignan i Theo a ne sistema , koji ne postoji. Pa pobogu igraci ne znaju 3 pasa sastaviti. Tonali koji je u Bresci imao preko 90% tacnosti dodavanja ne moze loptu dodati kako treba. Je li to krivica uprave ili trenera koji bi trebao s igracima da radi na takvim stvarima ?

Ovo si ti napisao davno nekad
memaga je napisao/la:
05 feb 2023, 23:33
Eh da ti pojasnim sto ga smjeniti nece...
1. Treba odstetu platiti
2.Treba naci zamjenu sto nije lako
3.Ako ces ozbiljnijeg trenera moras mu PLATU ozbiljniju dati
4.ozbiljan trener trazi garancije za transfere
5. Vlasnici sad sve vagaju, cak i vagaju ako se ne kvalifikuju u l.p.koliko ce novaca izgubiti a koliko dobiti sa Piolijem
Placanje odstete nije problem. Nece mu dati 50 miliona vec oko 10.
Naci zamjenu, kvalitetu nije lako , ali doslovno u ligi ima 10 boljih trenera od njega.
Ne treba Milanu trener ala Conte, Guardiola, Klopp ili Nagelsman vec neko ko ce postati ono sto su oni postali, vrhunski trener.Pogledaj Artetu je li on po tebi ozbiljan trener ?
Opet ponavljam nece dovoditi trenera kojem treba pola milijarde da bi sastavio momcad po svom cejfu jer Milan nije financijski mocan i nije to stvar vlasnika jednostavno liga nije dovoljno atraktivna , slaba prodaja TV prava , Milan nema svoj stadion i Milan se tek vratio u Euro takmicenja.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 17 maj 2023, 18:55

meepo je napisao/la:
17 maj 2023, 18:21
memaga je napisao/la:
17 maj 2023, 14:49
Skroluj malo prema gore pa ces vidjeti pitanja....jedno od pitanja STO ga ne smjene???
Pa jel onda do trenera ili uprave???
Proslu sezonu su imali bolji sastav nego ove sezone, plus dodaj na to svjetsko i prolazak do polufinala l.p
Trener moze biti kriv pet utakmica nakon toga slijedi OTKAZ, a ovaj se metilja haman citavu sezonu...
Tako se radi u ozbiljnjijim ekipama i kolektivima koji imaju viziju za buducnost, a ne ovi ublehasi nista ne mjenjaj vidjet cemo sta ispadne....
Odgovorio ti vise puta na to pitanje.

Dobro okej imali su prosle sezone Kessie-a. Romagnoli je tu bio sekundarnog karaktera , ali ponovo to ne opravdava podatke koje sam ti postavio. Je li to Milan imao 2016/2017 ili 2017/2018 bolje ekipe ? Cinjenica je da su rezultati plod kvaliteta pojedinaca tipa Leao, Maignan i Theo a ne sistema , koji ne postoji. Pa pobogu igraci ne znaju 3 pasa sastaviti. Tonali koji je u Bresci imao preko 90% tacnosti dodavanja ne moze loptu dodati kako treba. Je li to krivica uprave ili trenera koji bi trebao s igracima da radi na takvim stvarima ?

Ovo si ti napisao davno nekad
memaga je napisao/la:
05 feb 2023, 23:33
Eh da ti pojasnim sto ga smjeniti nece...
1. Treba odstetu platiti
2.Treba naci zamjenu sto nije lako
3.Ako ces ozbiljnijeg trenera moras mu PLATU ozbiljniju dati
4.ozbiljan trener trazi garancije za transfere
5. Vlasnici sad sve vagaju, cak i vagaju ako se ne kvalifikuju u l.p.koliko ce novaca izgubiti a koliko dobiti sa Piolijem
Placanje odstete nije problem. Nece mu dati 50 miliona vec oko 10.
Naci zamjenu, kvalitetu nije lako , ali doslovno u ligi ima 10 boljih trenera od njega.
Ne treba Milanu trener ala Conte, Guardiola, Klopp ili Nagelsman vec neko ko ce postati ono sto su oni postali, vrhunski trener.Pogledaj Artetu je li on po tebi ozbiljan trener ?
Opet ponavljam nece dovoditi trenera kojem treba pola milijarde da bi sastavio momcad po svom cejfu jer Milan nije financijski mocan i nije to stvar vlasnika jednostavno liga nije dovoljno atraktivna , slaba prodaja TV prava , Milan nema svoj stadion i Milan se tek vratio u Euro takmicenja.
Kad sve tako napises sam ti se odgovor ukaze, da sve lezi do UPRAVE, hahahahaha nadam se da sad kontas....
Nije PIOLI kriv sto NE ZNA ili NE KONTA, problem je sto ti i vecina forumasa ne kapirare da je UPRAVA glavna i odgovorna za sve....
Nema igre, nema rezultata MARS NAPOLJE, a trebao je prije januara letiti....
Calabrija sine 5 godina igras za Milan imas godisnje jedan centarsut kako treba, SINE DOLAZI BOLJI...itd
Eh malo razmisli....cekam odgovor....
Npr.Pioli ili Calabrija ili bilo koji nikad sami nece otici, njima je vrh karijere Milan....UPRAVA ih MORA otjerati....

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 17 maj 2023, 19:04

U principu sto je kolega Muxa rekao mislim, ispricane price...
Sacekajmo ljeto pa da vidimo sve....

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 19:20

Prvo ljeto sa novim vlasnicima. U principu mi nemamo pojma šta će se desiti, jer nikad nismo svjedočili tome kako oni rade. Hajde da momci odrade ova 3 meča do kraja, pa ćemo vidjeti vrlo brzo nakon toga šta će se desiti.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 maj 2023, 19:43

memaga je napisao/la:
17 maj 2023, 18:55
Kad sve tako napises sam ti se odgovor ukaze, da sve lezi do UPRAVE, hahahahaha nadam se da sad kontas....
Nije PIOLI kriv sto NE ZNA ili NE KONTA, problem je sto ti i vecina forumasa ne kapirare da je UPRAVA glavna i odgovorna za sve....
Okej znaci uprava je osvojila Scudeto i dosla s klubom do polufinala ? Po toj tvojoj logici onda oni ne rade los posao.

memaga je napisao/la:
Calabrija sine 5 godina igras za Milan imas godisnje jedan centarsut kako treba, SINE DOLAZI BOLJI...itd
Npr.Pioli ili Calabrija ili bilo koji nikad sami nece otici, njima je vrh karijere Milan....UPRAVA ih MORA otjerati....
Vidi ovdje se slazem s tobom ali i razumijem ljude koji vode klub. Mislim ekipa je pod Piolijem uzela Scudeto, do januara su bili u borbi za iduci, ali onda gle cuda drugi dio sezone tim se potpuno raspao. Logicno je da nece dati Pioliju otkaz jer vec dobar dio sezone je prosao i nemaju neku sigurnu opciju za zamjenu sve bi to bila kratkotrajna rjesenja koja bi mozda ponudila nesto novo ili bi ostalo isto pa i gore. Da su rezultati bili ovakvi u prvom dijelu sezone sigurno bi Pioli dobio nogu.

Calabria je MdS 2.0. Prosjecan igrac koji igra u Milanu sticajem okolnosti.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 17 maj 2023, 20:04

meepo je napisao/la:
17 maj 2023, 19:43
memaga je napisao/la:
Okej znaci uprava je osvojila Scudeto i dosla s klubom do polufinala ? Po toj tvojoj logici onda oni ne rade los posao.

memaga je napisao/la:
Vidi ovdje se slazem s tobom ali i razumijem ljude koji vode klub. Mislim ekipa je pod Piolijem uzela Scudeto, do januara su bili u borbi za iduci, ali onda gle cuda drugi dio sezone tim se potpuno raspao. Logicno je da nece dati Pioliju otkaz jer vec dobar dio sezone je prosao i nemaju neku sigurnu opciju za zamjenu sve bi to bila kratkotrajna rjesenja koja bi mozda ponudila nesto novo ili bi ostalo isto pa i gore. Da su rezultati bili ovakvi u prvom dijelu sezone sigurno bi Pioli dobio nogu.

Calabria je MdS 2.0. Prosjecan igrac koji igra u Milanu sticajem okolnosti.
Ja sam i napisao da su rezultati odlicni koliko se ulaze u Milan...ova sezona po meni je uspjesna ukoliko se dokopamo l.p
Kako sam govorio za prve lihvare iz amerike tako govorim i za druge....
Vrati moje postove gdje sam govorio da bez sistemskog dugotrajnog ulaganja u ekipu nema napretka....i ispostavi se tako, umjesto da imamo svake god upgrade sad idemo down....
Al o tom po tom, ja sam u subotu na San Siru prenjet cu poruke Pioliju kako treba raditi i da vise koristi Adlija, CDk da proba na devetku mozda proigra, Diaz obavezno desno tu je najbolji itd....malo sale nije na odmet hahahah

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 maj 2023, 20:07

Diazu je najbolja pozicija van kluba kao i Messias, Sale, CDK, Tatarusanu, Dest, Origi, Rebić, Pobega, Gabbia, Mirante i ostala buranija.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 maj 2023, 20:27

milanist je napisao/la:
17 maj 2023, 17:05
:thumbdown: Veliki non sense ! Logika samo u 50% situacije. Ako cemo tim se voditi, onda su igraci sami krivi za nastalu situaciju, jer kao toboze oni igraju, ne igra 11 trenera, jer kao sto kazes oni igraju 90 minuta, svi ostali su sekundarnog karaktera. Pa ako su glavni krivci za proslogodisnju titulu, onda moraju biti i glavni krivci za podbacaj ove sezone, jer oni igraju.
Tacno mi dodje da odustanem kad vidim sta se sve nece ovdje napisati :mrgreen:
Pa i jesu krivi. To i jest fazon. Kako nisu. Uzeli Scudetto i niko kao oni. Ono, imamo kredita što smo prvaci bili. Eh tu trener treba da ih ispravi vrati na pravi kurs, baš tada. Pa Leao odigra 5 utakmica bolikhurac, onda 2 utakmice na wc nivou. Ista stvar i Theo recimo.
Jedina konstanta je Mike. E onda Pioli razguli Napolija, pa slijedeću utakmicu zamjeni komplet ekipu i sve zasere. Udaren u glavu lik totalno. Nestabilan lik skroz. Nepromišljene poteze vuče, tvrdoglav i uporan, pa makar i koštalo, al mira biti po njegovom makar i rezultati trpili. Pa to ni na Manageru ne može. Taman igrači ufate neku formu on rotira, ubije igrače odmah.

Stvar je isto da u ekipi fali konkurencija, ako nema konkurencije onda mnogi igrači imaju opciju da biraju utakmice koje će igrati na nivou. To je isto jedan od glavnih problema u ekipi. Oni ako podbace znaju da ih neće niko dirati i mogu raditi šta hoće. Meni se čini da je to Pioli to skonto pa htio da promjeni jer je vidio taj problem, međutim jbga, niko nije adekvatno odgovorio. Pogotovo pojačanja totalno podbacila.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 maj 2023, 23:30

Ne bih nikako volio u finalu da je Milan i da igra protiv ovog Citya. Jer bi nas ljudi pregazili. Kako god čudno zvučalo ali uzet ću ovo polufinale i biti zadovoljan sa tim,što se evrope tiče. U prvenstvu su uveliko razočarali.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 18 maj 2023, 09:22

Nije više ni važno toliko, izvučen je maksimum u ovom trenutku od Lp. Možda čak da smo i od Napolia ispali a da smo sad treći na tabeli i privodimo sezonu lagano kraju. Ovako, Bogami čudo se treba desiti da igramo tu Lp i sljedeće sezone.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2023, 15:01

Romano tvrdi da je Kamada blizu Milana. Odnosno igrač je prihvatio ono što mu Milan nudi. Ali da još konačna odluka nije donesena. Vjerovatno se Maldini dvoumi da li otkupiti Diaza ili uzeti Kamadu za džaba. Jer dvojba je, uzeti igrača koji je ove sezone učestvovao u 20+ G/A ili zadržati midgeta koji je odigrao 4 dobra meča. Teška odluka.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 maj 2023, 16:15

Ma ne moze biti laksa, rijesis se balvana ketelara koji ove godine ima citavu asistenciju i dovedes bilo koga, vec si napravio update onda.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 18 maj 2023, 16:17

Diazu platiti da ode, ako ovaj dolazi besplatno.
Uložiti u yebeno desno krilo i napadača.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 18 maj 2023, 16:38

Sudeci po ovom ranom trzistu, lakse izgleda naci lijevog krilnog napadaca. U kojem slucaju ne bi bilo lose prebaciti Rafu desno kao klasicno krilo jer ima dobre centarsuteve i pas igru (atribute koji cesto lete ispod radara). Isto bih volio da se dovede trener koji pref 433 a ne napamet dovoditi igrace za isti sistem. Na prvu malo smrdi kao da ce mister ostati.
Unico amore sei!
❤️🖤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Hightower, muxa, ronaldo99 i 10 gostiju.